Ετικέτες

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Που είμαστε είκοσι πέντε χρόνια μετά το «τέλος της ιστορίας»;



Μεταφρασμένο άρθρο του Κροάτη φιλοσόφου Srecko Horvat για το δοκίμιο “Το τέλος της Ιστορίας” του Francis Fukuyama.

Srecko Horvat

Σε ένα πρόσφατο συνέδριο σχετικά με το μέλλον της «φιλελεύθερης δημοκρατίας» στα Σκόπια, σχεδόν όλοι αναφέρονταν στον Thomas Piketty και το τελευταίο του βιβλίο «Το κεφάλαιο τον εικοστό πρώτο αιώνα».
Η εστίαση του βιβλίου στην αύξηση της ανισότητας σε σχέση με την «φιλελεύθερη δημοκρατία», αποτέλεσε σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στo πλαίσιo του συνεδριακού διαλόγου. Όταν κυκλοφόρησε αυτό το χρόνο ο τόμος προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση και πολυάριθμες συζητήσεις στους δημοσιογραφικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους.

Aufheben: Από τον ιταλικό Εργατισμό (Operaismo) στον Αυτόνομο Μαρξισμό (Ι)

 


Storming Heaven: Class Composition and Struggle in Italian Autonomist Marxism του Steve Wright
Reading ‘Capital’ Politically του Harry Cleaver

Η “δικαστική” ανακοίνωση για το Μισθοδικείο.!

 
 
 
 
 
 
 
1 Vote

Δικαιοσύνη
σημ.Αμετανόητου: Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του επίσημου οργάνου.Δεν μου επιτρέπεται κανένα σχόλιο.
Απλά αν κάποιος με… τσιμπήσει, θα εκραγώ σαν το Βεζούβιο…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Τα είδη των φασιστών…

 
 
 
 
 
 
 
2 Votes

Nazi Zombies
Συνήθως όταν σκέφτεσαι τη λέξη «φασίστας» σου έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός γεροδεμένου σκίνχεντ, γύρω στα 30-35. Φοράει φλάι, έχει χτυπήσει και δυο σβάστικες στα μπράτσα και περπατάει σαν πάπια. Λίγο το στενό, κολλητό παντελόνι, λίγο οι κόθορνοι που φοράνε για παπούτσια, λίγο οι μυικές δυσπλασίες από τα γυμναστήρια, το σώμα τους γίνεται μια περίεργη μάζα κρέατος. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό είναι μόνο ένα από τα είδη των φασιστών που κυκλοφορούν μαζικά στη χώρα μας. Ας δούμε και τα υπόλοιπα:

 Ο βασιλοχουντικός νοικοκυραίος

Τώρα είναι γύρω στα 60. Ως μικρό παιδί επί χούντας γαλουχήθηκε με …τας ιδέας της επαναστάσεως και το μίσος για τους αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτες. Από μικρός εργαζόταν, στα καλά χρόνια της μεταπολίτευσης φρόντιζε να κερδίζει από όπου μπορούσε. Έστησε ένα μικρομάγαζο, εκμεταλλεύτηκε την χρυσή περίοδο της οικονομικής ανάπτυξης, ξέχασε να κόβει αποδείξεις, χρησιμοποίησε όποιο παράθυρο βρήκε σε νόμους και έζησε το όνειρό του. Αγόρασε μια Μερτσεντές και την πήγαινε στο χωριό για να την δούνε οι παλιοί γνωστοί και να σκάσουν από τη ζήλια. Όποτε έβλεπε κάτι που δεν του άρεσε μονολογούσε «που ‘σαι ρε Παπαδόπουλε» και ένιωθε ένα δέος κάθε φορά που κάποιο από τα παιδιά του Γλύξμπουργκ παντρευόταν. Τώρα βγήκε από το καβούκι του και άρχισε να φωνάζει δυνατά αυτά που μέχρι πριν λίγα χρόνια ψιθύριζε. Ξέφυγε από την προσκόλλησή του στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και πλέον μπορεί να ψηφίζει Χρυσή Αυγή χωρίς ντροπή.

Ο ψαγμένος ουφολόγος

Από μικρός ένιωθε διαφορετικός. Έβλεπε σημάδια που δεν έβλεπαν οι άλλοι. Πήγαινε σχολείο και όταν ο Λυκειάρχης αρνούνταν να συναινέσει στον καθιερωμένο περίπατο, αυτός μόνο καταλάβαινε πως αυτό είναι δάκτυλος των Εβραίων. Μεγαλώνοντας και όταν απέκτησε δικό του εισόδημα βάλθηκε να το ξοδέψει κάνοντας πλούσιο τον Βελόπουλο, τον Λιακόπουλο και τους υπόλοιπους τηλεπωλητές πατρίδας. Έτσι, έμαθε πως εβραίοι που μας ψεκάζουν, είναι αυτοί που για κάποιον άγνωστο λόγο φοβούνται μήπως το ελληνικό γένος ανυψωθεί και κατακτήσει τον πλανήτη. Έτσι, αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν τις πύλες της γης από όπου θα ξεπηδήσουν οι ΕΛ, οι εξωγήινοι πρόγονοι των ελλήνων που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από υπερσύγχρονους υπερυπολογιστές που διαθέτουν και σχεδιάζουν, μαζί με τον Πούτιν, να σώσουν την Ελλάδα από την κρίση και να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από τον σιωνιστικό ζυγό. Ένας τέτοιος άνθρωπος, μόνο φασίστας θα μπορούσε να είναι και μόνο Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να ψηφίζει.

 Ο καυλο-φασίστας

Μικρός σε ηλικία και με προβλήματα κοινωνικοποίησης, ήθελε να ενταχθεί σε μια ομάδα. Αφού με το σχολείο δεν τα πολυκατάφερνε και του φαίνονταν δύσκολα τα μαθήματα, άρχιζε να ζωγραφίζει στο θρανίο του και να περιμένει το διάλειμμα για να ξεμπουκώσει. Γράφτηκε και σε κάποιο σύνδεσμο για να μπορεί να …γαμάει και να δέρνει, αλλά απογοητεύτηκε γιατί μπάλα έχει κάθε Κυριακή και οι καθημερινές δεν παλεύονται χωρίς αδρεναλίνη. Άσε που ακρίβυνε και το εισιτήριο…
Αυτός, λοιπόν, ο εύπλαστος νέος μπορεί να πιστέψει ό,τι του πούνε. Όπως πίστεψε τα παιδιά στο σύνδεσμο όταν του είπαν ότι 5 άτομα έδειραν 500 αντίπαλους οπαδούς, έτσι πίστεψε ότι ο Χίτλερ ήταν φιλέλληνας και αγαπούσε την Ελλάδα και αν δεν ήταν εκείνοι οι ψευτοαντιστασιακοί προδότες, τώρα η Ελλάδα θα ήταν υπερδύναμη. Αυτό το παιδάκι έγινε φασιστάκι εύκολα και θα το βρίσκουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια.

 Το εκκλησιαζόμενο πρόβατο

Ανήκει στο ποίμνιο της εκκλησίας. Προσπαθεί από μικρός να ακολουθήσει έναν χριστιανικό τρόπο ζωής γι’ αυτό και το σεξ ακούγεται για αυτόν/αυτήν σαν αμαρτία. Η κοιλιά μεγαλώνει, τα γυαλιά πατομπούκαλα, η αραίωση στα μαλλιά έρχεται από νεαρή ηλικία. Ένας άκακος άνθρωπος που κρύβει μέσα του την αγάπη του χριστιανικού λόγου και την αγαθή τιμιότητα. Με την άνοδο όμως του φασισμού αρχίζει και βρίσκει συμπαθητικές τις κινήσεις των φουσκωτών παιδιών. Ίσως επηρεάστηκε περισσότερο από τον Γαϊτάνο ή κάποιον τραγόπαπα που εκθειάζει τους νεοναζί. Όμως, όπως και να ‘χει, τέρμα τα καλά παιδιά. Τώρα ξύπνησε ο αδικημένος φασίστας μέσα του.

 Ο κατά λάθος φασίστας

Επηρεάστηκε πολύ από τα βιβλία της ιστορίας του δημοτικού. Ένιωσε περήφανος που οι αρχαίο του πρόγονοι ανακάλυψαν τα πάντα και ήταν καλύτεροι από τους άλλους. Μεγαλώνοντας ήρθε σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και άρχισε να διαβάζει με μανία ό,τι είχε σχέση με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Πάντα επιβεβαίωνε ότι τα πάντα είχαν ανακαλυφθεί από την Ελλάδα. Με κάποιο περίεργο τρόπο, και μετά από πολλά άλματα σκέψης, στο μυαλό του αυτό μεταφραζόταν ως εξής: αφού ο Αριστοτέλης είναι κορυφαίος φιλόσοφος πρέπει να φύγουν από εδώ οι Πακιστανοί. Ή, αφού ο Σωκράτης ήταν Έλληνας, πρέπει να ψοφήσουν οι Εβραίοι. Αυτό το είδος φασίστα είναι κρίμα, γιατί πέρασε μια αιωνιότητα να διαβάζει βιβλία που δεν καταλάβαινε, ενώ είχε όλη την καλή διάθεση.

 Η γριά φασίστω

Το αγαπημένο μου είδος. Ένα κράμα εκκλησίας, βασιλικού παρελθόντος και δύσκολων παιδικών χρόνων, δημιούργησαν μια υστερική μπάμπω που μπορεί να μην έχει διαβάσει ποτέ τίποτα παραπάνω από συνταγή μαγειρικής, όμως με βεβαιότητα γνωρίζει πως η Ελλάδα είναι πρώτη παντού, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν κορυφαίοι, ο Χριστός ήταν Έλληνας και οι ξένοι κακοί. Επίσης γνωρίζει πως οι Αριστεροί και τα κουμμούνια είναι εχθροί της πατρίδος και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να την ξεκοιλιάσουν ένα βράδυ που θα κοιμάται. Τέτοιες παρουσίες βρίσκει κανείς εύκολα στη λαϊκή και κυρίως στα ΜΜΜ, όταν με πολύ μεγάλη άνεση το ελαφρώς σκισμένο κάθισμα γίνεται αφορμή για ένα πρωινό παραλήρημα μίσους. Αυτό είναι το μόνο είδος φασίστα που θα στεναχωρηθώ αν εκλείψει γιατί, σε αντίθεση με τα άλλα, είναι περισσότερο αστείο από επικίνδυνο.

 Ο φασίστας της διπλανής πόρτας

Μένει δίπλα σου, τον συναντάς στο σούπερ μάρκετ, στο λεωφορείο, στο μετρό, στη δουλειά. Είναι αυτός που δεν μιλάει ποτέ. Μόνο ακούει. Είναι αδιάφορο πως, αλλά έχει σχηματίσει ήδη την άποψη του, και δεν του την αλλάζει κανείς. Τόσα χρόνια κρυβόταν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Μάλλον έτρεχε πίσω από όποιον του πετούσε ένα κόκκαλο. Τις πολιτικές συζητήσεις τις θεωρεί χαμένο χρόνο, αν και νομίζει πως για κάποιο περίεργο λόγο, συμφωνούν όλοι μαζί του πως πρέπει να ρίξουμε ποντικοφάρμακο στους 300. Κάθεται στον καναπέ και ξεφυσάει, απειλεί πως ο λαός θα βγει στους δρόμους και θα συντρίψει τους κλέφτες και τελικά καταλήγει πως στη χούντα τα πράγματα ήταν καλύτερα. Όταν μείνει άνεργος εκνευρίζεται με τους ξένους που του πήραν τη δουλειά και τα βάζει με αυτούς και όχι με το αφεντικό του, το οποίο σέβεται και αγαπά. Αυτό το είδος φασίστα είναι το πιο μαζικό και το πιο επικίνδυνο. Είναι αυτοί που απαντούν στο ερώτημα: από πού ξεφύτρωσαν τόσοι φασίστες στην Ελλάδα.

Πέθανε ο Σεβαρντνάντζε


sevardnatseΟ πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και πρώην σοβιετικός ΥΠΕΞ Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ρωσικός ραδιοσταθμός Ηχώ της Μόσχας.

Τον θάνατο του Σεβαρντνάντζε επιβεβαίωσε και η προσωπική γραμματέας του.

Η Μαρίνα Νταβιτασβίλι δήλωσε πως ο Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε απεβίωσε έπειτα από μακρά ασθένεια, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


www.olympia.gr

Η επίταξη στη ΔΕΗ


Εκποίηση-κοινωφελών-επιχειρήσεων
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
Δεν συμφωνούμε με την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας, με την ιδιωτικοποίηση των κοινωφελών επιχειρήσεων, καθώς επίσης με την εγκληματική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας – θανατηφόρες «επιδημίες» που πρέπει να αποφευχθούν

Η Ρωσία αυξάνει τις δυνάμεις της για την προστασία της Αρκτικής


Πάνω από 16.000 άτομα προσωπικό έχουν τεθεί στην υπηρεσία της προστασίας των περιοχών της Αρκτικής, ανέφερε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Βλαντίμιρ Πουτσκόφ χθες, στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου εκπαιδευτικού κέντρου διάσωσης στη Βιτέγκραστη βόρεια Περιφέρεια Βόλογκντα.
«Οι δυνάμεις που καλύπτουν την περιοχή της Αρκτικής, συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών, των περιφερειακών και των τοπικών σωμάτων, αποτελούνται από περισσότερα από 16.000 άτομα, ενώ ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται» ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι το υπουργείο ασχολείται εντατικά με την ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης και διασφάλισης της ζωής των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή της Αρκτικής.

Γιατί έφυγε "μυστικά" η κανονιοφόρος Μαχητής από το Ναύσταθμο και για που πλέει


Image
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Με πλήρη ...''σιγή ασυρμάτου'' - δηλαδή χωρίς ...ανακοίνωση - αναχώρησε η ελληνική κανονιοφόρος ''Μαχητής''  από τον  Ναυσταθμο , έφθασε στην Μαύρη Θάλασσα και συμμετέχει ήδη από τις 4 Ιουλίου στην πολυεθνική ναυτική άσκηση BREEZE 2014 που διοργανώνει η Βουλγαρία  και στην οποία συμμετέχουν επίσης πλοία από την  Τουρκία, την Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, την Ρουμανία και την Ιταλία καθώς και μια μόνιμη δύναμη του ΝΑΤΟ για ναρκαλιεία (SNMCG2) με 4 σκάφη διαφόρων χωρών,καθιστώντας την έτσι ουσιαστικά μια ''Συμμαχική'' άσκηση.


Η Ελλάδα, όπως προείπαμε, έστειλε  κανονιοφόρο στη Μαύρη Θάλασσα, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν αρκετές φορές, ωστόσο πέρυσι (2013) δεν είχε συμμετάσχει στην εν λόγω άσκηση παρόλο που συμμετείχαν 15 (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Καναδάς, Γεωργία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Λιβύη, Λιθουανία, Κατάρ και ΗΑΕ).

Απόρρητη έκθεση - φωτιά: ΓΑΠ και ΠΑΠ φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009 και έστειλαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ

Έκθεση από στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Παπανδρέου φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 κατά 14,7 δισ. ευρώ

Το έλλειμμα του 2009, που άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, ήταν απόρροια μεθοδευμένης διόγκωσης των στοιχείων, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση του προϋπολογισμού κατά περίπου... 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι συνεχείς αλλαγές των δημοσιονομικών στοιχείων το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και η αναμόρφωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος από αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις, που το μείωσαν κατά 23 δισ. ευρώ, εκτόξευσαν τελικά το έλλειμμα του προϋπολογισμού στα 36,2 δισ. ευρώ ή στο 15,8% του ΑΕΠ, από 14,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 6,2% του ΑΕΠ, όπως είχε προβλεφθεί από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα που περιλαμβάνεται σε απόρρητη έκθεση - φωτιά που έχει συνταχθεί από στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Όπως αποκαλύπτει η Real News, οι συντάκτες της Έκθεσης επισημαίνουν ότι από το τέλος του 2008, όταν κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, έως το τέλος του 2010, οπότε είχαν συγκεντρωθεί τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, οι δημοσιονομικοί λογαριασμοί της Ελλάδας για το 2009 υπέστησαν μεγάλες αλλοιώσεις.

Σύμφωνα με την Έκθεση, το πρόβλημα των ανοιγμάτων στα δημόσια οικονομικά ήταν ασφαλώς μεγάλο το 2009, μέσα σε μια διεθνή συγκυρία της οικονομικής κρίσης που σε σημαντικό βαθμό τα επέτειναν. Ωστόσο, θα ήταν διαχειρίσιμο στο πλαίσιο μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που δεν θα είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τη βίαιη προσαρμογή σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες έπληξαν βάναυσα τον κοινωνικό ιστό όσο και την παραγωγική βάση της χώρας.

"Η τρόικα μαζί με το ΔΝΤ δεν ήταν απαραίτητο να έλθουν και να ελέγχουν για χρόνια την οικονομική ζωή της Ελλάδας".

Το ζήτημα της παραποίησης των στοιχείων του 2009 που οδήγησαν την Ελλάδα στο στα μνημόνια της τρόικας απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη από την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009, καθώς ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε σε συνεργασία με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια άνευ προηγουμένου δραματοποίηση της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών.

Τον Δεκέμβριο του 2009, δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αν και δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το θέμα αποκάλυψε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου του τηλεφώνησε και του είπε πως η Ελλάδα θα χρειαζόταν ένα σχέδιο βοήθειας από το ΔΝΤ".

Ο Ντομινίκ Στρος Καν του ζήτησε να επικοινωνήσει πρώτα με τους Ευρωπαίους ομολόγους του ώστε να είναι σίγουρος ότι συμφωνούν να ασχοληθεί το ΔΝΤ με την Ελλάδα.

Πηγή: Real News

ΤΙΝΑΖΟΥΝ στον αέρα ιστορικές εκκλησίες και τζαμιά οι Χαλίφηδες στο Αποκεφαλιστάν



Του Στρατή Μαζίδη
Όταν δεν κόβουν κεφάλια ή δε βιάζουν κόρες και συζύγους ή δεν σταυρώνουν, ανατινάζουν τα πάντα οι μαχητές της ISIL στο Ισλαμικό Χαλιφάτο ή αλλιώς Αποκεφαλιστάν.
Τον τελευταίο μήνα όπως διαβάζουμε και στο RT στο βορειοδυτικό Ιράκ έχουν ανατιναχθεί και  κατεδαφιστεί δεκάδες τόποι θρησκευτικής λατρείας όπως εκκλησίες και τζαμιά σιιτών και κυρίως στη Μοσούλη στην ιστορική περιοχή της Νινευή.
Τοποθετούνται εκρηκτικά στα θεμέλια των ναών και εν συνεχεία οι μπουλντόζες ισοπεδώνουν τα συντρίμμια.
Οι ντόπιοι επιβεβαιώνουν την καταστροφή και δύο εκκλησιών όπως ο καθεδρικός ναός των χαλδαίων στη Μοσούλη και ο συριο-ορθόδοξος καθεδρικός όπου οι ισλαμοφασίστες απομάκρυναν το Σταυρό και εγκατέστησαν τη σημαία του χαλιφάτου (Αποκεφαλιστάν).