Ετικέτες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εχθρός η Ελλάδα για την τουρκική Βουλή!


Εχθρός η Ελλάδα για την τουρκική Βουλή!

Η τουρκική βουλή, η οποία έχει σχηματίσει «ομάδες φιλίας » με 110 χώρες στον πλανήτη, αρνείται να σχηματίσει αντίστοιχες ομάδες με πέντε χώρες, το Ισραήλ, την Συρία, το Ουζμπεκιστάν, τη Λιβύη και φυσικά την Ελλάδα!

Διαφωνίες για το δημοψήφισμα, απειλές για την ψήφο εμπιστοσύνης


Διαφωνίες για το δημοψήφισμα, απειλές για την ψήφο εμπιστοσύνης

Από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου εξεφώνησε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τις λέξεις «δημοψήφισμα» και «ψήφος εμπιστοσύνης» ξεκίνησε μία αλυσιδωτή πολιτική αντίδραση με αβέβαιη κατάληξη. Οι αστάθμητοι παράγοντες, που μπορεί να τεθούν σήμερα και ως διευκρινιστικά ερωτήματα, είναι πολλοί:
-  Ήξεραν οι δανειστές; Όχι. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει πριν καιρό μια γενική συζήτηση με την Ανγκέλα Μέρκελ, αλλά πέραν αυτού ουδέν. 
-   Υπάρχει φόβος για τη συμφωνία; Ναι. Η κυβέρνηση τρέμει στην ιδέα να υπάρξουν αρνήσεις τραπεζών να μπουν στο PSI plus ή και επίσημες αρνητικές δηλώσεις από τους εταίρους μας.

-  Πως θα αντιδράσει; Ο Γιώργος Παπανδρέου ρωτήθηκε ήδη από συνεργάτη του, ο οποίος έλαβε την απάντηση πως «είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας και δε το συζητώ».
-  Τα στελέχη ήξεραν; Όχι. Του Ευάγγελου Βενιζέλου συμπεριλαμβανομένου. Ο υπουργός Οικονομικών άκουσε τις αποφάσεις του πρωθυπουργού μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές.
-  Συμφωνούν οι κορυφαίοι; Άπαντες θεωρούν την κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου. Ξέρουν ότι αν δε βγει η ζαριά του Γιώργου Παπανδρέου θα έρθει η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ. Από την άλλη αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν άντεχε άλλο να υβρίζεται. «Έπρεπε να μεταφερθεί το κέντρο βάρους των εξελίξεων στο πολιτικό πεδίο» σημειώνουν.
-  Τι θα κάνουν; Ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενέγραψε τη διαφοροποίησή του. Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 είπε ότι ο νόμος θα πρέπει να ψηφιστεί πριν αποτελέσει αντικείμενο δημοψηφίσματος και πως αν η κυβέρνηση ηττηθεί θα πρέπει να γίνουν εκλογές. Επισημαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου προσέθεσε στο απόσπασμα της ομιλίας του που αναφερόταν στο δημοψήφισμα πως η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη για δύο ακόμη χρόνια.
-  Την έχει τη δεδηλωμένη; Δεν είναι σίγουρο. Μόλις ανακοινώθηκε η ψήφος εμπιστοσύνης τουλάχιστον τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπαν σε δημοσιογράφους ότι σκέφτονται στα σοβαρά την καταψήφιση.
-  Πότε και πως θα γίνει το δημοψήφισμα; Αν φθάσουμε μέχρι εκεί, θα γίνει τον Ιανουάριο, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση. Υπάρχουν δύο τρόποι να εισαχθεί το ερώτημα. Είτε με πλειοψηφία 180 βουλευτών αν η κυβέρνηση επιλέξει να ψηφίσει πρώτα τον νόμο είτε με απλή πλειοψηφία επί εθνικού θέματος. Για να είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα θα πρέπει να συμμετάσχει το 50% των ψηφοφόρων (στην περίπτωση του ψηφισμένου νόμου)  ή το 40% (στην περίπτωση του εθνικού θέματος).
-  Γιατί πήρε το ρίσκο ο Γιώργος Παπανδρέου; Γιατί αντιλήφθηκε πως δε μπορεί να σταθεί με τους βουλευτές του κόμματός του να ζητούν την αντικατάστασή του. Γιατί αν του βγει θα επιστρέψει στα πολιτικά πράγματα με αξιώσεις για τη συνέχεια. Στην κατηγορία πως αγνόησε τις αντενδείξεις και τους κινδύνους για τη χώρα οι συνεργάτες του απαντούν ανθρώπινα: «δε μπορεί να μας ζητούν να κάνουμε τη βρώμικη δουλειά, να μη θέλουν να φύγουμε και να μας βρίζουν μέχρι να μας καταψηφίσουν»!
-  Τι θα κάνουν οι βουλευτές; Έχουμε ήδη σημειώσει πως η έκβαση της ψηφοφορίας για τη ψήφο εμπιστοσύνης είναι αβέβαιη. Ακόμη και μετά την ΚΟ ο Δημήτρης Λιντζέρης επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αυτή τη φορά με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.
Τούτων δοθέντων, όσες πιθανότητες έχει η περίπτωση η κυβέρνηση να καταφέρει να φθάσει στο δημοψήφισμα, άλλες τόσες είναι και οι πιθανότητες πτώσης και πρόωρων εκλογών. Με ότι αυτές οι εξελίξεις μπορεί να σημαίνουν για την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της χώρας.

Aντισυνταγματικό το δημοψήφισμα είτε αρέσει είτε όχι – Aλλα κόλπα πίσω απο τη νέα συμφωνία και τα CDS


Aντισυνταγματικό το δημοψήφισμα είτε αρέ σει είτε όχι – Aλλα κόλπα πίσω απο τη νέα συ μφωνία και τα CDS

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 1, 2011
Οι συνταγματολόγοι να μάθουν να διαβάζουν Ελληνικά…
Γράφει ο Aδαμάντινος

Οι στρατηγικές συγκυρίες και ο ελληνικός παροπλισμός


Οι στρατηγικές συγκυρίες και ο ελληνικός παροπλισμός

Του Α. Λυκαύγη
ΤΗΝ ΩΡΑ που στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου (απ’ όπου εντόνως αναδίδεται κακοσμία υδρογανανθράκων) συρρέουν κυριολεκτικώς μονάδες από στόλους μεγάλων δυνάμεων και περιφερειακών χωρών (ΗΠΑ, Ρωσίας, Ισραήλ, Τουρκίας – και από πιο μακριά της Αιγύπτου) η Ελλάς είναι καταθλιπτικώς απούσα. Όχι διότι επεβάλλετο να μπει σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι. Και κυρίως όχι για να δημιουργηθεί εντύπωση αντιπαραθέσεως προς την Τουρκία σ’ αυτό το επίπεδο και σ’ αυτήν την προδήλως κρίσιμη στιγμή. Όχι. Αλλά εάν το επισημαίνουμε, είναι για να υπογραμμίσουμε το τραυματικό γεγονός ότι:

Η Λιβύη αναγνωρίζει “ντε φάκτο” το ψευδοκράτος


New post on Geopolitics & Daily News

Η Λιβύη αναγνωρίζει “ντε φάκτο” το ψευδοκράτος

by Λουκάς
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η Λιβύη κάνει βήματα προς την «ντε φάκτο» αναγνώριση του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης,  ο υπουργός Υγείας του Μεταβατικού Συμβουλίου Αμντάλ Ραχμάν Κισά, επισκέφθηκε τα Κατεχόμενα και υπέγραψε πρωτόκολλο με την κυβέρνηση του «ψευδοκράτους».

Η Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Σύγκρουση των Πολιτισμών.


Η Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Σύγκρουση των Πολιτισμών.


Ένα από τα αμφιλεγόμενα ζητήματα της ένταξης της Τουρκίας αφορά τις συζητήσεις σχετικά με τη θέση της ΕΕ ενώπιον της «Σύγκρουσης των Πολιτισμών». Οι συζητήσεις αυτές πραγματοποιούνται μέσα από δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, ανάλογα με το αν αποδέχεται κανείς ή όχι την ταξινόμηση των «πολιτισμών» που πρότεινε οΣάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον.

Π. Ήφαιστος: Επέτειος 28ης Οκτωβρίου - Πανηγυρικός, Δήμος Πάφου – 27.10.2011


Π. Ήφαιστος: Επέτειος 28ης Οκτωβρίου - Πανηγυρικός, Δήμος Πάφου – 27.10.2011

«Ο Ελληνοιταλικός πόλεμος του 1940-41: το φαινόμενο του πολέμου, η εθνική ασφάλεια και η εθνική στρατηγική ενός κράτους στην διεθνή πολιτική»

Η ομογένεια της Αυστραλίας τίμησε την 28η Οκτωβρίου


Η ομογένεια της Αυστραλίας τίμησε την 28η Οκτωβρίου

Προβληματισμένοι οι κάτοικοι μετά τα επεισόδια στους εορτασμούς που έγιναν στην Ελλάδα.


Σεμνά αλλά και σε κλίμα πατριωτικής υπερηφάνειας τίμησε η ομογένεια την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αν και κύριο θέμα συζήτησης και προβληματισμού και ανησυχίας όλων ήταν τα επεισόδια και η ένταση που επικράτησε στους εορτασμούς που έγιναν στην Ελλάδα.
Ειδικότερα με δοξολογία στο ναό του Άξιον Εστί η Ένωση Κοινοτήτων Μελβούρνης και Βικτωρίας τίμησε την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δυο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών στις ΗΠΑ



ΚΥΡΙΑΚΉ, 30 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Δυο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών στις ΗΠΑ



Πρόκειται για την Κέιτ (Κατερίνα) Χριστοφοράτου και την Κάρμεν Μαρκάκη.
Δυο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών, στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Πρόκειται για την Κέιτ (Κατερίνα) Χριστοφοράτου στην περιφέρεια του Κουίνς της Νέας Υόρκης και την Κάρμεν Μαρκάκη στην κομητεία Νάσο του Λονγκ Άιλαντ.

Η Κέιτ Χριστοφοράτου διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, κατάγεται από την Κεφαλλονιά και διατηρεί γι' αρκετά χρόνια δικηγορικό γραφείο στην Αστόρια. Στο ενεργητικό της έχει αρκετές διακρίσεις και επαγγελματικές επιτυχίες.
H ομογενής δικηγόρος διεκδικεί το αξίωμα του ανώτατου δικαστή και υποστηρίζεται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θα αναμετρηθεί με έντεκα άλλους υποψηφίους (έξι Δημοκρατικούς και πέντε Ρεπουμπλικανούς), από τους οποίους θα εκλεγούν οι έξι.
Η κ. Χριστοφοράτου εξέφρασε τη ικανοποίησή της για τη «μεγάλη και ενθουσιώδη» ανταπόκριση της Ομογένειας, υπογραμμίζοντας τη συγκίνηση που νιώθει ως παιδί Ελλήνων μεταναστών. «Η διεκδίκηση ενός τέτοιου αξιώματος αποτελεί για μένα δικαίωση των κόπων και των μόχθων των γονέων μου» επισήμανε χαρακτηριστικά, θεωρώντας την υποψηφιότητά της υπερκομματική, γιατί «αν εκλεγώ θα υπηρετήσω τη δικαιοσύνη, με βάση την υπεράσπιση της αλήθειας για όλους τους πολίτες», όπως είπε.
Η διακεκριμένη δικηγόρος σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Φόρνταμ και στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του St. John's University. Ξεκίνησε να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου πριν 27 χρόνια και καταπιάστηκε κυρίως με υποθέσεις Οικογενειακού, Αστικού και Ποινικού Δικαίου, ενώ υπερασπίστηκε αφιλοκερδώς υποθέσεις Ελληνοαμερικανίδων, οι οποίες ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και επαγγελματικής εκμετάλλευσης.
Η Κάρμεν Μαρκάκη, η οποία διεκδικεί θέση περιφερειακού δικαστή της κομητείας Νάσο στο Λονγκ Άιλαντ, στηρίζεται από το Δημοκρατικό Κόμμα και διάφορους φορείς. Για μια 6ετία διετέλεσε βοηθός εισαγγελέας του Κουίνς, καθώς και για μια 4ετία ήταν επίτροπος της κομητείας Νάσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η ομογενής υποψήφια έχει επίσης στο ενεργητικό της αρκετές επιτυχίες. Την τελευταία δεκαετία, υπήρξε νομικός αναλυτής μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών σταθμών. «Από μικρή ονειρευόμουν να γίνω δικαστής και πιστεύω πως αυτή τη φορά, με την βοήθεια της Ομογένειας, το όνειρό μου θα γίνει πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αν εκλεγεί θα είναι η δεύτερη Ελληνοαμερικανίδα δικαστής της κομητείας Νάσο. Πέρσι, στο ίδιο αξίωμα εκλέχτηκε η Ελένη Βουτσινά.
Η κ. Μαρκάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά σε ηλικία 11 μηνών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Όταν έγινε έντεκα ετών επέστρεψε στην Αμερική. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου St. Johns και στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Why inequality in America is even worse than you thought


SATURDAY, OCT 29, 2011 1:00 PM UTC

Why inequality in America is even worse than you thought

A new study shows economic and social conditions in the U.S. rank near the bottom of the developed nations

A panhandler begs for money on Fifth Avenue in New York
A panhandler begs for money on Fifth Avenue in New York December 8, 2009  (Credit: Finbarr O'reilly / Reuters)

Daily Mail: Αποφεύχθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα!

Ο Παπανδρέου άλλαξε την ηγεσία του στρατού για να μη γίνει πραξικόπημα! Ο άνθρωπος καταστρέφει την χώρα με κάθε του πράξη.


Ο Παπανδρέου άλλαξε την ηγεσία του στρατού για να μη γίνει πραξικόπημα! Ο άνθρωπος καταστρέφει την χώρα με κάθε του πράξη.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 2, 2011
Απίστευτη ερμηνεία του σημερινού έκτακτου Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Αμύνης (ΚΥΣΕΑ), δίνει η Γαλλική εφημερίδα Le Monde !
Συγκεριμένα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, στα οικονομικά blogs, ανέβηκε άρθρο του Georges Ugeux (Ουγκώ δηλαδή!), διευθύνοντος συμβούλου της Galileo Global Advisors, επενδυτικής εταιρείας στη Ν.Υόρκη.
Σε αυτό ο Ουγκώ, γράφει:

“το σύνολο -της ηγεσίας- του ελληνικού στρατού απελύθη σήμερα. Για δύο μέρες σερνόταν η φήμη ενός πραξικοπήματος”.
Στο taxalia θεωρούμε ανοησίες τις εκτιμήσεις και τις δήθεν πληροφορίες των ξένων αρθρογράφων.
Φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση στη σημερινή Ελλάδα να γίνει στρατιωτικό πραξικόπημα. Είναι τελείως γελοία η σκέψη ! (σσΟ: Ο Παπανδρέου όμως κάνει θαυμάσια την δουλειά του, αποτρέποντας όποιον είχε ακόμα την ψευδαίσθηση για επενδύσεις στην χώρα, αφού ΟΥΔΕΙΣ φέρνει έστω και καρφίτσα σε ένα τέτοιο πολιτικό σκηνικό.)

Ἡ Ἀγγλικὴ κυβέρνησις πρός ἂγραν ἑλληνικῶν χειρογράφων


Ἡ Ἀγγλικὴ κυβέρνησις πρός ἂγραν ἑλληνικῶν χειρογράφων

Αναρτήθηκε από τον/την Βισάλτης στο Νοεμβρίου 1, 2011
Καὶ τριγύριζαν ἀνενόχλητοι οἱ ἀπὲσταλμένοι καὶ οἱ “περιπατητές” στὴν Ἑλληνικὴν Γῆν καὶ μάζευαν τοὺς πνευματικοὺς καρποὺς τῶν προγόνων μας. Ἠσίοδος, Σοφοκλῆς, Ἀριστοτέλης, Γαληνός….. Καὶ τὰ ἀδηφάγα μουσεῖα τὴς Εὐρώπης στολίζονταν γιορτινὰ μὲ κλεμμένη λάμψη ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα…

Ἀθηνᾶ, ἀρ. φύλ. 2748, 04.03.1859
Ἡ Ἀγγλικὴ κυβέρνησις εἶχε πέμψει πρό τινος καιροῦ εἰς τὴν Ἀνατολὴν τὸν ὑποβιβλιοθηκάριον τῆς ἐν Ὀξωνίᾳ βιβλιοθήκης νὰ ἀναζητήσῃ ἀρχαῖα χειρογράφα εἰς τὰς ἐν αὐτῇ ἔτι ὑπαρχούσας βιβλιοθήκας· Ὁ Ἄγγλος οὗτος ἐπανελθὼν ἐκ τῆς περιοδείας, ἐδημοσίευσε κατὰ τὸ ἤδη λῆξαν ἔτος ἐν Λονδίνῳ μακρὰν ἔκθεσιν, ἐν ᾗ λέγει ὅτι ἐπεσκέφθη πλέον τῶν 50 βιβλιοθηκῶν ἐν διαφόροις τῆς Ἀνατολῆς χώραις, ἐν μοναστηρίοις, ἐκκλησίαις, ἰδιωτικαῖς οἰκίαις καὶ ἐν τοῖς παλατίοις τῆς Κωνσταντινουπόλεως.

Γιατί άλλαξαν τώρα οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων;


Γιατί άλλαξαν τώρα οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων;

Η πραγματικότητα είναι ότι ουδείς μπορεί να ισχυριστεί (και χωρίς να θεωρηθεί καλαμπουρτζής) ότι οι στρατηγοί είχαν σχέδια να ρίξουν την κυβέρνηση.

Η Ευρασιατική Ένωση, διέξοδος για την Ελλάδα. Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πατριωτικού Μετώπου, ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη του Κινήματος στο νέο υπό ίδρυση διεθνή πολιτικό φορέα που ανήγγειλε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.


Η Ευρασιατική Ένωση, διέξοδος για την Ελλάδα. Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πατριωτικού Μετώπου, ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη του Κινήματος στο νέο υπό ίδρυση διεθνή πολιτικό φορέα που ανήγγειλε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Αναρτήθηκε από τον/την Πατριωτικό Μέτωπο στο Νοεμβρίου 1, 2011
Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                   
www.pamet.grpametopo@gmail.com  

Καμπούλ: 13 νατοϊκοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση καμικάζι


ΣΆΒΒΑΤΟ, 29 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Καμπούλ: 13 νατοϊκοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση καμικάζι


Συνολικά 13 στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση καμικάζι εναντίον αυτοκινητοπομπής της Συμμαχίας στη νοτιοδυτική Καμπούλ, δήλωσε δυτική στρατιωτική πηγή.

Η Isaf, δεν αποκάλυψε τις εθνικότητες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν, ωστόσο πληροφορίες θέλουν τα θύματα να είναι κυρίως Αμερικανοί.
«Στόχος της επίθεσης ήταν αμερικανικό όχημα της ISAF. Υπάρχουν δέκα ή έντεκα νεκροί, κυρίως Αμερικανοί», ανέφερε νωρίτερα διπλωματική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, Καναδοί στρατιώτες ενδέχεται να επέβαιναν στο στρατιωτικό όχημα.
Το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν ένας Αφγανός αστυνομικός και τρεις πολίτες, διευκρινίζοντας ότι δεν διαθέτει τον απολογισμό των ξένων, θυμάτων της επίθεσης.
Οι αντάρτες Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, σε σύντομο γραπτό μήνυμα που έστειλε ένας εκπρόσωπός τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση εναντίον ξένων στρατευμάτων στην Καμπούλ εδώ και πολλά χρόνια.
Ναυτεμπορική

28η Οκτωβρίου: Στους Βουλιαράτες, λιτά με δάφνινα στεφάνια και σεβασμό στο αίμα των ηρώων-To νεκροταφείο στην πυραμίδα 24


28η Οκτωβρίου: Στους Βουλιαράτες, λιτά με δάφνινα στεφάνια και σεβασμό στο αίμα των ηρώων-To νεκροταφείο στην πυραμίδα 24

Η ελληνική σημαία μπαίνοντας στο Κοιμητήριο
Ενώ σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας οι εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες του 40 δεν έγιναν ή αμαυρώθηκαν από επεισόδια, οι Βορειοηπειρώτες συνέχισαν και φέτος να κάνουν αυτό που οφείλει ο κάθε Έλληνας, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Εγκλήματα πολέμου των Ιταλών στην Ελλάδα 1941-43



ΣΆΒΒΑΤΟ, 29 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Εγκλήματα πολέμου των Ιταλών στην Ελλάδα 1941-43

Του Ιωάννη Κωτούλα*
Η παραμονή του ιταλικού στρατού στην Ελλάδα ως δύναμης κατοχής συνήθως αντιμετωπίζεται από την ιστοριογραφία, αλλά και από τη συλλογική αντίληψη, ως μία φάση σχετικά ήπιας συμπεριφοράς των κατοχικών στρατευμάτων έναντι του ελληνικού πληθυσμού. Στην πραγματικότητα η εικόνα αυτή αποτελεί σε μεγάλο βαθμό περισσότερο μεταπολεμική κατασκευή, ιδίως με δεδομένη την άκριτη ενίοτε απόδοση όλων των εγκληματικών ενεργειών στον γερμανικό στρατό κατοχής, συνέπεια του έντεχνα προβεβλημένου μύθου της ευγενούς συμπεριφοράς του ιταλικού στρατού κατοχής προς τους Έλληνες. Η συνύπαρξη των Ιταλών στρατιωτών με τον υποτελή ελληνικό πληθυσμό δεν υπήρξε μία αρμονική εμπειρία συνετής κατοχής, αλλά αφενός μία οργανωμένη απόπειρα εθνολογικής αλλοίωσης συγκεκριμένων περιοχών αφετέρου μία βίαιη αντιμετώπιση του άμαχου πληθυσμού.

Επαναβεβαίωση της «ισχυρής σχέσης» ΗΠΑ-Ελλάδας


Επαναβεβαίωση της «ισχυρής σχέσης» ΗΠΑ-Ελλάδας

7471
Η σχέση ΗΠΑ και Ελλάδας «είναι ισχυρή», τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, κατά τη σημερινή υποδοχή του Έλληνα ομολόγου της, Σταύρου Λαμπρινίδη, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τουρκία: Καταγγέλλουν διακρίσεις σε βάρος των Κούρδων σεισμοπαθών



ΣΆΒΒΑΤΟ, 29 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Τουρκία: Καταγγέλλουν διακρίσεις σε βάρος των Κούρδων σεισμοπαθών


Για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός της Κυριακής κατηγορούν τις αρχές οι κάτοικοι της επαρχίας Βαν, καταγγέλλοντας μάλιστα εθνοτικές διακρίσεις σε βάρος των Κούρδων. Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε ελλείψεις στην οργάνωση της βοήθειας μετά τον σεισμό, υποστηρίζοντας πάντως πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα…



ΣΆΒΒΑΤΟ, 29 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα…

Του Κυριάκου Πενηνταέξ.Ο κυπριακός Ελληνισμός τίμησε όπως του αρμόζει το έπος του 1940.Η χθεσινή ημέρα περιλάμβανε δοξολογίες, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις, με επίκεντρο τη Λευκωσία, μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Η χθεσινή ημέρα περιλάμβανε δοξολογίες, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις προς τιμήν της ημέρας που ο ελληνικός λαός με ομοψυχία και απαράμιλλο σθένος πρόβαλε το θρυλικό «Όχι» στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Με γενναιότητα και αποφασιστικότητα κατάφερε μια μεγάλη νίκη, γράφοντας με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία το έπος του Σαράντα.