Ετικέτες

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Kαλημέρα κύριε Κ. Παπούλια, αντιστασιακέ… Πως πάνε σήμερα τα κέφια; Κανένα διάταγμα της Μέρκελ για υπογραφή -μετά το ξεπούλημα της ΔΕΗ-… υπάρχει; Μετά από 12 μέρες σφαγής του Παλαιστινιακού λαού, κάποια δήλωση;

Έλα Μπάμπη πες την αλήθεια,για ποιον το έκανες;

 

ΒαξεβάνηςΤου Κώστα Βαξεβάνη
Πριν από αρκετά χρόνια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκίνησε την νομοπαρασκευαστική του καριέρα, αλλάζοντας πέντε λέξεις στον Ποινικό Κώδικα, χωρίς να το απαιτεί ούτε ο νομικός κόσμος, ούτε κανένας άλλος. Με την μικρή αυτή επέμβαση, πάνω από 400 άτομα, όλοι επιφανείς Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αντιμετώπιζαν ποινές φυλάκισης πάνω από 10 χρόνια, έμειναν ελέυθεροι και ευγνώμονες φυσικά στον γκουρού της νομικής τέχνης. Όλοι τους εμπλέκονταν σε σκάνδαλο μετεγγραφών φοιτητών από Πανεπιστήμια της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Γιατροί, στρατηγοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, βουλευτές,η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης, είχαν καταφέρει να κάνουν μετεγγραφές των παιδιών τους με πλαστές βεβαιώσεις, πως είχαν προβλήματα υγείας. Ο Βενιζέλος έκανε το αδίκημα, από κακούργημα, πλημμέλημα με αποτέλεσμα να παραγραφεί.
Τέτοια απροκάλυπτη χρήση των νόμων υπέρ εγκληματιών είχε να γίνει χρόνια. Κατά καιρούς στα νομοσχέδια περί «αποσυμφόρησης των φυλακών» περνούν φωτογραφικές νομικές προβλέψεις για να αποφυλακιστεί κάποιος εγκληματίας του λευκού κολάρου. Ποτέ όμως κανένας υπουργός και καμία κυβέρνηση δεν επιχείρησε να απελευθερώσει εμπόρους ναρκωτικών για να αποσυμφορήσει φυλακές ή για να επιδείξει ευαισθησία περί τον σωφρονισμό.

Ώσπου εμφανίστηκε ο Βενιζέλος του μέλλοντος που λέγεται Χαράλαμπος Αθανασίου. Πρώην δικαστής ,Αρεοπαγίτης μάλιστα, επέλεξε να αποδώσει Δικαιοσύνη, περνώντας ένα άρθρο στο νομοσχέδιο περί Τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα που απελευθερώνει εμπόρους ναρκωτικών. Από τις φυλακές, προκειμένου να αποσυμφορηθούν, δεν θα βγουν ούτε πορτοφολάδες, ούτε χρήστες, ούτε μικροκλέφτες που δεν έχουν να πληρώσουν την ποινή του. Θα βγουν έμποροι ναρκωτικών.
Στο Νόμο 4274 που ψηφίστηκε στο θερινό τμήμα της Βουλής, προβλέπεται πως «όσοι έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα ή αμετάκλητα σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης άνω των δέκα ετών για εγκλήματα που προβλέπονται στον νόμο 3459 του 2006 απολύονται υπό όρους, αν έχουν συμπληρώσει το ένα τρίτο της πραγματικής έκτισης της ποινής που τους επιβλήθηκε”. Και ποιός είναι ο νόμος 3459/2006 ο οποίος δεν κατονομάζεται αλλά περιγράφεται με έναν αριθμό στο Νομοσχέδιο; Μα ο νόμος περί ναρκωτικών. Και ποιοί καταδικάζονται με ποινές κάθειρξης πάνω από 10 χρόνια; Οι χρήστες, τα βαποράκια, οι έμποροι; Όχι φυσικά. Οι μεγαλέμποροι, όσοι παρασκευάζουν ή καλλιεργούν ναρκωτικά, όσοι εισάγουν ή πωλούν σε μεγάλες ποσότητες όπως περιγράφει ο ίδιος ο νόμος.
Ο Αθανασίου αποφυλακίζει μεγαλεμπόρους για να ανασάνουν οι φυλακές; Για να κάνει πιο δίκαιο τον Ποινικό Κώδικα; Για να αποδώσει Δικαιοσύνη; Ή ενδεχομένως για να συναγωνιστεί τον Βενιζέλο στο νομικό του έργο και να μείνει στην ιστορία ως ο Ευάγγελος Βενιζέλος του μέλλοντος;
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Μπάμπης του Αρείου Πάγου, καταφέρνει να περάσει προκλητικούς νόμους υπέρ συμφερόντων. Αλλά είναι πρώτη φορά που τόσο απροκάλυπτα ευνοεί μια κατηγορία εγκληματιών που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.
Επίσης είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι των ελληνικών Διωκτικών Αρχών αλλά και η αμερικανική DEA, είναι θορυβημένοι. Οι περισσότερες από τις συλλήψεις και τις καταδίκες εμπόρων άνω των 10 χρόνων, έχουν γίνει με εμπλοκή και πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών. Επί χρόνια τα νομικά επιτελεία της μαφίας των ναρκωτικών προσπαθούν με νομικισμούς να εξασφαλίσουν αποφυλακίσεις χωρίς να τα καταφέρνουν. Πρόκειται για εμπόρους που μετέφεραν τόνους κοκαΐνης και συνελήφθησαν με κοινές επιχειρήσεις ΕΛΑΣ, τμήματος ναρκωτικών ΣΔΟΕ, Λιμενικού και αμερικανικής DEA. Ξαφνικά είναι ελεύθεροι με νόμο, έχοντας εκτίσει μόνο το ένα τρίτο της ποινής.
Αν λοιπόν ο Υπουργός θεωρεί πως πρέπει να μειωθούν οι ποινές για τους εμπόρους ναρκωτικών γιατί δεν το ανακοινώνει; Γιατί δεν αλλάζει ως προς αυτό τον Ποινικό Κώδικα; Γιατί οι ευνοϊκές προβλέψεις δεν αφορούν όπως θα ήταν λογικό τις ποινές όσων έχουν καταδικαστεί σε κάτω από  10 έτη κάθειρξης,τους λιγότερο επικίνδυνους, αλλά φωτογραφίζουν τους μεγαλέμπορους; Γιατί δεν απολύει τον συνεργάτη του εμπόρου ναρκωτικών ο οποίος καταδικάστηκε με 10 χρόνια κάθειρξη, αλλά απελευθερώνει αυτόν που έφερε το καράβι με τα ναρκωτικά από την Κολομβία και καταδικάστηκε με πάνω από 10 χρόνια;
Το νέο νομοθέτημα Αθανασίου, δεν αποτελούσε προβληματισμό του νομικού κόσμου ούτε ήταν κοινωνική απαίτηση για να αποκατασταθεί κάποια αδικία.Το γεγονός ότι μπορεί να ισχυριστεί πως το μελέτησε κάποια νομοπαρασκευαστική επιτροπή δεν είναι σοβαρό, γιατί απλώς οι επιτροπές παίρνουν εντολές από τον Υπουργό για το τι θα επεξεργαστούν και θα εισηγηθούν ως νόμο.
Με την οικειότητα λοιπόν που μου παρέχει η χρόνια γνωριμία με τον Χαράλαμπο Αθανασίου μπαίνω στον πειρασμό να τον ρωτήσω: Για ποιόν Μπάμπη έκανες το νέο νομικό τερατούργημα; Ποιος ωφελείται; Η Δικαιοσύνη;
Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/article/118552/ela-mpampi-pes-tin-alitheiagia-poion-ekanes

Σνόουντεν: Αν καταλήξω στο Γκουαντάναμο, θα το αποδεχθώ



  Σνόουντεν: Αν καταλήξω στο Γκουαντάναμο, θα το αποδεχθώ
Συνέντευξη στον Guardian έδωσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, καλώντας όλους όσοι έχουν αναλάβει την προστασία προσωπικών δεδομένων να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους.

«Οι αποκαλύψεις της προηγούμενης χρονιάς μάς απέδειξαν ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι οι μη κρυπτογραφημένες πληροφορίες στο διαδίκτυο δεν είναι πλέον ασφαλείς. Όλες οι πληροφορίες πλέον πρέπει να κρυπτογραφούνται by default» δήλωσε.

Ένας άγνωστος ήρωας: Συνταγματάρχης Πυροβολικού Στυλιανός Καλμπουρτζής


ηρωαςΈνας άγνωστος ήρωας του πολέμου της Κύπρου το 1974, ο Συνταγματάρχης Πυροβολικού (αντιστράτηγος πλέον, μετά θάνατον) Στυλιανός Καλμπουρτζής δείχνει στους αιώνες τον δρόμο της τιμής στους διαδόχους του με την μαχητικότητα, την ευστροφία και εν τέλει την θυσία του στο μαρτυρικό νησί.

Αιγύπτιοι ξεμπροστιάζουν τη Χαμάς: «Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα αδέρφια μας στην Παλαιστίνη, αλλά ΟΧΙ για τους δολοφόνους της Χαμάς!» ΒΙΝΤΕΟ


βιντεοΠυρά εναντίον της Χαμάς εξαπολύουν Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι και σχολιαστές, οι οποίοι επικρίνουν τη σουνίτικη παραστρατιωτική οργάνωση για τη στάση που τηρεί στην Παλαιστίνη.
Οι Αιγύπτιοι κατηγορούν τα μέλη της Χαμάς, ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια με πρόσχημα την τζιχάντ και ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση ούτε και τηρούν τις ισλαμικές παραδόσεις.

Μακελειό στη Χομς: 90 αμάχους εκτέλεσαν οι ισλαμοφασίστες


μακελειοΤο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Παρασκευή την «σφαγή» τουλάχιστον 90 ανθρώπων  από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) κατά την κατάληψη από αυτούς ενός κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Χομς, στην κεντρική Συρία.

«Οι εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες ενόπλων ή αμάχων αποτελούν έγκλημα πολέμου, όποια πλευρά κι αν τις διαπράττει στην σύγκρουση. Αυτοί ήταν αιχμάλωτοι πολέμου και δεν έπρεπε να έχουν εκτελεστεί», σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει διαπράξει έναν ανυπολόγιστο αριθμό εγκλημάτων πολέμου», πρόσθεσε, την ώρα που η κατάσταση στην Συρία περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά την ανάμειξη των τζιχαντιστών, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν έρθει στην χώρα από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, την Πέμπτη, κατά την επίθεση στην περιοχή με το κοιτάσματα φυσικού αερίου του Σάαρ, ανατολικά της Παλμύρας, «την πιο σημαντική που πραγματοποιεί το ΙΚ κατά των συριακών αρχών, τουλάχιστον 25 υπάλληλοι και 65 φρουροί που εξαρτώνται από το υπουργείο Πετρελαίου και φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες των Δυνάμεων της Εθνικής Άμυνας σκοτώθηκαν».

Σε βίντεο που τράβηξαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ στις εγκαταστάσεις αυτές, το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube, φαίνονται δεκάδες σοροί, εκ των οποίων ορισμένες φέρουν τραύμα από μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ άλλες είναι ακρωτηριασμένες. Ένας από τους τζιχαντιστές χτυπάει με το παπούτσι του στο κεφάλι ένα πτώμα από αυτά που κείτονται στο έδαφος. Σε ένα άλλο βίντεο, ένας τζιχαντιστής στέκεται μπροστά από τις σορούς. Μιλάει στα γερμανικά και παρεμβάλλει προσβολές στα αραβικά.

Υπό διωγμό οι Χριστιανοί στο Ιράκ μετά τις απειλές του μακελάρη «Χαλίφη»


χριστιανοιΟι χριστιανοί της Μοσούλης, μιας πόλης που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους – πρώην ΙΚΙΛ -, την εγκαταλείπουν μαζικά σήμερα, μετά το τελεσίγραφο που τους απηύθυνε η εξτρεμιστική οργάνωση.

Αυτόπτες μάρτυρες αλλά και ο Χαλδαίος πατριάρχης ανέφεραν ότι το ΙΚ έδωσε στους χριστιανούς διορία λίγων ωρών για να εγκαταλείψουν την πόλη.

Κουίκ: Να λέμε τη Γερμανία Δ’ Ράιχ.


Δημοσιεύθηκε από onpolitika στο Ιουλίου 18, 2014
κουικ


Την έντονη αντίδραση του Τέρενς Κουίκ προκάλεσε το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου των

Ανεξάρτητων Ελλήνων:
«Εάν η Άνγκελα Μέρκελ θέλει να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία», παρά την άρνηση των Ελλήνων και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τότε και εκείνη δεν πρέπει να έχει αντίρρηση να αποκαλούμε τη Γερμανία με το πραγματικό της όνομα: Δ’ Ράιχ. Έστω, οικονομικό».

Ορισμένα επεισόδια στη σύντομη αλλά πλούσια ιστορία του hip-hop…


 

Μαύροι Πάνθηρες

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για την ιστορία του hip-hop. Ανά καιρούς, και πρόσφατα στα μέρη μας, έχει χυθεί και αίμα. Όχι για το hip-hop όπως το εννοούν όσοι το βλέπουν ως ένα ακόμα είδος μουσικής, ως μία εφηβική ανησυχία. Αλλά για το hip-hop ως αυτό που πραγματικά είναι: ένα ακόμα ανατρεπτικό μέσο κάποιων που την παλεύουν μέσα στη μιζέρια, τη βαρβαρότητα των καιρών και τον διάχυτο μικροαστισμό. Πέρα από τα αισθητικά κριτήρια της κάθε τάσης του,  αυτό το hip-hop επιλέγουμε να εξιστορούμε και να θέτουμε ως σημείο αναφοράς. Όχι μέσα από τα μάτια του ακαδημαϊσμού, αλλά μέσα από τα μάτια όσων βλέπουν σε αυτό τη δυνατότητα έκφρασης κι αντίδρασης των από τα κάτω. Ακολουθούν ενδεικτικά κάποια επεισόδια από τα χιλιάδες που έλαβαν τόπο παγκόσμια στην σύντομη αλλά πλούσια ιστορία του

Η κατάντια μας και η “DEFUNCT” Ομοσπονδία Αποδήμων Βρετανίας…


20140718-125338-46418800.jpgΠου φτάσαμε, πως καταντήσαμε, να περιμένουμε μια «καλή κουβέντα» από τον Λόρδο Ντέιβιντ Χάνεϋ!
Οι φιλότουρκοι Λόρδοι και Βαρόνες μαζεύτηκαν και πάλιν και διοργάνωσαν συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων στις 15 Ιουλίου 2014 για το Κυπριακό! Και ξεσπάθωσαν ο ένας μετά τον άλλο στην υπεράσπιση των τουρκικών συμφερόντων λες και είχε κηρυχτεί … διαγωνισμός ποιος θα καλύψει περισσότερες ανάγκες αναγνώρισης του κατοχικού εκτρώματος!
Και αφού ξεφούσκωσαν όλοι και αφού δήλωσαν ξετσίπωτα και τα
συμφέροντά τους με την «ΤΔΒΚ», την μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας παρά μόνο ως «ελληνική πλευρά» και βάλε, πήρε τελευταίως το λόγο ο Λόρδος Χάνεϋ ο οποίος αναφέρθηκε τελικά… σε πρόεδρο Αναστασιάδη της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Μέρκελ: “Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα”


 
 
 
 
 
 
1 Vote

merkel-germania-660_5

σημ.Αμετανόητου: Δεν ξέρω μόνο ΠΟΙΟ στρατόπεδο θα επιλέξει το επίσημο Ελληνικό κράτος στις Παγκόσμιες εξελίξεις που έρχονται…διότι ΤΩΡΑ, το κάθε λάθος που θα γίνεται από δω και πέρα,δεν θα ξεπληρώνεται με ευρώ…

Εκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. για τη Γάζα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την έναρξη χθες Πέμπτη των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα, δήλωσαν διπλωμάτες.
Η συνεδρίαση αυτή αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας), έπειτα από αίτημα της Τουρκίας και της Ιορδανίας.

Τελέσιλλα: Η ασθενική ποιήτρια του Άργους που έγινε στρατηγός και νίκησε τις ορδές των Σπαρτιατών


Η  Τελέσιλλα γεννήθηκε στο Άργος το 520-515 π.Χ. και καταγόταν από επιφανή οικογένεια, αλλά ήταν λεπτοκαμωμένη και φιλάσθενη. Με την ποίηση ασχολήθηκε ύστερα από υπόδειξη του μαντείου των Δελφών («τας Μούσας θεραπεύειν»), όταν θέλησε να το συμβουλευτεί για την υγεία της. Στη συνέχεια αφοσιώθηκε με πάθος στην ποίηση και με το ποιητικό της ταλέντο κατόρθωσε και νόημα να δώσει στη ζωή της και να αναδειχθεί σε πνευματική προσωπικότητα.




Αντίσταση κατά των Σπαρτιατών

Εντούτοις, η Αργεία ποιήτρια έμεινε περισσότερο γνωστή από την ηρωική άμυνα που αντέταξε κατά του Σπαρτιάτη Κλεομένη το 494 π.Χ. Μετά την καταστροφή που υπέστη ο στρατός των Αργείων στο ιερό άλσος της Σηπείας μεταξύ Ναυπλίου και Τίρυνθας, όπου ο Κλεομένης με δόλο και ύστερα με εμπρησμό προκάλεσε το θάνατο 8.000 Αργείων μαχητών, την άμυνα της πόλης οργάνωσε η κοντόσωμη και μαχητική Τελέσιλλα. Όπλισε γυναίκες, γέρους και παιδιά με όπλα και κάθε λογής αντικείμενα και τους παράταξε στις επάλξεις.

Περίεργο παιχνίδι της Μέρκελ με τα Σκόπια

Συμβιβασμό που θα πληγώσει εξίσου τις δύο χώρες ζητά η Καγκελάριος που διεκδικεί ρόλο ρυθμιστή στα Βαλκάνια – Χωρίζουν ξανά την Ευρώπη σε ζώνες επιρροής;

Σε μία κίνηση που δεν είχαμε συνηθίσει και προκαλεί έντονη ανησυχία για τα εθνικά μας θέματα προχώρησε η Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, που με τη στάση της οδήγησε στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, φαίνεται πως έχοντας ως “πάτημα” την οικονομική στήριξη της χώρας μας, αρχίζει να εμπλέκεται τώρα και στα εθνικά μας ζητήματα.

Mέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να εμπλέκονται στα εθνικά ζητήματα της χώρας οι Αμερικανοί και σε ορισμένες περιπτώσεις του παρελθόντος και οι Άγγλοι. Τώρα μάθαμε ότι για την γεωστρατηγική θέση της χώρας ενδιαφέρονται και οι Γερμανοί και πιο συγκεκριμένα η κυρία Μέρκελ η οποία αφού διέλυσε την εσωτερική κοινωνική συνοχή της χώρας με την δημοσιονομική λιτότητα τώρα θέλει να ρυθμίσει και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.