Ετικέτες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αρπάζω Χρυσό Α.Ε.

Αναρτήθηκε από τον/την Νικόλας στο Μαρτίου 5, 2013
Η σιχαμένη διαφήμιση της eldorado με τους φουκαράδες εργαζόμενους και την ατάκα αλά Γεωργιάδη  «Δείχνουμε τα πρόσωπά μας και σας κοιτάμε στα μάτια» κυκλοφόρησε αρκετά στις εφημερίδες. Έχουν ρίξει χρήμα οι άνθρωποι, τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Το επιχείρημα απλό: «Για να καταστρέψουμε τον τόπο και να κλέψουμε τον πλούτο σας χρειαζόμαστε κάποιους υπαλλήλους να δουλεύουν. Οπότε βουλώστε το γιατί εμείς συμβάλλουμε στην ανάπτυξη». Μια καλή ιδέα θα ήταν να βγάλει και η τρόικα μια αντίστοιχη διαφήμιση για το μνημόνιο, με φωτογραφίες υπαλλήλων, κλητήρων και λογιστών, λέγοντας «το μνημόνιο προσφέρει τόσες δουλειές στον τόπο». Το ίδιο και η κυβέρνηση. Να κάνει μια αφίσα με μαγαζάτορες-μαυραγορίτες «αγοράζω χρυσό» και να λέει «Μην γκρινιάζετε για την εξαθλίωσή σας, κοιτάξτε πόσες νέες επιχειρήσεις άνοιξαν!».
Η υπόθεση της eldorado προσφέρει και ένα καλό μάθημα πολιτικής σκέψης σε όσους αφελείς ακούνε και λένε ολημερίς και ολονυχτίς για τα τρισεκατομμύρια που κάθονται στον πάτο του Αιγαίου, τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια. Αν και εκεί δεν παίζουν μπάλα μόνο Μπομπολαίοι και Καναδοί. Εκεί χοντραίνει το παιχνίδι

Κινδυνεύει με λουκέτο το πολιτιστικό κέντρο της ελληνικής κοινότητας στο Βερολίνο

undefined

Στιγμιότυπο από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, τον Ιανουάριο του 2013
Με διακοπή της λειτουργίας του απειλείται το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας του Βερολίνου, καθώς το κρατίδιο του Βερολίνου/Βραδεμβούργου διακόπτει, από το τέλος Μαρτίου, τη χρηματοδότησή του.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Κυριάκο Φωτιάδη, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel», κινδυνεύουν τόσο το Πολιτιστικό Κέντρο όσο και οι 14 ελληνικοί σύλλογοι του Βερολίνου, οι οποίοι συστεγάζονται σε κτίριο δίπλα στην ελληνική εκκλησία στην περιοχή του Στέγκλιτς.

Η ηρωϊκή Γαλλίδα βουλευτής: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Η ηρωϊκή Γαλλίδα βουλευτής: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
 undefined
Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε.
Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας. 
Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη, και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη

Προσαγωγή 15χρονης μαθήτριας στην Ιερισσό! Έχουν υπερβεί κάθε όριο τα δουλικά των μουλάδων “επενδυτών”…

Ιερισσός 05.03.2013

Σήμερα, δεκαπεντάχρονη μαθήτρια της Α΄ Τάξης του Λυκείου Ιερισσού, κλήθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Η τελευταία αυτή προσαγωγή, ξεπερνά κάθε όριο λογικής, ακόμη και στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών του εμπρησμού στις Σκουριές.

Τρόμο προκαλεί το γερμανικό μίσος κατά των Ιταλών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Κάτι πολύ πιο σημαντικό από «φραστική παρεκτροπή» ενός «πολιτικού κτήνους» ήταν η επίθεση του σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου καγκελαρίου της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Μπέπε Γκρίλο. «Τρομάζω κατά κάποιο τρόπο που στην Ιταλία νίκησαν δύο κλόουν... Ο ένας, ο Μπέπε Γκρίλο, είναι ένας επαγγελματικά ενεργός κλόουν και δεν προσβάλλεται όταν τον αποκαλούν έτσι... Ο άλλος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι οπωσδήποτε ένας κλόουν με μια ιδιαίτερη ώθηση τεστοστερόνης» δήλωσε ο Στάινμπρουκ.

Αντιλαμβανόμαστε το μίσος του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου εναντίον του Γκρίλο και του Μπερλουσκόνι, οι οποίοι συσπείρωσαν αθροιστικά το 55% των Ιταλών που ψήφισαν, τόσο των δεξιών όσο και των αριστερών και κεντροαριστερών, με σημαία τους τον αντιγερμανισμό. Είτε αρέσει είτε όχι στους Γερμανούς πολιτικούς -και είμαστε βέβαιοι ότι καθόλου δεν τους αρέσει- ο αντιγερμανισμός είναι πλέον η εκπεφρασμένη και δια της ψήφου ιδεολογία της πλειοψηφίας του λαού της Ιταλίας, της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Ευρωζώνης και ιδρυτικού μέλους της ΕΟΚ των «6» χωρών πριν από μισό και πλέον αιώνα. Ο αντιγερμανισμός στην Ευρώπη εκδηλώνεται πλέον με πρωτοφανή καθαρή μορφή στην Ιταλία, κάτι που ενισχύει αντικειμενικά τα αντιγερμανικά ρεύματα σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

Ελβετία: Σάλος με την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας των νέων

Ελβετία: Σάλος με την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας των νέων

Για λόγους «προστασίας της κοινής ησυχίας» οι κάτω των 16 ετών τίθενται σε κατ' οίκον περιορισμό
Πέρυσι τον Ιούνιο ένα αυτοσχέδιο πάρτι στην Βέρνη μετατράπηκε σε ολονύχτια συγκέντρωση 25.000 ατόμων που χόρεψαν ως το πρωί.

Ποιες πολυεθνικές ζήτησαν μισθούς 300 ευρώ στην Ελλάδα για να κάνουν προσλήψεις

Πολυεθνικές_σκίτσο_290411Άλλες πολυεθνικές φεύγουν η μια μετά την άλλη, άλλες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης ζητώντας, όμως, μισθούς 300 ευρώ. Ωραία ανάπτυξη θα έρθει σε αυτή την χώρα… Κι αυτό για να προσλάβουν νέους, στους οποίους η ανεργία ξεπερνά το 60%. Επειδή στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται ακριβώς, οι προσλήψεις θα γίνονται με 300 ευρώ μεικτά, πλήρες ωράριο (8ωρο) κτλ.; Απ’ ό,τι γνωρίζουμε οι πολυεθνικές δεν έχουν ωράριο…Να διευκρινίσουμε ότι αρκετές από αυτές είχαν εκδηλώσει πανηγυρικά το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα τις προηγούμενες εβδομάδες.