Ετικέτες

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΠΩΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ «ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ» ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ!!!

*Εμπνεόταν από την Αρχαία Ελλάδα, αλλά ρήμαξε την σύγχρονη Ελλάδα όταν την κατέκτησε.

*Θαύμαζε την αρχαία Ελλάδα, αλλά
κατέστρεψε την Ελλάδα της εποχής του


«[…] δ) Μόνο ένας γνήσιος Γερμανός μπορεί να έχει το δικαίωμα της υπηκοότητας. Γνήσιος Γερμανός μπορεί να θεωρηθεί κάποιος που έχει γερμανική καταγωγή, ανεξαρτήτως θρησκείας. Συνεπώς, κανένας Εβραίος δε μπορεί να θεωρηθεί γνήσιος Γερμανός, ε) Όσοι δεν έχουν δικαίωμα υπηκοότητας μπορούν να θεωρούνται μόνο φιλοξενούμενοι στη Γερμανία και πρέπει να υπάγονται στους νόμους περί αλλοδαπών, στ)

 Μόνο οι πολίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για την ηγεσία και τους νόμους του κράτους. Έτσι, απαιτούμε μόνο όσοι έχουν δικαίωμα υπηκοότητας να πρέπει να έχουν πρόσβαση στην εργασία σε οποιαδήποτε δημόσια θέση, είτε σε εθνικό είτε τοπικό επίπεδο – είμαστε αντίθετοι στο διεφθαρμένο κοινοβουλευτικό σύστημα στο οποίο οι άνθρωποι εργάζονται με βάση το κόμμα στο οποίο ανήκουν και όχι σύμφωνα με τον χαρακτήρα και την ικανότητά τους […]».

Αυτές οι προτάσεις περιέχονται αυτούσιες στο πρόγραμμα των εικοσιπέντε σημείων του Κόμματος των Γερμανών Εργατών και εκφωνήθηκαν από τον Αδόλφο Χίτλερ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνος του Τομέα Προπαγάνδας, σε συγκέντρωση του κόμματος στις 24 Φεβρουαρίου 1920.

Γιατί το Ισραήλ απολογήθηκε στην Τουρκία;

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
Στις 22 Μαρτίου, ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, επισκεπτόμενος το Ισραήλ έπεισε τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου να τηλεφωνήσει στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγγίπ Ερντογάν, και να απολογηθεί για “επιχειρησιακά λάθη” των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων που οδήγησαν στο θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών, οι οποίοι επέβαιναν του τουρκικού πλοίου Μαβί Μαραμαρά στις 31 Μαίου του 2010. Την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο πρωθυπουργών παρακολουθούσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

Στη Γάζα οι μαθητές θα χωρίζονται ανάλογα με το φύλο

undefined by Βούλγαρης Χρήστος

русский язык школьник обученик инностранец
Φωτογραφία: ΡΙΑ-Νόβοστι
Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ενέκρινε νόμο που απαγορεύει την από κοινού εκπαίδευση αγοριών και κοριτσιών ηλικίας άνω των 9 ετών.
Ο διαχωρισμός των φύλων στην εκπαίδευση για πρώτη φορά επηρεάζει τους μαθητές των μεσαίων τάξεων. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα. Οι εκπρόσωποι της Χαμάς υποστηρίζουν ότι ο διαχωρισμός θα συμβάλλει στη διατήρηση των ισλαμικών παραδόσεων.
Πριν από ένα μήνα, ο ΟΗΕ ακύρωσε φιλανθρωπικό μαραθώνιο στη Λωρίδα της Γάζας, όταν η Χαμάς ανακοίνωσε ότι στο μαραθώνιο δεν επιτρέπεται να λάβουν μέρος γυναίκες.

Ένα αργυρό και τρία χάλκινα από τους φοιτητές του Πολυτεχνείου στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών!


Ένα αργυρό και τρία χάλκινα από τους φοιτητές του Πολυτεχνείου στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών !
Για μία ακόμη χρονιά, στέφθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της δεκαμελούς φοιτητικής ομάδας της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην 7η Μαθηματική Ολυμπιάδα για φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Νοτιανατολικής Ευρώπης, (SEEMOUS 2013) South Eastern European mathematical for University students with Internation Participation, που φέτος διεξήχθη στην Αθήνα.

Campanillismo: τευτονικός εθνικισμός

 Φαίδων Μαλιγκούδης*
Το κατεξοχήν χαρακτηριστικό της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας είναι η περίοδος που την εγκαινιάζει αφενός ο ζήλος της μετεπαναστατικής Γαλλίας, του πρώτου εθνικού κράτους, να διακηρύξει τη νίκη των ιδεολογικών αρχών της κυριαρχίας του Λαού, του Εθνους, και από την άλλη πλευρά η αγωνία της Κ. Ευρώπης, των γερμανικών κυρίως μοναρχικών καθεστώτων, να διατηρηθεί το πατροπαράδοτο πολιτικό σύστημα.

Ήταν μειονότητα οι Έλληνες στην Μικρά Ασία;

ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΟ 1912;
Ένα από τα κυριότερα επιχειρήματα όσων κατέκριναν και κατακρίνουν την Μικρασιατική Εκστρατεία είναι ότι η Μικρά Ασία κατοικούνταν στη συντριπτική πλειοψηφία της από Τούρκους, ότι οι Έλληνες ήταν μια μικρή μειονότητα και συνεπώς δεν είχε δικαίωμα το ελληνικό έθνος να ζητήσει τμήμα της Μικρασίας. Παρακάτω θα εξετάσoουμε το κατά πόσο αληθεύει η άποψη για “τουρκική Μικρά Ασία”.

Σάλος στην Ολλανδία: Νόμιμο το κόμμα των παιδεραστών.Και να σκεφτεί κανείς ότι κι οι Ολλανδοί μας κουνούσαν το δάχτυλο και μας διακωμωδούσαν για την πλάκα τους

Σάλος στην Ολλανδία: Νόμιμο το κόμμα των παιδεραστών


Πρωτοφανής απόφαση του Εφετείου στην Ολλανδία. Έκρινε ότι το κόμμα Martijn, που προωθούσε την παιδεραστία δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου

Περιοδικό Lancet: Σε έξαρση μεταδοτικές ασθένειες και αυτοκτονίες λόγω κρίσης στην Ελλάδα

Πλήγμα στην υγεία από την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό
 Περιοδικό Lancet: Σε έξαρση μεταδοτικές ασθένειες και αυτοκτονίες λόγω κρίσης στην Ελλάδα
Σοβαρό πλήγμα στην υγεία έχει προκαλέσει η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, με αύξηση των αυτοκτονιών και των μολυσματικών ασθενειών, την ώρα που οι πολιτικοί αρνούνται πεισματικά να δεχτούν το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουν.Οι τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό και η αυξανόμενη ανεργία οδηγεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στην κατάθλιψη, ενώ η μείωση των εσόδων δεν επιτρέπει στους περισσότερους πλέον να επισκέπτονται συχνά τον γιατρό ή να αγοράζουν φάρμακα.Στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αυτοκτονίες, ενώ συχνότερα είναι και τα κρούσματα μεταδοτικών ασθενειών, όπως ο HIV, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.
Η αντιμετώπιση των απειλών αυτών απαιτεί ισχυρά συστήματα κοινωνικής προστασίας, αναφέρουν οι ερευνητές. Ωστόσο, τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ψαλιδίζουν σταδιακά αυτό το δίχτυ ασφαλείας.

Δώδεκα μύθοι για τις σχέσεις

Σε μια καλή σχέση δεν υπάρχουν τσακωμοί. Οι καυγάδες σε μια σχέση δεν σημαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. H ποιότητα της σχέσης δεν εξαρτάται τόσο από τη συχνότητα ή το θέμα της διαφωνίας, αλλά κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζετε και τη λύνετε. Σημασία δεν έχει αν τσακώνεστε, αλλά πώς τσακώνεστε.