Ετικέτες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΚ! Ο Ολάντ παίζοντας κερδοσκοπικά παιχνίδια θέλει να χρεοκοπήσει τη Γαλλία κρατικοποιώντας κερδοφόρα μονάδα χάλυβα!



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 28, 2012
20121128-065240.jpgΕνάντια στις επιταγές της Γερμανίας και του ΔΝΤ που ζητούν συνεχώς κρατικοποιήσεις, ο Ολάντ έχοντας μια οικονομία στο “κόκκινο” παίζει με τη φωτιά σκεπτόμενος να κρατικοποιήσει της χαλυβουργικής μονάδας της Φλοράνζ.
Όπως είπε σε συνέντευξη Τυπου ο Γάλλος Προεδρος σε καμία περίπτωση δεν αφορά το σύνολο του ομίλου.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το μέλλον αυτής της μονάδας εξελίσσεται σε ένα “μπραντεφέρ” ανάμεσα στη γαλλική κυβέρνηση και τον πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο χαλυβουργικό όμιλο.

Ο τελευταίος έβαλε στην ζυγαριά τους 20.000 εργαζομένους του στο γαλλικό έδαφος και τόνισε ότι η εθνικοποίηση της μονάδας της Φλοράνζ θα έθετε υπό αμφισβήτηση την παρουσία του στη Γαλλία.
Ο όμιλος ArcelorMittal θέλει να κλείσει την μονάδα παραγωγής ακατέργαστου χάλυβα στη μονάδα της Φλοράνζ και να κρατήσει τις άλλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας χάλυβα.
Η γαλλική κυβέρνηση και ο παγκόσμιος κολοσσός της χαλυβουργίας βρίσκονται σε μια διένεξη για το μέλλον της μονάδας Φλοράνζ στη βορειοανατολική Γαλλία. Ο όμιλος έδωσε στο κράτος δύο μήνες για να βρει αγοραστή, αλλιώς ο ArcelorMittal προτίθεται να κινήσει τις διαδικασίες για να κλείσει τη μονάδα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου