«Να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», λένε τώρα οι Γερμανοί, αλλά χωρίς «εκβιασμούς»
Η Γερμανική κυβέρνηση θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης περί του αντιθέτου, διαβεβαίωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με αφορμή δημοσίευμα του Der Spiegel που έκανε λόγο για αλλαγή στάσης του Βερολίνου σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της Ελλάδας να εξέλθει από το ευρώ.

Ο κ. Γκάμπριελ, επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών (SPD), μέλος του «μεγάλου συνασπισμού» που βρίσκεται στην εξουσία στο Βερολίνο, σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί την Δευτέρα στη «Hanobersche Allgemeine Zeitung», είπε μεταξύ άλλων πως η Ευρωζώνη έχει γίνει πιο προσαρμοστική τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί να υποκύψει σε «εκβιασμούς».
«Ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη και της κυβέρνησης στην Αθήνα είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη» είπε και υπογράμμισε πως η ζώνη του ευρώ έχει σταθεροποιηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.
«Για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να εκβιαστούμε και γι΄ αυτό αναμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το ποιος θα ηγείται μετά τις 25 Ιανουαρίου θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την Ε.Ε.» δήλωσε με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στη χώρα μας.