Ετικέτες

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ…


 αντάρτισσες του ΡΚΚ δεκαετία 80
αντάρτισσες του ΡΚΚ δεκαετία 8Ο

Στη συνοικία Γιεζί της Κωνσταντινούπολης, γνωστή για δράσεις και αγώνες ενάντια στην καταστολή και τις αυθαιρεσίες του τουρκικού κράτους, οι κάτοικοι με ανακοίνωσή τους δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν πλέον τους μηχανισμούς των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, μέσω των οποίων επιχειρεί το ΑΚΡ εναντίον τους, και ανακήρυξαν την αυτοδιαχείριση της περιοχής τους.
Με διαδήλωσή τους στη γειτονιά τη νύχτα της Τρίτης 18 Αυγούστου, οι κάτοικοι απαίτησαν με πανό και συνθήματα την άμεση απελευθέρωση του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι είχε συλληφθεί πριν από 16 χρόνια στην Ελλάδα και είχε εκδοθεί στην Τουρκία από τις ελληνικές αρχές. Η Γκιουλσέν Μπιτέρ μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης των Ελεύθερων Γυναικών της Κωνσταντινούπολης (KJA), μίλησε εκ μέρους της Λαϊκής Πρωτοβουλίας της περιοχής δηλώνοντας ότι ο λαός του Γιεζί θα αντισταθεί σε κάθε κατασταλτική ενέργεια που θα επιχειρηθεί από τις αστυνομικές αρχές, και ότι η περιοχή τους παύει να αναγνωρίζει ως νόμιμα και ισχύοντα τα θεσμικά όργανα του κράτους της Τουρκίας.

Παράλληλα οι κουρδικής καταγωγής κάτοικοι τoυ Ντουγκομπεγιαζίτ στην ανατολική επαρχία του Άγκρι, όπου επίσης δρουν τα μέλη του ΡΚΚ ενάντια στην καταστολή του τουρκικού κράτους, έχουν επίσης δηλώσει την πρόθεσή τους για αυτονόμηση της περιοχής μέσω της αυτοδιαχείρισης. Στην επαρχία Λις  όπου οι στρατιωτικές και αστυνομικές επιθέσεις σημειώθηκαν με αμείλικτους ρυθμούς τις τελευταίες μέρες η Λαϊκή Συνέλευση της περιοχής ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει νέο θεσμικό πλαίσιο, που θα εκφράζει την αυτονομημένη στάση των κατοίκων. Η Λαϊκή Συνέλευση δήλωσε επίσης την απόφασή της να χρησιμοποιεί, όπως αξιολογείται από τα αρμόδια όργανα, το νόμιμο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα ενάντια σε όλες τις επιθέσεις που δέχονται από το τουρκικό κράτος.
__________________________________
Από:
http://kollectnews.org/2015/08/20/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου