Ετικέτες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Φυτό που διευκολύνει την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά ανακαλύφθηκε στην Ταϊλάνδη


1/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 21 εμφανίσεις
Φυτό που διευκολύνει την απεξάρτηση από τη μεθαμφεταμίνη ανακαλύφθηκε στην Ταϊλά
Το Κράτομ, γνωστό και ως Mitragyna speciosa μπορεί να αποτελέσει την φυσική λύση στο πρόβλημα των ναρκωτικών και συγκεκριμένα στην εξάρτηση από την μεθαμφεταμίνη (από την οποία παράγεται και το, ευρέως διαδεδομένο και στην Ελλάδα, Σίσα) αλλά και την ηρωΐνη και την κοκαίνη.
Το μοναδικό αυτό φυτό φύεται αποκλειστικά στην Ταϊλάνδη και ανάμεσα στις «μαγικές» ιδιότητες του είναι η ανακούφιση από τον πόνο και η ψυχική ηρεμία.

Ο Εντουαρντ Μπόγιερ, καθηγητής έκτακτης Ιατρικής, εξηγεί πώς τα ροφήματα από βρασμένα φύλλα Κράτομ βοηθούν σημαντικά τους ανθρώπους που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης από «σκληρές» ναρκωτικές ουσίες, όπως το σίσα, η ηρωίνη και η κοκαίνη, ενώ το ίδιο το κράτομ δεν έχει κανένα σύμπτωμα απεξάρτησης. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόγιερ, πρώην ναρκομανής ο οποίος σταμάτησε τα ναρκωτικά και λίγο καιρό αργότερα και την χρήση Κράτομ, είχε ως μοναδικό σύμπτωμα ελαφριά ρινορραγία.
Βέβαια το συγκεκριμένο φυτό δεν είναι ακόμα επίσημα εγκεκριμένο από τον Διεθνή Οργανισμό Φαρμάκων, ωστόσο ο Μπόγιερ υποστηρίζει ότι είναι το ιδανικό και πιο ανώδυνο φάρμακο για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, χωρίς να είναι το ίδιο το φυτό εξαρτησιογόνο.
Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου