Ετικέτες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο σεισμός ο φασισμός και οι κούρδοι.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο σεισμός ο φασισμός και οι κούρδοι.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 30, 2011

Γράφει ο ΓΓ
Έχει το δικαίωμα ένας ηγέτης να στερήσει , η να εκθέσει σε κίνδυνο την ζωή ενός Πολίτη λόγο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων;
Στον πρόσφατο μεγάλο σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, που έγινε στην ανατολική Τουρκία στην περιοχή ΒΑΝ στις 23 /10 / 2011, τα γειτονικά κράτη όπως το Ισραήλ, η Αρμενία και η Ελλάδα δήλωσαν την ετοιμότητα τους από την πρώτη ώρα του σεισμού, να σπεύσουν προς βοήθεια για την αναζήτηση τυχόν επιζώντων.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργός της Τουρκίας αρνήθηκε αυτήν την βοήθεια δηλώνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη αυτής της βοήθειας.
Καθώς όμως περνούσαν οι ώρες και οι μέρες τα τουρκικά συνεργεία 
διάσωσης έβρισκαν συνεχώς επιζώντες και τραυματίες κάτω από τα ερείπια. Ταυτόχρονα εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις και γραφτά μηνύματα έφταναν στα κινητά τηλέφωνα τους συγγενών των εκφοβισμένων και στις κρατικές υπηρεσίες της Τουρκίας, από πολίτες που είχαν καταπλακωθεί από τα ερείπια και ζητούσαν βοήθεια.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με καθυστέρηση πέντε ημερών να δεχτεί τελικά η Τουρκία βοήθεια από 32 χώρες, μέσα στις οποίες είναι και οι τρεις παραπάνω.
Η ζημιά όμως είχε γίνει.
Μέχρι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια από άλλα κράτη, είχαν φτάσει οι νεκροί τους 461, ενώ υπήρχαν ακόμη πολλές άλλες εκατοντάδες εγκλωβισμένοι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 100 ώρες μετά των σεισμό τα συνεργεία διάσωσης έβρισκαν ακόμη ζωντανούς. Αυτό μας κάνει σίγουρους ότι τις πρώτες ώρες του σεισμού οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια ήταν πάρα πολλές, αν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας άφηνε από την πρώτη στιγμή τα ξένα συνεργεία διάσωσης να βοηθήσουν.
O λόγος που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δέχτηκε την ξένη βοήθεια από την πρώτη στιγμή ήταν καθαρά μικροπολιτικός.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασφαλώς και δεν θα ήθελε να πεθάνει κανένας Τούρκος πολίτης κάτω από τα ερείπια, όμως η πράξη του να μην δεχτεί την βοήθεια από την πρώτη στιγμή, σε συνδυασμό ότι αναγκάστηκε να δεχτεί βοήθεια μετά από πέντε ημέρες, είναι σίγουρο ότι έπαιξε με την ζωή πολλών εκφοβισμένων πολιτών.
Αλήθεια. Αναρωτιέμαι. Έχει το δικαίωμα ένας πρωθυπουργός να ρισκάρει την ζωή έστω και ενός Πολίτη, μόνο και μόνο για μικροκομματικούς σκοπούς;
Μπορεί αυτός ο ηγέτης να χαρακτηριστεί δημοκράτης; Αναρωτιέμαι ποιά θα ήταν η ζημιά για την Τουρκία, για τον λαό της Τουρκίας, η για την ασφάλεια της Τουρκίας, αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεχόταν την βοήθεια από την πρώτη στιγμή;
Πράξεις όπως αυτή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν πολλές φορές στο παρελθόν γίνει από φασιστικά καθεστώτα, τα οποία στην προσπάθεια τους να συντηρήσουν τον εγωκεντρισμό του ηγέτη τους, άφησαν τους απλούς πολίτες στο έλεος του θεού, του σεισμού και στο βαρύ νυχτερινό ψύχος, όπως αυτό στην περιοχή του ΒΑΝ της ανατολικής Τουρκίας να πεθάνουν.
Ασφαλώς η πράξη αυτή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δείχνει έναν ηγέτη με ξεκάθαρους προσανατολισμούς.
Σίγουρα σε μια δημοκρατία πολιτισμένων ανθρώπων, δεν μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει θέση.
Εκτός και αν αυτή η ασεβείς προς τους πολίτες συμπεριφορά του Τούρκου πρωθυπουργού οφείλεται στο γεγονός ότι στην περιοχή που έγινε ο σεισμός κατοικούν κούρδοι, αν αυτός είναι ο λόγος, τότε για τον Τούρκο πρωθυπουργό οι κούρδοι δεν έχουν ανθρώπινη υπόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου