Ετικέτες

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Λίβανος: Πολιτική εκεχειρία για την επίσκεψη του Πάπα

L'Orient Le Jour (Λίβανος)
Μια λευκή εξέδρα σε σχήμα κέδρου περιμένει τον Πάπα στο κέντρο της πόλης.

Τρεις ημέρες πριν την άφιξη του Πάπα στο Λίβανο, οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του επιταχύνονται. Ένα όμορφο λευκό βάθρο σε σχήμα κέδρου, χτίζεται αυτή τη στιγμή στο θαλάσσιο μέτωπο της Βηρυτού, όπου θα πραγματοποιηθεί η μαζική λειτουργία σε εξωτερικό χώρο, που έχει προγραμματιστεί για τις 10π.μ. Θα είναι ένα από τα highlights της επίσκεψης. 
Η πρόσβαση στη λειτουργία θα είναι ελεύθερη, αλλά όσοι θέλουν να κάθονται α πρέπει να είναι πολύ πρωινοί.

Ανεξάρτητοι Ελληνες: ΕΟΖ, μία ακόμα υποχώρηση στους δανειστές

Ανεξάρτητοι Ελληνες: ΕΟΖ, μία ακόμα υποχώρηση στους δανειστές

Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες αποτελούν μια ακόμη υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, υποστηρίζει ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος σε δήλωσή του με αφορμή την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ) Θεσσαλονίκης.Ο κ. Μαρκόπουλος κατηγορεί τον υπουργό για «μυστική οικονομική διπλωματία, ερήμην Βουλής, κομμάτων και κοινωνίας» και τον καλεί να εξηγήσει τι διαπραγματεύεται με την τρόικα σε σχέση με ΕΟΖ και για ποιες περιοχές - «αν σε αυτές υπάρχουν ευαίσθητες παραμεθόριες και τι σημαίνουν "διοικητικά κίνητρα", κοντά στα σύνορα, δηλαδή τι θα σημαίνει ΕΟΖ στη Θράκη για την εθνική κυριαρχία», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

«Η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει σε τι Ελλάδα μας οδηγεί. Αλλα ήταν τα όνειρα και οι υποσχέσεις αλλά και οι δεσμεύσεις όταν μπήκαμε στην Ε.Ε. και άλλα βλέπουμε τώρα. Η χώρα βρίσκεται υπο εκβιασμό και η κυβέρνηση αδυνατεί να ορθώσει αντιπρόταση, αδυνατεί να ενώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, διχάζει τον λαό και καταδικάζει τη νέα γενιά σε μετανάστευση», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μαρκόπουλος.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2234054 

Κυπριακή απάντηση στον Τούρκο πρέσβη στο Λονδίνο

Κυπριακή απάντηση στον Τούρκο πρέσβη στο Λονδίνο

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Αλέξανδρος Ζήνων
Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο
Αποστομωτική απάντηση στον Τούρκο πρέσβη στο Λονδίνο, που με επιστολή του είχε αναφέρει ότι το Κυπριακό δεν είναι θέμα εισβολής και κατοχής, δίνει ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με δική του επιστολή στην εφημερίδα Γκάρντιαν.
Ο πρέσβης Τσεβικιόζ είχε εκφράσει την έκπληξή του για τη διευκρίνιση του Γκάρντιαν ότι ο σωστός όρος για αυτό που είχε αναγραφεί ως «Βόρεια Κύπρος» είναι «υπό τουρκική κατοχή βόρεια Κύπρος», συνιστώντας αλλαγή του συντακτικού οδηγού της βρετανικής εφημερίδας.

Economist: British universities - Picking on foreign students



Αυτό το ιστολόγιο

Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
Η λίστα ιστολογίων μου

THE government, half way through its term, is now focusing on the next election. That was clear from the two political stories that dominated the rentrée: the cabinet reshuffle and the revocation of London Metropolitan University’s licence to teach foreign students. The first illustrates some sensible ways in which the government is reacting to voters’ concerns (see article). The second is a nasty piece of populism.

Άστεγοι Έλληνες στους δρόμους της Στοκχόλμης

Άστεγοι Έλληνες στους δρόμους της Στοκχόλμης

Αν κάποιος σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει τη φράση «Από δήμαρχος-κλητήρας», τότε αυτή ίσως να ταίριαζε ιδανικά στους 1.200 Έλληνες μετανάστες, που αναμένεται μέχρι το τέλος του 2012 να αναζητήσουν την τύχη τους στις 500 ελληνικές επιχειρήσεις καθαριότητας της Στοκχόλμης και άλλων πόλεων της σουηδικής επικράτειας.
Κι αυτό, γιατί, αν κάποιοι σκέφτηκαν να φύγουν από την… πληγωμένη Ελλάδα αναζητώντας το όνειρο στον… σκανδιναβικό παράδεισο, μάλλον θα συναντήσουν μια δυσάρεστη έκπληξη πηγαίνοντας εκεί.

Αυστραλία: Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρεται η Μάχη της Κρήτης

Αυστραλία: Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρεται η Μάχη της Κρήτης


Αυστραλία: Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρεται η Μάχη της Κρήτης

Η Μάχη της Κρήτης θα αναβιώσει στη μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για μια κινηματογραφική παραγωγή, συνολικού κόστους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, με κεντρικό της θέμα το Νεοζηλανδό στρατιώτη Ντάντλεϊ Πέρκινς, που πολέμησε στην Κρήτη, συνελήφθη από τους Ναζί, δραπέτευσε, έζησε στα κρητικά βουνά επί ένα χρόνο και στη συνέχεια διέφυγε στη Μέση Ανατολή.

Εντυπωσιασμένος από την αυτοθυσία του κρητικού λαού, ο Πέρκινς επέστρεψε στην Κρήτη επικεφαλής των ειδικών βρετανικών δυνάμεων και ανέλαβε επικεφαλής των ανταρτών στη δυτική Κρήτη πολεμώντας τους κατακτητές. Το 1944 έπεσε στα χέρια των Γερμανών και τον εκτέλεσαν. Στους Κρήτες ήταν γνωστός ως «Βασίλης-το λιοντάρι της Κρήτης».

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός της προσωπικής ασφάλειας του Κ. Μπαρμπαρούση

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός που είχε διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση.
Αφορμή στάθηκε η συμμετοχή του αστυνομικού στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου, με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σε βάρος του 44χρονου αστυνομικού, ο οποίος ήταν απεσπασμένος από το Α.Τ. Αιτωλικού, διατάχθηκε παράλληλα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης

Κάποιοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να έχουν όραμα: Ντύνεται στα "λευκά" το αρχαίο θέατρο της Θάσου

Με λευκό μάρμαρο «ντύνεται» το αρχαίο θέατρο της Θάσου
undefined
Στόχος του Δήμου είναι τα μαρμάρινα μέρη του θεάτρου, όπως το κοίλο, η σκηνή και οι δύο πάροδοι να αντικατασταθούν με λευκό μάρμαρο Θάσου, σύμφωνα με την αρχική κατασκευή του στην αρχαιότητα.
Με το φημισμένο παγκοσμίως λευκό μάρμαρο της Θάσου θα αναστηλωθεί το αρχαίο θέατρο του νησιού, που έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του φετινού 55ου Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου ώστε να ξεκινήσουν εκτεταμένες εργασίες.
Στόχος του Δήμου είναι τα μαρμάρινα μέρη του θεάτρου, όπως το κοίλο, η σκηνή και οι δύο πάροδοι να αντικατασταθούν με λευκό μάρμαρο Θάσου, σύμφωνα με την αρχική κατασκευή του στην αρχαιότητα. Το έργο, συνολικού κόστους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης την ΙΗ' Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καβάλας.
Οι εργασίες στο αρχαίο θέατρο της Θάσου περιλαμβάνουν την αναστήλωση του κοίλου και της σκηνής, η οποία θα φτάσει μέχρι το επιστήλιο, καθώς επίσης την αναστήλωση των δύο παρόδων και την κατασκευή βοηθητικών κτισμάτων όπως αναψυκτηρίου, παρασκηνίων, χώρων υγιεινής, προσβάσεων για ΑΜΕΑ, χώρους φροντιστή φωτισμού και φυλάκιο, κατασκευή συστήματος πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.

H Aλλη Ελλάδα-Τα μετάλλια της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

http://www.newsbeast.gr/files/temp/BE78DCCD4CBB68BDD722636F2B4E8331.jpgΛΟΝΔΙΝΟ 2012

Δώδεκα μετάλλια ήταν ο ελληνικός απολογισμός, ακριβώς τα μισά σε σχέση με το Πεκίνο, αλλά σε συνθήκες τελείως διαφορετικές σε σχέση με αυτές που υπήρχαν πριν από το 2008. Απολογισμός ικανοποιητικός, όπως και το γεγονός ότι μέσα από τους Αγώνες του Λονδίνου «ξεπήδησαν» κάποια από τα παιδιά της νέας γενιάς, όπως ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στην κολύμβηση, η Στέλλα Σμαραγδή στον στίβο, η Χρυσούλα Αντωνιάδου στην κολύμβηση, ο Ευστράτιος Νικολαίδης στον στίβο, ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο στίβο κ.α.Ο Αριστείδης Μακροδημήτρης ήταν ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια σε ατομικό επίπεδο (συνολικά τρία), ενώ στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν και αθλητές με μεγάλη εμπειρία από Παραολυμπιακούς Αγώνες, όπως ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, η Ανθή Καραγιάννη, ο Χρήστος Ταμπαξής και η Αλεξάνδρα Δήμογλου.


Αθλητές Μετάλλια Άθλημα - Αγώνισμα

Γρηγόρης Πολυχρονίδης
Νίκος Πανανός Χρυσό Μπότσια - Ζευγάρια BC3
Μαρία Ελένη Κορδαλή
Πασχάλης Σταθελάκος Ασημένιο Στίβος - Δισκοβολία
Αριστείδης Μακροδημήτρης Ασημένιο Στίβος - 50μ. ύπτιο
Χρήστος Ταμπαξής Ασημένιο Κολύμβηση - 50μ. ύπτιο
Αριστείδης Μακροδημήτρης Χάλκινο Κολύμβηση - 100μ. ελεύθερο
Αλεξάνδρα Δήμογλου Χάλκινο Στίβος - 400μ.
Χαράλαμπος Ταϊγανίδης Χάλκινο Κολύμβηση - 100μ. ύπτιο
Πασχάλης Σταθελάκος Χάλκινο Στίβος - Σφαιροβολία
Αριστείδης Μακροδημήτρης Χάλκινο Κολύμβηση - 50μ. ελεύθερο
Ανθή Καραγιάννη Χάλκινο Στίβος - Άλμα εις μήκος
Μανώλης Στεφανουδάκης Χάλκινο Στίβος - Ακοντισμός
Παύλος Μάμαλος Χάλκινο Άρση Βαρών σε πάγκο - 90 κιλά

Δεν έχουν τελειωμό οι αθλιότητες τους…

Δεν έχουν τελειωμό οι αθλιότητες τους…

FTD: Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλάκις τις πολεμικές αποζημιώσεις

Χέρι στα «χρήματα των άλλων» προσπαθούν να βάλουν οι Έλληνες διεκδικώντας τις γερμανικές επανορθώσεις, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση των «Financial Times».

FTD: Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλάκις τις πολεμικές αποζημιώσεις
Μάλιστα, η εφημερίδα αναρωτιέται «τι έκαναν οι Έλληνες» τα χρήματα των αποζημιώσεων, για τα οποία αποφαίνεται ότι τα διαχειρίστηκαν πλημμελώς.
«Πριν από δύο χρόνια, μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας όλα ήταν ξεκάθαρα: ο τότε πρωθυπουργόςΓιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει στην “Frankfurter Allgemeine Zeitung” ότι οι αποζημιώσεις “παραμένει ανοιχτό ερώτημα, όμως δεν τίθεται στην ημερήσια διάταξη, καθώς αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε εντελώς διαφορετικά προβλήματα”».

Tο αίτημα για μια ελληνική «Nυρεμβέργη». Του Χρήστου Γιανναρά

Tο αίτημα για μια ελληνική «Nυρεμβέργη». Του Χρήστου Γιανναρά

Oι Γερμανοί ξέρουν καλά, από την πείρα τους την ιστορική,πόσο επικίνδυνο είναι να ταπεινώνεται εξουθενωτικά ένας λαός. Eζησαν τη φρίκη του Nαζισμού που εκκολάφθηκε από την άκρα ταπείνωσή τους, με τη Συνθήκη των Bερσαλλιών, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Eζησαν και το αντίστροφο: ότι τη θέση που κατέχουν σήμερα, εξουσιάζοντας οικονομικά την Eυρώπη και με υπολογίσιμη παρουσία στη διεθνή σκηνή, την οφείλουν στη σύνεση και μεγαλοψυχία (έστω με σκοπιμότητες) των νικητών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, μαρτύρησε σαν σήμερα για 5(!) ώρες στα χέρια των Τούρκων μετά από προδοσία.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 10, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ 1611 ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ.
Η Φιλοσοφία καταξιώνει κάθε σκέψη έχοντας το χάρισμα και τη δύναμη να υλοποιεί κάθε όνειρο του ανθρώπου. Ο Διονύσιος ο Φιλόσοφος(Παραμυθιά 1540-Ιωάννινα 1611), ήταν Μακεδονικής καταγωγής από την Αβδέλλα των Γρεβενών. Έγινε μοναχός στο Διχούνι από μικρή ηλικία. Σπούδασε Φιλοσοφία, Ιατρική, Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Padua τότε υπό ενετική εποπτεία και προστασία και στην Κωνσταντινούπολη, ποίηση, γραμματική αστρονομία, συνολικά ως τα 39 του

ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ 22 ;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 10, 2012
20120910-003409.jpgΣτις 13 Σεπτεμβρίου 1922, ο Μουσταφά Κεμάλ, ο υποτιθέμενος «πονετικός» στους αντιπάλους του ηγέτης, όπως ήθελαν να τον παρουσιάζουν οι Τούρκοι στην μεγάλη κινηματογραφική τους παραγωγή, Kurtuluş, έδειξε το πραγματικό του σκληρό πρόσωπο. Οι Τσέτες είχαν ήδη μπει στην Σμύρνη, η πόλις καίγονταν και οι χριστιανοί σφάζονταν στην προκυμαία, πολλοί έπεφταν στην θάλασσα να σωθούν από τις φλόγες, πνίγονταν και τα πτώματα σκέπαζαν τα νερά. Ο μεγάλος θριαμβευτής και εμπνευστής αυτής της σφαγής, ο Μουσταφά Κεμάλ, ο Γαζί πλέον, κοίταζε απαθής από ένα εξώστη ψηλά την μεγάλη αυτή σφαγή και την πυρπόληση της Σμύρνης. Σε μια στιγμή γύρισε απότομα στους παρευρισκόμενους πίσω του και τους φώναξε δυνατά : «Κοιτάξετε αυτή την σκηνή. Απόψε γίνεστε μάρτυρες του τέλους μιας εποχής. Αυτή η πυρκαγιά είναι ένα σύμβολο. Συμβολίζει
την τελική απαλλαγή της πατρίδας μας από τους προδότες και τους εμπορίσκους. Από εδώ και πέρα η Τουρκία ελεύθερη και εξαγνισμένη δεν θα ανήκει παρά μόνο στους Τούρκους»