Ετικέτες

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Χαμός στην ομιλία Γεωργιάδη στο Λονδίνο: Αντιπαράθεση με φοιτητές σε αγγλικά και ελληνικά -Δεν διακόπηκε η εκδήλωση


Χαμός στην ομιλία Γεωργιάδη στο Λονδίνο: Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν έντονα με συνθ
Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αδωνι Γεωργιάδη, στοImperial College του Λονδίνου, καθώς, ο υπουργός Υγείας ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με φοιτητές με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διακοπεί προσωρινά.

Μόλις ο υπουργός ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει, ομάδα φοιτητών των υποδέχθηκε με αποδοκιμασίες και συνθήματα, ενώ υπήρξε έντονη αντιπαράθεση τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά.
Η αντιπαράθεση δεν περιορίστηκε μόνο σε θέματα του τομέα της Υγείας, αλλά, οι συγκεντρωμένοι κατηγόρησαν τον υπουργό πως μιλάει για τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει σε αυτές τις χώρας.
Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές διάβασαν κείμενο εναντίον του, για την πολιτική που ακολουθεί στο τομέα της υγείας που όπως υποστήριξαν διαλύει το εθνικό σύστημα υγείας, ενώ στη συνέχεια η ομιλία του υπουργού πραγματοποιήθηκε κανονικά.
Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο iefimerida, διευκρίνισε ότι η εκδήλωση και διακόπηκε και τόνισε τα ακόλουθα:
«Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες ομάδας ακροαριστερών οι οποίοι με συνθήματα και φασαρίες ήθελαν να σταματήσουν την ομιλία μου, δεν το κατάφεραν.
Μίλησα συνολικά δυόμισι ώρες, οι αντιδρώντες είχαν αποχωρήσει νωρίτερα διότι είχα απαντήσεις σε όλα τους τα ερωτήματα και οι φοιτητές που με προσκάλεσαν με καταχειροκρότησαν και τώρα μου κάνουν το τραπέζι ενθουσιώδεις για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Σιγά μην φοβηθούμε μερικούς κομμουνιστές οι οποίοι από το Λονδίνο ασκούν κριτική στον καπιταλισμό και το Μνημόνιο.
Δεν τους φοβόμαστε. Πολύ σύντομα θα έρθω πάλι για νέα ομιλία διότι είχε μεγάλη επιτυχία.
Στο περιστατικό δε που δείχνουν τα βίντεο με τον φοιτητή έχω πάει να του δώσω το μικρόφωνο διότι άρχισε να λέει τις γνωστές ανοησίες ότι πληρώνουμε τους δανειστές και όταν τον ρώτησα πόσα λεφτά έχουμε δώσει στους δανειστές μας και του πήγα το μικρόφωνο που απάντησε «Δεν ξέρω».
Αλλά ήξερε να φωνάζει ενώ δεν ήξερε για τα χρήματα.
Ολη η ομιλία έχει βιντεοσκοπηθεί. Θα ανέβει στο Διαδίκτυο πιθανότατα αύριο.
Δημοσιογράφοι ήταν παρόντες και όλα όσα γράφονται ότι δήθεν αποχώρησα είναι εντελώς ψευδή».



Πηγή: www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου