Ετικέτες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ KAΪΤΕΛ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1940-41 ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ KAΪΤΕΛ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1940-41 ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 24, 2012
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ
Πρώην Υπουργός – Παλαίμαχος Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Οι Έλληνες στον Β΄ ΠΠ πολέμησαν τον φασισμό, τον Ναζισμό και τον Κομμουνισμό.
Ο Στρατάρχης Καϊτελ, Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας στον Β΄ ΠΠ, δήλωσε στη Δίκη της Νυρεμβέργης ότι: «Η αναπάντεχη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων επιβράδυνε κατά δύο και πλέον ζωτικούς μήνες την επίθεση μας κατά της Ρωσίας. Αν δεν είχαμε τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση, άλλη θα ήταν η έκβαση του πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο και γενικά τουΠολέμου και άλλοι θα ήταν σήμερα κατηγορούμενοι».

Μπαμπινιώτης: «Οι νέοι θα πληρώσουν ακριβά τα greeklish»


Μπαμπινιώτης: «Οι νέοι θα πληρώσουν ακριβά τα greeklish»

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 24, 2012
%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82.jpg
Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας
Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων, λόγω της αυξανόμενης χρήσης των «greeklish», επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης.
«Εγώ θα έλεγα στον κόσμο που μας ακούει: ‘’τη γλώσσα και τα μάτια σας’’. Θα έλεγα ότι σε ημέρες κρίσης θα πρέπει να σκύψουμε σε ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτός ο τόπος, που είναι ο πολιτισμός μας, η παράδοση μας και με τον πιο εύγλωττο τρόπο η γλώσσα μας. Δεν είναι απλό εργαλείο η γλώσσα. Είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ιστορία μας, είναι η σκέψη μας, είναι η νοοτροπία μας, είναι η ταυτότητά μας. Πάνω από όλα η γλώσσα είναι αξία».
Αναφερόμενος στην ευρέως διαδεδομένη χρήση των «greeklish» (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) μεταξύ των νέων που στέλνουν γραπτά μηνύματα από τα κινητά τηλέφωνα ή συνομιλούν μέσω του Διαδικτύου, ο Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής, και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τόνισε:
«Τα greeklish είναι ο καλύτερος δρόμος αποξένωσης από την εικόνα της λέξης. Αυτό…
μπορεί οι νέοι άνθρωποι να το πληρώσουν ακριβά. Έχουμε ελληνικές γραμματοσειρές και μπορούμε, αξιοποιώντας το Διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα, να χρησιμοποιούμε τις ελληνικές γραμματοσειρές που έχουν το προτέρημα να δίνουν την εικόνα της λέξης, το οπτικό ίνδαλμα, και να μας συμφιλιώνουν με την ορθογραφία της λέξης και με τη σημασία της»

Ο Καπετάν Μανώλης Μπαντουβάς έστειλε στον αγύριστο τον Βρετανό που του έταζε προεδριλίκια για να αποσχίσει την Κρήτη από την Ελλάδα!


Ο Καπετάν Μανώλης Μπαντουβάς έστειλε στον αγύριστο τον Βρετανό που του έταζε προεδριλίκια για να αποσχίσει την Κρήτη από την Ελλάδα!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 24, 2012
undefined
Για να καταλάβετε ποιοί κρετίνοι ήθελαν να κάνουν την Κρήτη υπόδουλο προτεκτοράτο.
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ
Μια πρώτη αναφορά, μαρτυρείται απ’ τον οπλαρχηγό της κρητικής αντίστασης κατά των Γερμανών, Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά. 
Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος, στον συγγραφέα Αντώνη Σανουδάκη, του προτάθηκε από τον Βρετανό πράκτορα των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (Special Operations Executive), Μόντι Γουντχάουζ (Monty Woodhouse), που βρίσκονταν τότε στο νησί και συνεργάζονταν με τις ντόπιες δυνάμεις, να ηγηθεί (ο Μπαντουβάς) αυτονομιστικής κίνησης με την οικονομική στήριξη της Αγγλίας. Σε αντάλλαγμα, ο Μπαντουβάς θα χριζόταν πρώτος πρόεδρος της αυτόνομης Κρήτης. 
Ο Μανώλης Μπαντουβάς, αντέδρασε σαν γνήσιος Έλληνας και δη Κρητικός: Αρνήθηκε, κι όπως λέγεται, συνέλαβε επί τόπου τον Γουντχάουζ και τον διέταξε να εγκαταλείψει την Κρήτη άμεσα.
Δείτε και άλλα τρανταχτά ντοκουμέντα στο εξαιρετικό GREEKNATION

Αγωγή Τσίπρα στη γερμανική Bild για τις ύβρεις εναντίον του


Αγωγή Τσίπρα στη γερμανική Bild για τις ύβρεις εναντίον του

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Φεβρουαρίου 24, 2012

undefinedΑγωγή στη γερμανική εφημερίδα Bild αναμένεται να καταθέσει ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίων του.

Λόγω της αποχής των δικηγόρων, η αγωγή αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενηες ημέρες.

Πρόσφατα η Bild είχε γράψει ότι «ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που έγραψε ότι σκέφτεται σαν «άξεστος και εκβιαστής». 

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα είχε πει ότι: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις λάσπης, που δεν θα μείνουν αναπάντητες (…), θα λογοδοτήσουν όσοι επιτίθενται με αυτό τον τρόπο».

Παιδί Φάντασμα είπε


Eίναι απίθανη μαλακία και συγνώμη για την λέξη να εποτίθεται κανείς σήμερα στον Τσίπρα ή στο ΚΚΕ ή στον Καζάκη ή στον Καμμένο.
Βρισκόμαστε σε ένα φοβερό αδιέξοδο.
Το αδιέξοδο αυτό μας υποχρεώνει, εμας, τον λαό ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ τις αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας, αυτές που έχουμε, όχι αυτές που δεν έχουμε ή που θα θέλαμε να είχαμε, στην δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου. Δεν είναι ώρα τώρα να θυμίζουμε τα λάθη του παρελθόντος. Είναι η ώρα της ενότητος, ενότητος που θα την επιβάλλει ο λαός.
Κάθε λόγος άλλος είναι λόγος προδοσίας.
ΕΝΌΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Αν δεν γίνει αυτό, απλά θα εξαφανιστούμε.

Μάχου υπέρ πίστεως (ξεχασμένες επέτειοι)


Μάχου υπέρ πίστεως (ξεχασμένες επέτειοι)

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Φεβρουαρίου 24, 2012
O Αλέξανδρος Υψηλάντης υπήρξε λόγιος, στρατηγός και διετέλεσε αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας. Γεννήθηκε το 1792 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν υιός του Κωνσταντίνου Υψηλάντη, ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας και γόνου εύπορης και ισχυρής Φαναριώτικης οικογένειας. Το 1810 κατατάχτηκε με το βαθμό του ανθυπίλαρχου στο σώμα εφίππων σωματοφυλάκων του Τσάρου Αλέξανδρου Α΄ της Ρωσίας. Διακρίθηκε στους πολέμους κατά του Ναπολέοντα, όπου στη μάχη της Δρέσδης, έχασε το δεξί του χέρι.
Κληρονόμος των μεγάλων παραδόσεων και προσπαθειών της οικογένειας των Υψηλάντηδων είχε θέσει ως μοναδικό σκοπό και όνειρο της ζωής του την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους. Συγκεκριμένα στο Συνέδριο της Βιέννης εξέφρασε την άποψη ότι το ζήτημα των Ελλήνων είναι υπόθεση του Χριστιανισμού και ανθρωπισμού, η οποία θα πρέπει να αναχθεί σε υπόθεση όλης της Ευρώπης.

ΕΚΚΛΗΣΗ «Προστατέψτε την ιστορία της Πόλης»


ΠΈΜΠΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

ΕΚΚΛΗΣΗ «Προστατέψτε την ιστορία της Πόλης»


Δεν πρόλαβε να δει ξανά το φως ένα τμήμα βυζαντινού παλατιού της Κωνσταντινούπολης, αφού ένα πενταώροφο ξενοδοχείο το βύθισε ξανά στο σκοτάδι. Το πολυτελές κτίριο κατασκευάστηκε στην περιοχή Σουλταναχμέτ πάνω σε τείχη που ανακαλύφθηκαν κατά τις εργασίες ανέγερσης και που ανήκουν στη βυζαντινή και προβυζαντινή περίοδο.

Όμηρος vs Βίσμαρκ


Όμηρος vs Βίσμαρκ

Ο πολιτισμός ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό
γράφει ο Chems Eddine Chitour
«Ξένε, το έθιμο μου είναι να τιμήσω τους φιλοξενημένους»  Όμηρος (Η Οδύσσεια)

«Διπλωματία χωρίς όπλα είναι μουσική χωρίς όργανα»  Ότο φον Βίσμαρκ 


Αυτά τα δύο ρητά σε αντιπαράθεση: το πρώτο αντανακλά την ανθρωπιστική διάσταση του πατέρα της Ιλιάδας και της Οδύσσειας περιγράφοντας σε αυτό το μεγάλο ποίημα έναν θυμό πάνω από τον άνθρωπο, που είναι το θέμα–κλειδί της εποποιίας που δεν απέκτησε ούτε μια ρυτίδα μετά από 32 αιώνες.