Ετικέτες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Έπιασαν δύο Αφγανούς για τη δολοφονία Καντάρη.


Έπιασαν δύο Αφγανούς για τη δολοφονία Καντάρη.

Λουκάς | Μαΐου 19, 2011 at 19:51 | Ετικέτες: ΕΛΛΑΣ | Κατηγορίες: ΚΟΙΝΩΝΙΑ | URL: http://wp.me/p1aYwg-4eu
undefined
Δύο νεαροί αλλοδαποί, πιθανότατα από το Αφγανιστάν, είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δολοφόνοι του 44χρονου Μανώλη Καντάρη.
Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών κατάφεραν το πρωί της Πέμπτης να κάνουν έφοδο σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας και να προσαγάγουν δεκάδες άτομα, ανάμεσα στους οποίους και τους δύο μαχαιροβγάλτες της Ομόνοιας. Οι πληροφορίες λένε πως συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμη ατόμου. 

Τι πρέπει να κάνουμε; Απαντά ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παναγιώτης Ήφαιστος.


Τι πρέπει να κάνουμε; Απαντά ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παναγιώτης Ήφαιστος.

undefinedΠαναγιώτης Ήφαιστος
Τα αίτια της προαναγγελθείσης κρίσης είναι γνωστά και αλληλένδετα.
Θα θιγούν συντομογραφικά τρία ζητήματα. Τι συγκροτεί και συγκρατεί ένα κράτος, τι σημασία έχει η ημετέρα πολιτική παράδοση και τι σημαίνει το γεγονός ότι ήμαστε αχθοφόροι της και όχι φορείς της.
Για να παραφράσω τον Παναγιώτη Κονδύλη, το τι συγκροτεί και συγκρατεί ένα κράτος σε κατάσταση εύτακτη και εύρυθμη είναι γνωστό. Είναι η εσωτερική ανθρωπολογική συνοχή. Οι συνήθως φλύαροι και αερολογούντες πολιτικοί επιστήμονες ποτέ δεν συμφώνησαν ως προς το τι σημαίνει ανθρωπολογική συνοχή. Το εκκρεμές των παραδοχών ταλαντώνεται προς τα δύο άκρα όπου στην μια πλευρά βρίσκεται μια γενοκτονική ρατσιστικά νοούμενη ανθρωπολογική συνοχή και στην άλλη πλευρά η αφελής πεποίθηση πως ο ένας ή άλλος «καλός θεσμός» και «καλός νόμος» δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας ανθρωπολογικά αδιάφορης διακυβέρνησης.

Αιγυπτιακή μούμια 3.500 ετών με... καρδιοπάθεια!



ΠΈΜΠΤΗ, 19 ΜΑΪ́ΟΥ 20

Αιγυπτιακή μούμια 3.500 ετών με... καρδιοπάθεια!


 Το ότι οι καρδιοπάθειες αποτελούν «σύντροφο» της ανθρωπότητας εδώ και χιλιάδες χρόνια αποδεικνύει μια νέα μελέτη ειδικών από το Πανεπιστήμιο Αλ Αζάρ στο Κάιρο και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ερβάιν. Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες πέρασαν από αξονικό τομογράφο 52 μούμιες στο Κάιρο και στις ΗΠΑ. Όπως είδαν σε 44 περιπτώσεις εμφανίστηκαν ασβεστώσεις στις αρτηρίες, γεγονός που μαρτυρεί ύπαρξη απόφραξής τους.

Εκδηλώσεις μνήμης για το Μάη του ‘63



ΤΡΊΤΗ, 17 ΜΑΪ́ΟΥ 20

Εκδηλώσεις μνήμης για το Μάη του ‘63

Εκδηλώσεις μνήμης που αφορούν στον Γρηγόρη Λαμπράκη και θα πραγματοποιηθούν... την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, οργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ και η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΕΔΙΑ). >>>

Κεντρικό πρόσωπο –εκτός του Γρηγόρη Λαμπράκη, του “γιατρού” που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς στην οδό Ερμού, θα είναι και ο βουλευτής 

Γιώργης Τσαρουχάς, επίσης θύμα της σκοτεινής εκείνης εποχής που θριάμβευε η παρακρατική τρομοκρατία.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΔΙΑ οργανώνουν συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις μνήμης, η οποία θα δοθεί την Πέμπτη, 19 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ, Πλατεία Ιπποδρομίου), όπου λειτουργεί και η Έκθεση Ντοκουμέντων για τους δύο δολοφονημένους βουλευτές

ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!


ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!

undefined
Subject: Εφημερίδα «ΣΑΜΠΑΧ» της 09 Μαϊ 2011 : ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ
Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης
TO ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΛΑΒΑ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ SITES/BLOGS (http://www.drougos.gr/)
Η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία τα τελευταία χρόνια, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει με επιτυχία προγράμματα σε πολλούς τομείς. Μεταξύ των στόχων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το έτος 2023, είναι τα προγράμματα για το εθνικό άρμα, το εθνικό αεροσκάφος και τον εθνικό δορυφόρο και ότι το κράτος συνεχίζει με μεγάλη αποφασιστικότητα. Προκειμένου η Τουρκία να αυξήσει την αξίωσή της για ηγετικό ρόλο στην περιοχή και για να πατάξει την τρομοκρατία, έχει αποφασίσει να ενισχύσει και να αυξήσει τη Στρατιωτική Ισχύ.

Kölner Stadtanzeiger: «Το παραμύθι των εργατικών Γερμανών» και οι αριθμοί!



Kölner Stadtanzeiger: «Το παραμύθι των εργατικών Γερμανών» και οι αριθμοί!

undefined
«Το παραμύθι των εργατικών Γερμανών», είναι ο τίτλος σχολίου της εφημερίδας Kölner Stadtanzeiger (του Στέφαν Ζάουερ) που ασκεί επίσης κριτική για τις δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ:
«Το ζήτημα είναι, εάν αυτά που ισχυρίζεται η κ. Μέρκελ ισχύουν. Ότι δηλαδή οι Έλληνες, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι συνταξιοδοτούνται νωρίτερα και έχουν πιο πολλές διακοπές από τους εργατικούς Γερμανούς. Μάλιστα (η καγκελάριος) δήλωσε ότι ‘κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνεχιστεί’.

Ελλάδα: Κατά τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, η Ελλάδα, τον επόμενο χρόνο μπορεί να μην είναι στο ευρώ και στην ΕΕ – Στη συνέχεια, επιχείρησε να ανασκευάσει τη δήλωση


Ελλάδα: Κατά τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, η Ελλάδα, τον επόμενο χρόνο μπορεί να μην είναι στο ευρώ και στην ΕΕ – Στη συνέχεια, επιχείρησε να ανασκευάσει τη δήλωση

Αίσθηση προκάλεσε αναφορά του δημάρχου Αθηναίων σε ενδεχόμενο να μην είναι αύριο η Ελλάδα μέλος της ΕΕ, ωστόσο, κλείνοντας την ομιλία του στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας, ο κ. Γ. Καμίνης διευκρίνισε ότι η παραπάνω αναφορά ήταν σχήμα λόγου και δεν ήταν πρόθεσή του να κινδυνολογήσε    Ειδικότερα, ο κ. Καμίνης είχε πει ότι «έχουμε ευθύνη όλοι μας για την κατάσταση στην πόλη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη βία και την ανομία να επικρατήσουν. Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες και δεν ξέρουμε αν τον επόμενο χρόνο θα είμαστε στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρειάζεται συστράτευση όλων μας για αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην πόλη» είχε αναφέρει αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων.
Kαι στη συνέχεια ανασκεύασε…
“Επειδή έχω την εντύπωση ότι δόθηκε υπερβολική διάσταση σε αυτό που είπα ότι «δεν ξέρω αν του χρόνου θα είμαστε στο ευρώ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», θέλω να διευκρινίσω ότι επρόκειτο για ένα σχήμα λόγου. Ζούμε σε μια χώρα με πολλές αβεβαιότητες αλλά καλό είναι να μην παρεξηγούμε κάτι το οποίο αναφέρθηκε ως σχήμα λόγου”
http://www.Ε-Τypos.com/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618945

Η αλήθεια και η υπερβολή…


Η αλήθεια και η υπερβολή…

undefined

Τον τελευταίο καιρό, ειδικά μετά την επιχείρηση της εξόντωσης του Μπιν Λάντεν, έγινε κυριολεκτικά βομβαρδισμός από όλα τα ΜΜΕ προς τον κόσμο, για τους “υπερπολεμιστές” SEALs και ειδικά για τοDEVGRU για τo οποίο μιλήσαμε σε προηγούμενο άρθρο.
Ίσως και να έγινε σκόπιμα. Δεν αμφισβητώ την αξία κανενός στρατιώτη όταν είναι σωστά εκπαιδευμένος. Ένα έμπειρο μάτι το βλέπει και το καταλαβαίνει. Με κάνει ν’ αγανακτώ όμως, όταν το ζήτημα φτάνει στα όρια της υπερβολής. Εμφανίστηκαν και κάποια άρθρα, που αναφέρονταν σε Έλληνες βατραχάνθρωπους που είχαν σταλεί για εκπαίδευση στην Αμερική και τελείωσαν το Βασικό Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών, το γνωστό BUDS (Basic Underwater Demolition School) και πήραν το αντίστοιχο διακριτικό, την “τρίαινα”,παρουσιάζοντας τους ότι ανήκουν σε κάποια κλειστή κοινωνία.

Ευρεία συνεργασία των αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδος και του Ισραήλ


Ευρεία συνεργασία των αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδος και του Ισραήλ

undefined
Συνεκπαίδευση στο Ισραήλ ελληνικών αεροσκαφών µε µοίρα ισραηλινών µαχητικών περιλαµβάνει το αναβαθµισµένο πρόγραµµα κοινών αεροπορικών ασκήσεων των Πολεµικών Αεροποριών των δύο χωρών.Τα προγράµµατα συνεκπαίδευσης – στην Ελλάδα και το Ισραήλ – είναι από τα βασικά θέµατα στην ατζέντα των συνοµιλιών που έχει στο Τελ Αβίβ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Β. Κλόκοζας κατά την εξαήµερη επίσηµη επίσκεψή του, που άρχισε το Σάββατο, προσκεκληµένος του ισραηλινού οµολόγου του.

Απάντηση Έλληνα στο Γερμανικό περιοδικό Stern


Απάντηση Έλληνα στο Γερμανικό περιοδικό Stern

undefined
Μια ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες, που δημοσιεύτηκε στο γερμανικό περιοδικό Stern και την υπογράφει ο Γουόλτερ Γουέλενβεμπερ, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με κυριότερη αυτή ενός Έλληνα, ο οποίος απάντησε με καυστικό τρόπο στον συντάκτη.
Ο συντάκτης του άρθρου αποδοκιμάζει τον ελληνικό λαό που αντιστέκεται στα μέτρα λιτότητας, κατακρίνει τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, που σημειώνονται στην Ελλάδα, καθώς και τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά ότι οιΈλληνες ποτέ δεν φάνηκαν αντάξιοι του ευρώ.”
Τη δική του απάντηση όμως, δίνει ο Γεώργιος Ψωμάς, ο οποίος υπενθυμίζει ή μπορεί και να ενημερώνει τον Γουελενβέμπερ για τις γερμανικές “μίζες”, για την εξυπηρέτηση των γερμανικών συμφερόντων στη χώρα μας και για το μέγεθος των γερμανικών αποζημιώσεων προς τη χώρα μας που δεν αποπληρώθηκαν ποτέ.

O Eric Prince σε νέες περιπέτιες


O Eric Prince σε νέες περιπέτειες


O Eric Prince σε νέες περιπέτειες

Επεξεργασία
undefined
Ο δισεκατομμυριούχος Eric Prince, ιδρυτής της γνωστής μισθοφορικής εταιρείας Blackwater (νυν Xe Services), επεκτείνει της επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή αφού προσελήφθη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με δημοσίευμα τωνNew York Times, το Αμπου Ντάμπι ανέθεσε στον Prince συμβόλαιο ύψους $529 εκατ. για το σχηματισμό μίας νέας μισθοφορικής δύναμης 800 επίλεκτων ανδρών που θα αναλάβει μεταξύ άλλων τη καταστολή εσωτερικών ταραχών, τη προστασία των πετρελαιαγωγών και την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων. Μόλις πριν λίγους μήνες, ο Prince ανέλαβε την εκπαίδευση ενός ιδιωτικού στρατού 2.000 Σοµαλών, πιστού στην υποστηριζόµενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση του Μογκαντίσου. Η διεθνής δράση του Prince είναι η απόδειξη ότι σε ένα μελλοντικό κόσμο που θα χαρακτηρίζεται από φθίνουσα κυριαρχία των εθνικών κρατών, εταιρείες όπως η Blackwater θα αποτελούν αναπόσπαστο εργαλείο κυβερνήσεων και υπερεθνικών οργανισμών.
ξεργασία
undefined
Ο δισεκατομμυριούχος Eric Prince, ιδρυτής της γνωστής μισθοφορικής εταιρείας Blackwater (νυν Xe Services), επεκτείνει της επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή αφού προσελήφθη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με δημοσίευμα τωνNew York Times, το Αμπου Ντάμπι ανέθεσε στον Prince συμβόλαιο ύψους $529 εκατ. για το σχηματισμό μίας νέας μισθοφορικής δύναμης 800 επίλεκτων ανδρών που θα αναλάβει μεταξύ άλλων τη καταστολή εσωτερικών ταραχών, τη προστασία των πετρελαιαγωγών και την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων. Μόλις πριν λίγους μήνες, ο Prince ανέλαβε την εκπαίδευση ενός ιδιωτικού στρατού 2.000 Σοµαλών, πιστού στην υποστηριζόµενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση του Μογκαντίσου. Η διεθνής δράση του Prince είναι η απόδειξη ότι σε ένα μελλοντικό κόσμο που θα χαρακτηρίζεται από φθίνουσα κυριαρχία των εθνικών κρατών, εταιρείες όπως η Blackwater θα αποτελούν αναπόσπαστο εργαλείο κυβερνήσεων και υπερεθνικών οργανισμών.

«Από τον Ηρακλή στον Αλέξανδρο» με 500 εκθέματα!


«Από τον Ηρακλή στον Αλέξανδρο» με 500 εκθέματα!

undefined
Πάτρωνες των τεχνών, εξαίρετοι τεχνίτες του χρυσού και του αργύρου αλλά και επινοητές τεχνικών για την κατασκευή κτιρίων μεγάλων διαστάσεων. Αυτές τις νέες εκτιμήσεις για το βασίλειο των Μακεδόνων παρουσιάζει η έκθεση «Από τον Ηρακλή στον Μέγα Αλέξανδρο: Θησαυροί από τη βασιλική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ένα ελληνιστικό βασίλειο την εποχή της Δημοκρατίας», στο Μουσείο Ασμόλιαν της Οξφόρδης.

Συγγνώμη και αποζημίωση κέρδισε η Χαλυβουργική για τις ανακρίβειες σε έκθεση της Citigroup.


Συγγνώμη και αποζημίωση κέρδισε η Χαλυβουργική για τις ανακρίβειες σε έκθεση της Citigroup.

Δικαιώθηκε η Χαλυβουργική στο δικαστικό της αγώνα κατά της Citigroup. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημίωση στην ελληνική εταιρεία, καθώς διαπιστώθηκε ότι έκθεσή της περιείχε ανακρίβειες.
Η επίμαχη έκθεση αφορούσε τη Σιδενόρ και εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2007. Σύμφωνα με τη Χαλυβουργική, στη μελέτη εμπεριέχονταν ανακριβή στοιχεία για την εταιρεία.

Τα τρία ονόματα, τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων.


Τα τρία ονόματα, τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων.

Της Αγγελικής Σπανού 
“Republika Severna Makedonija” (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), “Republic of Vardar Macedonia” (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη) και “Gorna Makedonija” (Άνω Μακεδονία) είναι τα τρία ονόματα, τα οποία -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- βρίσκονται στο τραπέζι των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων.

Τη Σκοπιανή προπαγάνδα υιοθετούν οι ΗΠΑ.


Τη Σκοπιανή προπαγάνδα υιοθετούν οι ΗΠΑ.

undefined
Του Λεωνίδα Μπλαβέρη – Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
“Μακεδονική” μειονότητα ανακάλυψαν οι ΗΠΑ σε έκθεση του Στειτ Ντιπαρτμεντ…
undefined

Μαζική χορήγηση υπηκοότητας σε Τούρκους στα Κατεχόμενα.


Μαζική χορήγηση υπηκοότητας σε Τούρκους στα Κατεχόμενα.

undefined
Το κατοχικό καθεστώς του Ντερβίς Ερογλου ετοιμάζεται να αλλοιώσει περαιτέρω τον πληθυσμό του βορείου τμήματος της Κύπρου, την ίδια ώρα που στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο τραπέζι βρίσκεται το θέμα αποχώρησης μέρους των Τούρκων εποίκων.

Raus κα.Μέρκελ! Τι έχουν πάρει από την Ελλάδα …των “τεμπέληδων” οι Γερμανοί!


Raus κα.Μέρκελ! Τι έχουν πάρει από την Ελλάδα …των “τεμπέληδων” οι Γερμανοί!

Η κα. Μέρκελ κατηγορείται από πολλούς ότι ποτέ δεν ξεπέρασε τα σύνδρομα της “Ανατολικής Γερμανίας”. Επιπλέον δείχνει περισσή αλαζονεία στις αναφορές της στην Ελλάδα και κυρίως έχει πειστεί και προσπαθεί να πείσει κι εμάς ότι είμαστε μία χώρα τεμπέληδων που λιαζόμαστε διαρκώς ,τρώγωντας με κάποιο απροσδιόριστο τρόπο τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων!Μας είπε πάλι να κόψουμε τις διακοπές και να πάρουμε σύνταξη μαζί με το φέρετρό μας!

Μας ζητούν εξοπλισμούς 13,5 δισ. ευρώ!


Μας ζητούν εξοπλισμούς 13,5 δισ. ευρώ!

undefined
Οι σχετικές προτάσεις προωθήθηκαν προς έγκριση στο Συμβούλιο Αμυνας, όμως πιο πριν είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο από μεσιτικά γραφεία. Συνολικά για την επόμενη τριετία οι εξοπλιστικές ανάγκες υπολογίζονται σε 20 δισ. ευρώ. Παραγγελίες όπλων ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τριετία σχεδιάζει το υπουργείο Αμυνας έχοντας καταρτίσει εν κρυπτώ διακλαδική λίστα προτεραιοτήτων με 28 μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα!

Wikileaks: “Έλληνες. Οι καλύτεροι συνεργάτες των Αμερικάνων που δέχονται τα πάντα” – Βασικό εργαλείο των Αμερικανών η Σούδα.


Wikileaks: “Έλληνες. Οι καλύτεροι συνεργάτες των Αμερικάνων που δέχονται τα πάντα” – Βασικό εργαλείο των Αμερικανών η Σούδα.

Για τη σημασία της Σούδας στην επίτευξη των αμερικανικών στρατηγικών στόχων, αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα μας θεωρείται ο καλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν τα Wikileaks. Εμπόδιο θεωρούνται “οι πολίτες και οι διάφορες μορφές διαδηλώσεων, που θεωρούνται ωστόσο πολύ μικρής έκτασης και καθόλου οργανωμένες”. Πολύτιμη η συμβολή Ελλάδας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

"Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου κανείς δεν απολογείται ποτέ"


"Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου κανείς δεν απολογείται ποτέ"

Ενας νέος μαζικός τάφος προστίθεται στην μακάβρια λίστα των όσων έχουν μέχρι σήμερα ανακαλυφθεί. Στολίδι του Δημοκρατικού Τουρκικού κράτους στο βρώμικο πόλεμο που διεξήγαγε (και διεξάγει ο Τουρκικός στρατός και το τουρκικό φασιστικό παρακράτος) ο Τουρκικός στρατός κατά των Κούρδων. Μόνο που αυτός ο μαζικός τάφος φέρει μια σημαντική ιδιαιτερότητα αν και έχει θαμμένους επτά Κούρδους μαχητές του PKK οι οποίοι έχασαν την ζωή τους σε σε δύο χωριστές συγκρούσεις μεταξύ 1984 και 1994 σε περιοχή της πόλης Sirvan στην επαρχία Σιίρτ, της Τουρκίας.

Αντί να συλληφθεί για την κατά συρροήν ανθελληνική του δράση στο Μακεδονικό, τον βλέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Διαβάστε ένα προφητικό άρθρο για τον Σόρος!


Αντί να συλληφθεί για την κατά συρροήν ανθελληνική του δράση στο Μακεδονικό, τον βλέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Διαβάστε ένα προφητικό άρθρο για τον Σόρος!

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2003
Από τον ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΟ
Κάθε ισχυρό κράτος (μητροπολιτικό) διαθέτει γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που στην πράξη αποσκοπούν να θέσουν υπό την επιρροή του άλλα μικρότερα κράτη, από άποψη οικονομίας, στρατιωτικής ισχύος και τεχνολογικής ανάπτυξης. Τα κράτη αυτά που εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής των μητροπολιτικών ονομάζονται «περιφερειακά».

Xωρίς προϋπαρξη έθνους, επανάσταση δεν γίνεται


ΔΕΥΤΈΡΑ, 11 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011

Xωρίς προϋπαρξη έθνους, επανάσταση δεν γίνεται


του Σαράντου Καργάκου 
Ένα «ΕΑΜΙΚΟ» τραγούδι, αναφερόμενο στην «έρμη πατρίδα», έλεγε το περίφημο: «Βαριά θλιμμένη προδομένη, από δειλούς προδότες γιους σου». Η Ελλάς, στα 190 χρόνια που υφίσταται ως κράτος, προδόθηκε και πληγώθηκε πολλές φορές. Όχι μόνο από φίλους και συμμάχους, αλλά και από τα ίδια τα παιδιά της. Δυστυχώς, ο Εφιαλτισμός και ο Νενεκισμός (από τον προσκυνημένο στον Ιμπραήμ, Νενέκο) είναι μέσα στα γονίδια μας. Ομοίως κι ο ταγματασφαλιτισμός.

Η Ελληνική Μειονότητα στη «μέγγενη» των Αλβανικών κομμάτων – Ευρώπη και Η.Π.Α. ανησυχούν για το ήδη τεταμένο κλίμα.


Η Ελληνική Μειονότητα στη «μέγγενη» των Αλβανικών κομμάτων – Ευρώπη και Η.Π.Α. ανησυχούν για το ήδη τεταμένο κλίμα.

Μέσα σε κλίμα πολιτικής έντασης βαδίζει στις τοπικές εκλογές της 8ης Μαΐου η Αλβανία. Ενώ Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν αυτές οι εκλογές, τεταμένο είναι το κλίμα και για την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, προς την οποία συνεχή είναι τα «χτυπήματα» των Αλβανών. Και αυτά, τη στιγμή που η χώρα, μέσω των εκλογών, δίνει εξετάσεις για την ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

«Το μεταπολεμικό διεθνές σύστημα: Σταθερά και μεταβλητά κριτήρια του κυπριακού ζητήματος πριν και μετά το 1974 και τα αίτια του ελλείματος εθνικής στρατηγικής»


«Το μεταπολεμικό διεθνές σύστημα: Σταθερά και μεταβλητά κριτήρια του κυπριακού ζητήματος πριν και μετά το 1974 και τα αίτια του ελλείματος εθνικής στρατηγικής»

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- 8,9,10 Απριλίου 2011 Λευκωσία – Συνέδριο: «Το Κυπριακό και το Διεθνές Σύστημα, 1945-1974: Αναζητώντας θέση στον κόσμο»
Π. Ήφαιστος, Διεθνείς Σχέσεις–Στρατηγικές Σπουδές, Πανεπιστήμιο Πειραιώς www.ifestosedu.gr

Πάνε να ξεπουλήσουν στους Τούρκους τη ΣΕΚΑΠ!


Πάνε να ξεπουλήσουν στους Τούρκους τη ΣΕΚΑΠ!

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει περιέλθει μια από τις μεγαλύτερες συνεταιριστικές βιομηχανίες της χώρας, η οποία μάλιστα δραστηριοποιείται στη Θράκη, η ΣΕΚΑΠ, μετά την άρνηση της Αγροτικής Τράπεζας να τη χρηματοδοτήσει για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της και να δρομολογήσει λύσεις που θα την καταστήσουν και πάλι ισχυρή.

Παράνομη από σήμερα η μπούρκα στη Γαλλία – Πρόστιμο ύψους 150 ευρώ σε όσες γυναίκες παραβιάσουν τη νομοθεσία.


Παράνομη από σήμερα η μπούρκα στη Γαλλία – Πρόστιμο ύψους 150 ευρώ σε όσες γυναίκες παραβιάσουν τη νομοθεσία.

Απαγορεύεται από σήμερα σε όλους τους δημόσιους χώρους της Γαλλίας η ισλαμική ενδυμασία που κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου των γυναικών. Τη Δευτέρα, μάλιστα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, δύο γυναίκες κρατήθηκαν από τις Αρχές, επειδή φορούσαν νικάμπ. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο λόγος της σύλληψής τους ήταν η συμμετοχή τους σε παράνομη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επίμαχης απόφασης και όχι το γεγονός ότι φορούσαν την απαγορευμένη ενδυμασία.

Έναρξη διαπραγματεύσεων για τα πυρομαχικά αρμάτων 120 χλστ.


Έναρξη διαπραγματεύσεων για τα πυρομαχικά αρμάτων 120 χλστ.

Με την υποβολή από την γερμανική αρχή προμηθειών (BWB) στη ΓΔΑΕΕ της επίσημης προσφοράς για τα πυρομαχικά αρμάτων των 120 χλστ., το πρόγραμμα εισέρχεται πλέον στη φάση των διαπραγματεύσεων.

Spiegel: «Χρήματα σε βαλίτσες» για το μετρό της Αθήνας από την Deutsche Bahn


Spiegel: «Χρήματα σε βαλίτσες» για το μετρό της Αθήνας από την Deutsche Bahn

Προμήθειες που φτάνουν το ύψος των 300.000 ευρώ φέρεται να πλήρωσε θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Spiegel που κυκλοφόρησε σήμερα (τεύχος 15/11.4.11). «Μάρτυρες αναφέρουν ότι τα χρήματα μεταφέρονταν με βαλίτσες στην Αθήνα», γράφει το δημοσίευμα σχετικά με προμήθειες σε αρκετές χώρες εκτός Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Ταϊλάνδη, Ρουάντα, Αλγερία, Λιβύη.

Αλβανοτσάμηδες: «Να μην αποδεχθεί η Αλβανία τη συμφωνία για τα χωρικά ύδατα»


Αλβανοτσάμηδες: «Να μην αποδεχθεί η Αλβανία τη συμφωνία για τα χωρικά ύδατα»

undefined
Ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων , Σπετίμ Ίντριζι, απαντώντας στην δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα,  ισχυρίστηκε ότι  το ζήτημα των Tσάμηδων υφίσταται και μια μέρα θα γυρίσουν στα εδάφη τους.

ΠΟΝΤΟΣ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.


ΠΟΝΤΟΣ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Αποστόλου Παναγιώτης / Οικονομολόγος
Η εξόντωση των Ποντίων και όλων των άλλων λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι δεν ήταν Τούρκοι, άρχισε από την εποχή του Β’ Γερμανικού Ράιχ, όταν ο Κάιζερ Β’, έθεσε υπό την προστασία του την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο τουρκικός στρατός του ιμάμη!


Ο τουρκικός στρατός του ιμάμη!

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ* 
Τα κριτήρια της Άγκυρας και η «αντιπολίτευση» της Ε.Ε.
Η Τουρκία έχει το ένα πόδι στο Ισλάμ και το άλλο στη δύση. Αυτό δεν είναι ευφυές εφεύρημα του Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται, μάλλον, το βάσανο και το πεπρωμένο της χώρας αυτής, ως αποτέλεσμα της γεωπολιτικής της θέσης και της σύνθεσής της, η οποία αφενός μεν κυριαρχείται από το μουσουλμανικό στοιχείο, αφετέρου δε κτυπά την πόρτα για ένταξή της στην Ε.Ε., η οποία εκ των πραγμάτων συνιστά ακόμη ένα χριστιανικό κλαμπ.

Το «κίνημα» Φετουλάχ Γκιουλέν: Πηγή έμπνευσης ή απάτης;


Το «κίνημα» Φετουλάχ Γκιουλέν: Πηγή έμπνευσης ή απάτης;

Σε μιαν άκρη της αυλής, βαμμένα πράσινα κάγκελα αγκαλιάζουν τον τάφο ενός αγίου. Σε μια άλλη, δύο δωδεκάχρονα αγόρια, με κατάλευκα πουκάμισα και παντελόνια με τσάκιση, απαντούν ευγενικά στις απαντήσεις των επισκεπτών. Στο Ντιγιαρμπακίρ, μια πόλη του νοτιοανατολικού κουρδικού τμήματος της Τουρκίας, όπου πολλά παιδιά δουλεύουν στους δρόμους ή καταλήγουν στην φυλακή γιατί πετούν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας, οι δύο αυτοί νεαροί έχουν έρθει για να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις του λυκείου.Ερωτηθείς σχετικά με το τι θέλουν να κάνουν στο μέλλον, ο ένας λέει ότι θέλει να γίνει γιατρός, ενώ ο άλλος αποκρίνεται χαμογελώντας "αστυνομικός".

Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο της Αθήνας




ΚΥΡΙΑΚΉ, 15 ΜΑΪ́ΟΥ 20

Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο της Αθήνας

undefined

Πίσω από το ζήτημα των μεταναστών κρύβεται κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα. Γιατί είναι προφανές πως δεν έχει ο κάθε δυστυχισμένος τις 5 με 6 χιλιάδες ευρώ που εκτιμάται ότι κοστίζει η μεταφορά του. Ενα ευρύτερο κύκλωμα δραστηριοποιείται και εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους, για να δημιουργήσει «στρατιά» πάμφθηνου εργατικού δυναμικού και να πετύχει τους ευρύτερους σχεδιασμούς του στις χώρες εγκατάστασης.