Ετικέτες

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

«Φαρμάκι» Σόιμπλε κατά Κολ


ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
Σε ξεκαθάρισμα πολύ παλιών λογαριασμών με τον Χέλμουτ Κολ, τον μοιραίο άνθρωπο στην εξέλιξη της πολιτικής του καριέρας, προχωρά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα στη γερμανική τηλεόραση.
«Φαρμάκι» Σόιμπλε κατά Κολ
Ισως δεν είναι τυχαία η στιγμή που επιλέγει ο υπουργός Οικονομικών, όταν, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, έχει περάσει από μεγάλη δοκιμασία η αφοσίωσή του στην Ανγκελα Μέρκελ, τη γυναίκα που επωφελήθηκε όσο κανείς άλλος από το σκάνδαλο και τη δική του παραίτηση.
Μόνο με τρεις, ψυχρές λέξεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποδομεί όλη την επιχειρηματολογία του πρώην καγκελάριου για την περίφημη υπόθεση των μαύρων ταμείων του CDU, που ανάγκασαν τον Κολ σε ντροπιαστική αποχώρηση από την πολιτική και τον Σόιμπλε στην παραίτηση από τη φιλοδοξία να γίνει καγκελάριος.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΦΥΤΕΥΕΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ


ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΑΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΑΜΕ ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ. Η ΠΟΡΝΟΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΛΑΒΕΡΗ ΑΠΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ. ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΜΑΚΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.

« Ήκουαν κραυγές απελπισίας…»



Ακόμα και από τις βουνοπλαγιές του ηρωικού «Κέντρους» στην Κρύα Βρύση που… ακούμπησε αιώνες στα πόδια του, ακούγονταν οι κραυγές των τριάντα μαρτύρων! Ήταν οι πρώτες βραδινές ώρες της αιματοβαμμένης Τρίτης στις 22 Αυγούστου 1944, που οι φονιάδες ναζί του Χίτλερ αποφάσισαν να εξαφανίσουν το κεφαλοχώρι και να θανατώσουν όποια ζωή κυκλοφορούσε στο χωριό…
Οι συγχωριανοί τους που είχαν βρει κρύπτη στις πλαγιές για να γλιτώσουν τη σύλληψη και εκτέλεσή τους, αποκάλυψαν λίγες μέρες μετά την τραγικότητα των στιγμών στον ομοχώριο τους δικηγόρο Μανώλη Πετρακάκη, ότι «κατά τας εσπερινάς ώρας της αποφράδος ημέρας ταύτης, αντελήφθησαν καπνόν εις το σημείον του κοινοτικού καταστήματος και ησθάνθησαν οσμήν καιομένου κρέατος». Επιπλέον, του διηγήθηκαν ότι «ήκουαν κραυγές απελπισίας…». Ο ίδιος εκτιμά στην έκθεση του, που συνέταξε στις 14 Φεβρουαρίου 1945, ότι «η ποσότης βενζίνης και εκρηκτικών υλών ενισχύει την γνώμιν και την πεποίθησιν ότι οι ατυχείς αυτοί εκάησαν εκεί ζώντας…»

Παρίσι: Ελληνοαμερικανός ο ήρωας στρατιώτ ης που απέτρεψε το μακελειό…



και πως ο δράστης είναι επικίνδυνος και φανατικός ισλαμιστής!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε χθες την ευγνωμοσύνη του για το «θάρρος και την γρήγορη σκέψη» των επιβατών της υπερταχείας αμαξοστοιχίας στην Γαλλία, ανάμεσα τους και Αμερικανοί στρατιώτες, που ακινητοποίησαν έναν ένοπλο που άνοιξε πυρ.

Με την ΕΑΒ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα… Ασχολείται κανείς…;;;;


75261_408644632508498_1610863987_nΗ ΕΑΒ ΩΣ ΒΑΣΙΚΌ ΣΥΣΤΑΤΙΚΌ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΑΝΆΚΑΜΨΗ
του Μπάμπη Παπασπύρου
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), αποτελεί τη μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. 
Το αντικείμενο της είναι η εργοστασιακή συντήρηση όλων των πτητικών μέσων όλων των κλάδων της χώρας , καθώς και πολλών άλλων χωρών. Επίσης η συντήρηση όλων των κινητήρων όλων των βαθμίδων, η κατασκευή δομικών τμημάτων αεροκατασκευών για τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, το εργοστάσιο ηλεκτρονικών, το νέο εργοστάσιο κατασκευής σύνθετων υλικών και τα μοναδικά δοκιμαστήρια κινητήρων.

Επί ποδός πολέμου η Βόρεια Κορέα


ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο
Την εντολή να είναι τα στρατεύματα έτοιμα για μάχη έδωσε σήμερα ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
Τα στρατεύματα του Λαϊκού Στρατού της Κορέας (ΚΡΑ) που βρίσκονται στα σύνορα πρέπει να είναι «σε πλήρη ετοιμότητα για μάχη και να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις» από σήμερα, διέταξε ο Κιμ Γιονγκ-ουν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.
Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής που συνήλθε εκτάκτως χθες βράδυ, μερικές ώρες μετά την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού ανάμεσα στις δύο Κορέες. Από τα πυρά δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Λίγο πριν από τις 16.00 τοπική ώρα χθες, οι Νοτιοκορεάτες εντόπισαν βλήμα πυροβολικού που είχε ριφθεί από το έδαφος της Βόρειας Κορέας προς τη δυτική πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Το βλήμα «προσγειώθηκε στην πλευρά μας αλλά δεν έπληξε κανέναν στρατιωτικό στόχο», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι η ΕΕ δεν είναι ένας «κοινός τόπος»…


hartis_europe_kanonia
Οι Έλληνες «άξιζαν», τα «δραστικά μέτρα» που επιβλήθηκαν από τη Γερμανία (συγγνώμη: από την Ευρώπη) για να βγουν από το χρέος, αλλά οι Γερμανοί κέρδισαν ακριβώς περισσότερα σχετικά με τα αποτελέσματα αυτής της μεταχείρισης, καθώς κέρδισαν από τις τρελές στρατιωτικές δαπάνες που επιβλήθηκαν τότε από τους συμμάχους στην Αθήνα.
Είναι μία από αυτές τις σημαντικές ανισότητες, που η αδυσώπητη λογική των συνθηκών δεν πετυχαίνει να τις εξαλείψει και αυτό δυσχεραίνει την ιστορία των ανθρώπων με ιδιαίτερα ανεξίτηλο τρόπο.

22 Αυγουστου 1944 η Σφαγή του Αμαρίου απο τους προκατόχους του Σοιμπλε



amari_aspromavriΠρόκειται για μία σειρά εχθροπραξιών που διαπράχθηκε από τις ναζιστικές γερμανικές δυνάμεις κατά των αμάχων κατοίκων των εννέα χωριών που βρίσκονται στην κοιλάδα του Αμαρίου στο νησί της Κρήτης κατά τη διάρκεια της κατοχής της από τον Άξονα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Το σχέδιο αυτό ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου 1944 από τη Wehrmacht και συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες με την ισοπέδωση των περισσοτέρων χωριών, τις λεηλασίες και την καταστροφή της συγκομιδής. Ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ του τοπικού πληθυσμού υπολογίζεται σε 164 νεκρούς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία είχε διαταχθεί από τον Friedrich-Wilhelm Müller, διοικητή της γερμανικής φρουράς της Κρήτης, με σκοπό την τρομοκράτηση του πληθυσμού και την αποτροπή ενεργειών των τοπικών αντάρτες κατά των δυνάμεων κατοχής κατά τη διάρκεια της επικείμενης υποχώρησή τους προς τα Χανιά

Όταν ο φασισμός υπάρχει στο DNA

Η ιστορία του Ερυθρού Σταυρού


Η υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης, με την οποία ιδρύθηκε ο Ερυθρός Σταυρός.Η υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης, με την οποία ιδρύθηκε ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένας διεθνής οργανισμός ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα θύματα των πολέμων. Είναι μία από τις πρώτες μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις μέρες μας η μεγαλύτερη και σημαντικότερη, με δράση σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκτός από την περίθαλψη των τραυματιών και την προστασία των αιχμαλώτων πολέμου, ο Ερυθρός Σταυρός σε καιρό ειρήνης παρεμβαίνει σε περιπτώσεις καταστροφών, ενώ ασχολείται ιδιαίτερα με το ζήτημα των προσφύγων.
Αφορμή για την ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού στάθηκε η Μάχη του Σολφερίνο (24 Ιουνίου 1859), κατά την οποία οι Γάλλοι νίκησαν τους Αυστριακούς στην πόλη Σολφερίνο της βόρειας Ιταλίας, μετά από ολοήμερη μάχη. Αυτόπτης μάρτυς της αγριότητας των πολεμικών συγκρούσεων, ο ελβετός επιχειρηματίας Ζαν Ανρί Ντυνάν, ο οποίος ταραγμένος από την αγωνία των τραυματισμένων στρατιωτών, οργάνωσε ένα δίκτυο βοήθειας, με τη συνδρομή ντόπιων εθελοντών.

Ρέι Μπράντμπερι 1920 – 2012


Ρέι Μπράντμπερι

Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου, από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα.
Ο Ρέι Ντάγκλας Μπράντμπερι (Ray Douglas Bradbury) γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1920 στο Γουόκιγκαν του Ιλινόις. Ο πατέρας του ήταν εναερίτης στην τοπική εταιρία ηλεκτρισμού και η μητέρα του μετανάστρια από τη Σουηδία. Από τα μικράτα του άρχισε να διαβάζει συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, όπως οι Έντγκαρ Άλαν Πόε, Χέρμπερτ Γουέλς, Ιούλιος Βερν και Έντγκαρ Ράις Μπάροους.

Εμμανουήλ Κριαράς

Εμμανουήλ Κριαράς

Εμμανουήλ Κριαράς

Διακεκριμένος έλληνας φιλόλογος. Μείζον έργο του το «Λεξικό της μεσαιωνικής ελληνικής δημώδους γραμματείας (1100-1669)».
Ο Εμμανουήλ Κριαράς γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1906 στον Πειραιά από οικογένεια κρητικής καταγωγής. Τα πρώτα παιδικά του χρόνια έζησε στη Μήλο και το 1914 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Χανιά, όπου περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές.
Το 1924 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1929. Από το 1930 έως το 1950 εργάστηκε στο Μεσαιωνικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών, αρχικά ως συνεργάτης και από το 1939 ως διευθυντής. Παράλληλα με την εργασία του στο Μεσαιωνικό Αρχείο συνέχισε τις σπουδές του και το 1930 μετέβη στο Μόναχο με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, για να ενημερωθεί σε θεωρητικά και τεχνικά ζητήματα της λεξικογραφίας στο περιβάλλον του Thesaurus Linguae Latinae.

Σωτηρία Μπέλλου 1921 – 1997


Σωτηρία Μπέλλου
Κορυφαία τραγουδίστρια του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1921 στο χωριό Χάλια της Χαλκίδας. Ήταν μέλος εύπορης οικογένειας και η μεγαλύτερη από τα τέσσερα αδέλφια της. Είχε το όνομα του αγαπημένου της παππού, Σωτήρη Παπασωτηρίου, που ήταν παπάς στο Σχηματάρι. Στο πλευρό του, «ζυμώθηκε» από μικρή με τους εκκλησιαστικούς ήχους και τη βυζαντινή μουσική.

Η Δίκη των Αεροπόρων



Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η δικαστική περιπέτεια στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτών, τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια. Κατηγορήθηκαν για δολιοφθορά και κομμουνιστική συνωμοσία, αλλά αμνηστεύτηκαν από την κυβέρνηση Καραμανλή το 1955. Κατοπινές έρευνες έδειξαν ότι η δίωξή τους οφείλεται σε σκευωρία.
Στις 13 Σεπτεμβρίου 1951 στη Σχολή Ικάρων συνέβη ένα ατύχημα σε εκπαιδευτικό αεροπλάνο τύπου Χάρβαρντ. Λίγες μέρες αργότερα, σε αίθουσα της σχολής βρέθηκε γραμμένο στον τοίχο σύνθημα υπέρ του ΚΚΕ. Τα γεγονότα αυτά συσχετίζονται και στις 30 Δεκεμβρίου ο αρχηγός του ΓΕΑ αντιπτέραρχος Εμμανουήλ Κελαϊδής διατάσσει ένορκο προανάκριση για «ενδείξεις δολιοφθοράς σε πολεμικό αεροσκάφος της Σχολής Αεροπορίας».

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 22 Αυγούστου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1645
Η πόλη των Χανίων παραδίδεται από τους Ενετούς στους Τούρκους, μετά από δίμηνη πολιορκία.

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ…


 αντάρτισσες του ΡΚΚ δεκαετία 80
αντάρτισσες του ΡΚΚ δεκαετία 8Ο

Στη συνοικία Γιεζί της Κωνσταντινούπολης, γνωστή για δράσεις και αγώνες ενάντια στην καταστολή και τις αυθαιρεσίες του τουρκικού κράτους, οι κάτοικοι με ανακοίνωσή τους δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν πλέον τους μηχανισμούς των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, μέσω των οποίων επιχειρεί το ΑΚΡ εναντίον τους, και ανακήρυξαν την αυτοδιαχείριση της περιοχής τους.
Με διαδήλωσή τους στη γειτονιά τη νύχτα της Τρίτης 18 Αυγούστου, οι κάτοικοι απαίτησαν με πανό και συνθήματα την άμεση απελευθέρωση του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι είχε συλληφθεί πριν από 16 χρόνια στην Ελλάδα και είχε εκδοθεί στην Τουρκία από τις ελληνικές αρχές. Η Γκιουλσέν Μπιτέρ μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης των Ελεύθερων Γυναικών της Κωνσταντινούπολης (KJA), μίλησε εκ μέρους της Λαϊκής Πρωτοβουλίας της περιοχής δηλώνοντας ότι ο λαός του Γιεζί θα αντισταθεί σε κάθε κατασταλτική ενέργεια που θα επιχειρηθεί από τις αστυνομικές αρχές, και ότι η περιοχή τους παύει να αναγνωρίζει ως νόμιμα και ισχύοντα τα θεσμικά όργανα του κράτους της Τουρκίας.

Τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί;

Aris
Τελικά, κληρώνει στις 20/9 για εκλογές.
Λέω κληρώνει γιατί οι Έλληνες σε αυτές τις εκλογές θα παίξουν κυριολεκτικά Τζόκερ.
Θα είναι οι πιο ανούσιες εκλογές όλων των εποχών.
Θα είναι οι τελευταίες.

Ουσιαστικά, από το 2010 μέχρι σήμερα (να μην πω καλύτερα από το 1844), οι εκλογές είναι ανούσιες.

ISIS Destroys 1,500-year-old Monastery,


3647311805



Monastery in central Syria near town where dozens of Christians were abducted by group earlier in August.

Islamic State militants standing inside the ancient monastery of the Saint Eliane, near the town of Qaryatain which ISIS captured in early August, in Homs province, Syria.
The Islamic State group on Friday demolished a monastery founded more than 1,500 years ago in central Syria, near a town where the extremists abducted dozens of Christians earlier this month, activists and a Christian priest said.
The destruction of the Saint Elian Monastery near the town of Qaryatain comes days after ISIS militants in the town of Palmyra publicly beheaded an 81-year-old antiquities scholar who had dedicated his life to studying and overseeing Palmyra’s iconic ancient ruins.
The developments have stoked concerns that ISIS may be accelerating its campaign to destroy and loot non-Islamic and pre-Islamic heritage sites inside the vast swaths of Iraq and Syria currently controlled by the militant group.
“I think we are worried about almost all the heritage sites in Syria. Nothing is safe,” said Irina Bokova, director general of UNESCO, speaking in an interview with The Associated Press. She added that the Islamic State group’s, “view on culture and heritage is just the opposite of what UNESCO stands for.”

3771970072



A bulldozer of the Islamic State militants destroying the Saint Eliane Monastery near the town of Qaryatain which ISIS captured in early August, in Homs province, Syria.AP
The extremist group, which captured the Qaryatain area in early August, posted photos on social media Friday showing bulldozers destroying the Saint Elian Monastery
A Christian clergyman told the AP in Damascus that ISIS militants also wrecked a church inside the monastery that dates back to the 5th century. The Britain-based Syrian Observatory for Human Rights, which tracks Syria’s conflict, also reported the destruction of the monastery.
A Qaryatain resident who recently fled to Damascus called on the United Nations to protect Christians as well as ancient Christian sites in Syria.
278311509













The Saint Eliane Monastery near the town of Qaryatain, which IS captured in early August, in Homs province, Syria.AP
The man, who spoke on condition of anonymity for fear his relatives still in Qaryatain might be harmed, said militants levelled the shrine and removed the church bells.
Osama Edward, the director of the Christian Assyrian Human Rights Network, told the AP that government shelling of the area had already damaged the monastery over the past two weeks before ISIS fighters destroyed it.
“Daesh continued the destruction of the monastery,” said Edward, using an Arabic acronym to refer to the Islamic State group. He said the monastery was founded in 432.
Christian priest Jacques Mourad, who lived at the monastery, was kidnapped from the area in May and remains missing. According to Edward, Mourad had actively welcomed and sheltered both Muslim and Christian Syrians fleeing the fighting elsewhere in Homs province.
Activists said that shortly after capturing Qaryatain, the Islamic State group abducted 230 residents, including dozens of Christians. Activists said some Christians were released, though the fate of the others is still unknown.
In February, ISIS kidnapped more than 220 Assyrian Christians, after overrunning several farming communities on the southern bank of the Khabur River in the northeastern province of Hassakeh. Only a few have been released and the fate of the others remains unknown.
Since capturing about a third of Syria and Iraq last year, ISIS fighters have destroyed mosques, churches and archaeological sites, causing extensive damage to the ancient cities of Nimrud, Hatra and Dura Europos.
ISIS fighters overran the historic town of Palmyra in May. On Tuesday, famed Palmyra expert Khaled al-Asaad was publicly beheaded by Islamic State militants, his bloodied body hung on a pole in a main square, according to witnesses and relatives.
Antiquities officials said they believed ISIS militants had interrogated al-Asaad, a long-time director of the site, trying to get him to divulge where authorities had hidden treasures secreted out of Palmyra before the extremists seized the ruins.
The brutal killing stunned Syria’s archaeological community and underscored fears the extremists will destroy or loot the 2,000-year-old Roman-era city on the edge of a modern town of the same name, as they have other major archaeological sites.
Al-Asaad was known in the archaeological community as “Mr. Palmyra” and Bokova recalled him as, “a man who stood for more than 50 years behind Palmyra’s research, a man who inscribed Palmyra on the world heritage list in the 80s, who dedicated his life to research.”
She recalled first visiting Palmyra with al-Asaad as her guide. “He introduced me to this beautiful Venice of the desert, as it was called. We walked through the colonnades, more than a kilometer of beautiful colonnades.”
Now she fears that Palmyra may suffer the same fate as other heritage sites which fell under ISIS control. Archaeological experts have speculated that ISIS has, in the past, used the destruction of heritage sites to cover for the lucrative looting and selling of archaeological treasures.
“We know that some of the destruction has started,” in Palmyra, Bokova said. Recent satellite images have revealed, “a terrible network of literally holes dug into the lands around Palmyra and inside, for illicit excavations and then eventually trafficking and looting,” she said.
The Associated Press
http://www.haaretz.com/news/middle-east/1.672300