Ετικέτες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013


Ο Ιλία Πριγκοζίν και το Xάος

 
 
 
 
 
 
1 Vote

Prigogine
Σημ.Αμετανόητου: O καθηγητής Ιλια Πριγκοζίν πέθανε το 2003.Είναι ελάχιστα γνωστός στους Ελληνες.Αγάπαγε πολύ την Ελλάδα και το έργο του είναι τεράστιο.Το κλασσικό βιβλίο του “Τάξη μέσα από το Χάος” είναι ένα βιβλίο που σου ανοίγει τα μάτια σε όλα τα πεδία.Δεν είναι τυχαίο που πολλοί κοινωνικοί επιστήμονες μελετούν ακόμα αυτό το βιβλίο…Οι εξελίξεις γενικά στην Ελλάδα και στον κόσμο, με υποχρεώνουν να αφιερώσω αυτήν την ανάρτηση στον φίλο του blog Λεωνίδα, ο οποίος (ουσιαστικά) ανησυχεί και για την ΤΑΞΗ και για το ΧΑΟΣ…θα του πώ μόνο ότι… είμαστε “dust in the wind…”
Ραντεβού με ένα Νόμπελ 
του Αλκη Γαλδαδά
Ο Αγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, από τα βάθη του 14ου αιώνα, δεν δίστασε να προειδοποιήσει τους ανθρώπους ότι «κάθε λόγος παλαίει προς κάθε λόγον». Το έδειξαν, γράφει, οι έλληνες φιλόσοφοι και οι μαθητές τους ανατρέποντας συνεχώς ο ένας τον άλλον και ανατρεπόμενοι από άλλες ανώτερες φαινομενικά αποδείξεις.Χρειάζεται λοιπόν ετοιμότητα και καθαρό μυαλό για να δεχθούμε την κάθε επόμενη ανατροπή που έρχεται να μας αλλάξει την αντίληψη για τον γύρω κόσμο και να υπαγορεύσει εντελώς καινούργιες συμπεριφορές.

Οι Διώξεις των Ελλήνων Φιλοσόφων!



 
 
 
 
 
 
2 Votes

Greek philosophers Greek_philosopher (2) Greek_philosopher (3)
Οι Αρχαίοι  Έλληνες Φιλόσοφοι, Διά-Στοχαστικοί… και το Ελληνικό θεοκρατικό, συντηρητικό κατεστημένο στην Αρχαιότητα. Αρχαίοι Έλληνες Δια-στοχαστές, Δια-νοούμενοι, Επιστήμονες και Φιλόσοφοι με πλήθος, απειράριθμες ιδέες και επιστημονικές ανακαλύψεις που αρκετές από αυτές, έφτασαν μέσα από τα βιβλία τους στο σήμερα, ενώ πολλαπλάσιες αυτών, τις έκαψαν οι επελάσεις των βαρβάρων, με προεξέχοντες τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα στην Περσέπολη, (ακόμη απορώ γιατί τον λένε Μέγα) Έλληνες και Ρωμαίους διώκτες της γνώσης, Βυζαντινούς χριστιανούς επισκόπους,  στο πέρασμα των αιώνων, μαζί με βιβλιοθήκες γεμάτες με θησαυρούς Γνώσης και Σοφίας.

Η «μαφία» του Αγίου Παντελεήμονα: Ενας διοικητής Τμήματος, μια υποψήφια βουλευτής και ένας απόστρατος



Η «μαφία» του Αγίου Παντελεήμονα: Ενας διοικητής Τμήματος, μια υποψήφια βουλευτής και ένας απόστρατος
Στα «δίχτυα» της Αστυνομίας έπεσαν ο πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα, ένα απόστρατος αστυνομικός που εκτελούσε χρέη μπράβου καθώς και μια υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε πρωτοστατήσει στην ομάδα των «αγανακτισμένων κατοίκων» της περιοχής.
Ο πρώην διοικητής και μια άλλη γυναίκα συνελήφθησαν, ενώ ο απόστρατος και η Θ.Σ., η υποψήφια βουλευτής της Χ.Α. αναζητούνται. Ωστόσο, αυτό που άφησε άφωνους τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που διενήργησαν έρευνα στα σπίτια τους, ήταν το οπλοστάσιο που είχαν στήσει τα τέσσερα μέλη της ομάδας, αλλά και τα «μαϊμού» προϊόντα τα οποία βρέθηκαν σπίτι τους, γεγονός που αφήνει σοβαρές υπόνοιες παρεμπορίου.

Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Τώρα θα δείτε σιχάματα -Τι είπε για Μπόμπολα, Πρετεντέρη και Βερύκιο


2/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 23 εμφανίσεις
Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Τώρα θα δείτε σιχάματα -Τι είπε για Μπόμπολα, Πρετεντέρη και Βερύκιο [εικόνες]
Προκλητικός ο Ηλίας Παναγιώταρος μετά την απόφαση των ανακριτών να τον αφήσουν ελεύθερο, μαζί με τους δύο άλλους συναδέλφους του βουλευτές, και έβριζε τους δημοσιογράφους αποχωρώντας από την Ευελπίδων.
«Τώρα θα δείτε σιχάματα!» είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μπροστά στην Ευελπίδων. Κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια οι τρεις βουλευτές επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους απειλώντας “αν πλησιάσετε θα τη φάτε στα μάτια. Συγκεκριμένα ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε «να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό» για να φωνάξει και ο Νίκος Μίχος «θα σας ξεφτυλίσουμε. Είστε δούλοι» και στη συνέχεια ο κ.Παναγιώταρος πρόσθεσε «άντε σιχαμένα ανθρωπάκια του Μπόμπολα, αντε ξεφτίλες, δουλάκια είστε».

Πέθανε ο συγγραφέας του «Κόκκινου Οκτώβρη» Τομ Κλάνσι


ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 66 ΕΤΩΝ
Ο Τομ Κλάνσι, αμερικανός συγγραφέας μυθιστορημάτων κατασκοπείας πολλά από τα οποία έχουν μεταφερθεί και στον κινηματογράφο, πέθανε σε ηλικία 66 ετών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Νew York Times, επικαλούμενη τον εκδοτικό του οίκο G.P. Putnam’s Sons.
Πέθανε ο συγγραφέας του «Κόκκινου Οκτώβρη» Τομ Κλάνσι
Σύμφωνα με την εφημερίδα Baltimore Sun, ο Κλάνσι εξέπνευσε χθες Τρίτη βράδυ στο νοσοκομείο Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης, απ’ όπου κατάγεται, έπειτα από σύντομη νοσηλεία εξαιτίας μιας ασθένειας.

Χότζας προς γυναίκες: “Να τρώτε ξύλο για να μην έχετε κυτταρίτιδα”!


2/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 3 εμφανίσεις

undefined
Οι φανατικοί ισλαμιστές είναι γνωστό ότι τη θέση της γυναίκας στη κοινωνία την βλέπουν ας το πούμε ευγενικά ,περίεργα. Διαβάστε το κήρυγμα ενός χότζα του του θρησκευτικού τάγματος Χαζρετουλάχ,ο οποίος απευθυνόμενος σε γυναίκες τους εξηγεί γιατί είναι καλό να τρώνε ξύλο από τους άνδρες τους.
Σύμφωνα με τη μετάφραση από τα tourkikanea.gr τέσσερις είναι …οι ωφέλειες του ξύλου:

Η μάχη των Γαυγαμήλων (331 π.Χ)



η επίθεση των περσο σκυθικών αρμάτων στην μάχη των γαυγαμήλων - 
πίνακας του andre castaigne_1898 πηγή: wikipedia
Ο Πλούταρχος περιγράφει στο έργο του "Βίοι Παράλληλοι,-Αλέξανδρος"

31. Ο Αλέξανδρος Γ’ ο Μακεδών, αφού κυρίευσε όλη την περιοχή του Ευφράτη, προχωρούσε εναντίον του Δαρείου Γ’ του Κοδομανού που ερχόταν προς τα κάτω με ένα εκατομμύριο στρατό. […]

Η μεγάλη μάχη με τον Δαρείο δεν έγινε, όπως γράφουν πολλοί, στα Άρβηλα, αλλά στα Γαυγάμηλα. Η λέξη στην τοπική γλώσσα σημαίνει σπίτι καμήλας, επειδή κάποιος από τους αρχαίους βασιλείς, ξεφεύγοντας από τους εχθρούς με καμήλα δρομάδα, την άφησε εδώ δίνοντας για τη φροντίδα της κάποια χωριά και εισοδήματα. Κατά τη διάρκεια του Βοηδρομιώνα (Σεπτέμβριο) έγινε έκλειψη Σελήνης, στην αρχή περίπου των μυστηρίων που τελούνταν στην Αθήνα και έντεκα νύχτες μετά την έκλειψη οι στρατοί ήλθαν αντιμέτωποι. Ο Δαρείος είχε οπλισμένη τη δύναμή του και περιφερόταν με λαμπάδες ανάμεσα στις στρατιωτικές τάξεις, ενώ ο Αλέξανδρος, καθώς κοιμούνταν οι Μακεδόνες, πέρασε τη νύχτα μπροστά στη σκηνή με το μάντη Αρίστανδρο, κάνοντας μυστικές τελετές και προσφέροντας θυσίες στο Φόβο.

Νέα μέτρα κατά των αστέγων στην Ουγγαρία








Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας υιοθέτησε ένα νέο νόμο ο οποίος επιτρέπει στις τοπικές αρχές να καθορίζουν ζώνες απαγορευμένες για τους άστεγους και να καταστρέφουν τα αυτοσχέδια καταλύματά τους, με την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου που καταγγέλλεται ότι ποινικοποιεί τη φτώχεια.

Υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό προωθεί την προστασία "της δημόσιας τάξης, της ασφάλειας, της υγείας και των πολιτιστικών αξιών", ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα στις τοπικές αρχές να καθορίζουν ζώνες, κυρίως τουριστικές, στις οποίες απαγορεύεται η πρόσβαση στους άστεγους, και να καταστρέφουν τις καλύβες και τα προσωρινά καταλύματά τους.

Λουκέτο και στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

  • undefined



Το νησάκι Λίμπερτι όπου βρίσκεται το άγαλμα, το οποίο ανήκει στα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ, θα παραμείνει κλειστό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δεκάδες υπάλληλοι κρουαζιερόπλοιων κινητοποιήθηκαν για να ενημερώσουν, με ατελείωτη υπομονή και σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να δει από κοντά το άγαλμα.

ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΑΠ...Emma Delta (ΟΠΑΠ): Δάνειο 400 εκ. με κολοσσιαίο επιτόκιο


undefined


Θα βγαίνουν οι τόκοι των 40 εκατ. ευρώ από το μέρισμα;
Η εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό για την αγορά του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ, η Emma Delta ολοκλήρωσε χθες την διαδικασία του δανεισμού της για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του ΟΠΑΠ (622 εκατ. ευρώ και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ετήσιες δόσεις). Δανείστηκε 400 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης δύο σειρών ομολόγων 4ετούς διάρκειας με μέσο σταθμικό επιτόκιο 9,8% (τα πρώτα 250 εκατ. ευρώ με 8,5% και τα υπόλοιπα 150 εκατ. με 12%). Αυτό σημαίνει ότι το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του δανείου (οι τόκοι δηλαδή που θα πληρώνει) θα είναι περίπου 40 εκατ. ευρώ.

ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ???

Ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας σε πλήρη εξέλιξη...
undefined
by ago

προσπαθώνταςμπορούμεκαλύτερα.blog

Ο μοχθηρός ψευτοφιλόπατρις!



 
 
 
 
 
 
1 Vote

Happy familyby ~left-eris
ποίημα του Μικέλη Άμβλιχου
Το πρόσωπό του εκείνο το γιωμένο ,
που της καρδιάς του δείχνει τη σκουριά ,
το γέλιο το κρυφό και λυσσιασμένο ,
που η δυστυχία των άλλων του γεννά ,
το φθονερό του μάτι το σβυσμένο ,
που δείχνει βουλιμία για συμφορά ,
μας εξηγούν γιατ’ είναι διψασμένο
το αχείλι του και πόλεμο ζητά .
Ζητάει να ιδή στα μαύρα φορεμένους
πατέρες και μανάδες που μισεί
να τους ιδή στα δάκρυα τους πνιγμένους ,
θάναι δροσιά στην έρμη του ψυχή .
Για τούτο υπέρ πατρίδος σκούζει-κράζει ,
όρνιο που για κουφάρια αναστενάζει .

Ανυποχώρητη η τρόικα στην απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων


Αμετακίνητη στο θέμα της πλήρους απελευθέρωσης των επαγγελματικών μισθώσεων εμφανίζεται η τρόικα, μια εβδομάδα μετά την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τέλος στις «ύβρεις» βάζει το Youtube στο σχολιασμό των αναρτήσεων


Νέες αλλαγές θα πραγματοποιήσει η δημοφιλής ιστοσελίδα διαμοιρασμού βίντεο, αυτή τη φορά δίνοντας περισσότερη αυτονομία στους χρήστες που αναρτούν βίντεο, και περισσότερη οργάνωση στα σχόλια.

Ζηλεύετε το παρελθόν του; Γιατί και πώς να το διαχειριστείτε


Όλοι οι ενήλικες κουβαλούν τις μικρές ή μεγάλες ερωτικές «αποσκευές» τους. Ένας γοητευτικός άνδρας, στα 35 του, είναι απίθανο να μην είχε άλλες συντρόφους στο παρελθόν –ίσως ακόμα και μία άλλη σύζυγο. Το ίδιο και μία γυναίκα.

Και, κακά τα ψέματα, κατά βάθος σας γοητεύει το γεγονός ότι ήσασταν εσείς που καταφέρατε να κερδίσετε τον συγκεκριμένο άνδρα. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν φοβίζουν πλέον κανέναν


Τιερί Μεϊσάν    (μτφ. Κριστιάν)
JPEG - 42.6 ko
Ενώ η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα συζητήσει την υλοποίηση των στόχων της χιλιετίας, τελείως άλλο θέμα απασχολούσε τους διπλωμάτες: εξακολουθούν πάντα οι Ηνωμένες Πολιτείες να είναι η υπερδύναμη που διεκδικούν ότι είναι μετά από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, ή ήρθε η ώρα να απελευθερωθούμε από τη κηδεμονία τους;

Η ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ κας ΤΣΙΠΛΑΚΟΥ

Σάββας Παύλου
Ο Νάσος Βαγενάς το είπε με καίριο τρόπο.
Στην Κύπρο έγινε εισβολή των Τούρκων από τον Βορρά και από τον Νότο έγινε απόβαση διαφόρων δήθεν προοδευτικώνυμων ακαδημαϊκών και άλλων Ελλαδιτών, οι οποίοι ταλανίζουν το ελεύθερο μέρος του νησιού με τις ιδεοληψίες τους, την ασχετοσύνη και αγραμματοσύνη τους.
Ο κυπριακός ελληνισμός έγινε ένας εσμός ινδικών χοιριδίων επί των οποίων πειραματίζονται διάφοροι ιδεοληπτικοί Ελλαδίτες.
Θυμάμαι που όταν επιχειρηματολογούσαμε, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, για την ανάγκη η Ε.Ρ.Τ. να καλύπτει και την Κύπρο.
Μα θέλετε να έρχονται στην Κύπρο τα ελλαδικά τηλεοπτικά σκουπίδια;

Δίναμε λεφτά στον ΕΕΣ για τους καρκινοπαθείς, και κατέληγαν στις τσέπες της ...Αλεξίας Μπακογιάννη. Τι σου είναι η παράδοση. Το μήλο κάτω από τη μηλιά!!!


- Πόρισμα-φωτιά από το σώμα επιθεωρητών 
Πως «μοίραζε» ο Ερυθρός Σταυρός τα χρήματα του εράνου 
Με απευθείας ανάθεση και αντί αμοιβής 320.000 ευρώ, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Αλεξίας Μπακογιάννη αναλάμβανε επί προεδρίας Μαρτίνη την προβολή του εράνου που απέφερε περίπου 1 εκατ. ευρώ 

Του Μανόλη Γαλάνη 

Aμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων.
Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη (φωτό), μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων.

1η Οκτωβρίου 331 πΧ: Η μάχη του Μ. Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα


undefined
Όταν πληροφορήθηκε ο Δαρείος ότι ο Αλέξανδρος πέρρασε τον Τίγρη αφού άφησε τα σκεύη και το θησαυρό του Άρβηλα οδήγησε το στρατό του στα Γαυγάμηλα 30 μίλια δυτικά,περιοχή κατάλληλη για μάχη γιατί είχε ομαλό έδαφος.Εδώ παρέταξε ,στην πιό μακρυνή αριστερή πτέρυγα, τους Βακτριους με αρχηγό το σατράπη της Βακτριανής Βήσσο, κοντά τους τους Δάες και τους Αραχωτούς με αρχηγό τον Βερσαέντη,δίπλα τους τους,τους κυρίως Πέρσες ιππείς και πέζους,τους Σουσίους με τον Οξάρτη και τους Καδούσιους.

undefined
Στην πιό μακρινή δεξιά πτέρυγα παρατάχθηκαν τα στρατεύματα από την Συρία με τον Μαζαίο και αμέσως μετά οι Μήδοι με τον Ατροπάτη, έπειτα οι Παρθυαίοι,οι Σάκες,οι Τάπουροι και οι Υρκάνιοι πυ ήταν όλοι ιππείς με τον Φραταφέρνη και τελευταίοι οι Αλβανοί του Καυκάσου με τους Σακεσίνες. Ο ίδιος ο Δάρειος παρατάχθηκε στο κέντρο μαζί με έφιππους Πέρσες σωματοφύλακες,που ονομάζονταν και μηλοφόροι ,λόγω του χρυσού μήλου που έφεραν στις λόγχες τους,τους Μάρδους που ήταν άριστοι τοξότες και τέλος τους Έλληνες μισθοφόρους αγνώστου αριθμού.

Πως θα κοπεί η κρατική χρηματοδότηση της ΧΑ – Κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση


Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που αφορά την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Η ρύθμιση κατατέθηκε ως τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια».

Ανασφάλιστους μετανάστες απασχολεί η σύζυγος του Γερμενή




Συνελήφθη και ο πρώην φρουρός του εν λόγω βουλευτή της Χ.Α.
Σε φούρνο στον οποίο απασχολούνται μόνο μετανάστες εργαζόταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής – γνωστός ως «Καιάδας», όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα ΝΕΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ο βουλευτής εργαζόταν σε ένα από τους φούρνους που ανήκουν στην οικογένεια της συζύγου του Ευγενίας Χρήστου.
Στην οικογενειακή επιχείρηση που αποτελείται από τέσσερα καταστήματα (2 στην Αθήνα, 1 στον Πειραιά και 1 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Νέο Κόσμο) το δημοσίευμα αναφέρει ότι εργάζονται μόνο Αλβανοί υπήκοοι χωρίς ένσημα.
Το δημοσίευμα επικαλείται έγγραφο του ΙΚΑ σύμφωνα με το οποίο ο ιδιοκτήτης των φούρνων Ανδρέας Χρήστου και πεθερός του Γερμενή χρωστάει στο ασφαλιστικό ταμείο εισφορές ύψους 470.000 ευρώ.

Νέα τουρκική πρόκληση: Το υπουργείο Πολιτισμού απαγόρευσε να γίνει η Θεία Λειτουργία στο ναό των Ταξιαρχών στο Αϊβαλί


Νέα τουρκική πρόκληση: Το υπουργείο Πολιτισμού απαγόρευσε να γίνει η Θεία Λειτουργία στο ναό των Ταξιαρχών στο Αϊβαλί
Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, καθώς το υπουργείο Πολιτισμό της χώρας απαγόρευσε να παραχωρηθεί ο ναός του Ταξιάρχη στο Αϊβαλί για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Η αρνητική απόφαση στάλθηκε στο Πατριαρχείο αργά το βράδυ της Παρασκευής ενώ ακόμα και μέχρι το Σαββάτο το πρωί γίνονταν προσπάθειες να ανατραπεί. Σημειώνεται ότι το Πατριαρχείο είχε υποβάλει σχετικό αίτημα έξι μήνες πριν και οι απαντήσεις που λάμβανε έκτοτε ήταν καθησυχαστικές και πάντα θετικές.

Χρυσή Αυγή: Πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας και απόστρατο του ΠΝ “άκουσε” ο κοριός της ΕΥΠ



Δύο στρατιωτικοί ένας εν ενεργεία κι ένας ηλικιωμένος απόστρατος έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί να συνομιλούν με στελέχη της Χρυσής Αυγής τηλεφωνικά. Οι συνομιλίες περιλαμβάνονται στις πολλές ώρες ηχογραφήσεων από τον “σούπερ κοριό” της ΕΥΠ. Ο εν ενεργεία είναι ιπτάμενος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Νεαρός σε ηλικία και οι πληροφορίες λένε ότι υπηρετεί σε μάχιμη μονάδα . Στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί δεν αναφέρει οτιδήποτε που θα μπορούσε να τον εμπλέξει σοβαρα με την υπόθεση. Η συζήτηση με τον χρυσαυγίτη είχε να κάνει με τους Τούρκους που αναχαιτίζει στο Αιγαίο και απλά αναφέρθηκε στην αναχαίτιση που έκανε εκείνη την ημέρα.

Φυτό που διευκολύνει την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά ανακαλύφθηκε στην Ταϊλάνδη


1/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 21 εμφανίσεις
Φυτό που διευκολύνει την απεξάρτηση από τη μεθαμφεταμίνη ανακαλύφθηκε στην Ταϊλά
Το Κράτομ, γνωστό και ως Mitragyna speciosa μπορεί να αποτελέσει την φυσική λύση στο πρόβλημα των ναρκωτικών και συγκεκριμένα στην εξάρτηση από την μεθαμφεταμίνη (από την οποία παράγεται και το, ευρέως διαδεδομένο και στην Ελλάδα, Σίσα) αλλά και την ηρωΐνη και την κοκαίνη.
Το μοναδικό αυτό φυτό φύεται αποκλειστικά στην Ταϊλάνδη και ανάμεσα στις «μαγικές» ιδιότητες του είναι η ανακούφιση από τον πόνο και η ψυχική ηρεμία.

Ανακάλυψαν πλαστικό στον Τιτάνα



Ανακάλυψαν πλαστικό στον Τιτάνα

Προπυλένιο εντόπισε στον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, το σπεκτρόμετρο του Cassini ανίχνευσε ίχνη προπυλενίου στα κατώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας του Τιτάνα.
Στη Γη το προπυλένιο, που αποτελείται από τρία άτομα άνθρακα και έξι άτομα υδρογόνου, είναι το βασικό συστατικό πολλών πλαστικών αντικειμένων.

Γερμανός επώνυμα αποκαλύπτει: “Δώσαμε 11 εκατομμύρια “δώρο” για τα υποβρύχια”


 

1/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 30 εμφανίσεις

undefined
 
«Ορισμένοι άνθρωποι με συμβάσεις συμβούλων, που είχαν συναφθεί πριν από 10 χρόνια, απαιτούσαν από μας 66 εκατομμύρια ευρώ. Οι δικηγόροι μας, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο. Γι’ αυτό μας απέτρεψαν από το να εμπλακούμε σε νομική διαμάχη, επειδή οι απαιτήσεις αυτών των ανθρώπων με μεγάλη πιθανότητα θα επιβάλλονταν…Τότε διαπραγματευτήκαμε και από τα 66 φτάσαμε στα 11 εκατομ. ευρώ. Μας φάνηκε καλή συμφωνία».Με αυτόν τον τρόπο απαντά ο πρώην επικεφαλής της Ferrostaal, Ματίας Μίτσερλιχ σε ερώτηση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» - που αναδημοσιεύει το vima.gr- αν δωροδόκησε ποτέ κανέναν για την σύμβαση κατασκευής των υποβρυχίων.

Φορολογικός έλεγχος στο ξενοδοχείο «New Dream» των Μιχαλολιάκου – Ζαρούλια




Φύλλο και φτερό ότι έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή

undefined


Έχει δοθεί εντολή για έλεγχο σε βάθος δεκαετίας στην επιχείρηση, η οποία εδώ και καιρό φαίνεται να έχει εκκρεμότητες με το κράτος

Aποζημίωση 5.000.000 ευρώ σε δύο Eλληνες υποχρεούται να καταβάλει η Τουρκία



ΓΙΑ ΥΛΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

Με σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρεώνει την Τουρκία να καταβάλει αποζημίωση 5.000.000 ευρώ για υλική βλάβη, στους Έλληνες υπηκόους Ιωάννη και Ευάγγελο Φωκά που ζουν στην Κατερίνη, στους οποίους οι τουρκικές αρχές είχαν απαγορεύσει, λόγω της ιθαγένειάς τους και την αρχή της αμοιβαιότητας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, να κληρονομήσουν την ακίνητη περιουσία της αδελφής τους στην Τουρκία.

Quotes of Oliver Cromwell 1599-1658

Header: The Oliver Cromwell Association
Red dotHome

Graphic: "Quote"


---------------------------------------------------------
“i was by birth a gentleman, living neither in any considerable height, nor yet in obscurity. I have been called to several employments in the nation-to serve in parliaments,-and ( because i would not be over tedious ) i did endevour to discharge the duty of an honest man in those services, to god, and his people’s interest, and of the commonwealth; having, when time was, a competent acceptation in the hearts of men, and some evidence thereof.” 
Speech to the first parliament of the protectorate, Sept, 1654.
---------------------------------------------------------
“if the remonstrance had been rejected i would have sold all i had the next morning and never have seen England more, and i know there are many other modest men of the same resolution.”

Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας




Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας


Η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, η εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική θα αποτελέσουν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις τρεις βασικές προτεραιότητες της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Από άποψη κόστους, η Ελληνική Προεδρία θα είναι λιτή, «σπαρτιάτικη», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές, με προϋπολογισμό που δεν ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, έναντι 60-80 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν ξεχωριστά για τις τελευταίες προεδρίες της ΕΕ (την ιρλανδική και την κυπριακή).

Αισθάνομαι ότι με καλέσατε σε μια κακιά φάρσα: Ο ροκ Πουλικάκος κατακεραυνώνει τον Πρετεντέρη ζωντανά στον αέρα




Αισθάνομαι ότι με καλέσατε σε μια κακιά φάρσα: Ο ροκ Πουλικάκος κατακεραυνώνει τον Πρετεντέρη ζωντανά στον αέρα [βίντεο]

Αμηχανία προκάλεσε στο πάνελ της ζωντανής εκπομπής ο γνωστός μουσικός, θρύλος της πόλης Δημήτρης Πουλικάκος, όταν ερωτηθείς από τον Γιάννη Πρετεντέρη για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, του απήντησε «από τις εκπομπές σας περνάγανε το ’96 και δεν μιλάγατε».
Ο Γιάννης Πρετεντέρης έσπευσε να διευκρινήσει πως τότε δεν υπήρχαν «αποτελούσαν περιθωριακή οργάνωση, ένα περιοδικό είχαν» για να συνεχίσει ο Δημήτρης Πουλικάκος με καρφιά για τον επίσης παριστάμενο Μάκη Βορίδη.
«Αισθάνομαι σαν να με καλέσατε να συμμετέχω σε μια κακιά φάρσα» πρόσθεσε ο Δημήτρης Πουλικάκος.

Πηγήiefimerida.gr

Ο Μιχαήλ Άγγελος και οι νωπογραφίες της «Δημιουργίας», στο θόλο της Cappella Sixtinα (1508-1512)


undefined
Η Δημουργία του Αδάμ
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Ο Μιχαήλ Άγγελος, μπορεί να άφησε μεγαλειώδη έργα ζωγραφικής, όμως ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του γλύπτη. Έπειτα από τη ματαίωση του ταφικού μνημείου που του είχε αναθέσει, το 1505, ο Πάπας Ιούλιος Β΄, ο Μιχαήλ Άγγελος αναγκάστηκε, αντί του τάφου, να αναλάβει τη διακόσμηση της οροφής του παρεκκλησίου της CappellaSixtinα[1]. Η σχέση του μεγάλου καλλιτέχνη με το παρεκκλήσι αυτό, αφορά δύο ετεροχρονισμένες εργασίες. Η πρώτη εργασία, που αφορά τον θόλο και τις νωπογραφίες της «Δημιουργίας», ξεκίνησε το 1508 και ολοκληρώθηκε το 1512. Αυτή η εργασία που έμοιαζε με τιμωρία και που έβλαψε την υγεία του, αναδείχθηκε τελικά σε μια δικαίωση του μεγάλου ταλέντου του. Η δεύτερη εργασία,που έγινε εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, του ανατέθηκε από τον Πάπα Παύλο Γ΄ και αφορούσε τη μεγαλειώδη νωπογραφία της «Δευτέρας Παρουσίας», πάνω στον τοίχο του Βωμού του παρεκκλησίου. Το έργο αυτό, ξεκίνησε το 1534 και ολοκληρώθηκε το 1541.

Αφού τάισαν το δράκο τώρα τον σκοτώσουν για να φανούν οι Αϊ Γιώργηδες. Του Κώστα Βαξεβάνη


 

dendias
Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, συμφωνώ. Δεν έγινε τώρα, ήταν όσα χρόνια δρα ρατσιστικά, αντιδημοκρατικά και φονικά. Αλλά η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια εγκληματική οργάνωση με την έννοια που έχει κάποιος στο μυαλό του μια συμμορία η οποία αποκεφαλίζεται, περνά από τα δελτία ειδήσεων για να το χωνέψουν όλοι και στη συνέχεια εξαφανίζεται ώσπου να εμφανιστεί η επόμενη