Ετικέτες

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

How bad did people smell in Ancient Greece?

Spartans were forced by law to take 3 baths every day with cold water. One before they start the day, one after the completion of the training and another before the common dinner.

Η βρετανική έκθεση για τη ρωσική επιρροή



REUTERS, THE GUARDIAN
Oι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δεν «αγγίζουν» ανοιχτά τον Πούτιν.
ΛΟΝΔΙΝΟ. Η έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και ανεξάρτητων ειδικών σχετικά με τις απόπειρες άσκησης επιρροής από τη Ρωσία στη βρετανική πολιτική σκηνή δημοσιεύθηκε χθες, ενάμιση χρόνο μετά τη σύνταξή της. Οι επικριτές του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον υποστήριξαν στην εφημερίδα Τhe Guardian ότι ο Τζόνσον καθυστέρησε τη δημοσιοποίηση λόγω των χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει το Συντηρητικό Κόμμα από εύπορους Ρώσους.

Η ατίμωση ενός εισαγγελέα




Mπορεί ένα εισαγγελικό πόρισμα 217 σελίδων, εξαιρετικά πυκνό σε παραπομπές στο Σύνταγμα, στους νόμους, στις διεθνείς συμβάσεις, σε κοινοτικές οδηγίες, σε γνωμοδοτήσεις, σε νομολογία, σε υπομνήματα και σε διαβιβαστικά έγγραφα δικαστών, να αποτελεί… έργο τέχνης;

Του Μανώλη Κοττάκη
«ΕΣΤΙΑ»
Η απάντηση είναι «ναι, μπορεί» αν είναι γραμμένο σε εξαιρετικά ελληνικά, αν θεμελιώνει ισχυρισμούς στην υπέροχη αρχαία ελληνική γραμματεία (Αισχύλος, Ηράκλειτος, Ομηρος, Ησίοδος, Αλκιβιάδης κ.ά.) και την Καινή Διαθήκη (Δαυίδ) και αν καταλήγει σε ασφαλή συμπεράσματα μέσα από τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση, είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς, χαίρεσαι να το διαβάζεις.

Λονδίνο/Μόσχα για ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 2020 – Κύπρος 1974


της Φανούλας Αργυρού*

Ακόμα μια τραγική επέτειος σήμερα 19 Ιουλίου. Παραμονή της πρώτης τουρκικής βάρβαρης εισβολής στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ας ξεκινήσω όμως από τις πρόσφατες δηλώσεις του βρετανικού Φόρειν ΄Οφις και της Μόσχας για την απόφαση του Προέδρου της κατοχικής Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν να μετατρέψει την ιστορική Αγία Σοφία σε τζαμί εις παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Για τις παραβιάσεις της τουρκικής απόφασης δέστε μια σχετική ανάρτηση εδώ :

13.7.2020 – «Η Συνθήκη της Λωζάνης και η Αγία Σοφία»

«Με την εγκληματική πράξη της 10ης Ιουλίου η Τουρκία παραβίασε την Συνθήκη της Λωζάνης. Με βάση το Άρθρο 44 της Συνθήκης της Λωζάνης, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να φέρει το ζήτημα της παραβίασης της Συνθήκης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, με βάση το Άρθρο 44 της Συνθήκης της Λωζάννης η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο εναντίον της Τουρκίας απαιτώντας την αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας σε καθεστώς μουσείου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο ένα θα είναι το ζήτημα στο Διεθνές Δικαστήριο: Η Αγία Σοφία. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι η Αγία Σοφία είναι χριστιανικός ναός…»