Ετικέτες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Συγγνώμη και αποζημίωση κέρδισε η Χαλυβουργική για τις ανακρίβειες σε έκθεση της Citigroup.


Συγγνώμη και αποζημίωση κέρδισε η Χαλυβουργική για τις ανακρίβειες σε έκθεση της Citigroup.

Δικαιώθηκε η Χαλυβουργική στο δικαστικό της αγώνα κατά της Citigroup. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημίωση στην ελληνική εταιρεία, καθώς διαπιστώθηκε ότι έκθεσή της περιείχε ανακρίβειες.
Η επίμαχη έκθεση αφορούσε τη Σιδενόρ και εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2007. Σύμφωνα με τη Χαλυβουργική, στη μελέτη εμπεριέχονταν ανακριβή στοιχεία για την εταιρεία.

Όπως ανακοίνωσε το νομικό γραφείο που εκπροσωπεί τη Citigroup στην υπόθεση, η τράπεζα δέχτηκε ότι η έκθεση περιείχε κάποια ανακριβή στοιχεία σχετικά με τη Χαλυβουργική. Επίσης, παραδέχτηκε ότι οι συντάκτες της έκθεσης δεν επικοινώνησαν με την εταιρεία για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία, πριν να δημοσιεύσουν τη μελέτη τους.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφερόταν ότι τα έσοδα της Χαλυβουργική για το 2005 και το 2006 ήταν χαμηλότερα των πραγματικών, όπως επίσης, χαμηλότερο ήταν και το μερίδιο που αναγραφόταν ότι είχε η εταιρεία στην εγχώρια αγορά χάλυβα για το διάστημα εκείνο. Επίσης, αναφερόταν ότι το μερίδιο αγοράς της εταιρείας θα μειωνόταν το 2007.
Η Citigroup απολογήθηκε για τις ανακρίβειες και δέχτηκε να πληρώσει αποζημίωση, καθώς και τα νομικά έξοδα της Χαλυβουργική.
Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, τέτοιες αγωγές είναι πολύ σπάνιες, όμως, η υπόθεση της Χαλυβουργική τονίζει τις πιθανές νομικές επιπτώσεις για τις τράπεζες, από τις χιλιάδες εκθέσεις που δημοσιεύουν οι αναλυτές τους κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου