Ετικέτες

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ουγγαρία και Πολωνία θέτουν βέτο στην ΕΕ: Ελλάδα και Κύπρος συζητούν και εύχονται

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στις Βρυξέλλες. Αριστερά η Καγκελάριος της Γερμανίας παίζει με το κινητό της. EPA, KENZO TRIBOUILLARD

Η Ουγγαρία και η Πολωνία, όσο και αν διαφωνεί κανείς με τους λόγους, επιμένουν να μπλοκάρουν όχι μια απλή απόφαση της ΕΕ, αλλά τον προϋπολογισμό της.

Τουρκικά πολεμικά της Ομάδας Μάχης του Oruc Reis απείλησαν να βυθίσουν ελληνικό αλιευτικό νότια της Ρόδου!



Του έκοψαν τα παραγάδια επειδή εισήλθε στην περιοχή απαγόρευσης του Oruc Reis!

Ένα εξαιρετικά σημαντικό επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή του «θόλου απαγόρευσης» προσέγγισης πλοίων και αεροσκαφών που έχει εξαγγείλει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο γύρω από τo ερευνητικό Oruc Reis που κάνει έρευνες παντελώς ανενόχλητο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοανατολικά της Καρπάθου, νότια της Ρόδου και νοτιοδυτικά από το Καστελόριζο.

Πιο «φτωχή» η σάτιρα χωρίς τον Τραμ

 


Για τους παρουσιαστές σατιρικών εκπομπών στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν δώρο εξ ουρανού, καθώς εξασφάλιζε άφθονα κωμικά στιγμιότυπα και υψηλή τηλεθέαση. Όλα αυτά ανατρέπονται με την αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο.

    
default

Δύο ημέρες είχαν περάσει από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ήταν η πρώτη φορά που ο Στίβεν Κόλμπερτ, παρουσιαστής της ψυχαγωγικής εκπομπής The Late Show και βασιλιάς της αμερικανικής late night ζώνης, δεν είχε καμία διάθεση για χιούμορ. Ακόμη δεν υπήρχε σίγουρο προβάδισμα για κανέναν από τους δύο διεκδικητές της προεδρίας, αλλά αυτό καθόλου δεν εμπόδιζε τον Ντόναλντ Τραμπ να αυτοανακηρυχθεί νικητής των εκλογών. Ο άλλοτε χαρούμενος διασκεδαστής άρχισε να ωρύεται. «Ο Τραμπ θέλει να δολοφονήσει τη δημοκρατία», έλεγε ο Στίβεν Κόλμπερτ. Ούτε ένα καλαμπούρι, ένα υπονοούμενο, ένα δεύτερο επίπεδο σάτιρας.

Γιάννης Ιωαννίδης, το ίνδαλμα των αρνητών της πανδημίας


Γιώργος ΚαραμπελιάςΣυγγραφέας, Πολιτικός Αναλυτής

Βαρύνουσα είναι η ευθύνη των πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων όσο και των επιστημόνων που προσφέρουν επιχειρήματα στην εκστρατεία αποπροσανατολισμού.

Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός δίνει μια μεγάλη μάχη ενάντια στην επέκταση της πανδημίας, υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που, για μικροπολιτικούς λόγους, συμφέροντα κάθε είδους, ατομικιστική αδιαφορία, είτε για λόγους άγνοιας, επιδεινώνουν την κατάσταση και τις υγειονομικές και οικονομικές της συνέπειες. Και αυτό διότι διεξάγουν μια «μάχη» όχι εναντίον του κορωνοϊού αλλά εναντίον… των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του.