Ετικέτες

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΑ: Σοβαρή απειλή η Β. Κορέα λέει ο υπουργός Άμυνας


Ηλεκτρονική Έκδοση

ΗΠΑ: Σοβαρή απειλή η Β. Κορέα λέει ο υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λεόν Πανέττα, αποκάλεσε σήμερα τη Β. Κορέα «σοβαρή απειλή» και δήλωσε πως αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή προκειμένου να την προφυλάξουν από βορειοκορεατικές προκλήσεις.
Σε άρθρο του σε νοτιοκορεατική εφημερίδα τόνισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη Ν. Κορέα για την αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης της Β.Κορέας.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν 28.500 στρατιώτες στη Ν. Κορέα από την εποχή του κορεατικού πολέμου που τέλειωσε το 1953 με ανακωχή και όχι με συμφωνία ειρήνευσης.

Η Υεμένη φλέγεται


Η Υεμένη φλέγεται

Το βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας Σανά έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και συγκλονίζεται από αλλεπάλληλες εκρήξεις εδώ και μέρες. Η αποτυχία των κυβερνόντων να επιβάλουν την κατάπαυση πυρός, την οποία και έσπευσαν να ανακοινώσουν θέλοντας να στείλουν μήνυμα ότι ελέγχουν την κατάσταση, το μόνο που απέδειξε ήταν ότι η πάλη μεταξύ αντικαθεστωτικών και της ελίτ του κράτους έχει εντατικοποιηθεί.

Κούρεμα 60%, αύξηση του δανείου στα 130 δισ. και αποκρατικοποιήσεις 30 δισ. μέχρι το 2020


Κούρεμα 60%, αύξηση του δανείου στα 130 δισ. και αποκρατικοποιήσεις 30 δισ. μέχρι το 2020

undefined
Το βασικό “προζύμι” του υπό διαπραγμάτευσης πακέτου διάσωσης της Ελλάδας αποκαλύπτει το protothema.gr.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι προσανατολίζονται να παρουσιάσουν στις τράπεζες και στην ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις συνόδους του ΕυρωπαΪκού Συμβουλίου και του Eurogroup (συμβούλιο υπουργών Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης) ένα σχέδιο που εδράζεται στους εξής τέσσερις πυλώνες :

Λιβύη: Στα δικαστήρια κατά του ΝΑΤΟ η οικογένεια Καντάφι


Λιβύη: Στα δικαστήρια κατά του ΝΑΤΟ η οικογένεια Καντάφι

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σχεδιάζει να προσφύγει η οικογένεια του Μουάμαρ Καντάφι, κατά του ΝΑΤΟ με την κατηγορία των «εγκλημάτων πολέμου», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γάλλου δικηγόρου της οικογένειας. Ο 69χρονος Μουαμάρ Καντάφι, διέφευγε μετά την πτώση της Τρίπολης στα τέλη Αυγούστου, ενώ συνελήφθη ζωντανός στις 20 Οκτωβρίου κοντά στην πόλη της Σύρτης για να σκοτωθεί με σφαίρες με σφαίρες λίγο αργότερα, σε συνθήκες που μέχρι σήμερα παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Σεισμός στην Τουρκία: η Άγκυρα δέχεται την ξένη βοήθεια – 430 οι νεκροί



ΤΡΊΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Σεισμός στην Τουρκία: η Άγκυρα δέχεται την ξένη βοήθεια – 430 οι νεκροί


Erciş, Τουρκία (AP) - Η Τουρκία θα αποδεχθεί την ξένη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης του Ισραήλ, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το φονικό σεισμό που έπληξε την ανατολική χώρα την Κυριακή, ανακοίνωσε την Τρίτη αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών .

Νέα καταδίκη της Τουρκίας για την ομερτά στη γενοκτονία των Αρμενίων


Νέα καταδίκη της Τουρκίας για την ομερτά στη γενοκτονία των Αρμενίων

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία καταδικάστηκε η Τουρκία για την παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης καθηγητή. Είχε μιλήσει για γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915.


Ο Αλτούνγκ Τανέρ Ακμάν, καθηγητής της ιστορίας και εκδότης προσέφυγε στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι δέχεται απειλές ακόμη και για την ίδια του τη ζωή με αποτέλεσμα να ζει μόνιμα υπό μεγάλη πίεση και άγχος και να υποχρεωθεί να σταματήσει να γράφει για το αρμενικό ζήτημα.
Στην απόφασή του το ΕΔΑΔ κάνει αναφορές και σε προγενέστερες καταδικαστικές για την Τουρκία αποφάσεις, που αφορούσαν στη λογοκρισία δημοσιογράφων και συγγραφέων όπως ο Ελίφ Σαφάκ, ο Ορχάν Παμούκ και ο Χραντ Ντινκ.
http://www.enet.gr

'PEKAKA' ou 'Pékéké'? Les mots qui fâchent en Turquie



ΤΡΊΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011


'PEKAKA' ou 'Pékéké'? Les mots qui fâchent en Turquie

Dans le langage officiel politique turc, il y a les mots qu'il ne faut pas dire ou écrire :génocide, sexualité, athéisme, KurdistanIls n'existent pas. Il y a des expressions qu'il faut faire précéder d'un "sözde", un "soi-disant" : le "soi-disant" génocide arménien, la "soi-disant" république de Chypre. Il y a des mentions obligatoires : "l'organisation terroriste" qui désigne, souvent sans le citer, le PKK.

Ιδού οι πεφωτισμένοι σύγχρονοι Νεότουρκοι!



ΤΡΊΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Ιδού οι πεφωτισμένοι σύγχρονοι Νεότουρκοι!

Σε χθεσινή εκπομπή στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg με εξειδίκευση στα οικονομικά, καλεσμένος ήταν ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Tukcell.
Χαρακτηριστικό της συζήτησης του CEO με τον δημοσιογράφο Τσάρλι Ρόουζ ήταν το ότι αναλώθηκε να θριαμβολογεί για την δυναμική της τουρκικής και να πλέκει το εγκώμιο του Ερντογάν:
Το καλύτερο όμως ήταν ότι επιχείρησε να κάνει μάθημα και στους Αμερικάνους:
Ανέφερε, «στην Τουρκία κυβέρνηση ακολουθεί μια πολύ πραγματιστική προσέγγιση. Στις ΗΠΑ, με όλα τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζετε το Κογκρέσο χαλάει χρόνο συζητώντας τι έγινε με τους Αρμένιους, κάτι το οποίο συνέβη πίσω το 1915»!

Προαγωγές- σοκ στην Εθνική Φρουρά- Καζάνι που βράζει οι τάξεις αξιωματικών



ΤΡΊΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Προαγωγές- σοκ στην Εθνική Φρουρά- Καζάνι που βράζει οι τάξεις αξιωματικών

Προχώρησαν σε προαγωγές Υποστράτηγου, Ταξίαρχου και Συνταγματάρχη ενώ δεκάδες αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς παραμένουν στάσιμοι επί σειρά ετών επειδή δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τις προαγωγές τους.

Προβληματικά και τα ελικόπτερα της ΕΦ Ήρθαν κι αυτά με μεταχειρισμένα εξαρτήματα



ΤΡΊΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Προβληματικά και τα ελικόπτερα της ΕΦ Ήρθαν κι αυτά με μεταχειρισμένα εξαρτήματα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΟΛΥπιο σοβαρή απ’ ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί είναι η κατάσταση με τα ιταλικά ελικόπτερα που προμηθεύτηκε πριν μερικούς μήνες η Κυπριακή Δημοκρατία. Εκτός από τα δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας στα οποία διαπιστώθηκε ότι φέρουν επισκευασμένα εξαρτήματα, το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζουν κι αυτά της Ε.Φ.

Τουρκική απειλή κατά της ΑΟΖ της Κύπρου


Τουρκική απειλή κατά της ΑΟΖ της Κύπρου

ΦΟΙΒΟΣ ΚΛΟΚΚΑΡΗΣ
Αντιστράτηγος ε.α.
Η ΚΔ είναι αναγκαίο να συντάξει και εφαρμόσει ενεργειακή στρατηγική με στόχο την αποτελεσματική και ασφαλή διαχείριση του φυσικού αερίου Οι βασικές πτυχές της τουρκικής επεκτατικής στρατηγικής σε βάρος της ΑΟΖ της ΚΔ εκτιμάται ότι είναι: Στόχος: Αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΚΔ και σφετερισμός από την Τουρκία μεγάλου μέρους της ΑΟΖ της Κύπρου.Μέσα: Διπλωματικά, στρατιωτικά, οικονομικά.

Μένει η στρατιά Αιγαίου


Μένει η στρατιά Αιγαίου

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ
Η Τουρκία δεν σχεδιάζει στη φάση αυτή να καταργήσει τη Στρατιά Αιγαίου (Δ’ Στρατιά), σύμφωνα με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η οποία λέει ότι η επανεξέταση της δομής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων γίνεται με βάση τις ανάγκες ασφάλειας και τις απειλές.

Όταν οι Γερμανοί λεηλατούσαν την ελληνική οικονομία


Όταν οι Γερμανοί λεηλατούσαν την ελληνική οικονομία

Μάνος Χωριανόπουλος
Η κατοχή της Ελλάδας από τις στρατιές του Χίτλερ, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στην οικονομία και διέλυσε τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Το NEWS 247 εξασφάλισε και προδημοσιεύει μέρος του αφιερώματος της εφημερίδας “Δημοκρατία”, που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή.

Η Τουρκία….. καταδέχτηκε τελικά βοήθεια από το Ισραήλ!


undefined

Η Τουρκία….. καταδέχτηκε τελικά βοήθεια από το Ισραήλ!

by Λουκάς
undefined
Μετά την κριτική που ασκήθηκε από πολλούς εντός της Τουρκίας και την ανεξήγητη και υπεροπτική στάση που κράτησε η Τουρκία στο θέμα της προσφοράς βοήθειας από διάφορες χώρες και δη από το Ισραήλ, που πρώτο έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στους σεισμοπαθείς της ΝΑ Τουρκίας, η Τουρκία ... καταδέχτηκε τελικά να δεχτεί βοήθεια. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από το Ισραήλ τελικά η βοήθεια θα δοθεί."Η Τουρκία μας ζήτησε τροχόσπιτα για να μείνουν οι άστεγοι.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Οκτωβρίου 25, 2011
Στις 25-10-2011 στο Προξενείο της Στουτγάρδης συγκεντρώθηκαν μαθητές του μοναδικού Γυμνασίου της πόλης μας και του ελληνικού Λυκείου,για να διαδηλώσουν και να εκφράσουν ενεργά την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας,το οποίο ψηφίζεται αυτές της μέρες στη Βουλή.Συμπαραστάτες στο πλευρό των μαθητών είναι οι
γονείς τους και οι Σύλλογοι της Βάδης Βυρτεμβέργης,οι οποίοι συμμερίζονται τις ανησυχίες και τα προβλήματα των μαθητών τους,μιας και το νομοσχέδιο ισοπεδώνει όλη την ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο κρατίδιο.
Ειδικότερα οι μαθητές του Γυμνασίου είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο καθώς το
Υπουργείο Παιδείας κλείνοντας τα Λύκεια τους αφαιρεί το δικαίωμα να μετέχουν της ελληνικής Παιδείας.

Επιχείρηση: Joseph Kony – Εκατό Αμερικανοί Κομάντος στη ζούγκλα!


Επιχείρηση: Joseph Kony – Εκατό Αμερικανοί Κομάντος στη ζούγκλα!


undefined
Στις 14 Οκτωβρίου οι NEW YORK TIMES δημοσίευσαν την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να στείλει εκατό ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων στην Ουγκάντα ώστε να εντοπίσουν τον επικεφαλής της ομάδας Lord’s Resistance Army, Joseph Kony. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ η Lord’s Resistance Army του Joseph Kony συγκαταλέγεται στις τρομοκρατικές οργανώσεις, στρατολογεί μικρά παιδιά και βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο με την κυβέρνηση της Ουγκάντας που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν.

Ανδρείους μπορεί να βγάζει κάθε πατρίδα. Αγίους μόνο η Ελλάδα


Ανδρείους μπορεί να βγάζει κάθε πατρίδα. Αγίους μόνο η Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 25, 2011
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος Κιλκίς
«Ο λαός μας έφτασε στην κορυφή της Αθανασίας, γιατί έφτασε στην άκρη της Θυσίας»
Βασίλης Ρώτας, ποιητής

Αν αγγίξουμε τις συντάξεις για χάρη των Γερμανών, ο κόσμος θα μας σκοτώσει, λέει ο Μπόσι

Αν αγγίξουμε τις συντάξεις για χάρη των Γερμανών, ο κόσμος θα μας σκοτώσει, λέει ο Μπόσι

Δραματικές πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία με την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κυριολεκτικά στο «χείλος του γκρεμού» εξαιτίας της ασφυκτικής πίεσης για μέτρα έως την Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης και την αδιαπραγμάτευτη αντίθεση της Λέγκας του Βορρά στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. «Δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τη συντάξιμη ηλικία στα 67 για να ικανοποιήσουμε τους Γερμανούς. Ο κόσμος θα μας σκοτώσει» δηλώνει ο Ουμπέρτο Μπόσι.

Νέα καταδίκη της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ για «φίμωση» αναφορών στη γενοκτονία των Αρμενίων


Νέα καταδίκη της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ για «φίμωση» αναφορών στη γενοκτονία των Αρμενίων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με ομόφωνη απόφαση του, καταδίκασε την Τουρκία για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης στην περίπτωση του Αλτούνγκ Τανέρ Ακμάν, καθηγητή της ιστορίας και εκδότη, ο οποίος σε κείμενά του χαρακτήρισε «γενοκτονία» τον αφανισμό των Αρμενίων στην Τουρκία το 1915.

Πούτιν: Χρειαζόμαστε μια μεγάλη Ρωσία, όχι μεγάλες φουρτούνες


New post on Geopolitics & Daily News

undefined

Πούτιν: Χρειαζόμαστε μια μεγάλη Ρωσία, όχι μεγάλες φουρτούνες

by Λουκάς
undefined
Σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την VTB Capital ο σημερινός Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν και υποψήφιος για την Προεδρία της χώρας του το 2012, τόνισε πως αυτό που η Ρωσία χρειάζεται είναι να γίνει μεγάλη και όχι να αντιμετωπίσει αναταραχές όμοιες με εκείνες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπ. Γιέλτσιν.