Ετικέτες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΙΚΡΟ ΑΡΧΕΙΟ)


Μοσκοβισί: «Έλληνες, ο Σόιμπλε σας την έχει στημένη»

moskovisi-ellines-o-soimple-sas-tin-exei-stimeni

Την προσπάθεια του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εκτοπίσει τη χώρα μας από τη ζώνη του ευρώ είχε αναφέρει στην ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβρη, ο νυν υπουργός της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί που τότε όμως δεν βρισκόταν στο αξιώμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, Έλληνας πρώην υπουργός που δεν κατονομάζεται είχε επισκεφθεί στο Παρίσι. Επρόκειτο να συναντήσει τον Μακρόν, ωστόσο έτυχε να βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Μοσκοβισί, με αποτέλεσμα τα ραντεβού να συγχωνευθούν.Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δύο Γάλλοι είπαν στον Έλληνα συνομιλητή τους κάτι που δεν μπορούσε εκείνη την περίοδο να λεχθεί επίσημα.
Τον πληροφόρησαν, ότι ισχυροί παράγοντες της Γερμανίας με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών της Χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν δέχονται ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ.
Η ομάδα αυτή στη Γερμανία, ανεβάζει συνεχώς τις απαιτήσεις και καθυστερεί τις δόσεις, ώστε η Ελλάδα στην πορεία να μην τα καταφέρει και να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», το μήνυμα μεταφέρθηκε στην Αθήνα, με την κυβέρνηση να αποφασίζει ότι δεν θα δοθεί καμία αφορμή στους Γερμανούς. Πράγματι, όλα τα μέτρα ψηφίστηκαν με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά της Ελλάδας. Ακόμα και τα γερμανικά ΜΜΕ αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της.
Παρά το γεγονός όμως ότι δεν δόθηκε αφορμή στην ομάδα Σόιμπλε να “εκτελέσει” οικονομικά τη χώρα μας, οι προθέσεις της Γερμανίας φάνηκαν στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης, όταν δεν υπήρξε απόφαση για την Ελλάδα.
Η κατακραυγή που ακολούθησε, ίσως βάλει στην άκρη για λίγο τα σχέδια της ομάδας υπό τον Σόιμπλε, όσο όμως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ο κίνδυνος να πετύχουν το σκοπό τους θα παραμένει.
πηγή
======================================================================

Moscovici: Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Νοεμβρίου 27, 2012
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT5HFjMuiZ4TcgdGzpr7hJv0O-fDbWFyrsUZZ285ifcoLjC9lar4ssioY2jΤα μέλη της Ευρωζώνης θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να βοηθήσουν την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Pierre Moscovici μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
“Γνωρίζουμε μέσα στο Eurogroup τι χρειάζεται να γίνει σε διαφορετικές περιπτώσεις”, δήλωσε ο Moscovici απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οι πιστωτές της Ελλάδας να αναλάβουν και νέα μέτρα για να μειώσουν περαιτέρω το χρέος της Ελλάδας
“Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο”, πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για το αν η Γαλλία θα χρειαστεί την έγκριση του κοινοβουλίου για μέτρα που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και ένα haircut στο χρέος που κατέχουν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης ο Moscovici  σημείωσε “όχι για εμάς” προσθέτοντας ότι άλλες χώρες χρειάζονται.


=======================================================================

Μοσκοβισί: Κατάλληλες οι συνθήκες για τη δόση στην Ελλάδα

by economikos

moskovisiΒέβαιος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, λίγο πριν ξεκινήσει το eurogroup.

Όπως είπε, οι συνθήκες είναι κατάλληλες ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα σύμφωνα με το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου