Ετικέτες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ σχετικά με τις σκιώδεις πρακτικές της Στάζι πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα…




Η Στάζι έκανε ανθρώπους πειραματόζωα σε φαρμακευτικές εταιρείες!
Σοκ σε εκατομμύρια τηλεθεατές προκάλεσε ντοκιμαντέρ γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου με τον μακάβριο τίτλο “Θάνατοι και εξετάσεις”.
Όπως δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ανατριχιαστικές πρακτικές της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας στην πρώην Ανατολική Γερμανία, η οποία πουλούσε πολίτες της σε μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες της Δύσης έτσι ώστε να γίνουν ανθρώπινα πειραματόζωα. Το κόστος μιας ανθρώπινης ζωής; Εκατομμύρια γερμανικά μάρκα και φάρμακα που διαμοιράζονταν στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία.

Τα αρχεία τους Υπουργείου Υγείας της Ανατολικής Γερμανίας έχουν καταστραφεί, όπως και τα περισσότερα “βαριά στοιχεία” που αφορούν τις σκιώδεις πρακτικές της Στάζι, αλλά οι δημοσιογράφοι που τελικά αποκάλυψαν το θέμα άρχισαν να το ερευνούν όταν η χήρα κάποιου ονόματι Γκέρχαρντ Λέρερ, τους παρέδωσε ένα μπουκάλι χάπια τα οποία είχαν χορηγήσει γιατροί για την καρδιά του. Οι γιατροί διαβεβαίωσαν τον Λέρερ ότι τα χάπια είναι ακίνδυνα και αποτελεσματικά, αλλά εκείνος απεβίωσε μερικές βδομάδες αργότερα.
Από την έρευνα των δημοσιογράφων προέκυψε πως ο Λέρερ, μαζί με δεκάδες χιλιάδες πολίτες, από τη στιγμή που έμπαιναν στο νοσοκομείο για πρόβλημα υγείας εντάσσονταν, εν αγνοία τους, σε κλινικές δοκιμές νέων φαρμάκων.
Το πόσοι ακριβώς πέθαναν από τα πειράματα αυτά είναι άγνωστο, αλλά ένας από τους τυχερούς που επέζησαν θυμάται πως σε μια καρδιολογική κλινική είχε χορηγηθεί στον ίδιο και σε 16 άλλους ασθενείς ένα συγκεκριμένο φάρμακο και τουλάχιστον 6 από αυτούς απεβίωσαν.
Τον πρώτο χρόνο των δοκιμών, που ξεκίνησαν την άνοιξη του 1983, διεξήχθησαν 20 κλινικές δοκιμές, αλλά μόλις πέντε χρόνια μετά ήταν σε εξέλιξη τουλάχιστον 188. Η πρακτική θεωρητικά σταμάτησε με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το ’90.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου