Ετικέτες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

«Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ»




Ελευθερία, Παιδεία και η Ελληνική Δημόσια Υγεία. Με αφορμή ένα χαρακτηριστικό και ενδεικτικό περιστατικό στο Λαϊκό και στο Αλεξάνδρας.
Παναγιώτης Ήφαιστος www.ifestosedu.gr
1. Εισαγωγή: Η Ελλάδα σε κατάσταση πολιορκίας σ. 1
2. ΕΣΥ: Το διαμάντι του ατελούς μας κράτους και οι ήρωες των Θερμοπυλών της δημόσιας υγείας σ. 4
3. Το ΕΣΥ μέσα από ένα χαρακτηριστικό και ενδεικτικό στο Λαϊκό και στο Αλεξάνδρας  σ. 6
  1. 1.    Εισαγωγή: Η Ελλάδα σε κατάσταση πολιορκίας
Ο υπαρξιακός μας πυρήνας πολιορκείται. Αδιαφανείς τεχνοκράτες μιας τεχνόσφαιρας που δήθεν αντιπροσωπεύει την «Ευρώπη» και Θεός ξέρει τι άλλο, αναιρούν δραστικά την πολιτική μας κυριαρχία, βάζουν χέρι ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις, ροκανίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα και απειλούν πλέον σοβαρά ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του νεοελληνικού κράτους. Tο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Κανείς πλέον δεν διαπραγματεύεται, ακόμη και τα έσχατα και ζωτικά μας συμφέροντα. Την ζωή μας την διαγράφουν άγνωστοι και αδιαφανείς τεχνοκράτες. Λογικό είναι η ευαισθησία των τεχνοκρατών αυτών απέναντι στον άνθρωπο να είναι μηδενική. Μηδενισμός δηλαδή της Πολιτικής και του ανθρωποκεντρικού πολιτικού πολιτισμού.

Κατεβαίνει στις εκλογές η Ιταλική Χρυσή Αυγή


Κατεβαίνει στις εκλογές η Ιταλική Χρυσή Αυγή

Το ιταλικό πολιτικό κίνημα Alba Dorata (Χρυσή Αυγή) πρόκειται να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές της Λομβαρδίας (με πρωτεύουσα το Μιλάνο), οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν την 10η και 11η Φεβρουαρίου του 2013.
Η Alba Dorata συστάθηκε στην Τεργέστη στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου και αριθμεί περίπου 1.000 μέλη τα οποία προχώρησαν σε εγγραφή, κυρίως μέσω Διαδικτύου. Στην Λομβαρδία έχει ανοίξει πέντε γραφεία, στις πόλεις Μιλάνο, Λόντι, Βαρέζε, Μπρέσια και Μάντοβα.
Το σύμβολό της θυμίζει έντονα εκείνο του ελληνικού κόμματος με την ίδια ονομασία, ενώ στους κύριους προγραμματικούς της στόχους περιλαμβάνονται η δραστική μείωση του αριθμού των μεταναστών, η έξοδος της Ιταλίας από το Ευρώ κι η κατάργηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

ΑΛΗΘΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΙΛΙΑΣ ΔΙΗΓΗΣΗΣ


DIANA είπε


1. Οι Ευρωπαίοι έχουν ναυτιλία και μάλιστα με το εθνικό τους νηολόγιο. Μιλάμε για βαπόρια μικρής ηλικίας με εξειδικευμένα πληρώματα και αξιοπρεπέστατους μισθούς.
2. Αυτή την εποχή η Ελληνική ναυτιλία δίνει … σκ@@@ά δουλειά σ΄ένα σωρό κόσμο. Το κάθε Ελληνόκτητο βαπόρι επί συνόλου λχ 25 μελών υποχρεωτικού πληρώματος έχει από 2-3 Έλληνες ναυτικούς και τους υπόλοιπους με μισθούς πείνας απ΄όπου μπορεί να βάλει ο νους σου.

Αυτή είναι η γυναίκα που όπλισε το χέρι του μακελάρη του Κονέκτικατ – Η μητέρα του Ανταμ Λάνζα τον ώθησε στο αιματοκύλισμα μιας ολόκληρης τάξης



- Είχε τσακωθεί η ίδια με τους υπεύθυνους του σχολείου και του έκανε μαθήματα στο σπίτι
- Ο Ανταμ Λάνζα την εκτέλεσε με 4 σφαίρες την ώρα που κοιμόταν
- Ανείπωτος ο θρήνος στο Νιουταουν για τα 20 παιδάκια και τις δασκάλες τους
Ομπάμα: Δεν είστε μόνοι – Σήμερα κηδεύονται οι δυο πρώτοι μαθητές

NCTAD: Πρώτος και φέτος ο ελληνικός στόλος




UNCTAD: Πρώτος και φέτος ο ελληνικός στόλοςΔιατηρεί την πρωτοπορία στην παγκόσμια ναυτιλία η χώρα μας, αν και, τα τελευταία χρόνια, το μερίδιο της ελληνικής πλοιοκτησίας βαίνει ελαφρώς μειούμενο, παραμένει ωστόσο σε απόσταση ασφαλείας από τις υπόλοιπες μεγάλες ναυτιλιακές δυνάμεις.
Η επιτυχία αυτή προσκαλεί, όπως είναι φυσικό, και αντιδράσεις, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την πληθώρα των δημοσιευμάτων τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως από γερμανικές εφημερίδες, για το φορολογικό καθεστώς της ελληνικής ναυτιλίας.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), που σε συνεργασία με τη βάση δεδομένων της HIS Fairplay επεξεργάζεται τα στοιχεία για τον παγκόσμιο εμπορικό στόλο πλοίων 1.000 gt και άνω, η ελληνική εμπορική ναυτιλία διατηρεί, και το 2012, την πρώτη θέση στην παγκόσμια ναυτιλία με βάση τη μεταφορική ικανότητα (dwt), με την Ιαπωνία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και την πεντάδα να συμπληρώνουν οι Γερμανία, Κίνα και Κορέα.
Ειδικότερα, οι Ελληνες εφοπλιστές ελέγχουν 3.321 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 224.051.881 dwt, και κατέχουν μερίδιο 16,10% στον παγκόσμιο στόλο, ο οποίος αποτελείται από 46.901 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1.518.109.503 dwt.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, το 2010, ο υπό ελληνικής πλοιοκτησίας στόλος είχε «μερίδιο αγοράς» 16,17%, ενώ το 2008, πριν ενσκήψει η κρίση στη ναυτιλία, το μερίδιό του ήταν 16,81%. Η αυξομείωση αυτή δεν έχει, πάντως, σημαντική σημασία, λαμβανομένων υπόψη των αναγκαίων επιχειρηματικών κινήσεων.
Στην πορεία του χρόνου και ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, οι Ελληνες πλοιοκτήτες «βγαίνουν» πολλές φορές μπροστά ως πωλητές, προκειμένου να καρπωθούν κέρδη πουλώντας πλοία, αξιοποιώντας τις υψηλές αξίες των πλοίων και άλλες φορές, όταν οι τιμές έχουν πέσει, μετατρέπονται σε αγοραστές. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία με 3.960 πλοία (περισσότερα από την Ελλάδα), συνολικής μεταφορικής ικανότητας 217.552.902 dwt και μερίδιο αγοράς 15,64%. Και οι Γιαπωνέζοι απώλεσαν ένα μικρό ποσοστό μεριδίου, καθώς το 2011 ήταν 15,76%, σε αντίθεση, όμως, με το 2008 που ήταν 15,58%.
Στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η γερμανική πλοιοκτησία, με 3.989 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 125.626.708 dwt, και μερίδιο αγοράς 9,03%, ελαφρώς μειωμένο σε σύγκριση με το 2010 (9,17%), αλλά και το 2008 (9,08%).
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η νέα ανερχόμενη δύναμη, η Κίνα, με 3.629 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 124.001.740 dwt και μερίδιο αγοράς 8,91% ελαφρώς αυξημένο από το 2011, που ήταν 8,63%, και το 2008, που ήταν 8,18%.
Την πεντάδα συμπληρώνει η Νότιος Κορέα, με ένα στόλο από 1.236 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 56.185.570 dwt και μερίδιο 4,04%.
fpress.gr

Οι πάμπλουτοι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν ευρώ φόρο στην Ελλάδα!


Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Δεκεμβρίου 8, 2012
Οι πάμπλουτοι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν ευρώ φόρο στην Ελλάδα!Ενώ η ελληνική οικονομία καταρρέει, οι Ελληνες εφοπλιστές με τα εκατομμύρια στην Ελβετία δεν πληρώνουν τίποτα και η κυβέρνηση τους κάνει “πλάτες” τονίζει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Η εφημερίδα στο άρθρο της το οποίο τιτλοφορείται «Ο κλεμμένος θησαυρός», επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν πληρώνουν φόρους αλλά η κυβέρνηση δεν αντιδρά».
Ο αρθρογράφος μάλιστα παρομοιάζει με σκωπτικό τρόπο την απόδοση των φόρων από τους εφοπλιστές, με το κυνήγι του θησαυρού στο οποίο όπως διευκρινίζει έχει παράδοση στους Έλληνες θαλασσοπόρους και αφηγείται την ιστορία του Ιάσονα με το χρυσόμαλλο δέρας. «Οι απόγονοι των Αργοναυτών ελέγχουν σήμερα το 15% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, στην πατρίδα τους όμως δεν πληρώνουν φόρους. Αυτό τους το εγγυάται το άρθρο 107 του ελληνικού Συντάγματος».

Τεκμηρίωση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα




20121208-093326.jpgTου Καλλίνικου Κ. Νικολακόπουλου*
Η μόνη χώρα της ευρωζώνης, που δεν υπέγραψε την δανειακή σύμβαση Ελλάδας–χωρών ευρωζώνης (έχει επικρατήσει να αναφέρεται ως μνημόνιο Νο1) απευθείας με την Ελλάδα ήταν η Γερμανία (αντ’ αυτής υπέγραψε η γερμανική κρατική επενδυτική τράπεζα ειδικού σκοπού KFW). Ο προφανέστατος λόγος, είναι η ύπαρξη του γερμανικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων (όχι οι γερμανικές κατοχικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την γερμανική κατοχή, που πρέπει να διεκδικηθούν). Το ύψος τους κατά το έτος 2010, χωρίς συνυπολογισμό των τόκων, εκτιμάτο σε 162 δις ευρώ.
Η απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα:

H κρίση θα κρατήσει άλλα δέκα χρόνια εκτιμά η Blackrock




Την εκτίμηση ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα διαρκέσει ακόμη έως και το 2022 εξέφρασε ο επικεφαλής του οίκου Blackrock Λάρρυ Φίνκ.
Μιλώντας στο Bloomberg o Φινκ εκτίμησε ότι η ΕΚΤ θα ξεκινήσει να χαλαρώνει τη νομισματική της πολιτική από τον Ιανουάριο του 2013 και προέβλεψε πως σε μια τέτοια περίπτωση, το ευρώ θα δεχθεί σημαντικές πιέσεις.
«Η ΕΚΤ πρέπει να βρει έναν τρόπο να υποτιμηθεί το ευρώ», σημείωσε και εξήγησε τους παράγοντες εκείνους που μπορεί να δώσουν ώθηση στην ευρωπαϊκή οικονομία και να μειώσουν το χάσμα που εντοπίζεται μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.
Ο ίδιος εκτίμησε πως η Ευρώπη θα χρειαστεί από 7 έως ακόμη και 10 χρόνια, προκειμένου να επιλύσει όλα τα προβλήματά της. «Ευρώπη και ΗΠΑ θα χρειαστούν 7-10 χρόνια, προκειμένου να διευθετήσουν τα προβλήματά τους», σημείωσε.
Τέλος, όσον αφορά την Ιαπωνία, διαπίστωσε ότι θα πρέπει να υποτιμήσει την αξία του νομίσματός της.
alfavita.gr

Νέος πατριάρχης Αντιοχείας ο μητροπολίτης Δυτικής Ευρώπης Ιωάννης


ΕΥΤΈΡΑ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012


Νέος πατριάρχης Αντιοχείας ο μητροπολίτης Δυτικής Ευρώπης Ιωάννης
Πατριάρχης Αντιοχείας εξελέγη ο Μητροπολίτης Δυτικής Ευρώπης κ. Ιωάννης,  το μεσημέρι της Δευτέρας, στο μοναστήρι του Μπαλαμάντ του Λιβάνου.
Η εκλογή του Μητροπολίτη προκάλεσε έκπληξη στους Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς τυπικά δεν είχε δικαίωμα υποψηφιότητας βάσει του καταστατικού χάρτη, διότι δεν είχε συμπληρώσει τα πέντε χρόνια που απαιτούνται στον θρόνο του Μητροπολίτη για να έχει δικαίωμα να διεκδικήσει και εκείνον του Πατριάρχη.

Ισχυρότερη απ’το Εβραϊκό λόμπι η Οργάνωση για τη νομιμότητα των όπλων




Είναι μερικές φορές που η οργή ξεχειλίζει για τους Αμερικανούς πολιτικούς, που ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Και η μαζική δολοφονία είκοσι παιδιών και έξι ενηλίκων στο σχολείο της κωμόπολης Νιούταουν του Κονέκτικατ, είναι μία από αυτές τις φορές.Την Παρασκευή, ένας νεαρός, ο δολοφόνος Άνταμ Λάνζα, πήρε τα πυροβόλα όπλα της μητέρας του και, αφού τη σκότωσε, εισέβαλε στο σχολείο Σάντι Χούκ και σκότωσε είκοσι αγγελούδια και τις δασκάλες τους. Η Νάνσι Λάνζα, δασκάλα στο επάγγελμα, ήταν νόμιμη κάτοχος των όπλων αυτών, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για οπλισμό που μπορεί να προκαλέσει μαζικούς θανάτους, όπως συνέβη στην όμορφη και ήσυχη κωμόπολη του Κονέκτικατ.

Τραπεζικά Ιδρύματα, πιο επικίνδυνα και από τακτικούς στρατούς!…



by Αγγελική

undefined

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου Όχι μόνο εμείς οι Έλληνες και μαζί μας οι Ευρωπαίοι πολίτες των άλλων 26 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ολάκερη η ανθρωπότητα έχει ακούσει πολλά για Τράπεζες και Τραπεζίτες.Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για την καταβολή της περιβόητης πλέον «δόσης» που θα ενισχύσει κυρίως τα Τραπεζικά Ιδρύματα θεώρησα σκόπιμο να θυμίσω στον Πρωθυπουργό μας κ Σαμαρά που σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Amherst College και στο Harvard University και στα άλλα δύο μέλη της «εγχώριας τρόικα» που μας κυβερνά τι είχε πει σχεδόν 3 αιώνες πριν O Thomas Jefferson, 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και κύριος συγγραφέας της ιστορικής «Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας – Declaration of Independence» μιλώντας για τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ:
«Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από τακτικούς στρατούς. Αν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός τους, πρώτα με τον πληθωρισμό, μετά με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν γύρω από [τις τράπεζες] θα στερήσουν από τον Λαό όλη την περιουσία του και τα παιδιά του θα ξυπνήσουν μια μέρα άστεγα στην ήπειρο που πατέρες τους κατέκτησαν…»
Xωρίς κανένα απολύτως δικό μου σχόλιο!...

ΠΡΠΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)


Στο 40% η ανεργία στην Ελλάδα το 2015!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Νοεμβρίου 30, 2012
Επισημαίνοντας πως ο στόχος για το έλλειμμα το πιο πιθανό είναι ότι θα χαθεί παρά τις εξοικονομήσεις από το PSI, η Citigroup εκτιμά ότι η εκταμίευση της τελευταίας δόσης διάσωσης παραμένει αβέβαιη και περιγράφει ως εξαιρετικό δυσοίωνο το μέλλον της Ελλάδας.
Ακόμα και αν εξασφαλίσουν ρευστότητα στη χώρα οι πιστωτές, η Ελλάδα, σύμφωνα με οικονομική ανάλυση που έδωσε στη δημοσιότητα η Citigroup, οι προβλέψεις για την οικονομία είναι δυσοίωνες.

Όμορφη πρωτοβουλία για το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα και τον Ν. Αμοργιανό.




20121209-095350.jpgΗ νεοσύστατη Παιδική Χορωδία του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας Πειραιά, συντροφιά με τον Μαέστρο,
Καθηγητή Μουσικής και Αντιδήμαρχο Πειραιά Νίκο Αμοργιανό, ενώνουν τις φωνές τους και κυκλοφορούν το πρώτο τους CD
με Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια.
Το Cd διανέμεται δωρεάν σε παιδιά του Πειραιά, προλογίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς 
κ.Σεραφείμ, ενώ η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στην Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωσή τους, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 & ώρα 18.00 στην Πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια. Την Παραγωγή και Καλλιτεχνική Επιμέλεια έχει ο Νίκος Αμοργιανός, ο οποίος με εθελοντική προσφορά έχει αναλάβει την μουσική προπαίδευση των παιδιών του Ιδρύματος.

Η HSBC, η τράπεζα της λίστας Λαγκάρντ, καταδικάστηκε με πρόστιμο – μαμούθ για ξέπλυμμα. Και στην Ελλάδα κύριε;




002D665AD32B7FD8417FE5D56B62E4B3Ενώ τα ΜΜ”Ε” των νταβατζήδων ασχολούνται με θέματα τύπου Μανώλη για να κατευνάσουν τους κουτόφραγκους…

Με μία απόφαση – βόμβα, η τράπεζα HSBC καταδικάστηκε και αποδέχθηκε να πληρώσει προστιμο – μαμούθ για ξέπλυμμα μαύρου χρήματος. Επειδή στην Ελλάδα των τραπεζιτών καποιοι επιμένουν να σερβίρουν λωτούς στο πόπολο, θα υπενθυμίσουμε για ακόμα μία φορά ότι η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ (Φαλσιανί) αναφέρεται σε Έλληνες καταθέτες στην συγκεκριμένη τράπεζα.

ΣΟΚ! Ο Ολάντ παίζοντας κερδοσκοπικά παιχνίδια θέλει να χρεοκοπήσει τη Γαλλία κρατικοποιώντας κερδοφόρα μονάδα χάλυβα!



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 28, 2012
20121128-065240.jpgΕνάντια στις επιταγές της Γερμανίας και του ΔΝΤ που ζητούν συνεχώς κρατικοποιήσεις, ο Ολάντ έχοντας μια οικονομία στο “κόκκινο” παίζει με τη φωτιά σκεπτόμενος να κρατικοποιήσει της χαλυβουργικής μονάδας της Φλοράνζ.
Όπως είπε σε συνέντευξη Τυπου ο Γάλλος Προεδρος σε καμία περίπτωση δεν αφορά το σύνολο του ομίλου.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το μέλλον αυτής της μονάδας εξελίσσεται σε ένα “μπραντεφέρ” ανάμεσα στη γαλλική κυβέρνηση και τον πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο χαλυβουργικό όμιλο.

ΠΕΡΙΙ Ράιχενμπαχ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)


Παράθυρο Ράιχενμπαχ για κατοχικές αποζημιώσεις – Για το κατοχικό δάνειο, κουβέντα!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Δεκεμβρίου 13, 2012
Παράθυρο Ράιχενμπαχ για κατοχικές αποζημιώσειςΤο θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία προς τη χώρα μας επανέφερε -εμμέσως πλην σαφώς- ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.
Στο περιθώριο επιχειρηματικού συνεδρίου -όπου ήταν προσκεκλημένος ως ομιλητής- ο τεχνοκράτης των Βρυξελλών κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση γύρω από την πρόοδο των συζητήσεων για το θέμα. Τι απάντησε; Ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δύο πλευρές.

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ(


Δημογραφικό: Οι ψυχο-κοινωνικές διαστάσεις

undefined
Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Το άρθρο που ακολουθεί είχε δημοσιευθεί στο blog την Άνοιξη του 2010 με Πρωθυπουργό τον κ Παπανδρέου περιμένοντας την Τρόικα… Το καταθέτω σήμερα καθώς διαπιστώνω ότι ΟΧΙ μόνο ΔΕΝ έχουμε Εθνικό Στρατηγικό Σχέσιο αλλά μοιάζει κάποιοι – ίσως ασυναίσθητα και όχι εκ προθέσεως – να απεργάζονται τον πληθυσμιακό μας «αφανισμό» με Νομοσχέδια και Φόρο-επιβαρύνσεις…
Δεν θα τολμήσω να κάνω μια βαθειά τομή στο καυτό ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ μας πρόβλημα διότι δεν το επιτρέπει ο χώρος, αλλά θα σκιαγραφήσω, σύντομα, τις ψυχοκοινωνικές του διαστάσεις επειδή σε αυτές πιστεύω ότι βρίσκονται εγκλωβισμένες και οι γενεσιουργές αιτίες και μαζί και οι πιό αποδοτικές λύσεις του

Είκοσι δύο χρόνια χωρίς τον «πρίγκιπα» του ελληνικού ροκ, Παύλο Σιδηρόπουλο


Αναρτήθηκε από τον/την epikairos στο Δεκεμβρίου 7, 2012
imagesΗταν 6 Δεκέμβρη του 1990 όταν «έσβησε» η φωνή ενός από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής ροκ μουσικής έπειτα από πολύχρονη μάχη με τους δαίμονες των ναρκωτικών και όχι μόνο. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς της ελληνικής σκηνής με το ταλέντο του να ξεχωρίζει τόσο συνθετικά όσο και στιχουργικά.
Γεννημένος στις 27 Ιουλίου 1948 , εγγονός της Ελλης Αλεξίου και δισέγγονος του Ζορμπά, ο Παύλος Σιδηρόπουλος έδειχνε να ήταν σχεδόν «καταραμένος» να ξεχωρίσει με το ταλέντο του.
Ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία το 1970 με το συγκρότημα «Δάμων και Φιντίας» και αρχίζει αμέσως να γίνεται γνωστός στα μουσικά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Η γνωριμία του με τους Θανάση Γκαϊφίλια, Δημήτρη Πουλικάκο και τα «Μπουρμπούλια» θα τον βοηθήσει να κατέβει στην Αθήνα και να γίνει ευρύτερα γνωστός.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ) ΑΡΘΡΩΝ(


ομμάτια από γυαλιά σε ανώνυμο γενόσημο made in India!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Νοεμβρίου 26, 2012

Κομμάτια από γυαλιά σε ανώνυμο γενόσημο made in India!
Τέτοια φάρμακα ταΐζουν ήδη τον ελληνικό λαό, με τη συνταγογράφηση δραστικής που επέβαλε η τρόικα και αποδέχθηκε η κυβέρνηση!
Κομμάτια από γυαλιά βρέθηκαν σε ανώνυμο γενόσημο ατορβαστατίνης που κατασκευάζει ινδική πολυεθνική γενοσήμων.
Το φάρμακο (γενόσημο του Lipitor της Pfizer) που χρησιμοποιείται για τη μείωση της χοληστερόλης και κατασκευάζει η ινδική Ranbaxy, βρέθηκε στις ΗΠΑ να περιέχεικομμάτια από γυαλί, με αποτέλεσμα η ινδική φαρμακευτική να ανακαλέσει σειρές παρτίδων, μετά από σύσταση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA).
Αυτή η ανάκληση, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιβλήθηκε στην εταιρία Ranbaxy μετά από σωρεία προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη εταιρία στις ΗΠΑ.
Και τα προβλήματα αυτά περιλαμβάνουν πολλαπλές ανακλήσεις προϊόντωνψεύτικα στοιχεία στους φακέλους που υποβάλλονται στο FDA και μια σειρά κατασκευαστικά προβλήματα που αφορούν τα φάρμακά της!
Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τα προβλήματα αυτά δείχνουν επίσης τις δυσκολίες που προκύπτουν μετά από εξαγορές φαρμακευτικών εταιριών που έχουν έδρες διαφορετικές χώρες, όπως έγινε με τη Ranbaxy, άρχισαν να γίνονται εντονότερα μετά την εξαγορά του 70% των μετοχών της από την Daichi Sankyo. Η εξαγορά έφερε την τιμή των μετοχών και των δύο εταιρειών σε… ελεύθερη πτώση από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην διαχείριση της ινδικής φαρμακευτικής, με αποτέλεσμα η τιμή των μετοχών και των δύο εταιριών να πέσει κάτω από το μισό!
Τα διεθνή πρακτορεία σημειώνουν επίσης και την ολιγωρία του FDA και ενδεχομένως και την αδυναμία του για συνεχείς ελέγχους, που οδηγούν σε εκ των υστέρων αποσύρσεις όπως προ ημερών η ανάκληση του γενοσήμου βουποπριόνης. Πολλοί μάλιστα κατηγορούν τον οργανισμό γιατί εξ αρχής έδωσε άδεια στην ινδική φαρμακευτική, γνωρίζοντας το προηγούμενο ιστορικό των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει με ταανώνυμα γενόσημά της… Και σημειώνουν ότι μπορεί να λειτουργεί το σύστημα καταγραφής των προβλημάτων, όμως αφότου τα φάρμακα έχουν κυκλοφορήσει όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στους οργανισμούς των ασθενών!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποσύρθηκαν όλες οι παρτίδες, με όλες τις περιεκτικότητες του φαρμάκου.
Το πρόβλημα τώρα που δημιουργείται με το συγκεκριμένο φάρμακο, οδηγεί όλους τους ασθενείς των ΗΠΑ να επιστρέψουν στο φαρμακείο απ’ όπου εκτέλεσαν τις συνταγές τους για να βρει ο φαρμακοποιός ποιάς εταιρείας το ανώνυμο γενόσημο χρησιμοποίησε και να μάθει αν παίρνοντας το χάπι του κατάπιε και σπασμένα γυαλιά ή αν δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμη, να τα επιστρέψει και να πάρει άλλα φάρμακα, καλύτερης ποιότητας!
Η είδηση σκάει σαν βόμβα και στη χώρα μας, τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει τελευταία να διαπιστώνουν τη σωρεία προβλημάτων που τους δημιουργεί η συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία των φαρμάκων, αντί της χρήσης του εμπορικού ονόματος του προϊόντος.
Ο λόγος βέβαια είναι προφανής, αφού με τη χρήση της εμπορικής ονομασίας, είναι εύκολη η αναζήτηση του παρασκευαστή του φαρμάκου, όπως και ο έλεγχός του.
Και ενώ αυτό συνέβαινε μέχρι πριν από σχεδόν δύο μήνες στη χώρα μας, τώρα η τρόικα επιβάλλει πλέον τη συνταγογράφηση με δραστική, αφήνοντας τους ασθενείς όχι στον «πατριωτισμό των Ελλήνων», αλλά στην «καλή πίστη» οποιασδήποτε ξένης εταιρίας και πολύ περισσότερο των εταιριών τρίτων χωρών όπως η Ινδία, που είναι γνωστό ότι τα φάρμακά τους είναι εξαιρετικά φθηνά, εξαιτίας των χαμηλών προδιαγραφών ποιότητας.
Και η απόδειξη, έρχεται δυστυχώς, ακόμη και από χώρες όπου οι έλεγχοι θεωρούνταν ως αποτελεσματικοί. Τώρα, στην πράξη, βλέπουμε όλοι, ότι οι μηχανισμοί ελέγχου δεν μπορούν να είναι πανταχού παρόντες, με αποτέλεσμα προβλήματα να δημιουργούνται στις παραγωγές. Και επειδή πρόκειται για φάρμακα, τα οποία οι ασθενείς χρειάζονται για να ζήσουν, με τα ανώνυμα γενόσημα αντί να θεραπευτούν, φορτώνονται με πρόσθετους κινδύνους, αφού οι  ίδιοι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τι είναι αυτό που καταπίνουν!
=======================================================================

Ετοιμάζουν τείχος προστασίας των πολιτών από τη δραστική

«Εάν υπάρξει έστω και ένα κρούσμα νόσησης ή θανάτου, ή μη θεραπευτικού αποτελέσματος, από την εφαρμογή του μέτρου, όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν»

Ετοιμάζουν τείχος προστασίας των πολιτών από τη δραστική
 Τείχος προστασίας των πολιτών από την εφαρμογή της συνταγογράφησης των φαρμάκων μόνο με τη δραστική ουσία, ετοιμάζει το ιατρικό σώμα, κόντρα στις αποφάσεις Κυβέρνησης και τρόικας.
Παραβίαση των διεθνών επιστημονικών κανόνων για την προστασία της υγείας των πολιτών αποτελεί η συνταγογράφηση θεραπειών με βάση τη δραστική ουσία των φαρμάκων, διαπιστώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά υπογραμμίζοντας ότι η ιατρική κοινότητα δεν θα επιτρέψει την παραβίαση αυτή.
Την Παρασκευή το βράδυ αιφνιδιαστικά, άνοιξε το σύστημα εφαρμογής της δραστικής ουσίας, για την χορήγηση του φθηνότερου γενόσημου.
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά, καταγγέλλοντας ότι πάντα νύχτα επιβάλλονται τα πιο δυσάρεστα μέτρα και μάλιστα παραμονή αργίας, υπογράμμισε ότι το μέτρο, δημιουργεί θέματα μείζονος ευθύνης για όσους εμπλέκονται με την επιβολή, αλλά και την εφαρμογή του μέτρου.
Πρόσθεσε μάλιστα πως εάν υπάρξει έστω και ένα κρούσμα νόσησης ή θανάτου, ή μη θεραπευτικού αποτελέσματος, απο την εφαρμογή του, όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν με την ιατρική κοινότητα στη θέση του Δημόσιου Κατήγορου.
Η κ. Ανεμοδουρά υπογράμμισε ότι αυτό απορρέει εκτός από την ισχύουσα Νομοθεσία, και από την ηθική και επιστημονική ευθύνη  που έχουν οι γιατροί, και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά ο ΄Ελληνας γιατρός εξαναγκάζετε να ασκήσει το  επιστημονικό του έργο  με διαταγές και με αντιδεοντολογικά, αντιεπιστημονικά και μη ηθικά κριτήρια.
Προχωρώντας στις αντιδράσεις του ιατρικού σώματος κατά της συνταγογράφησης με δραστική ουσία, η κ. Ανεμοδουρά τόνισε:
  • Η Νομική οδός προστασίας της υγείας των πολιτών από την εφαρμογή του μέτρου έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί.
  • Η Ευρωπαϊκή ενημέρωση έγινε. Συζητήθηκε η κατάσταση από τους Ευρωπαϊκούς Ιατρούς στην Λεμεσό στις 22-11-2012 με ψήφισμα υπέρ των Ελλήνων Ιατρών, ενώ ακολουθεί και προσφυγή στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Forum: Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και Έλεγχο Νοσημάτων, Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο, Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Γιατρών, Διεθνής Αμνηστία, Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών, Διεθνές Παρατηρητήριο του Ελσίνκι,  Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συνέλευση των πολιτών του Ελσίνκι, Διεθνής Εταιρεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.    
  • H άμεση, κοινή δράση – επαφή για αντιμετώπιση του θέματος με τους χρήστες υγείας (οργανώσεις ασφαλισμένων, κατηγορίες ειδικών πασχόντων κ.τ.λ) συνεχίζεται και θα κορυφωθεί.
  • Οι γιατροί θα εφαρμόσουν την Συνταγογράφηση όπως έχουν ενημερωθεί απο τους ιατρικούς συλλόγους, με την αναγραφή του φαρμάκου – σφραγίδα και χωρίς φόβο, και στο πρώτο (ανεπιθύμητο) συμβάν – περιστατικό που θα εντοπίζουν ή σε μη θεραπευτικό αποτέλεσμα θα γίνεται άμεση αναφορά στον Ιατρικό Σύλλογο για νομικές άμεσες παρεμβάσεις του Ιατρικού Συλλόγου.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ επισημαίνεται ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας θα αποτελέσουν τείχος ασφαλείας και προστασίας για τους ασθενείς.
Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι «η πατρίδα του Ιπποκράτη, του Ασκληπιού και του Παπανικολάου, θα αντισταθεί στις επιδιώξεις εφαρμογής τριτοκοσμικών θεραπευτικών μέσων, διότι αυτοί μας δίδαξαν ότι η υγεία των πολιτών είναι υπέρτατο πολύτιμο αγαθό, και την διαχειρίζονται παγκοσμίως πρωτίστως οι γιατροί».

============================

Γερμανικό σχέδιο για άλωση της Ελλάδας με αιχμή του δόρατος την Υγεία!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Δεκεμβρίου 2, 2012
Γερμανικό σχέδιο για άλωση της Ελλάδας με αιχμή του δόρατος την Υγεία!Οι πραγματικές προθέσεις της Γερμανίας για άλωση του εσωτερικού πλούτου της χώρας, με «πολιορκητικό Κριό» τον τομέα υγείας της χώρας, αποκαλύπτονται πλέον με τη συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Υγείας Ντάνιελ Μπάρ στην Καθημερινή της Κυριακής.
Καθώς η χώρα μας έχει ζητήσει τεχνογνωσία μέσω της Task Force για την υλοποίηση όλων των δυσμενών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τους δανειστές μας, το έδαφος προλειαίνεται για να είναι έτοιμες οι Γερμανικές πολυεθνικές να εξοστρακίσουν από την εγχώρια αγορά οποιαδήποτε ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα ώστε τα κέρδη από οποιαδήποτε δραστηριοποίηση εδώ, να μεταφέρονται στη χώρα τους!
Η εμμονή της τρόικας για τη συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία είναι μόνο ένα μέρος του Γερμανικού σχεδίου, αφού ο Γερμανός υπουργός αναφέρει πως το μέτρο, όταν εφαρμόστηκε στη χώρα του, αποδέσμευσε πόρους για το σύστημα υγείας. Τα βήματα εμφανίζονται στη συνέντευξη, αφού γίνεται ευθέως λόγος για επενδύσεις νοσοκομειακών ομίλων, εταιριών ιατροφαρμακευτικού υλικού και ασφαλιστικών εταιριών.
Με πρόφαση τη δημοσιονομική προσαρμογή, κεντρικό ζήτημα των δανειστών είναι η διάλυση πλήρως του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, το οποίο δημιουργήθηκε ακριβώς για να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για τον αδύναμο πληθυσμό, ώστε να διατηρείται η κοινωνική συνοχή και να υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης στις ευρωπαϊκές οικονομίες.
Τώρα, όλα αυτά προβάλλονται ως «είδος πολυτελείας», και προωθείται η κατάργησή τους επειδή η παγκόσμια ύφεση έχει προκαλέσει πτώση στις πωλήσεις των γερμανικών εταιριών διεθνώς, οπότε η Ελλάδα φαντάζει ως νέο πεδίο, που λόγω της αδυναμίας της μπορεί να κατακτηθεί.
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας αναφέρεται αρχικά στη χρήση της δραστικής ουσίας που έφερε μείωση των φαρμακευτικών δαπανών, ενώ στη συνέχεια κάνει λόγο για την ανησυχία των επιχειρήσεων και την πρόθεσή τους να αποσύρρουν φάρμακα από την ελληνική αγορά, σημειώνοντας πως σε συνενόησή του με τις γερμανικές μητρικές, αυτός ο κίνδυνος άρθηκε, και διασφαλίστηκαν οι προμήθειες προς την Ελλάδα.
Βέβαια, αντίστοιχη διαβεβαίωση δεν έχει δοθεί στις εταιρίες άλλων χωρών, οι οποίες δεν έχουν σταματήσει να σκέφτονται την απόσυρση των πρωτοτύπων προϊόντων τους από τη χώρα. Η διασφάλιση βέβαια αυτή του Γερμανού υπουργού Υγείας δημιουργεί έτσι ένα εξαιρετικά πρόσφορο πεδίο για μεγέθυνση του μεριδίου αγοράς των γερμανικών φαρμακευτικών, ωσάν να έχουν θεραπείες για πάσα νόσο και οι Έλληνες ασθενείς να μπορούν να καλυφθούν μόνο με τα γερμανικά προϊόντα...
Το επόμενο βήμα της «γερμανικής τεχνογνωσίας» είναι η οργάνωση του ΕΟΠΥΥ. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την δυνατότητα οργάνωσης των Γερμανών. Όμως ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι σε ένα σακί που λέγεται ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή που στη Γερμανία υπάρχουν σαφείς ασφαλιστικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες όμως είναι διοικητικές. Γιατί οι Γερμανοί ασθενείς έχουν σαφώς περιορισμένη ιδιωτική συμμετοχή στην περίθαλψή τους, ανεξάρτητα από πού στρέφονται για να δεχθούν την περίθαλψη που τους χρειάζεται (ιδιωτικός, δημόσιος ή φορέας της εκκλησίας).
Σε ότι αφορά τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια, ο Γερμανός υπουργός παραδέχεται ότι πρόκειται για εφαρμογή η οποία μπορεί να γίνει μόνο μεσοπρόθεσμα, χωρίς όμως να αναγνωρίζει ότι με όλα τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί, κλειστά νοσήλια εφαρμόστηκαν στη χώρα μέσα σε λίγους μόλις μήνες, τη στιγμή που άλλες χώρες χρειάστηκαν περίπου μια 10ετία!
Και βέβαια, επειδή το …μπέρδεμα είναι μεγάλο, όσο αντίστοιχα μπερδεμένες και οι δομές της ελληνικής κοινωνίας, ο Γερμανός υπουργός ζητά σαφείς όρους αγοράς, ώστε οι επονομαζόμενες «επενδύσεις» των γερμανικών Ομίλων, να έρθουν, αφού η χώρα θα έχει υποστεί όλα τα προβλήματα, οι πολίτες της θα έχουν εξαθλιωθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιδράσουν και τότε θα μπορούν να επενδύσουν οι γερμανικές εταιρίες σε «μακροχρόνιο ορίζοντα», οπότε τότε θα έχουν λόγο και στον Τουρισμό Υγείας, που είναι ο τομέας από τον οποίο εμείς προσβλέπουμε σε κάποια ανάπτυξη!
Όσο για την ανεργία και τη στρατιά ανασφαλίστων που οδηγούνται σε περίθαλψη από φιλανθρωπικές δομές, ο Γερμανός υπουργός αναφέρει πως μόνο με εύρωστη οικονομία μπορείς να έχεις σύστημα υγείας, και πως μόνο με εύρωστη οικονομία και επενδύσεις, μπορείς να έχεις μια αγορά εργασίας που να λειτουργεί σωστά. Σαν να μας λέει δηλαδή, ότι αφού δεν έχετε εύρωστη οικονομία, δεν μπορείτε να ζητάτε υπηρεσίες υγείας, όσο για δουλειά, είναι φυσικό να απασχολείστε με συνθήκες τριτοκοσμικές!
Και για τους γιατρούς μας που μεταναστεύουν μαζικά στη Γερμανία, μόνο τότε παραδέχεται τις ελλείψεις του δικού τους συστήματος υγείας, και προσδοκά όσοι φύγουν να επιστρέψουν κάποια στιγμή στην Ελλάδα, για να δομήσουν και το δικό μας σύστημα υγείας, που τώρα αφήνουν πίσω τους, μεγαλώνοντας τα κενά…

Αποκτήσαμε Γερμανίδα υπερυπουργό;



Στην Ελλάδα του Μνημονίου μας μαθαίνουν να ανεχόμαστε πολλά, όπως ότι συντονίστρια της διοικητικής μεταρρύθμισης θα είναι ουσιαστικά μια Γερμανίδα υφυπουργός..
Αποκτήσαμε Γερμανίδα υπερυπουργό;
“Πόσο συνηθισμένο είναι μια υφυπουργός Εξωτερικών να συναντά πρωθυπουργό και αρχηγό κόμματος και υψηλόβαθμες αντιπροσωπίες κομμάτων; Ελάχιστα, θα απαντούσε κάποιος με αφέλεια. Ο… υποψιασμένος όμως στου Μνημονίου τους καιρούς πολίτης θα ρωτούσε από ποια χώρα θα προερχόταν η υφυπουργός. Στην Ελλάδα του Μνημονίου, λοιπόν, η Γερμανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Εμιλι Χάμπερ, ως συντονίστρια της Ελληνογερμανικης Εταιρικής Σχέσης, όπως βαπτίστηκε «κομψά», είδε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και αντιπροσωπία της ΔΗΜ.ΑΡ., για να τους εξηγήσει πώς θα «καπελώσει» και θα παρακάμψει σχεδόν ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο.
Με την υφυπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Εμιλι Χάμπερ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους. Παρών στη συνάντηση, η οποία είχε ολοκληρωθεί χωρίς να ακολουθήσουν δηλώσεις, ήταν και ο Φίλιππος Σαχινίδης. Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. η Γερμανίδα υφυπουργός είχε δει τον υπεύθυνο Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής Γεράσιμο Γεωργάτο, τον υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού Σάκη Παπαθανασίου και τον Οργανωτικό υπεύθυνο Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

ΔΙΑΙΤΕΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ



Η σοσιαλιστική εξουσία έθεσε τις βάσεις για την κατάργηση της καταπίεσης της γυναίκας. Το σοβιετικό κράτος πάντοτε θεωρούσε σαν ένα από τα βασικά του καθήκοντα την προστασία της μητέρας και του παιδιού και την εξασφάλιση στη γυναίκα εκείνων των συνθηκών, που θα της επιτρέπουν να συνδυάζει την παραγωγική και κοινωνική δραστηριότητα, με τη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών της. Η εργατική νομοθεσία προέβλεπε την εξασφάλιση της εργασίας των γυναικών, ιδιαίτερα στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Οι έγκυες απαλλάσσονταν από τις υπερωρίες και τη νυχτερινή εργασία και μετατίθονταν σε πιο ελαφριές δουλιές. Στη γυναίκα χορηγούνταν πληρωμένη άδεια εγκυμοσύνης και τοκετού για 112 ημέρες (56 ημέρες πριν και 56 μετά τον τοκετό). Σε περίπτωση που κάποια γεννούσε δύο ή και περισσότερα παιδιά, ή σε περίπτωση επιπλοκών στον τοκετό, η άδεια μετά τον τοκετό αυξανόταν έως 70 μέρες. Ο κρατικός προϋπολογισμός προέβλεπε κονδύλια, που το ύψος τους συνεχώς αυξανόταν, για την καταβολή επιδόματος στις μητέρες για τη θεραπεία των παιδιών. Το 1975, σε σύγκριση με το 1940, είχαν αυξηθεί κατά 14 φορές, ενώ τα έξοδα για τη φροντίδα των παιδιών στα βρεφοκομεία, στους παιδικούς σταθμούς, στις κατασκηνώσεις και σε άλλα ιδρύματα εξωσχολικής απασχόλησης είχαν αυξηθεί περισσότερο από 13 φορές.
Στην προεπαναστατική Ρωσία υπήρχαν 7.500 κλίνες για τις έγκυες και τις λεχώνες, ενώ το 1913 μόνο το 5% των παιδιών γεννιόνταν σε νοσοκομείο. Η βοήθεια στις επιτόκους παρεχόταν κυρίως από τις πρακτικές μαμές. Στα χρόνια της σοβιετικής εξουσίας, οργανώθηκε δίκτυο ιατρείων για την παρακολούθηση των γυναικών στα μαιευτήρια και τα γυναικολογικά τμήματα των νοσοκομείων. Παρόμοιο δίκτυο λειτουργούσε στα χωριά και στα κολχόζ. Το πρόβλημα της εξασφάλισης νοσοκομειακής περίθαλψης κατά τον τοκετό για όλες τις γυναίκες είχε λυθεί ολοκληρωτικά.
Σχετικά με τη βοήθεια για την ανατροφή των παιδιών: Στην προεπαναστατική Ρωσία, ουσιαστικά, δεν υπήρχε τέτοια βοήθεια. Μόνο το 20% των εργαζόμενων γυναικών μπορούσαν να υπολογίζουν, για παράδειγμα, σε κάποιο επίδομα εγκυμοσύνης. Οσο για την έννοια «παιδικά προσχολικά ιδρύματα», ήταν σχεδόν άγνωστη. Το 1914, σε ολόκληρη την τεράστια ρωσική αυτοκρατορία υπήρχαν μόνον 150 παιδικοί σταθμοί.
Το 1987 πάνω από 16 εκατομμύρια Σοβιετικά παιδιά πήγαιναν σε 140 χιλιάδες παιδικούς σταθμούς. Το κράτος κάλυπτε τα 4/5 των εξόδων συντήρησής τους: Το ποσόν που πλήρωναν οι γονείς δεν κάλυπτε ούτε καν το κόστος διατροφής των παιδιών, ενώ ορισμένες οικογένειες – οι πολύτεκνες ή με χαμηλά εισοδήματα – απαλλάσσονταν από κάθε πληρωμή. Τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 3 χρόνων δικαιούνταν δωρεάν φάρμακα.
Στην προεπαναστατική Ρωσία, υπήρχαν 9 γυναικεία και παιδικά ιατρεία. Από τα 100 νεογέννητα παιδιά, τα 27 πέθαιναν προτού κλείσουν ένα χρόνο, ενώ τα μισά δεν έφθαναν ούτε τα 5 τους χρόνια. Το 1987, στην ΕΣΣΔ λειτουργούσε το κρατικό σύστημα προστασίας της μητέρας και του παιδιού, στο οποίο εντάσσονταν, ανάμεσα στ’ άλλα, πάνω από 28 χιλιάδες γυναικεία ιατρεία και παιδικές πολυκλινικές.
Η οργάνωση της φροντίδας για τις έγκυες, περιλάμβανε στενή παρακολούθησή τους με εξετάσεις και ιατρικές συμβουλές και εξασφάλιση ειδικής ιατρικής βοήθειας κατά και μετά τον τοκετό, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η θνησιμότητα των μητέρων και των βρεφών. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της φροντίδας ήταν η αύξηση του αριθμού των μαιευτήρων και των γυναικολόγων, των παιδικών πολυκλινικών, του αριθμού των κλινών για τις έγκυες, τις λεχώνες και για εκείνες που πάσχουν από γυναικολογικές παθήσεις, καθώς και των ιατρείων που παρακολουθούν τις γυναίκες.
Το Σοβιετικό Κράτος έδειχνε ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία και την ανατροφή των παιδιών. Την προστασία της υγείας των παιδιών αναλάμβαναν τα ιδρύματα για τη θεραπεία και την πρόληψη παιδικών ασθενειών, τα νοσοκομεία παίδων, πολυκλινικές, παιδικά τμήματα των γενικών νοσοκομείων, σανατόρια, βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί, τμήματα σχολικής υγιεινής, υγειονομικοί σταθμοί κ.ά. Ο αριθμός των παιδιών σε μόνιμα παιδικά ιδρύματα αυξήθηκε, από 5.400 προεπαναστατικά, σε 11.523.000 το 1975, δηλαδή πάνω από 2.000 φορές. Βασικό ρόλο στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών έπαιζαν οι παιδικές πολυκλινικές και τα εξωτερικά ιατρεία. Για πρώτη φορά στον κόσμο, καθιερώθηκε η γενική ιατρική παρακολούθηση των παιδιών από παιδιάτρους και μόνιμες νοσοκόμες.

Περισσότερα παιδιά ζήτησε ο Πούτιν από τις οικογένειες στη Ρωσία




Περισσότερα παιδιά ζήτησε ο Πούτιν από τις οικογένειες στη Ρωσία
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να κάνουν περισσότερα παιδιά, τουλάχιστον τρία η κάθε οικογένεια, για να μη δουν τη χώρα τους να φτωχαίνει και να μην μπορεί να “διατηρήσει το έδαφός της”.

“Πιστεύω ότι ο κανόνας στη Ρωσία πρέπει να είναι μια οικογένεια με τρία παιδιά”, δήλωσε κατά την ετήσια ομιλία του προς το έθνος, προσθέτοντας ότι γι’αυτό απομένουν ακόμη “πολλά να γίνουν”.
“Θα πρέπει να φτιάξουμε ευνοϊκές συνθήκες, κυρίως για τις γυναίκες, προκειμένου να μην φοβούνται ότι η γέννηση ενός δεύτερου και τρίτου παιδιού θα βάλει φρένο στην σταδιοδρομία τους”, πρόσθεσε, σύμφωνα με την ρωσική τηλεόραση.

Ποιοι είναι οι Έλληνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο


Ποιοι είναι οι Έλληνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Έρευνα του ΜΙΤ για τις προσωπικότητες που έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. Ανάμεσά τους τέσσερις αρχαίοι Έλληνες
Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη σε έρευνα του ΜΙΤ τέσσερις αρχαίοι Έλληνες.
Μπορεί να έζησαν πριν από σχεδόν 2.500 χρόνια, όμως το όνομα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Αρχιμήδη και του Σωκράτη, που έχουν επηρεάσει βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη ανά τους αιώνες, είναι μεταξύ των κορυφαίων λημμάτων στη δημοφιλέστερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, τη Wikipedia.