Ετικέτες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

«Ούτε ένα λυπάμαι;» – «Βουλιάζει» η Huffington Post από σχόλια κατά του Γ. Παπανδρέου


 (VIDEO)

Μια ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε εκδήλωση του Berggruen Institute, στο Βερολίνο, με τον τίτλο “Η πολιτική του φόβου” προκαλεί… συνωστισμό από σχόλια στην ιστοσελίδα της Huffington Post.

Η γνωστή ιστοσελίδα φιλοξένησε σημεία της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου. Και διάνθισε το κείμενο και με ένα video. Τι λέει λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός; Πάνω κάτω ό,τι έλεγε όταν ακόμη βρισκόταν στο τιμόνι της Ελλάδας.

Εμμένει στην ανάγκη για δημοψηφίσματα, ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Λέει:
- “Η Ευρώπη μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πρώτα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, προκειμένου ο κόσμος να μπορούσε να επιχειρηματολογήσει και να αποφασίσει για το μέλλον του”
- “Δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο να παραχωρούν ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχία προς όφελος της δημιουργίας μιας ισχυρότερης Ευρώπης. Άλλωστε, ήδη το έχουν κάνει”
- Ο πρόεδρος της Ε.Ε. θα μπορούσε να εκλέγεται από την Ευρωβουλή ή απευθείας από τους πολίτες, να διεξάγονται δημοψηφίσματα πανευρωπαϊκής εμβέλειας κλπ…
Όπως παντού πια, κάτω από το άρθρο δημοσιεύονται σχόλια των αναγνωστών. Και εκεί γίνεται… πανηγύρι! 
Ο χρήστης Qrious γράφει: «ωραίο άρθρο. Κυρίως, συμφωνώ, αλλά μου λείπουν τα ακόλουθα από τον συγγραφέα
1. Λυπάμαι
2. Απέτυχα. Ο πατέρας μου και ο παππούς μου, και οι δυο πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας, απέτυχαν επίσης
3. Η δυναστεία Παπανδρέου έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ελληνική κρίση
4. Η δυναστεία Παπανδρέου κατάφερε να διοχετεύσει δισεκατομμύρια στις τσέπες μας (κι άλλων πλουσίων δυναστειών)
5. Δανειστήκαμε δισεκατομμύρια και επιτρέψαμε στους συγκεκριμένους ανθρώπους να μην πληρώνουν φόρους. Ξοδεύοντας τα δανεικά, μας επιτράπηκε να μείνουμε στην εξουσία
6. Ξέραμε ότι αυτό θα οδηγούσε στη χρεοκοπία αλλά επίσης ξέραμε ότι κάποιος άλλος (ο ελληνικός λαός και οι φορολογούμενοι σε όλη την ευρωζώνη) θα πλήρωναν το λογαριασμό
7. Κατηγορώ επίσης τους πολιτικούς άλλων χωρών γιατί επέτρεψαν στις τράπεζες τους να μας δώσουν λεφτά. Ήξεραν ότι θα έχουν κέρδος γιατί… δες την παράγραφο 6…
«Κάνατε υπέροχη δουλειά καταστρέφοντας τη χώρα σας όταν ήσασταν πρωθυπουργός. Και τώρα περιμένετε από τους πολίτες άλλων χωρών να σας ακούσουν; Κάνατε άθλια δουλειά όταν ήσασταν πρωθυπουργός και ο ελληνικός λαός ακόμη υποφέρει και τώρα έρχεστε εδώ προσπαθώντας να πουλήσετε αποτυχημένες ιδέες σε λαούς άλλων χωρών, που δεν έχουν ακόμη απορρίψει τις ιδέες σας όπως έκανε ο ελληνικός λαός. Κι αν αναρωτιέστε γιατί οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί θα πάνε καλά στην Ελλάδα, είναι γιατί μετριοπαθείς ηγέτες όπως εσείς απέτυχαν να αντιμετωπίσουν μακροχρόνια προβλήματα και επί δεκαετίες κλωτσούσαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να τα βρει ο επόμενος, μέχρι που δε μπορούσε να γίνει τίποτα», γράφει μεταξύ άλλων ο General Public.
«Κανείς δε θα μπορούσε να διαφωνήσει με αυτό το άρθρο. Λατρεύω τον τρόπο που ο Γιώργος Παπανδρέου προσεγγίζει το ευρωπαϊκό πρόβλημα. Το ερώτημά μου είναι γιατί οι πολιτικοί κάνουν ακριβώς το αντίθετο όταν είναι στην εξουσία…» γράφει ο Marvin Aus.
undefined
undefined

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου