Ετικέτες

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η Ρωσία αυξάνει τις δυνάμεις της για την προστασία της Αρκτικής


Πάνω από 16.000 άτομα προσωπικό έχουν τεθεί στην υπηρεσία της προστασίας των περιοχών της Αρκτικής, ανέφερε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Βλαντίμιρ Πουτσκόφ χθες, στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου εκπαιδευτικού κέντρου διάσωσης στη Βιτέγκραστη βόρεια Περιφέρεια Βόλογκντα.
«Οι δυνάμεις που καλύπτουν την περιοχή της Αρκτικής, συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών, των περιφερειακών και των τοπικών σωμάτων, αποτελούνται από περισσότερα από 16.000 άτομα, ενώ ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται» ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι το υπουργείο ασχολείται εντατικά με την ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης και διασφάλισης της ζωής των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή της Αρκτικής.
Κέντρα διάσωσης
Όπως ανέφερε ο Πουτσκόφ, το υπουργείο σχεδιάζει να ανοίξει δέκα κέντρα διάσωσης στην Αρκτική. Τρία από αυτά είναι ήδη έτοιμα, ενώ τα υπόλοιπα επτά βρίσκονται υπό κατασκευή. Το νέο κέντρο στη Βιτέργκα, εκτός από την άμεση ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, θα εκπαιδεύει διασώστες, θα διεξάγει έρευνες για την ανάπτυξη συστημάτων ασφάλειας και προστασίας, ενώ θα υλοποιεί προγράμματα αποκατάστασης. Επίσης θα δοκιμάζει τον νέο εξοπλισμό διάσωσης και τις καινούργιες τεχνολογίες στον Βορρά. Το κέντρο διαθέτει προσωπικό 250 ατόμων και θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Αρκτικής και Ανταρκτικής.
Η Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου