Ετικέτες

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Μακελειό στη Χομς: 90 αμάχους εκτέλεσαν οι ισλαμοφασίστες


μακελειοΤο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Παρασκευή την «σφαγή» τουλάχιστον 90 ανθρώπων  από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) κατά την κατάληψη από αυτούς ενός κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Χομς, στην κεντρική Συρία.

«Οι εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες ενόπλων ή αμάχων αποτελούν έγκλημα πολέμου, όποια πλευρά κι αν τις διαπράττει στην σύγκρουση. Αυτοί ήταν αιχμάλωτοι πολέμου και δεν έπρεπε να έχουν εκτελεστεί», σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει διαπράξει έναν ανυπολόγιστο αριθμό εγκλημάτων πολέμου», πρόσθεσε, την ώρα που η κατάσταση στην Συρία περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά την ανάμειξη των τζιχαντιστών, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν έρθει στην χώρα από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, την Πέμπτη, κατά την επίθεση στην περιοχή με το κοιτάσματα φυσικού αερίου του Σάαρ, ανατολικά της Παλμύρας, «την πιο σημαντική που πραγματοποιεί το ΙΚ κατά των συριακών αρχών, τουλάχιστον 25 υπάλληλοι και 65 φρουροί που εξαρτώνται από το υπουργείο Πετρελαίου και φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες των Δυνάμεων της Εθνικής Άμυνας σκοτώθηκαν».

Σε βίντεο που τράβηξαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ στις εγκαταστάσεις αυτές, το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube, φαίνονται δεκάδες σοροί, εκ των οποίων ορισμένες φέρουν τραύμα από μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ άλλες είναι ακρωτηριασμένες. Ένας από τους τζιχαντιστές χτυπάει με το παπούτσι του στο κεφάλι ένα πτώμα από αυτά που κείτονται στο έδαφος. Σε ένα άλλο βίντεο, ένας τζιχαντιστής στέκεται μπροστά από τις σορούς. Μιλάει στα γερμανικά και παρεμβάλλει προσβολές στα αραβικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου