Ετικέτες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΡΙΙ Ράιχενμπαχ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)


Παράθυρο Ράιχενμπαχ για κατοχικές αποζημιώσεις – Για το κατοχικό δάνειο, κουβέντα!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Δεκεμβρίου 13, 2012
Παράθυρο Ράιχενμπαχ για κατοχικές αποζημιώσειςΤο θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία προς τη χώρα μας επανέφερε -εμμέσως πλην σαφώς- ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.
Στο περιθώριο επιχειρηματικού συνεδρίου -όπου ήταν προσκεκλημένος ως ομιλητής- ο τεχνοκράτης των Βρυξελλών κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση γύρω από την πρόοδο των συζητήσεων για το θέμα. Τι απάντησε; Ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δύο πλευρές.

Η μία αφορά στις διαφορές, μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού κράτους, που δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.
Η δεύτερη έχει να κάνει με τους ιδιώτες, τα φυσικά πρόσωπα. «Πρόκειται για ένα ηθικό θέμα», δήλωσε ο Ράιχενμπαχ, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να τεθεί στο τραπέζι και να διευθετηθεί.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το νούμερο ένα της task force δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει ανακτήσει μεγάλο μέρος της διεθνούς της αξιοπιστίας», ενώ αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ρευστότητας στην αγορά, για το οποίο είπε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, καθώς και στις βασικές μεταρρυθμίσεις, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Για αυτές τις αλλαγές, τόνισε για ακόμα μια φορά ότι «η εφαρμογή τους είναι τώρα καίριας σημασίας».
========================================================================

Τόσα πληρώνουμε τους ακόλουθους του Ράιχενμπαχ

92 ευρώ την ημέρα παίρνουν από το ελληνικό δημόσιο τα μέλη της Τask Force του Χορστ Ράιχενμπαχ για την τεχνική βοήθεια που μας δίνουν. Τους πληρώνουμε επίσης εισιτήρια και ξενοδοχείο!

Μπορεί να έχουν αναλάβει να μας… «νουθετούν» για τα δημοσιονομικά μας αλλά ποιος είπε πως οι… ιδέες δεν κοστίζουν; Και μάλιστα… διπλά στην προκειμένη περίπτωση.
Για τα μέλη της Task Force ο λόγος, τα οποία δεν αμείβονται μόνο από τους… «εργοδότες» τους αλλά και από το ελληνικό δημόσιο. Ναι, καλά διαβάσατε! Λαμβάνουν από τον ταλαιπωρημένο κρατικό κορβανά της Ελλάδας ημερήσια αποζημίωση για την τεχνική βοήθεια που παρέχουν στη χώρα μας.
Αυτό επιβεβαιώνεται από τα επίσημα χείλη του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσου Βουλουδάκη…
Με έγγραφο – απάντηση στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, αναφέρει πως η ελληνική πλευρά με δράση που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» από το 2011, ανέλαβα την κάλυψη εξόδων ξένων κρατικών λειτουργών – εμπειρογνωμόνων (εισιτήρια, διανυκτερεύσεις, ημερήσια αποζημίωση 92 ευρώ), μέσα στα όρια της σχετικής νομοθεσίας της Ε.Ε..
Τι… δουλειά κι αυτή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου