Ετικέτες

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Οι συνομιλίες Ρωσίας και Κίνας για την πώληση μαχητικών Su-35 πάγωσαν

Οι συνομιλίες Ρωσίας και Κίνας για την πώληση μαχητικών Su-35 πάγωσαν




Οι συνομιλίες για την πώληση στην Κίνα υπερσύγχρονων μαχητικών Su-35 πάγωσαν λόγω της επιθυμίας του Πεκίνου να αγοράσει μόνο περιορισμένη παρτίδα αυτών των αεροσκαφών. Οι συνομιλίες για το θέμα αυτό διεξάγονται ήδη περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Η Ρωσία προσπαθεί να πείσει την Κίνα για την αναγκαιότητα αγοράς μεγάλης παρτίδας τους. Όμως η Κίνας σε μεγαλύτερο βαθμό ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της δικής της παραγωγής αεροσκαφών, παρά για την αγορά έτοιμων αεροπλάνων στο εξωτερικό.
Οι Ρώσοι αεροναυπηγοί φοβούνται ότι αγοράζοντας λίγα μαχητικά Su-35 η Κίνα θα τα χρησιμοποιήσει ως πρότυπα για αντιγραφή και αναπαραγωγής τους, ακυρώνοντας περαιτέρω αγορές.

Μουσουλμάνος δημοσιογράφος με σημαία «Ανεξάρτητης Θράκης»!


Μουσουλμάνος δημοσιογράφος με σημαία «Ανεξάρτητης Θράκης»!





Δημοσιογράφος τουρκόφωνης εφημερίδας της Θράκης “ανέβασε” στο facebook αφίσα που απεικονίζει τη Θράκη …ανεξάρτητη! Δηλαδή, για να μην κρυβόμαστε τουρκική! Αντιγράφουμε από τα «tourkikanea» που εντόπισαν την προκλητική αφίσα:

«Καθένας έχει δικαίωμα να ανεβάζει στο Facebook τις αγαπημένες του φωτογραφίες αφίσες τραγούδια κ.λπ. Από αυτό φυσικά και δεν εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι της μειονότητας. Ένας λοιπόν εξ αυτών που μάλλον …δεν φημίζεται για τα φιλελληνικά του αισθήματα είναι και δημοσιογράφος στην τουρκόφωνη εφημερίδα «Μιλλέτ» που βγαίνει στην Ξάνθη».

Ο φόβος της Τουρκίας, οι αμυντικές δαπάνες και η γερμανική υποκρισία


 




Στο κατά πόσο έχουν παίξει ρόλο στη συσσώρευση του υπέρογκου ελληνικού δημόσιου χρέους οι αγορές οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία και τη Γαλλία εστιάζει δημοσίευμα της Guardian. Παραθέτοντας στοιχεία που έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τον τομέα πώλησης όπλων στην Ελλάδα, η εφημερίδα σχολιάζει ότι η πραγματικότητα δεν κολακεύει τη Γερμανία.
Σχεδόν το 15% των εξαγωγών οπλικών συστημάτων της Γερμανίας καταλήγει στην Ελλάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γαλλικές εξαγωγές όπλων βρίσκεται στο 10%. Ακόμα και μετά το ξέσπασμα της κρίσης, όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Γερμανία και Γαλλία προσπάθησαν να πουλήσουν ακριβά οπλικά συστήματα στην Ελλάδα, η οποία δαπανά για την άμυνα διπλάσια από κάθε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ.

AÇTOSH: Τελεσίγραφο σε Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια, Ελλάδα!


AÇTOSH: Τελεσίγραφο σε Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια, Ελλάδα!



Ο «Στρατός για την Απελευθέρωση των Αλβανικών Κατεχόμενων Εδαφών» - AÇTOSH, που ιδρύθηκε στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, σε έκτακτο συνέδριο που πραγματοποίησε το γενικό επιτελείο  του, έχει συντάξει ένα τελεσίγραφο που το διένειμε στα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα στο αλβανικό πρακτορείο ‘noa.al’, όπου επισημαίνει ότι  η ομάδα είναι καλά οργανωμένη και καλά εξοπλισμένη.

Τελεσίγραφα σε Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια και Ελλάδα

Η οργάνωση αυτή – σύμφωνα με το δημοσίευμα- έστειλε τελεσίγραφο διάρκειας δύο  εβδομάδων στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου για την αποκατάστασης της αρχής στην Μιτρόβιτσα, αλλιώς θα παρέμβει  για να καταστρέψει τις παράλληλες σερβικές δομές.

Η ΠΑ στην κρίση του Μαρτίου 1987 – Touch & go στο Çiğli


Η ΠΑ στην κρίση του Μαρτίου 1987 – Touch & go στο Çiğli




Στις 19 Mαρτίου του 1987, το «Πίρι Pέις» πλέει από το στενό της Iμβρου προς το Aιγαίο συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων. Kινείται εκτός χωρικών υδάτων, κοντά στη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, τον Aθω και τη Σκύρο για να πραγματοποιήσει έρευνες. Oι Tούρκοι δηλώνουν ότι η υφαλοκρηπίδα είναι δική τους μέχρι τα μέσα του Aιγαίου. O Aνδρέας Παπανδρέου αποφασίζει ότι «θα αντιδράσουμε δυναμικά». O τουρκικός στόλος συγκεντρώνεται στον Eύξεινο Πόντο. Hταν ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Mαρτίου.
Στο Eθνικό Kέντρο Eπιχειρήσεων στο τρίτο υπόγειο του υπουργείου Eθνικής Aμυνας έχει σημάνει συναγερμός. Aποφασίζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Στα νησιά και στη Θράκη διατάσσεται γενική επιστράτευση. O ελληνικός στόλος έσπευσε στις επίμαχες θαλάσσιες περιοχές. Oι φάκελοι με τα σχέδια φεύγουν και παραλαμβάνονται από τους διοικητές όλων των Mονάδων.

Η Εμπάθεια της Τουρκίας και η Προνοητικότητα του Ισραήλ


Η Εμπάθεια της Τουρκίας και η Προνοητικότητα του Ισραήλ




του Αντγου (ε.α.) Ιωάν. Αθ. Μπαλτζώη

Τελικά η Τουρκία, δεν ξεχνά, ούτε πρόκειται να ξεχάσει το φιάσκο και την ήττα που υπέστη στην υπόθεση Μάβι Μαρμαρά, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 9 Τούρκων ακτιβιστών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Και να που επαληθεύονται όσοι από το Ισραήλ επέμειναν να μην ζητήσουν συγνώμη, άρα απόδειξη ενοχής, από την Τουρκία, όπως επίμονα και επιτακτικά ζητούσαν οι Τούρκοι. Τότε οι φωνές αυτές θεωρήθηκαν από πολλούς ακραίες και υπερβολικές και ότι κάνουν ζημιά στην εξωτερική πολιτική του Ισραήλ και στην "αποκατάσταση" των καλών σχέσεων των δύο χωρών. Από ξένους παράγοντες το Ισραήλ κατακρίθηκε για αδιαλλαξία, βαρβαρότητα, "διεθνή τραμπουκισμό" και υπερβολική βία. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου μετά από αμφιταλαντεύσεις, τελικά δεν ζήτησε συγνώμη και το θέμα παραπέμφθηκε στον ΟΗΕ για την διερεύνηση των συνθηκών και των γεγονότων της τραγωδίας αυτής.

«Πόρτα» σε Σκοπιανούς που ζητούν περιουσίες στην Ελλάδα


«Πόρτα» σε Σκοπιανούς που ζητούν περιουσίες στην Ελλάδα




«Απευθυνθείτε στα ελληνικά δικαστήρια» είναι η απάντηση του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, στην ομαδική προσφυγή Σκοπιανών, που υποστηρίζουν πως κατάγονται από την Ελλάδα και ζητούν να επανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να τους επιστραφούν οι περιουσίες, που απώλεσαν μετά τον εμφύλιο και τη φυγή τους.

Ασυνάρτητη ελληνική αμυντική διπλωματία


Ασυνάρτητη ελληνική αμυντική διπλωματία




Του Μάνου Ηλιάδη
Μετά την ακύρωση της ναυτικής παρουσίας της Ελλάδας, για οικονομικούς λόγους στην επιχείρηση «ΑΤΑLΑΝΤΑ», μια αποστολή βαρύνουσας σημασίας για τη χώρα με το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου, με συνέπεια το Πολεμικό Ναυτικό να απουσιάζει από μια περιοχή που… την ίδια περίοδο χαρακτηρίζεται από την έντονη παρουσία του τουρκικού Ναυτικού σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, την αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις ανάγκες της εξωτερικής της πολιτικής, διά της υποστηρίξεώς της από ανάλογη στρατιωτική παρουσία, έρχεται και η επικείμενη ελαχιστοποίηση της παρουσίας της Ελλάδας στο Κοσσυφοπέδιο. 

“Τα αδέλφια μας οι Έλληνες τα έχασαν όλα”

“Τα αδέλφια μας οι Έλληνες τα έχασαν όλα”

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Απριλίου 21, 2012
«Τα αδέλφια μας οι Έλληνες τα έδωσαν όλα. Τους πήραν τα πάντα. Έκαναν τα πάντα. Τους πήραν τα πάντα. Και τα έχασαν όλα. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την καταστροφή τους»! Με αυτές τις κουβέντες ο υποψήφιος της γαλλικής Αριστεράς στις….

προεδρικές εκλογές Ζαν-Λυκ Μελανσόν μιλώντας στους ψηφοφόρους του κόμματός του στο Παρίσι περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να ψηφιστεί ο Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές…
trelokouneli.gr

"Στο φως" επιτέλους τα βρετανικά εγκλήματα στην μαρτυρική Κύπρο

"Στο φως" επιτέλους τα βρετανικά εγκλήματα στην μαρτυρική Κύπρο




Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τα εγκλήματα που τελέστηκαν κατά του κυπριακού λαού την εποχή του κυπριακού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από τον
αποχαρακτηρισμό, μετά από δικαστική διαδικασία στο Λονδίνο, σχετικών εγγράφων.

Βροχή από πεφταστέρια αναμένεται απόψε στην Ελλάδα

Βροχή από πεφταστέρια αναμένεται απόψε στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Απριλίου 21, 2012
Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, οι Λυρίδες, αναμένεται να είναι ορατή στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.
Οι πτώσεις των μετεώρων που ονομάζονται και «πεφταστέρια», θα κορυφωθούν απόψε το βράδυ και τα χαράματα της Κυριακής, ενώ τόσο το προηγούμενο, όσο και το επόμενο βράδυ θα υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα.
Επειδή στις σήμερα, 21 Απριλίου, υπάρχει «Νέα Σελήνη», δηλαδή το φεγγάρι δεν θα φωτίζει το νυχτερινό ουρανό, οι παρατηρητές (στο μέτρο που οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες θα διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού) θα έχουν την ευκαιρία να δουν καλύτερα -από λίγο πριν τα μεσάνυχτα έως τα χαράματα- το φαινόμενο, στο αποκορύφωμα του οποίου αναμένεται να εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και να πυρακτώνονται δέκα έως 15 διάττοντες ανά ώρα, με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα.
Οι Λυρίδες δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές που είναι ορατά στον ουρανό για αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές τα μετέωρά τους έφθασαν μέχρι και τα 100 την ώρα, κάτι που όμως δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί εκ των προτέρων.
zoo-m.blogspot.com

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Βουλαλάς

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Βουλαλάς

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Απριλίου 20, 2012
http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/04/%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%91%CE%9B%CE%86-1.jpgΟ ηθοποιός Τάκης Βουλαλάς έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί… Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στο Λυγουριό Αργολίδας που αγαπούσε ιδιαίτερα όπως πάρα πολλοί συνάδελφοι του από το χώρο του θεάτρου και όχι μόνο . Η τραγική είδηση διαδόθηκε γρήγορα στην τοπική κοινωνία, όταν σήμερα το πρωί φιλικό πρόσωπο του άτυχου ηθοποιού τον επισκέφθηκε στο σπίτι του και τον βρήκε νεκρό από άγνωστη αιτία. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ηθοποιός του θεάτρου κυρίως. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, έχει λάβει μέρος σε 124 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Υ.Γ Στη φωτογραφία είναι αριστερά.
prionokordela.gr

ΗΛΙΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – 23 Μαΐου 2006

ΗΛΙΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – 23 Μαΐου 2006

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 21, 2012

Όλους αυτούς τους ένδοξους και αθάνατους νεκρούς, που έπεσαν για το μεγαλείο της Ελλάδας και την πρόοδο της Αεροπορίας μας, έχουμε ιερό καθήκον και υποχρέωση να τιμάμε και να αποθανατίζουμε, γιατί μόνο έτσι η θυσία τους δεν θα ‘ναι μόνο ζωντανή ανάμνηση σε μας αλλά και παράδειγμα για τις επόμενες γενιές που θα τις φωτίζει για την πραγμάτωση έργων σπουδαίων και την προάσπιση αξιών υψηλών.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους

images-stories-bmvm-250x161.jpgΟ Κώστας Ηλιάκης γεννήθηκε στα Χανιά στις 15 Αυγούστου 1970.
Ήταν ο τέταρτος γιος του Ιωάννη και της Ειρήνης Ηλιάκη.
Μαθήτευσε στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Σεμνός, χαμηλών τόνων αλλά παράλληλα μεθοδικός και ψύχραιμος κάτω από οιασδήποτε συνθήκες, έχοντας από την νεαρή του ηλικία αγάπη για το αεροπλάνο, πετυχαίνει το 1989 την είσοδο του στην Σχολή Ικάρων την οποία είχε μόνη επιλογή στο Μηχανογραφικό για την συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Επιμελής Ίκα

Το γερμανικό ζήτημα υπό το πρίσμα της κρίσης της περιόδου 2009-12 και η πορεία της ΕΕ*.

Το γερμανικό ζήτημα υπό το πρίσμα της κρίσης της περιόδου 2009-12 και ηπορεία της ΕΕ*.
Παναγιώτης Ήφαιστος
www.ifestosedu.gr, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ-30 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗΠανεπιστήμιο Πειραιώς – Ελληνική Βουλή 29-3-2012Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. ΦάληροΑναρτημένο στην διεύθυνση http://www.ifestosedu.gr/111GermanikoEE.htmΟι πυκνές και αναγκαστικά σύντομες επισημάνσεις μου θα περιστραφούν γύρω από 4 αλληλένδετουςάξονες:
• Το Γερμανικό ζήτημα.• Τις οντολογικές προϋποθέσεις της ΕΕ.• Την εγγενή πλην εύθραυστη αντί-ηγεμονική φύση της ΕΕ.• Τις αποφάσεις μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, ιδιαίτερα όσον αφορά τα νομισματικά δεσμά
Ποιος είναι ο ρόλος και ποια η θέση του Γερμανικού κράτους στο κέντρο της Ευρώπης. Γερμανικού κράτουςτο οποίο όταν είναι οικονομικά αδύναμο η Ευρώπη είναι ρακένδυτη και όταν είναι πολύ ισχυρό έχουμεαστάθεια και πόλεμο. «Δεν με αφήνουν να κοιμηθώ οι εφιάλτες των αντι-γερμανικών συσπειρώσεων»,συνήθιζε να λέει Καγκελάριος Μπίσμαρκ.Η Γερμανία επιδίωξε πολλές φορές την ηγεμονία αλλά ποτέ δεν κατάφερε να ηγεμονεύσει επί της Ευρώπης.Είτε είχαμε πόλεμο και ήττα της Γερμανίας είτε η σταθερότητα της Γηραιάς Ηπείρου εξαρτάτο τόσο από μιασειρά στρατηγικές, οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις όσο και από την κατανόηση εκ μέρους τουΒερολίνου των ιστορικών στρατηγικών καταναγκασμών της εξωτερικής του πολιτικής.Η στρατηγική αποφυγής δημιουργίας αντί-γερμανικών αξόνων με το να υιοθετεί μια στρατηγική χαμηλώντόνων είναι βασικά η μόνη επιλογή της Γερμανίας. Ακόμη και η παραμικρή γερμανική ηγεμονικήπαράσταση προκαλεί διλήμματα ασφαλείας που σταδιακά συγκροτούν τις προϋποθέσεις αστάθειας.

Κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη το δίκτυο Χακανί;

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012


Κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη το δίκτυο Χακανί;

The New York Times

Ανώτατα στελέχη δυτικών μυστικών υπηρεσιών παραδέχονταν χθες ότι αιφνιδιάστηκαν από το εύρος και το επίπεδο σχεδιασμού των συγχρονισμένων επιθέσεων της Κυριακής στο Αφγανιστάν.

Τα «ξεχασμένα» έγγραφα

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Τα «ξεχασμένα» έγγραφα

18/04/2012 | ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ
Στη δημοσιότητα έδωσε το Φόρεϊν Όφις αρχεία που τηρούνταν στις αποικίες
Πώς αντέδρασε ο Μακάριος από τις Σεϊχέλλες στις προτάσεις Ράτκλιφ, γιατί στάλθηκε εκεί ο Κρίτων Τορναρίτης και πώς οι Άγγλοι παρακολουθούσαν τις αξιώσεις για ένωση με την Ελλάδα και τις αντίστοιχες τουρκικές κινήσεις

The Cyprus Debacle

The Cyprus Debacle




Almost 40 years after Turkey’s intervention left Cyprus divided into a Greek Cypriot South and a Turkish Cypriot North, a successful reunification recipe has yet to be found. There have been many lost opportunities. The set of ideas produced by Boutros Boutros-Ghali in 1992 came to nothing thanks to the then Turkish Cypriot leader, Rauf Denktas and a hard-line government in Ankara, while the 2004 Annan Plan failed due to the intransigent position of former Greek Cypriot leader Tassos Papadopoulos, who accused the UN of negotiating a Turkey-friendly settlement, which his compatriots then voted against. While most ordinary Cypriots have almost given up hope, the international community continues to insist Cyprus can somehow be glued back together, not least because an internationally recognized independent “Turkish Republic of Northern Cyprus” is not palatable.

Two Faces of Turkey: Veneer of Gentility Masking Ruthlessness

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Two Faces of Turkey: Veneer of Gentility Masking Ruthlessness

Posted by Harut Sassounian on April 17, 2012 in Harut Sassounian

When Turkey’s Foreign Minister met secretly with a group of Armenians in Washington last month, he wooed them with his sly smile and sugar-coated words. This was the fake facade of traditional Turkish diplomacy.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι S-300PMU-1 - Πρώτη επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ (φωτό)

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι S-300PMU-1 - Πρώτη επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ (φωτό)

Τις δύο πυροβολαρχίες των αντιαεροπορικών αντιβαλλιστικών πυραύλων ρωσικής κατασκευής S-300PMU-1 επιθεώρησε κατά την διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στην 126η Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ) στο Ηράκλειο Κρήτης ο Α/ΓΕΕΘΑ. Το Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΑ. Σκοπός της επίσκεψης, ήταν η ενημέρωση επί επιχειρησιακών θεμάτων που αφορούν στο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300PMU-1, η παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας

Πολεμικά τρόπαια και σύγχρονη τεχνολογία

Πολεμικά τρόπαια και σύγχρονη τεχνολογία

Ένα παλιό πολεμικό «έθιμο» το οποίο λαμβάνει έκθεση στο ευρύ κοινό λόγω του Ίντερνετ και της τεχνολογίας. Τα πολεμικά τρόπαια και οι εικόνες στρατιωτών που ποζάρουν με πτώματα εχθρών ή αιχμαλώτους δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι καινούριο, καθώς αποτελούν μία «άγρια», πανάρχαια «παράδοση» του πολέμου. Ωστόσο, αυτό που είναι πραγματικά καινούριο στην όλη υπόθεση είναι η «συνάντηση» του εν λόγω «εθίμου» με τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες επιτρέπουν την ταχεία και μεγάλη διάδοση αυτών των εικόνων.

Αύξηση των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Υεμένη επιθυμεί η CIA

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Αύξηση των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Υεμένη επιθυμεί η CIA

Η CIA επιθυμεί να λάβει την έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση για να εξαπολύει περισσότερες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Υεμένη, παρά τον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους άμαχοι, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η Washington Post.

ΗΠΑ: Ζητά αυτοσυγκράτηση μετά την εκτόξευση πυραύλου από Ινδία

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

ΗΠΑ: Ζητά αυτοσυγκράτηση μετά την εκτόξευση πυραύλου από Ινδία

Ο Λευκός Οίκος απηύθυνε σήμερα έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» και την αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας που θα μπορούσε να «αποσταθεροποιήσει» τη Νότια Ασία, μετά την δοκιμαστική εκτόξευση από την Ινδία ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς με δυνατότητες μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής που θα μπορούσε να πλήξει την Κίνα. "Καλούμε όλα τα κράτη που έχουν πυρηνικές δυνατότητες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τις πυρηνικές και πυραυλικές δραστηριότητες τους, και θα συνεχίσουμε να τα αποτρέπουμε να προβαίνουν σε πράξεις που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν τη Νότια Ασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής Προεδρίας, Τζέι Κάρνεϊ. www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν

Στρατιωτικό ελικόπτερο του ΝΑΤΟ συνετρίβη σήμερα στο Αφγανιστάν, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν επιζώντες. Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι το ελικόπτερο, τύπου Black Hawk, κατέπεσε στα νοτιοδυτικά της χώρας, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει και την επαρχία Χελμάντ, το παραδοσιακό προπύργιο των Ταλιμπάν. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι η συντριβή του οφείλεται στην κακοκαιρία. Άλλος αξιωματούχος είπε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα άτομα. www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

«Παιχνίδια κυβερνοπολέμου» από ΗΠΑ και Κίνα

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

«Παιχνίδια κυβερνοπολέμου» από ΗΠΑ και Κίνα

«Αθόρυβος πόλεμος» στον κυβερνοχώρο, καθώς εντείνονται οι επιθέσεις κατά κυβερνητικών και εταιρικών στόχων. Αθόρυβα και…αόρατα μεν, πραγματικά δε, ΗΠΑ και Κίνα εμπλέκονται σε «παιχνίδια κυβερνοπολέμου», ενώ αυξάνεται η αμερικανική δυσαρέσκεια σχετικά με την έκταση, αλλά και τη θρασύτητα των κυβερνοεπιθέσεων κατά δυτικών κυβερνήσεων και επιχειρήσεων που θεωρείται πως ενορχηστρώνονται από την Κίνα.

FT: Η ανοησία της κυρίας Kirchner στην υπόθεση YPF

FT: Η ανοησία της κυρίας Kirchner στην υπόθεση YPF

By John Gapper Ορισμένες φορές η πιο προφανής και δελεαστική στρατηγική είναι η πιο ανόητη. Αυτό αρμόζει για την απόφαση της Αργεντινής να κατασχέσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της YPF, της μεγαλύτερης πετρελαϊκής της χώρας, από τον ισπανικό ενεργειακό όμιλο Repsol. Η στρατηγική είναι προφανής επειδή οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν συχνά καταφύγει στην πρακτική της απαλλοτρίωσης των περιουσιακών στοιχείων ξένων εταιρειών, με πρώτη τη Βολιβία το 1937 στην υπόθεση της Standard Oil. Είναι επίσης δελεαστική για την πρόεδρο Christina Fernandez de Kirchner επειδή το πετρέλαιο είναι ακριβό, η εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή της αποδυναμώνεται και η Repsol αποτελεί εύκολο στόχο. Είναι, όμως, και ανόητη.