Ετικέτες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΗΘΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΙΛΙΑΣ ΔΙΗΓΗΣΗΣ


DIANA είπε


1. Οι Ευρωπαίοι έχουν ναυτιλία και μάλιστα με το εθνικό τους νηολόγιο. Μιλάμε για βαπόρια μικρής ηλικίας με εξειδικευμένα πληρώματα και αξιοπρεπέστατους μισθούς.
2. Αυτή την εποχή η Ελληνική ναυτιλία δίνει … σκ@@@ά δουλειά σ΄ένα σωρό κόσμο. Το κάθε Ελληνόκτητο βαπόρι επί συνόλου λχ 25 μελών υποχρεωτικού πληρώματος έχει από 2-3 Έλληνες ναυτικούς και τους υπόλοιπους με μισθούς πείνας απ΄όπου μπορεί να βάλει ο νους σου.

3. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ , όταν καφετζήδες στην κυριολεξία της Ακτής Μιαούλη βρέθηκαν σε 2-3 χρόνια να είναι μεγάλοι και τρανοί εφοπλιστάδες με τα δικά μας τα λεφτά, τα οποία φυσικά ουδέποτε επέστρεψαν.
4. Από το 1972 εντεύθεν και για όσο άκμαζε τα θαύμα της ελληνικής ναυτιλίας , έπαιρναν δάνεια από τα τότε αποθεματικά του ΝΑΤ ( Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο το πλουσιότερο επί τουλάχιστον 25 χρόνια σε κινητή και ακίνητη περιουσία , με τεράστια αποθεματικά σε σκληρό συνάλλαγμα!!! ) τα οποία κανένας από τους τότε κυβερνώντες , συμπεριλαμβανομένης και της επάρατης δικτατορίας , διανοήθηκε να τους τα απαιτήσει.
5. Δεν έφταναν όλα αυτά , αλλά συστηματικά απέφευγαν την καταβολή των απομαχικών προς το ΝΑΤ , ακόμη και αυτών που είχαν παρακρατήσει από τους ναυτεργάτες , και κανενός αρμόδιου τ΄αυτί δεν ίδρωνε , γιατί αυτοί που ήταν να τους ελέγξουν στα διάφορα πόστα ήταν όλοι τους σχεδόν μιζαρισμένοι από τους πλοιοκτήτες.
6. Κανείς στον κόσμο δεν έχει τη ναυτοσύνη και τον επαγγελματισμό του Έλληνα ναυτεργάτη ( όλων των βαθμίδων ) αυτό φαίνεται εξάλλου από το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες ναυτικοί την περίοδο της παρακμής της εμπορικής ναυτιλίας , έβρισκαν δουλειά σε καράβια ξένων πλοιοκτητών με συνθήκες εργασίας εξαίρετες και με αμοιβές υπερτριπλάσιες των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών.
7. Το μόνο σωστό που έγραψες είναι το ότι ο αποθανών Ανδρέας Παπανδρέου ήρθε και έδωσε τη χαριστική βολή στο ΝΑΤ , υποχρεώνοντάς το να ασφαλίσει άσχετους , κυρίως πολιτικούς πρόσφυγες από Πολωνία κλπ , χωρίς βέβαια το ελληνικό δημόσιο να συμμετάσχει καθοιονδήποτε τρόπο στην ασφάλισή τους. Με απλά λόγια ” έκανε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα ”!!!
========================================================================

Φανούλα Αργυρού είπε


Δυστυχώς δεν είναι νέο το γεγονός ότι η ελληνική εφοπλιστική οικογένεια δεν πληρώνει φόρο. Εδώ και δεκαετίες από τον περασμένο αιώνα είχαν την δυναστεία τους στη καρδιά του Λονδίνου, στο ΣΙΤΥ όπου δεν πλήρωναν δεκάρα σε φόρους στο αγγλικό δημόσιο. Γι΄αυτό και τα πήγαιναν καλά με όλες τις βρετανικές κυβερνήσεις και ποτέ δεν ακούστηκε η φωνή τους ούτε ψυθιριστή που λέει ο λόγος για τα εθνικά θέματα Ελλάδας και Κύπρου. Δεν έδειναν που λέμε, γι΄αυτό και δεν … έπαιρναν τίποτα από τις βρετανικές κυβερνήσεις, για να απολαμβάνουν τα καλά της τσέπης τους όλα αυτά τα χρόνια.
Πότε μίλησαν, μήπως θυμάται κανένας καμιά αναφορά τους κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, καμία έκκληση για διάσωση των ηρώων που απαγχονίστηκαν; Μήπως κάτι κατά της Τριμερούς το 1955; Μήπως κατά των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου, κατά του τουρκικού πραξικοπήματος εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1963/64, κατά της εκδίωξης της Ελληνικής Μεραρχίας το 1967, κατά του πραξικοπήματος, της τουρκικής εισβολής πρώτης και δεύτερης, κατά της βρετανο-τουρκικής ρατσιστικής διζωνικής, κατά του Σχεδίου Ανάν το 2004; Κατά της καταστροφής της Ελλάδας, κατά των μνημονίων και όλων των δεινών στην μητέρα πατρίδα;
Ενώ η δύναμή τους ήταν τέτοια που μπορούσαν να κατεβάσουν κυβερνήσεις εδώ στο Λονδίνο παρόλα ταύτα έσκασαν με τη σιωπή τους όλα αυτά τα χρόνια για να μην ενοχληθούν τα συμφέροντά τους. Αυτή η συνεργασία βόλεψε και το 1955 όταν προωθήθηκε ο Κ. Καραμανλής για πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά τον θάνατο του Στρατηγού Παπάγου, βλέπετε στην Ελλάδα αρέσκονται πολλοί να τα ρίχνουν όλα πάνω στους Αμερικανούς αλλά μεγάλο χέρι είχαν και οι Βρετανοί στην προώθηση του Καραμανλή ως πρωθυπουργού.΄Οπως ακριβώς είχαν το ΚΥΡΙΟ ΑΠΑΝΩ ΧΕΡΙ για όλα τα βάσανα της Κύπρου. Δεν ήσαν οι Αμερικανοί οι αίτιοι αλλά οι Βρετανοί. Το 1948 όταν οι Βρετανοί “πέρασαν” την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής των Αμερικανών κυρίως για να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα με το σχέδιο Μάρσιαλ (λόγω του ότι η Βρετανία ήταν οικονομικά τσακισμένη λόγω του πολέμου) εκείνοι που παρέμειναν και διατήρησαν την επιρροή τους στην Ελλάδα ήσαν οι Βρετανοί! Οι Αμερικανοί είναι οι αιωνίως βλάκες που βάζουν τα λεφτά και τρώνε και τα χαστούκια για όλα αλλά οι Βρετανοί έίναι εκείνοι που κάνουν τους σχεδιασμούς και σκέψεις… Και αυτό ήταν και το σκεπτικό του Λονδίνου όταν αποφάσισε να “περάσει” την Ελλάδα στην σφαίρα των Αμερικανών. “Εκείνοι θα πληρώνουν αλλλά εμείς θα κυβερνάμε”.
Τα τελευταία χρόνια είναι που άρχισαν να αλλάζουν τα πράγματα στο ΣΙΤΥ του Λονδίνου όταν οι Εργατικοί ξύπνησαν και απαίτησαν πλέον να επιβάλουν φόρους στους εφοπλιστές όταν και αρκετοί από αυτούς εγκατέλειψαν το Λονδίνο και μετέφεραν τα γραφεία τους στην Αθήνα.
Για να μην αναφερθώ και στις υποψίες που υπάρχουν ότι κάποια εφοπλιστικά γραφεία ίσως να εμπλέκονται όλα αυτά τα χρόνια και σε συναλλαγές μεταφορών φορτίων στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου στην κατεχόμενη περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου