Ετικέτες

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΕΡΕΦΩΝΟΥ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Ο Μπάμπης το Τερμάτισε (Ι) #skai_xeftiles

Posted by netakias.com στο Ιανουαρίου 28, 2015
«Ο Λαφαζάνης υπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα, επειδη δε θέλει να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα»
Ο Μπάμπης το τερμάτισε! "Ο Λαφαζάνης υπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα, επειδη δε θέλει να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα"

Oι τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης


ypourgiko-sumboulio-atsiprasΗ αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, σύμφωνα με την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη Υπουργικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι θα δοθεί βοήθεια σε όσους βρίσκονται στα πρόθυρα της απελπισίας, στερούνται φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η εθνική μειοδοσία δεν ειναι «πλάκα». Ο εισαγγελέας να αναλάβει τον κ. Πάγκαλο.


Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 28, 2015


Να λειτουργήσει επιτέλους το κράτος. Δεν μπορει να συνεχίσει ως ξέφραγο αμπέλι όπου ο κάθε υπηρέτης ξένων συμφερόντων να ζημιώνει το εθνικό συμφέρον. Να ενεργοποιηθούν τώρα οι διατάξεις του ΚΠΔ που προβλέπουν βαρύτατες ποινές.

Πούτιν:Η Ρωσία εξήγαγε όπλα αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2014.


Πούτιν:Η Ρωσία εξήγαγε όπλα αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2014.

15

«Η Ρωσία εξήγαγε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υπέγραψε συμβάσεις για 14 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014», δήλωσε την Τρίτη στη Μόσχα ο Ρώσος Πρόεδρος,Βλαντιμίρ Πούτιν.


«Η Νιγηρία δεν μπορεί να δράσει μόνη της απέναντι στην απειλή της Μπόκο Χαράμ».


«Η Νιγηρία δεν μπορεί να δράσει μόνη της απέναντι στην απειλή της Μπόκο Χαράμ».

haram

«Η περιοχή Σαχέλ βρίσκεται με την σειρά της υπό την απειλή των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ» προειδοποίησε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ  στην περιοχή,Hiroute Guebre Sellassie,την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου.Επίσης πρόσθεσε ότι η Νιγηρία,στην οποία εδρεύει η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση,δεν μπορεί να αντιδράσει μόνη της και χρειάζεται οπωσδήποτε εξωτερική βοήθεια.

Η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας στη Βρετανία «χτυπάει κόκκινο». Κι έρχονται εκλογές …


Η αγορά ενέργειας της Βρετανίας είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένη: 34 διαφορετικοί πάροχοι θεωρητικά τουλάχιστον «ανταγωνίζονται»μεταξύ τους, για να παρέχουν φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.
Απ’ την εποχή της Θάτσερ, που έκλεισε τα ανθρακωρυχεία, επικρατεί στη Βρετανία η ιδεοληψία πως στην ενέργεια πρέπει να υπάρχει «ιδιωτικοποίηση» και «ανταγωνισμός». Στην πραγματικότητα αυτό που υπάρχει είναι παράδοση των καταναλωτών ως ομήρων σε οργανωμένα συμφέροντα και πλέον η …
υπομονή των καταναλωτών έχει προ πολλού εξαντληθεί.

Ανησυχία σε ΗΠΑ – ΕΕ από τη φιλορωσική πολιτική



Ανησυχία σε ΗΠΑ – ΕΕ από τη φιλορωσική πολιτική
Πρόκειται για την πρώτη κίνηση Τσίπρα που έχει διεθνείς προεκτάσεις. Η δυσφορία του πρωθυπουργού στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής κ. Μογκερίνι, προκάλεσε ήδη «ανησυχίες» και έχει θορυβήσει έντονα την Ε.Ε. αλλά και πέραν του Ατλαντικού.
Επιπροσθέτως, ισχυρό σοκ στα δυτικά κέντρα των αποφάσεων, προκάλεσαν και οι δηλώσεις του ρώσου αντιπροέδρου του Κέντρου Σχεδιασμού Στρατηγικής Ανάπτυξης Γκριγκόρι Τροφιμτσούκ. Ο ρώσος αξιωματούχος και επιστήμονας, σχολιάζοντας την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του ευρώ, τόνισε ότι «θα ήταν δυνατή μόνο σε περίπτωση ισχυρής υποστήριξης – οικονομικής και πολιτικής – από ένα άλλο ισχυρό διεθνές μπλοκ». Ενδεικτικό των «ανησυχιών» στην Ουάσιγκτον είναι και σχετική αρθρογραφία της εφημερίδας «The Times», όπου σημειώνεται ότι «η φιλορωσική θέση του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να περιπλέξει την πολιτική των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας!»

Μεγάλο στραπάτσο της Ν.Δ. από τον Καμμένο


Μεγάλο στραπάτσο της Ν.Δ. από τον Καμμένο
Επί ένα χρόνο τον κυνήγαγαν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, οι βουλευτές, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., όλες οι εφημερίδες και όλα τα κανάλια και όλοι οι δημοσκόποι προσπάθησαν να διαλύσουν το κόμμα του και να εξαγοράσουν όλους τους βουλευτές, αλλά αυτός τώρα κυβερνάει τον τόπο μαζί με τον Τσίπρα, και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. και οι… παραφυάδες τους έχουν χάσει και έχουν εξευτελιστεί.
Δεν είναι μόνο η μεγάλη, η τεράστια ήττα, που υπέστησαν από το νεαρό Αλέξη, τα 2 μνημονιακά και πουλημένα, στους ξένους κόμματα, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις εκλογές της Κυριακής, είναι επίσης και το απίστευτο ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ που έπαθε, προσωπικά ο Σαμαράς από τον Πάνο Καμμένο.

Πώς θα λειτουργεί πλέον η Αστυνομία -Τι θα ισχύει για τα όπλα


pannnnn708ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Την θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει από την Τρίτη ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας και στα όπλα των αστυνομικών.
Ο νέος Υπουργός μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 σχολίασε τον ρόλο της Αστυνομίας στην κοινωνία, την παρουσία του στις διαδηλώσεις αλλά και το αν θα έχουν τελικά όπλα οι αστυνομικοί ή όχι.

Κάποιοι ψευτοπατριώτες Εφοπλιστές απειλούν να φύγουν και να σηκώσουν…σημαία Παναμά…

Κάποιοι ψευτοπατριώτες Εφοπλιστές απειλούν να φύγουν και να σηκώσουν…σημαία Παναμά…

Κάποιοι ψευτοπατριώτες Εφοπλιστές απειλούν να φύγουν και να σηκώσουν…σημαία Παναμά…
Ξεκίνησαν οι γνωστές απειλές από αυτούς που σε περίοδο κρίσης λαμβάνουν (μόνο) και με το παραπάνω… Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, αρκετοί Έλληνες εφοπλιστές προειδοποιούν πως εφόσον δεν υπάρξει ένας συμβιβασμός με την κυβέρνηση στο θέμα της φορολογίας τους, είτε θα περιορίσουν τη δραστηριότητά τους, είτε θα μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους εκτός Ελλάδας.

Εορτάζοντες την 28ην του μηνός Ιανουαρίου – Ο ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ο Σύρος…


Εορτάζοντες την  28ην του μηνός  Ιανουαρίου – Ο ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ο Σύρος…
Ο ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ο Σύρος
Ασκητής με πολλή απλότητα, εγκράτεια και ενθουσιώδη πίστη. Προικισμένος με πλουσιότατη και φλογερώτατη φαντασία, εξασκούσε μεγάλη επιρροή στους συμπολίτες του. ο Έφραίμ γεννήθηκε στις αρχές του 4ου αιώνα, στη Νίσιβη της Συρίας. Διδάσκαλο ευτύχησε να έχει τον επίσκοπο Ιάκωβο, άνδρα μεγάλης θεολογικής παιδείας, πού τον χειροτόνησε διάκονο. Αλλ΄ αυτός παραδίδεται ολοκληρωτικά στις μελέτες του και δε θέλησε να προβιβασθεϊ σε ανώτερο αξίωμα. Διότι θεωρεί σπουδαιότερο αυτό πού είπε ο Απόστολος Παύλος: «Πάσα γραφή θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς έλεγχον, προς επανόρθωσιν, προς παιδείαν την εν δικαιοσύνη, ίνα άρτιος ή ο του Θεού άνθρωπος, προς πάν έργον αγαθόν έξηρτισμένος»1. Δηλαδή, όλη ή Γραφή έχει εμπνευσθεί από το Θεό. Γι” αυτό είναι ωφέλιμη να διδάσκει την αλήθεια, να ελέγχει τις πλάνες, να διορθώνει αυτούς πού άμαρτάνουν, να παιδαγωγεΐ στην αρετή, και έτσι ο άνθρωπος του Θεοϋ να είναι τέλειος, καταρτισμένος σε κάθε έργο αγαθό. Ετσι, μ” αυτό τον τρόπο ο Έφραίμ απέκτησε ξεχωριστή θέση στην εκκλησιαστική κίνηση του έθνους του. Ηταν ο περίφημος ρήτορας, ο βαθύς και φλογερός συγγραφέας. Ονομάστηκε προφήτης των Σύρων, στύλος της Ορθοδοξίας, στόμα και κιθάρα του Άγιου Πνεύματος. ο Έφραίμ πέθανε το 379 (κατ΄ άλλους το 373 στην Έδεσσα της Συρίας) αφού άφησε μεγάλο συγγραφικό έργο. 1. Β” πρόςΤιμόθεον, γ” 16-17.

Πακιστανοί που διαδήλωναν κατά της Σαρλί Εμπντό προκάλεσαν καταστροφές σε χριστιανικό σχολείο


hebdoΠακιστανοί φοιτητές που διαδήλωναν κατά της δημοσίευσης των γελοιογραφιών με τον προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό προέβησαν σε βανδαλισμούς και λεηλάτησαν ένα χριστιανικό σχολείο στα βορειοδυτικά της χώρας, το οποίο απαιτούσαν να κλείσει, γνωστοποίησαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της Σαρλί Εμπντό στην πόλη Μπάνου, που βρίσκεται στα όρια των προπυργίων των Ταλιμπάν στις περιοχές των φυλών, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα (βορειοδυτικά) σύμφωνα με τις αρχές.

Πάνος Καμμένος: Εθνική αμυντική βιομηχανία για αυτάρκεια και εξαγωγές.


Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 27, 2015

Τη διαβεβαίωση ότι θα κάνει τα πάντα για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ασφάλειας παρείχε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής.
Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα.
Παράλληλα χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο, τον αναπληρωτή υπουργό και τον υφυπουργό που παραλαμβάνουν το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
«Έχοντας την πολιτική ευθύνη, με σεβασμό στους νεκρούς και ήρωες, προσκυνώντας στην «Υπερμάχω Στρατηγω» τριών όπλων και στις σημαίες των Ενόπλων Δυνάμεων, είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε σε πολιτικό επίπεδο, τηρώντας κανονισμούς, εθνικούς σχεδιασμούς και ανεξαρτησία ενόπλων δυνάμεων και αυτοδιοίκητό τους», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για διαφύλαξη εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας της ασφάλειας».

Ο άνοστος μέλανας ζωμός



Ο τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος μίσθωσε ένα Σπαρτιάτη μάγειρα και τον διέταξε να του φτιάξει τον περίφημο μέλανα ζωμό.
Ο Διονύσιος το δοκίμασε, αλλά δεν του άρεσε.
- Για να σου φανεί νόστιμο, του είπε ο μάγειρας, θα πρέπει προηγουμένως να κάνεις όλες τις στρατιωτικές ασκήσεις, να ιδρώσεις και να κολυμπήσεις πέντε ώρες στον Ευρώτα και κατόπιν δοκίμασε και θα δεις.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/anekdota/38#ixzz3Q4xG9bBG

Άστριντ Λίντγκρεν 1907 – 2002


Άστριντ Λίντγκρεν


Σουηδή συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Η Άστριντ Λίντγκρεν (Astrid Lindgren) γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1907, σε μία μικρή φάρμα κοντά στο Βίμερμπι, όπου εκτυλίσσονται και οι περισσότερες ιστορίες της. Η παιδική της ηλικία και η οικογένειά της υπήρξαν κατά κανόνα η πηγή έμπνευσης για τα περίπου 100 βιβλία της, τα περισσότερα από τα οποία μεταφράστηκαν σε τουλάχιστον 70 γλώσσες και κυκλοφόρησαν σε πάνω από 100 χώρες.
Δημοφιλέστατη ηρωίδα της είναι η Πίπη η Φακιδομύτη, η οποία για πρώτη φορά «γεννήθηκε» στη φαντασία της κόρης της, Κάριν. Το 1941, όταν η επτάχρονη τότε Κάριν ήταν άρρωστη με πνευμονία, ζήτησε από τη μητέρα της να της διηγηθεί ένα παραμύθι. Για την ακρίβεια, ζήτησε να της πει την ιστορία της Πίπης. Σαστισμένη από το αλλόκοτο όνομα της ηρωίδας, η Άστριντ Λίντγκρεν άρχισε να σκαρώνει μία εξίσου παράξενη ιστορία, αυτοσχεδιάζοντας

Τζον Τάβενερ 1944 – 2013




Τζον Τάβενερ







Άγγλος συνθέτης λόγιας μουσικής, με σπουδαίο έργο, που τον κατατάσσει μεταξύ των πιο σημαντικών σύγχρονων συνθετών. Γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα με τη σύνθεση για τσέλο «Τραγούδι για την Αθηνά» («Song for Athene»), που παίχτηκε στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ήταν βαπτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος και διατηρούσε ιδιαίτερες σχέσεις με τη χώρα μας. «Ο τόπος σας με βοηθάει να βρίσκω δρόμους» είχε πει για την Ελλάδα.
Ο Τζον Τάβενερ (John Tavener) γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1944 στη συνοικία Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Ο πατέρας του ήταν ένας ευκατάστατος εργολάβος οικοδομών και τον βοήθησε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να σπουδάσει μουσική. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, ενεγράφη στην περίφημη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου. Θεωρήθηκε εξ αρχής εξαιρετικό ταλέντο και σε ηλικία μόλις 24 ετών έγινε γνωστός με τη σύνθεσή του «The Whale», ένα έργο με βιβλικές αναφορές.

Βρέθηκε ο τάφος του Θερβάντες






Τι μπορεί να κρύβει ένα ξύλινο φέρετρο με τα αρχικά MC; Πιθανώς κάτι που αναζητά η Ισπανία εδώ και πολύ καιρό. Τα οστά ενός δοξασμένου τέκνου της, ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της, του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (στα ισπανικά γράφεται Cervantes). Ο τάφος του δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, ώστε να μπορούν οι πολυπληθείς ανά τον κόσμο θαυμαστές του να τον επισκέπτονται.
Φαίνεται, όμως, πως η ώρα έφτασε. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς», οι ερευνητές που ψάχνουν τα κατάλοιπα μιας εκκλησίας του 17ου αιώνα, στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, στη Μαδρίτη, βρήκαν το Σάββατο ένα φέρετρο με τα αρχικά MC, φτιαγμένα από πρόκες που εξέχουν κατά ενάμιση πόντο. Το φέρετρο έχει μέσα οστά. Στην αρχή υπήρχε δυσπιστία, ωστόσο μετά από συνέχιση των ερευνών, οι επιστήμονες μοιάζουν βέβαιοι πως πρόκειται για τα λείψανα του Θερβάντες, ο οποίος είχε ταφεί εκεί στις 23 Απριλίου 1616.

Ταϋγέτη Μπασούρη 1917 – 2003

Ταϋγέτη Μπασούρη
1917 – 2003

Ταϋγέτη Μπασούρη


Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που έγινε γνωστή με το μικρό της όνομα. Γεννήθηκε το 1917 στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Ωδείου και κατόπιν στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Οι πρώτες εμφανίσεις της χρονολογούνται στην αρχή της Κατοχής.
Στα χρόνια της Κατοχής συμμετείχε δραστήρια στο ΕΑΜ Θεάτρου, ενώ παράλληλα εντάχθηκε στο ΚΚΕ, με το οποίο επανασυνδέθηκε μετά τη μεταπολίτευση. Από το 1944 έως το 1948 έπαιξε με το «Θέατρο του Λαού», στο θεατρικό χρονικό «’41-’44», με το θίασο του Άλκη Προβελέγγιου, με τους «Ενωμένους Καλλιτέχνες», με το θίασο των πρωταγωνιστών Δήμου Σταρένιου - Αλέκας Παΐζη - Τίτου Βανδή, το θίασο Γιώννη Ιατρού - Ζωζώς Νταλμάς και το «Θυμελικό Θίασο» του Λίνου Καρζή.

Γεράσιμος Σκλάβος 1927 – 1967


Γεράσιμος Σκλάβος
Διαπρεπής έλληνας γλύπτης «των μεγάλων όγκων», με διεθνή αναγνώριση και απροσδόκητο τέλος. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες του 20ου αιώνα.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων


Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σκοπός της είναι η ενημέρωση του ευρωπαίου πολίτη για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία στην εποχή των υπολογιστών και του ίντερνετ αμφισβητούνται και ακυρώνονται, όχι μόνο από κρατικές υπηρεσίες, αλλά και από ιδιωτικούς φορείς. Τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν προϋπόθεση για την άσκηση άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως της ελευθερίας του λόγου και της συνείδησης.

Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης 1939 – 2008


Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, κατά κόσμος Χρήστος Παρασκευαΐδης, γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1939 στην Ξάνθη και σπούδασε Νομικά και Θεολογία. Διδάκτωρ Θεολογίας, πτυχιούχος γαλλικής και αγγλικής γλώσσας, γνώστης ιταλικής και γερμανικής, χειροτονήθηκε διάκονος το 1961 και πρεσβύτερος το 1965.
Εννέα χρόνια ήταν ιεροκήρυκας στο ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Φαλήρου, ενώ διετέλεσε επί επτά χρόνια γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Νεότατος, μόλις 35 ετών, το 1974 εξελέγη μητροπολίτης Δημητριάδος, απ' όπου αναχώρησε, όταν εξελέγη αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Πήρε μέρος σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές στο εξωτερικό, ενώ συνέγραψε πλήθος επιστημονικών και εποικοδομητικών κειμένων. Αρθρογράφησε στον εκκλησιαστικό Τύπο, αλλά και σε εφημερίδες.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 28 Ιανουαρίου


μ. Χ.
1896

Η πρώτη κλήση για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Γουόλτερ Άρνολντ τιμωρείται με πρόστιμο ενός σελινίου, επειδή συνελήφθη να τρέχει με το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 12 χλμ/ώρα κι ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 3 χλμ/ώρα.
1897

Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα.

Ανακαλύφθηκε παγωμένος νάνος πλανήτης


Ανακαλύφθηκε παγωμένος νάνος πλανήτης
Ένα νέο ουράνιο σώμα πέρα από τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, στο λεγόμενο «εσωτερικό νέφος του Όορτ», ανακάλυψαν οι αστρονόμοι. Πρόκειται για ένα παγωμένο νάνο πλανήτη με την προσωρινή ονομασία «2012 VP113», που έχει διάμετρο περίπου 450 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιστήμονες μάλιστα δεν αποκλείουν στην ίδια απομακρυσμένη περιοχή να βρουν μελλοντικά και άλλες εκπλήξεις, ακόμη και ένα γιγάντιο «πλανήτη Χ», που είναι ίσως δεκαπλάσιος από τη Γη. Αυτός ο «πλανήτη Χ» είναι αόρατος μέχρι σήμερα, καθώς περιφέρεται πολύ μακριά από τον Ήλιο, αλλά ασκεί βαρυτικές επιδράσεις στα μικρότερα σώματα της ίδιας περιοχής, όπως ο 2012 VP113.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ… Επιστήμονες ανακάλυψαν το γηραιότερο πλανητικό σύστημα


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ… Επιστήμονες ανακάλυψαν το γηραιότερο πλανητικό σύστημα
Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Σίδνεϊ και του Μπέρμιγχαμ ανακάλυψαν ένα πλανητικό σύστημα το οποίο δημιουργήθηκε στην «αυγή» του Γαλαξία μας, αφού ο μητρικός αστέρας του έχει ηλικία 11,2 δισεκατομμύρια χρόνια.
Έτσι, με δεδομένο πως είναι ο αρχαιότερος που έχει βρεθεί ποτέ, αυτό σημαίνει πως πλανητικά συστήματα σχηματίζονταν ακόμη και στο «νεαρό» σύμπαν, κάτι που με τη σειρά του διευρύνει το χρονικό «παράθυρο» στο οποίο θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί εξωγήινη ζωή.

Επιτέλους, εξωτερική πολιτική.


«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη όταν εμποτίζει με την ελληνική εξωτερική πολιτική, τις σκέψεις της και τα συμφέροντά της, τους διεθνείς οργανισμούς, τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις, την ίδια την ΕΕ», υπογράμμισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Όλη η ουσία της Ελληνικης εξωτερικής πολιτικής, σε δυο γραμμές. ΕΥΓΕ.
Αναφερόμενος στο επικείμενο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συγκαλείται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, με θέμα το νέο πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία, υποστήριξε ότι ορισμένοι εταίροι μας παραβίασαν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσπάθησαν να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. «Αυτό το καταστήσαμε σαφές εξαρχής, δεν θα γίνει αποδεκτό» τόνισε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την κυριαρχία της και από την ενεργητική δραστήρια συμβολή της στην ευρωπαϊκή πολιτική, κάνει λάθος. Θέλουμε να είμαστε Έλληνες, πατριώτες, θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊστές, θέλουμε πάνω απ’ όλα ένα υπουργείο που θα τολμά να σκέφτεται διαφορετικά, που θα γυρίσει σελίδα και θα υπηρετήσει τις γενικότερες αγωνίες και προοπτικές του λαού μας».

Το «who is who» και η δομή της νέας κυβερνησης. Οι συγχωνεύσεις, τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι εξωκοινοβουλευτικοί…

 

orkomosiakintsip
Γράφει ο Ιάκωβος Μαύρος
___________________
Ήδη από το πρωί της Δευτέρας (ακόμη και πριν ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή για να πούμε την αλήθεια) είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες φήμες για τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης. Πλέον όμως έχουμε επίσημα τις ανακοινώσεις που αφορούν τόσο τα πρόσωπα, όσο και το «οργανόγραμμα» των υπουργείων και τη δομή του υπουργικού συμβουλίου.