Ετικέτες

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΡΟΥΒΛΙΑ


Μόσχα, πανεπιστήμιο Λομονόσοφ
Χωρίς σοφία, η Ρωσία επένδυσε σχεδόν τα πάντα στην παραγωγή και εξαγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου, αντί να αναπτύσσει παράλληλα την εγχώρια παραγωγή όλων των άλλων αγαθών. Αφού κατάντησε να έχει πλήρη εξάρτηση από τις εξαγωγές ενέργειας, σταδιακά ανοίγουν οι πηγές ενέργειας των ΗΠΑ και άλλων χωρών που έλεγχουν. Οι ΗΠΑ και τα όργανά τους ανέλαβαν πλέον την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης
. Παράλληλα με τον περιορισμό των εξαγωγών της Ρωσίας θα ρίχνουν και τις τιμές. Χωρίς έσοδα από εξαγωγές ενέργειας, η φτώχεια θα ρημάξει το Ρωσικό λαό.
Βέβαια, με λογική διαχείριση, η Ρωσία έχει κάθε δυνατότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε οικονομική κρίση ακόμα και χωρίς εξαγωγές ενέργειας. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι έχει λογική η  Ρωσία. Ας μην ξεχνάμε ότι λόγω βλακείας, η Σοβιετική Ένωση έχασε σχεδόν τον μισό πλανήτη μέσα από τα χέρια της.  Επίσης λόγω βλακείας, η Τσαρική Ρωσία παρέδωσε την χιλιόχρονη εξουσία της και τα κεφάλια της σε μια ομάδα πληρωμένων πρακτόρων που οργάνωσαν την Επανάσταση του 1917. Ελπίζουμε η νέα Ρωσία να βρει τη λογική που έχασαν οι Τσάροι και η Σοβιετική Ένωση, αν και είναι δύσκολο. Μόνο με εκμηδένιση της διαφθοράς, στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, απεξάρτηση από εισαγωγές, και δημιουργία νέων πρωτοποριακών νομισμάτων, βλέπω φως. Κατά την άποψή μου, αν δεν ορίσει ως νέο σταθερό νόμισμα ένα χρυσό ρούβλι η Ρωσία, με το οποίο θα πληρώνει τους πολίτες της, η Ρωσική οικονομία θα καταρρεύσει. Αν αρχίσει να στηρίζει ένα χάρτινο και αέρινο ρούβλι με ξεπούλημα των αποθεμάτων της σε πρώτες ύλες και ενέργεια, δεν θα την φτάσει ότι και να κάνει, όσο και να ξεπουλήσει.  Με κοπή χρυσού νομίσματος κατάφερε και η Σερβία να μην εξαφανιστεί στην περίοδο των πολέμων εναντίον της, όταν η Ρωσία την άφησε μόνη. Ήταν πολύ τυχερή η Σερβία να έχει παραγωγή χρυσού. Τυχερή είναι και η Ρωσία διότι διαθέτει τεράστιες ποσότητες χρυσού στο υπέδαφός της. Ακόμα και αν επέλθει τεχνητή πτώση της τιμής του χρυσού από τη Δύση, η Ρωσία εν ανάγκη θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει με άλλο μέταλλο, πάλι υψηλής αξίας. Μπορεί επίσης να αναγνωρίσει μόνο το δικό της χρυσό νόμισμα συνοδευόμενο με κρατικό πιστοποιητικό, ως το μόνο νόμισμα για συναλαγές του πολίτη με το κράτος εντός της Ρωσικής αγοράς.  Νομίσματα σε χρυσό ή και άλλα πολύτιμα ή σπάνια μέταλα σε συνδυασμό με σταθερό μη μεταλικό κρατικό χρήμα τύπου Unterguggenberger - Wörgl, μπορούν να τινάξουν στον αέρα κάθε εξάρτηση της Ρωσίας από οπουδήποτε, κάνοντας το Ρωσικό λαό να αισθάνεται και να ζει πλούσιος.
Οι Ρώσοι έχουν δει την καταστροφή τις οικονομίας τους δύο φορές μέσα σε 23 χρόνια. Η τρίτη κρίση που άρχισε, αν δεν αντιμετωπιστεί με  σοφία, πιθανότατα να είναι και η τελευταία πριν την διάλυση της Ρωσίας. Όπως δήλωσε και ο στρατηγός Πετρέους πρόσφατα , οι ΗΠΑ έχουν στήσει ένα παιχνίδι εξασθένισης της Ρωσίας, το οποίο, αν χρειαστεί, θα το κρατήσουν για δεκαετίες. Αν καταφέρει η Ρωσία να ηγηθεί ενός παγκόσμιου ιδεολογικού κινήματος ενάντια στο Μεσαίωνα των Τραπεζιτών, των Ναζιστών και των Ισλαμιστών, και ταυτόχρονα εκμηδενίσει τη διαφθορά και φτιάξει νέα νομίσματα συναλλαγών τα οποία δεν θα μπορέσουν να αγγίξουν οι διεθνείς τραπεζικοί κύκλοι, θα έχει μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου