Ετικέτες

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

“Άκου κυράτσα του πένθους”: Νέα αθλιότητα σε βάρος της μητέρας του Π.Φύσσα από υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο

ΕΔΕ για τον μόνιμο πυρονόμο που ανάρτησε υβριστικό σχόλιο για τη μητέρα του Π. Φύσσα διέταξε το αρχηγείο της Πυροσβεστικής. Η σχέση του με την Χ. Αυγή
Ακαριαία αντίδραση από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην αποκάλυψη ότι μόνιμος Πυρονόμος ανάρτησε σε ιστοσελίδα με εθνικιστικά κείμενα, ένα άθλιο και προσβλητικό κείμενο για την μητέρα του Παύλου Φύσσα.
Για  την υπόθεση διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική εξέταση ενώ η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εξακριβώσει εάν οι αναρτήσεις έχουν γίνει από τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής ή από άλλο άτομο που χρησιμοποιεί τα στοιχεία του . Εφόσον διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο θα κινηθούν περαιτέρω πειθαρχικές διαδικασίες.

Μαυραγορίτες και «κόκκινα δάνεια»


Εν αρχή ην η αξιολόγηση, ως προαπαιτούμενο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το χρέος, σύμφωνα με τας «γραφάς» του Ντάισελμπλουμ, στο πρόσφατοEurogroup.
Ανακεφαλαιοποίηση που απαιτεί χρόνο, χρήμα και ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» των τραπεζών. Το τόνισε, άλλωστε, και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: «Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της αναγκαίας απομείωσης του χρέους αλλά και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, διασφαλίζοντας πλήρως τις καταθέσεις, αλλά ταυτόχρονα και εξυγιαίνοντας το πιστωτικό σύστημα από τα λεγόμενα «κόκκινα», δηλαδή τα μη εξυπηρετούμενα, δάνεια». Όλα αυτά, βέβαια, πρέπει να «τρέξουν» όπως ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρα Γιουσέιν Μπολτ! Δύσκολα, αλλά μακάρι να τα καταφέρει η κυβέρνηση γιατί αν οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιηθούν μετά το 2015 θα έχουμε «κούρεμα» καταθέσεων

Η Θεατρική παράσταση του 1979 που μιλάει για την σημερινή κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία


Η Θεατρική παράσταση που μιλάει για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία!
4ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Γράφει η kalinda
«Δάφνες και Πικροδάφνες» ενα θεατρικό εργο που ανέβηκε πρωτη φορά το 1979 και φωτογραφίζει εντελώς τυχαία τη σημερινή κατασταση στη Νέα Δημοκρατία!
Προεκλογική περίοδος στην Τρίπολη. Ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος, τοπικοί υποστηρικτές υποψηφίων βουλευτών, συγκεντρώνονται μια χειμωνιάτικη νύχτα στο σπίτι του πρώτου, για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές, θέλοντας ο καθένας τους να αποδείξει την ικανότητα, τη δύναμη και την εξουσία που διαθέτει. Πιστεύοντας ότι είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά και ισχυροί κομματάρχες, ονειρεύονται τη στιγμή που όλα και όλοι θα υποταχθούν στην εξουσία τους. Ο καθένας τους κρατά κρυμμένα μυστικά, που θ’ αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή, για να πλήξει τη σιγουριά των άλλων. Με ένα αόρατο κεντρικό πρόσωπο που φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από κάθε σημαντικό πολιτικό του νομού και ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι. Οι τέσσερις «ισχυροί άνδρες» επιδίδονται σ’ έναν αγώνα επιβίωσης, που απαιτεί ετοιμότητα και στρατηγική, προκειμένου να υπερασπιστούν το προσωπικό τους συμφέρον…
Σας θυμίζει κάτι; 4 υποψήφιοι βουλευτές (στο ιδιο κομμα) τότε, 4 υποψήφιοι αρχηγοί σήμερα στη Νέα Δημοκρατία, ο καθε ένας με το δικο του κομματικο μηχανισμό, με τον καθένα τους να κρατά κρυμμένα μυστικά, που θ’ αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή, για να πλήξει τη σιγουριά των άλλων.

hellasforce.com

Σαν σήμερα, το 1825, εκδίδεται το πρώτο φύλλο τής Γενικής Εφημερίδος τής Ελλάδος



Σαν σήμερα, το 1825, εκδίδεται το πρώτο φύλλο τής Γενικής Εφημερίδος τής Ελλάδος, προδρόμου τής Εφημερίδος τής Κυβερνήσεως.

Οι προσπάθειες για την δημιουργία τυπογραφείου δεν έλειψαν ύστερα από την καταστροφή τού πρώτου στην Κόρινθο το 1822. Η Φιλελληνική Επιτροπή φρόντισε για την προμήθεια ενός πλήρους τυπογραφείου για τις ανάγκες τής ελληνικής Διοικήσεως, παράλληλα με την ελληνική Διοίκηση που παρήγγειλε στον Ντιντό (Didot) ένα τυπογραφείο που έφτασε από την Μασσαλία στον Ναύπλιο τον Απρίλιο τού 1825.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-10 (ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΙΕΣ-)( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ «Φέρτε μου ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών»

 
ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ «Φέρτε μου ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών»
POUTIN
Φέρτε μου ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών είναι η εντολή που φέρεται να έχει δώσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις επίλεκτες δυνάμεις των Spetsnaz που δρουν αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά στη Συρία και ασφαλώς σε συνάρτηση με τις επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει οι αεροπορικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει ζητήσει από τις δυνάμεις του που έχουν εγκατασταθεί και επιχειρούν κυρίως από τη ρωσική βάση της Λαττάκειας, να πιάσουν και να φέρουν ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών, Ebubekir Bağdat, καθώς και όλο το επιτελείο του στην Μόσχα.

Γρηγόρης Ασίκης 1890 – 1966


Γρηγόρης Ασίκης

Τραγουδοποιός του ρεμπέτικου και δεξιοτέχνης στο ούτι. Γνώρισε επιτυχία στα χρόνια του μεσοπολέμου.
Ο Γρηγόρης Ασίκης γεννήθηκε το 1890 στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν το τρίτο παιδί του Βίκτωρα Ασίκη από τη Λέσβο και της Μαριάνθης Ασίκη από το Κοντοσκάλι της Κωνσταντινούπολης. Στα 15 του άρχισε να παίζει ούτι και να ξεχωρίζει για τη φωνή του. Τελείωσε το Ελληνικό σχολείο, έμαθε πολύ καλά την Τουρκική γλώσσα και ασχολήθηκε επαγγελματικά με την κατασκευή μπρούτζινων μεταλλικών κρεβατιών.

Πατρίς Σερό 1944 – 2013


Πατρίς Σερό

Γάλλος σκηνοθέτης του θεάτρου, του κινηματογράφου και της όπερας, ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους δημιουργούς των τελευταίων σαράντα ετών.
Ο Πατρίς Σερό (Patrice Chéreau) γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1944 στο Λεζινιέ, ένα χωριό της δυτικής Γαλλίας. Ο πατέρας του ήταν ζωγράφος και η μητέρα του σχεδιάστρια. Μεγάλωσε στο Παρίσι και στα 16 του εντάχθηκε στο θεατρικό όμιλο του λυκείου Λουί-λε-Γκραν. Σχεδόν αμέσως αναγνωρίστηκε ως παιδί-θαύμα και σε ηλικία μόλις 21 ετών συμμετείχε στο φεστιβάλ του Νανσί, παρουσιάζοντας ένα θεατρικό έργο του Μαριβό, ενώ στα 22 του ανέλαβε τη διεύθυνση του θεάτρου Public-Theatre στο παρισινό προάστιο του Σαρτρουβίλ.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 7 Οκτωβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1571
Ο χριστιανικός στόλος υπό τον Δον Χουάν ντε Αούστρια καταστρέφει στη Ναύπακτο τον τουρκικό του σουλτάνου Σελίμ Β', σταματώντας οριστικά την Οθωμανική επέκταση προς τη Δύση. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας, σκοτώνεται ο ναύαρχος των τουρκικών δυνάμεων Αλί Πασά. (Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου)

Νιλς Μπορ 1885 – 1962

Νιλς Μπορ
Δανός φυσικός, από τους διαπρεπέστερους επιστήμονες του 20ου αιώνα, με σημαντικό έργο στην κατανόηση της δομής του ατόμου και την Κβαντική Φυσική. Για τα επιτεύγματά του τιμήθηκε με Νόμπελ Φυσικής το 1922.
Ο Νιλς Μπορ (Niels Bohr) γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1885 στην Κοπεγχάγη. Ο πατέρας του Κρίστιαν Μπορ υπήρξε καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και ήταν διεθνώς γνωστός για τις μελέτες του σχετικά με την αναπνοή. Η μητέρα του Έλεν Άντλερ προερχόταν από εύπορη εβραϊκή οικογένεια της Κοπεγχάγης, με εξέχουσα θέση στους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους της Δανίας. Ο Μπορ βαπτίστηκε Χριστιανός και εντάχθηκε, όπως και ο πατέρας του, στη Λουθηρανική Εκκλησία. Γρήγορα, όμως, έχασε κάθε θρησκευτικό ενδιαφέρον και μέχρι το τέλος της ζωής του δήλωνε άθεος. Ήταν παθιασμένος ποδοσφαιρόφιλος και στα νεανικά του χρόνια έπαιζε τερματοφύλακας στην ομάδα Ακαντέμισκ Μπόλντκλουμπ της Κοπεγχάγης.

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου


Από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες όλων εποχών, τόσο για τον αριθμό των σκαφών που ενεπλάκησαν, όσο και για την τακτική που εφαρμόστηκε. Έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου 1571 στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου (τότε Λέπαντο), με αντιπάλους τα χριστιανικά κράτη της Δύσης και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έληξε την ίδια μέρα, με θριαμβευτική επικράτηση των Δυτικών.
Η κυριαρχία των Οθωμανών στη Μεσόγειο μετά και την κατάκτηση της Κύπρου (1571) τροφοδότησε τις επεκτατικές τους διαθέσεις προς δυσμάς. Τα χριστιανικά κράτη αφυπνίστηκαν, παραμέρισαν για λίγο τις διαφορές τους και με πρωτοβουλία του Πάπα Πίου Ε' συγκρότησαν στις 25 Μαΐου 1571 τον «Ιερό Αντιτουρκικό Συνασπισμό (Sacra Liga Antiturca). Τον αποτελούσαν η Ισπανία, η Βενετία, η Γένουα, το Παπικό Κράτος, η Σαβοΐα, η Μάλτα και άλλες μικρότερες πόλεις της ιταλικής χερσονήσου. Αποφασίστηκε η συγκρότηση στόλου και η αποστολή του στην ανατολική Μεσόγειο.
H ναυτική δύναμη, με επικεφαλής τον νεαρό ισπανό πρίγκηπα Δον Χουάν της Αυστρίας, συγκεντρώθηκε στη Μεσίνα της Σικελίας και με τις ευλογίες του Πάπα απέπλευσε στις 16 Σεπτεμβρίου 1571. Δέκα μέρες αργότερα, ο στόλος έφθασαν στην Κεφαλλονιά, όπου πραγματοποίησε τις τελευταίες του προετοιμασίες, ενόψει της αναμέτρησής του με τον Οθωμανικό, που ναυλοχούσε στη Ναύπακτο.

Ένας ταξιτζής πήρε τον πιο απρόσμενο επιβάτη. Έναν επιβάτη που του άλλαξε για πάντα τη ζωή.. Αρχική Read more: http://www.epeigon.com/article/enas-taxitzis-pire-ton-pio-aprosmeno-epibati-enan-epi#ixzz3npGXAFRt

Πριν από 20 περίπου χρόνια εργαζόμουν ως ταξιτζής για να ζήσω. Ήταν μια ευχάριστη δουλειά για κάποιον που δεν θέλει ένα αφεντικό συνέχεια πάνω από το κεφάλι του, αλλά και για κάποιον που του αρέσει να γνωρίζει συνέχεια ανθρώπους.
Ένα βραδάκι έγινε κάτι καταπληκτικό. Κάτι που θα το θυμάμαι για πάντα.
Κάποιος ζήτησε ταξί από μια ήσυχη περιοχή της πόλης. Πήγα στο σημείο και είδα ότι αυτός που ζήτησε ταξί, έμενε σε ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο σπίτι.