Ετικέτες

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Hayward Says Completed Pipeline Turning Point for Kurdistan



Tony Hayward, the former BP Plc chief executive officer who now heads Kurdistan’s largest oil producer, said an export pipeline to Turkey is built, marking a turning point for the self-governing region of northern Iraq.
“The Kurdistan Regional Government has completed a 36-inch pipeline,” Hayward, CEO of Genel Energy Plc, said in a telephone interview yesterday. “The line has now been tied in and commissioning is taking place. This is a major inflection point for Kurdistan.”
Kurdistan, whose economy has boomed with oil exploration since the fall of Saddam Hussein in 2003, estimates its reserves at 45 billion barrels, enough to meet U.S. needs for almost seven years. The new pipeline provides unhindered access to international markets for the first time after years of disputes with the government in Baghdad over export revenue.

Κώστας Αξελός: «Για μας δεν υπήρχε ιερό και όσιο»



ΑΞΕΛΟΣ3
Συνέντευξη στον Κωστή Κορνέτη
Δημοσιεύεται για πρώτη φορά μια παλιά συζήτηση όπου ο Έλληνας φιλόσοφος ασκώντας κριτική προς όλες τις κατευθύνσεις ζωντανεύει μια μυθική εποχή και φέρνει στο προσκήνιο την τρομερή γενιά των Ελλήνων αριστερών που έδωσαν αίγλη στα μεταπολεμικά γαλλικά γράμματα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ…


.
Posted: 29 Oct 2013 01:01 AM PDT
Το σημερινό έγγραφο μιλάει από μόνο του και έχει να πει πολλά.
Η απόφαση που παραθέτω αφορά δαπάνη 122,88 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί το πρόστιμο που επέβαλλε το Υπουργείο Οικονομικών στην ΕΛΣΤΑΤ για μη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Από τον Ιούνιο του 2010 που ο Γεωργίου ανέλαβε την ΕΛΣΤΑΤ η υπηρεσία δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας όπως ήταν υποχρεωμένη.

Στον πόλεμο η Ελλάδα δεν πήγε μόνο με ηθικό αλλά και με …πολύ στρατό

Μια Μικρή «Δίκη Των Πιθήκων» Σε Ελληνικό Σχολείο!


 
 
 
 
 
 
1 Vote

index
“Aπο τον Γελωτοποιό”
(Το κείμενο που ακολουθεί είναι ενός φίλου. Για τη «Δίκη των Πιθήκων» θα βρείτε λινκ στο τέλος. Σκεφτόμουν να γράψω διάφορα ως πρόλογο, αλλά τελικά δεν χρειάζεται.)
«Ο μικρός Σπύρος ήταν ένα παιδάκι με απίστευτη περιέργεια, σαν όλα τα παιδάκια, μόνο που αυτός την ικανοποιούσε διαβάζοντας τις ιστορίες και τα παραμύθια του συνονόματου παππού του και του ορεξάτου τότε μπαμπά του.

“Ημερήσια διαταγή Κ.Δαβάκη”




20131028-232219.jpgΟ ήρως Κων/νος Δαβάκης ήταν ένας ευλαβής Μανιάτης. Απόστρατος συνταγματάρχης από το 1937, κλήθηκε εκ νέου στα όπλα το καλοκαίρι του ´40 για να επαναλάβει τα μυθικά κατορθώματά του όπως
στις μάχες του Σκρα και της Δοϊράνης. Αφοσιωμένος στα μηχανοκίνητα σώματα, ο “τροβαδούρος των τανκς” τοποθετείται Διοικητής
Πίνδου και εγκαθίσταται στο Επταχώρι. Με αυταπάρνηση μελετά, οργανώνει, κι όταν χρειάστηκε, επιχειρεί συντριπτικά πλήγματα στα πλευρά της σιδερόφρακτης ιταλικής μεραρχίας των Άλπεων “Τζούλια”.

Αφιέρωµα στην 28η Οκτωβρίου: Άσµα ηρωικό και πένθιµο για τον χαµένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας


 του Ο∆ΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ
 
Α΄
Εκεί που πρώτα εκατοικούσε ο ήλιος
Που µε τα µάτια µιας παρθένας άνοιγε ο καιρός
Καθώς εχιόνιζε απ το σκούντηµα της µυγδαλιάς ο αγέρας
Κι άναβαν στις κορφές των χόρτων καβαλάρηδες

Ποιος είπε το ΟΧΙ την 28η Οκτ 1940;


undefined
του Ιωάννη Κολιόπουλου
 
Όσοι, λοιπόν, αυτοπροσδιορίζονται ως «προοδευτικοί» θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι το «ΟΧΙ» στους Ιταλούς δεν το «είπε» ο Μεταξάς αλλά ο ελληνικός λαός. Όσοι μάλιστα θέλουν να πιστεύουν ότι ανήκουν στην Αριστερά μπορεί να θεωρείται βέβαιο ότι θα υποστηρίζουν ότι ο «δημοκρατικός» λαός πήρε τα όπλα κατά των εισβολέων, όχι μόνο για να υπερασπισθεί την πατρίδα, αλλά και για να διώξει και τη «φασιστική» κυβέρνηση της χώρας. Όσοι από το άλλο μέρος ανήκουν στους «συντηρητικούς» αναμένονται να αποτίουν φόρο τιμής στους προφανείς πρωταγωνιστές της εποχής και κατ' εξοχήν στον πρωθυπουργό της χώρας Ιωάννη Μεταξά και τον βασιλιά Γεώργιο Β'. Τόσο οι «συντηρητικοί» όμως όσο και οι «προοδευτικοί» θα θεωρούν ότι ο πόλεμος ήταν η μόνη οδός που μπορούσαν να ακολουθήσουν οι Έλληνες τον Οκτώβριο του 1940. Η τιμή της χώρας για τους πρώτους και οι δημοκρατικές παραδόσεις για τους δεύτερους αποτελούσαν εγγύηση ότι οι Έλληνες θα αντιστέκονταν στον εισβολέα.
 

Ο “ανθυπολοχαγός” της Αλβανίας κι η Αμοργός!


undefined
του Γιάννη Ρούσσου
Όλοι ξέρουν, σε όλον τον κόσμο, πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, όπως έλεγε κάποτε και η διεθνής κοινότητα, δια στόματος Ουίνστων Τσώρτσιλ, σε εποχές, που, ο ολομέτωπος πόλεμος  κατά της Ελλάδος δεν ήταν τόσο απροκάλυπτος, όσο σήμερα.

Τα τρία ΟΧΙ του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου


Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων
Το ΟΧΙ του Ιωάννου Μεταξά και του ελληνικού λαού κατά του αυθάδους Μουσσολίνι ήταν μόνον η αρχή. Ακολούθησαν πολλά ΟΧΙ από επώνυμα πρόσωπα και από απλούς Έλληνες αγωνιστές. Μία μορφή που δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε από τα σχολικά βιβλία και τις τηλεοράσεις υπήρξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος, ο οποίος κράτησε στάση εθνικώς αξιοπρεπή, όπως αρμόζει σε Ορθόδοξο Έλληνα Ιεράρχη. Ας θυμηθούμε τα τρία ΟΧΙ που εξεστόμισε κατά την είσοδο των Γερμανών  στην Αθήνα.

Θεέ μου τι τις πότισες και δεν αγκομαχάνε, … γυναίκες Ηπειρώτισες, ξαφνιάσματα της φύσης!!!


 
Γυναίκες Ηπειρώτισσες
μέσα στο χιόνι πάνε
κι οβίδες κουβαλάνε
θεέ μου τι τις πότισες
και δεν αγκομαχάνε

Γυναίκες Ηπειρώτισσες
ξαφνιάσματα της φύσης
εχθρέ γιατί δε ρώτησες
ποιον πας να κατακτήσεις
Γιαννιώτισσες Σουλιώτισσες
ξαφνιάσματα της φύσης
εχθρέ γιατί δε ρώτησες
ποιον πας να κατακτήσεις
Γυναίκες απ’ τα σύνορα
κόρες γριές κυράδες
φωτιά μες τους βοριάδες
εσείς θα είστε σίγουρα
της λευτεριάς μανάδες
Γυναίκες Ηπειρώτισσες
ξαφνιάσματα της φύσης
εχθρέ γιατί δε ρώτησες
ποιον πας να κατακτήσεις
Γιαννιώτισσες Σουλιώτισσες
ξαφνιάσματα της φύσης
εχθρέ γιατί δε ρώτησες
ποιον πας να κατακτήσεις
Στίχοι: Πυθαγόρας
Μουσική: Γιώργος Κατσαρός
Εκτέλεση: Μαρινέλλα
infognomonpolitics@gmail.com

Καν” το όπως ο Χίτλερ;




Καν” το όπως ο Χίτλερ;
Ναζιστικό κόμμα 1931: «500.000 άνεργοι, 400.000 Εβραίοι η λύση είναι απλή»
Λεπέν 2002: «Τρία εκατομμύρια άνεργοι, αυτό σημαίνει ότι μας περισσεύουν 3 εκατομμύρια μετανάστες».

Οι Ρομά στην ΕΣΣΔ


 
 
 
 
 
 
Rate This

«Ποιάν αγαπάς; Κάποια τσιγγάνα. Πως τη λένε; Φάτα Μοργκάνα». Της Μ. Τριαντοπούλου
Η φωτογραφία ειναι απο την κινηματογραφική ταινία “ο καιρός των τσιγγάνων”
-
Του Αλέκου Χατζηκώστα*
Η συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με την υπόθεση του παιδιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Τσιγγάνων, σε ορισμένες περιπτώσεις δένεται και με την καλλιέργεια ρατσιστικών στερεότυπων σχετικά με τους τσιγγάνους (Ρομά) και τη δήθεν εγκληματικότητα που είναι δεμένη με το DNA, καθώς και την παρουσίαση τους ως σταθερή πηγή εγκληματικότητας. Όμως χρειάζεται να σταθούμε βαθύτερα σε ορισμένες πλευρές του όλου ζητήματος.