Ετικέτες

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μεγάλη άσκηση των ΗΠΑ στο FIR Λευκωσίας

Μεγάλη άσκηση των ΗΠΑ στο FIR Λευκωσίας

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 Λευκωσία: Αμερικανικές ασκήσεις σημαντικής εμβέλειας με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εναέριων και πλωτών μέσων πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο σε μεγάλο τμήμα του FIR Λευκωσίας και θα επαναληφθούν αύριο και μεθαύριο

Kissinger & Cyprus: A Study in Lawlessness

Kissinger & Cyprus: A Study in Lawlessness
FOR IMMEDIATE RELEASE CONTACT: Georgea Polizos
February 20, 2014—No. 10 (202) 785-8430

AHIF Announces Its Newest Publication


By Gene Rossides

  DVD CoverKissinger & Cyprus: A Study in Lawlessness
 
Ordering Options

  BUtton
WASHINGTON, DC. — The American Hellenic Institute Foundation (AHIF) is pleased to announce its newest publication, Kissinger & Cyprus: A Study in Lawlessness by Gene Rossides and a Foreword by Professor Louis Galambos, Johns Hopkins University, and Editor of The Papers of Dwight David EisenhowerThis book explores four themes. The first is Kissinger's illegal actions and responsibility for the Cyprus tragedy of 1974 and its aftermath. The second is Cyprus’s importance as a strategic, economic, and political asset to Europe and the United States. The third theme is Turkey's actions as a rogue state, its violations of United States and international laws, its history of unreliability as an ally and its moves towards Islamic fundamentalism. The fourth theme is the vital importance to the United States of absolute allegiance to the rule of law. The concluding chapter discusses the need for the United States to redress the situation in Cyprus by pressuring Turkey to withdraw its troops and settlers from Cyprus.

Περί ανάγνωσης και βιβλίων


150517-schopenhauer-anagnwshτου Arthur Schopenhauer

Η αμάθεια υποβιβάζει τον άνθρωπο μόνο όταν συνοδεύεται από υλικά πλούτη. Η ένδεια και η ανέχεια καθυποτάσσουν τους φτωχούς. Η εργασία υποκαθιστά στη ζωή τους τη μάθηση και απασχολεί τη σκέψη τους. Αντίθετα, όσοι πλούσιοι είναι αμαθείς, ζουν μόνο για τις απολαύσεις και δεν διαφέρουν από τα μοσχάρια. Ακόμη πιο αξιόμεμπτο είναι ότι δεν χρησιμοποιούν τα πλούτη και τον ελεύθερο χρόνο τους για να τους προσδώσουν ύψιστη αξία […]

Όμηρος, Πυθαγόρας και…. νηστεία



Σύντομα, απλά και σαφή…. ελπίζω.
Τέτοιες μέρες, τέτοια λόγια.
20140317-162444.jpgΣκίτσο: Το τετράγωνον της υποτείνουσας είναι ίσο….

Πανίσχυρος Πούτιν – Αδύναμη η Δύση: Το σκληρό μάθημα της Κριμαίας


putin-rwsia-660Την ώρα που η Ρωσία και η Κριμαία ακόμα πανηγυρίζουν για το 96,8% του δημοψηφίσματος ΕΕ και ΗΠΑ επέβαλλαν κυρώσεις -χάδι στη Μόσχα, ενισχύοντας ουσιαστικά τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν κι άλλο. Ενδεικτικό είναι πως τα όσα ακούστηκαν περί κυρώσεων από την Ουάσινγκτον δεν τρόμαξαν κανένα στη ρωσική πλευρά.
Χαρακτηριστικό είναι πως ανώτερο στέλεχος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας ανέφερε πως οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε βάρος 11 Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων δεν θα επηρεάσουν την προσπάθεια της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.

ΤΟΥΡΚΙΑ (ΞΑΝΑ;) Ο “ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ” (Μικρή συλλογή άρθρων)

Έκθεση πρώην πρέσβεων των ΗΠΑ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στην Τουρκία


ERDOGANΣε άρθρο της Duygu Guvenc στην εφ. Cumhuriyet (κυριακάτικη έκδοση), με τίτλο «Ο Erdogan ‘Ισλαμιστής Φράνκο’» και υπότιτλο «Σύμφωνα με έκθεση πρώην πρέσβεων των ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός για να διατηρήσει τη δύναμή του, δε θα είναι υποψήφιος για την Cankaya. Σύμφωνα με την έκθεση, ο Πρωθυπουργός αποτελεί κίνδυνο για τη συμμαχία ΗΠΑ – Τουρκίας», γίνεται εκτενής αναφορά στην έκθεση των πρώην πρέσβεων των ΗΠΑ, Eric Edelman και Morton Abramowitz, σχετικά με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, η οποία, όπως σχολιάζει η δημοσιογράφος, αναμένεται να εξοργίσει την Άγκυρα.
 Για τον Τούρκο ΠΘ σημειώνεται ότι για να διατηρήσει τη δύναμή του, δε θα είναι υποψήφιος  για την Προεδρία. Ο Erdogan παρομοιάζεται με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin και στις διαδηλώσεις στο Gezi και στα σκάνδαλα διαφθοράς εμφανίζεται να λειτουργεί ως εκλεγμένος σουλτάνος.
 Επίσης, οι δύο πρώην Πρέσβεις προειδοποιούν ότι μια τέτοια κυβέρνηση στην Τουρκία δεν μπορεί να είναι σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ.

Χαμός στην ομιλία Γεωργιάδη στο Λονδίνο: Αντιπαράθεση με φοιτητές σε αγγλικά και ελληνικά -Δεν διακόπηκε η εκδήλωση


Χαμός στην ομιλία Γεωργιάδη στο Λονδίνο: Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν έντονα με συνθ
Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αδωνι Γεωργιάδη, στοImperial College του Λονδίνου, καθώς, ο υπουργός Υγείας ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με φοιτητές με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διακοπεί προσωρινά.

Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν την Κριμαία Ταυρίδα


….το Βασίλειο του Κιμμερικού Βοσπόρου ….και τα στενά του Κέρτς…. 

Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν την Κριμαία Ταυρίδα (αργότερα Ταυρική), σύμφωνα με το όνομα των κατοίκων της, των Ταύρων.[1] Ο ιστορικός Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Ηρακλής όργωσε αυτή τη γη χρησιμοποιώντας ένα γιγάντιοταύρο.

Ο Γκαιμπελς βγήκε απο τον τάφο του στην Γερμανία!


20140317-170104.jpg
…για να είμαστε ακριβείς, δεν είχε μπει ποτέ. Απλά τώρα έπεσαν οι μάσκες.
Η αντιρωσική προπαγάνδα των τελευταίων μηνών στην Γερμανία, θυμίζει τις ημέρες του 1933 όταν ο επικοινωνιολόγος των ναζι είχε εξαπολύσει την αντιρωσική προπαγάνδα παρά το ότι οι μπολσεβίκοι ηταν γερμανικό δημιούργημα. Οι ορθόδοξοι λαοί άλλωστε ηταν ο τελικός στόχος ουνων και σελτζούκων διαχρονικά.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΡΟΥΒΛΙΑ


Μόσχα, πανεπιστήμιο Λομονόσοφ
Χωρίς σοφία, η Ρωσία επένδυσε σχεδόν τα πάντα στην παραγωγή και εξαγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου, αντί να αναπτύσσει παράλληλα την εγχώρια παραγωγή όλων των άλλων αγαθών. Αφού κατάντησε να έχει πλήρη εξάρτηση από τις εξαγωγές ενέργειας, σταδιακά ανοίγουν οι πηγές ενέργειας των ΗΠΑ και άλλων χωρών που έλεγχουν. Οι ΗΠΑ και τα όργανά τους ανέλαβαν πλέον την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης

Αυτές είναι οι… κυρώσεις του Ομπάμα: Απαγόρευσε σε 11 Ρώσους την είσοδο στις ΗΠΑ(!)


obama
Η φαρσοκωμωδία με τις… κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία, σήμερα Δευτέρα χτύπησαν… ταβάνι και όλος ο πλανήτης αντιλαμβάνεται πόσο αδύναμη πραγματικά είναι η Δύση όταν έχει γεωπολιτικό ανταγωνιστή.
Συγκεκριμένα, σε επτά Ρώσους και τέσσερις ρωσόφωνους Ουκρανούς που ευθύνονται (κατά τις ΗΠΑ) για την στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία ο Μπάρακ Ομπάμα επέβαλλε κυρώσεις, οι οποίες είναι το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων (στις ΗΠΑ), ενώ απαγορεύεται και η είσοδός τους στις ΗΠΑ.

Φαινόμενα διάλυσης στη Χρυσή Αυγή -Ξέσπασε εμφύλιος με την αποχώρηση του βουλευτή Αλεξόπουλου


Φαινόμενα διάλυσης στη Χρυσή Αυγή -Ξέσπασε εμφύλιος με την αποχώρηση του βουλευτ
Η αποχώρηση του βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου από τη Χρυσή Αυγή και η απόφασή του, μέσω επιστολής, να ανεξαρτητοποιηθεί, έφερε τρικυμία στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου και προκάλεσε εσωκομματική κρίση, αφού αναμένεται να φέρει ντόμινο αποχωρήσεων και άλλων στελεχών.

Οι αμερικανικοί φάκελοι των επιστημόνων του Χίτλερ…



Αναστάσης Βιστωνίτης
Στις 3 Ιανουαρίου 1999 πέ­θανε στο Αμβούργο πλή­ρης ημερών (93 ετών) ο Αρτουρ Ρούντολφ, επι­φανής επιστήμονας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των πυραύλωνΠέρσινγκ και Κρό­νος 5. Είχε εργαστεί επί μακρόν για τον αμερικανικό στρατό και τη NASA. Δεκαπέντε χρόνια νω­ρίτερα, μπροστά στο δίλημμα να ανακριθεί για εγκλήματα πολέμου που είχε διαπράξει κατά τη διάρ­κεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ή να του αφαιρεθεί η αμερικανική υπηκοότητα και να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, επέλεξε τη δεύτερη λύ­ση. Δεν ήταν κι άσχημα, αφού τα μέλη της οικογένειας του θα δια­τηρούσαν την αμερικανική υπηκο­ότητα, ενώ ο ίδιος θα συνέχιζε να συνταξιοδοτείται από το αμερικα­νικό κράτος ως τον θάνατο του. Ο Ρούντολφ υπήρξε μέλος του ναζι­στικού κόμματος και επιχειρησια­κός διευθυντής του προγράμματος παραγωγής πυραύλων V-2 του Χίτ­λερ (δεύτερος τη τάξει μετά τον Βέρνερ φον Μπράουν).