Ετικέτες

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σουλτανος-Χαλιφης

Είπαμε ... ότι στον Οργανισμό αυτό συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι μουσουλμάνοι με κριτήριο την θρησκεία και γι΄αυτό έχουν κάνει δεκτό και το ψευδοκράτος.
Λες να υπάρχει άλλος λόγος;;;
Ο Γ.Γ αλλάζει κάθε τόσο. Τώρα είναι Τούρκος; Και τι με νοιάζει εμένα δηλαδή; Ξαδέλφια μου είναι;;;...
Πάντως, είναι πολύ σημαντικό για μερικούς που μάθατε επιτέλους ότι υπάρχει και τέτοιος ισλαμικός οργανισμός...
Σίγουρα όμως θα ξέρετε (εμένα μου λες) ότι υπάρχει και κάτι ανάλογο...
Το "Παγκόσμιο Συμβούλιο (όλων) των (Χριστιανικών) Εκκλησιών" στο οποίο συμμετέχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος.
Επίσης, η αποσχιθείσα από το Βελιγράδι σκοπιανή Εκκλησία, με τον τίτλο "Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Μακεδονίας".
τζιμης
"καποιος" συγκρινει γραβατες με παλτα (η θα επρεπε να πω κελεμπιες;)Στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ εν αντιθεση με το ισλαμ  ειθισται να υπαρχει διακριση αναμεσα στην πολιτικη και θρησκευτικη εξουσια ("τα του Καισαρως τω Καιααρει...").  οπως γνωριζουν ολοι οι πραγματικοι χριστιανοι, και Το "Παγκόσμιο Συμβούλιο  των Εκκλησιών" ειναι μια καθαρα θρησκευτικη ενωση χωρις πολιτικη χριοα.οι περιπτωσεις του Παπα και των Γερμανων επισκοπων-πριγκηπων του Μεσαιωνα και των πρωιμων Νεωτερων Χρονων ειναι απλως οι εξαιρεσεις που οφειλονται σε πολιτικες σκοπιμοτητες και οχι σε θεολογικους λογους. Αντιθετα η ισλαμικη διασκεψη ειναι μια κυριως πολιτικη ενωση, εξαλλου στο Ισλαμ ο χαλιφης (khalifa στα αραβικα η  αλλιως ο ανωτατος ιερεας ) ηταν τυτοχρονα πολιτικος και θρησκευτικος ηγεης (για την ακριβεια η πολιτικη του εξουσια πηγαζε απο τν θρησκευτικη) εν αντιθεση με τον τιτλο του Σουλτανου(Sultan) ο οποιος ηταν στρατιωτικος τιτλος τουρκικης προελευσης που δηλωνε τον αρχιστρατηγο.Οποοιος θελει μια επιβεβαιωση μπορει να κοιταξει τον Παπαρηγοπουλο: "Οι (Σελτζουκοι) Τουρκοι περιορισαν τον  (Αβασσιδη)καλιφην στα θρησκευτικα του καθηκοντα και ο αρχηγος τους πηρε τον τιτλον του Σουλτανου" Για αυτο ακριβως και οι Μαμελουκοι οι οποιοι προερχονταν απο εξσισλαμισμενους σκλαβους-στρατιωτες (ghulam στα μεσαιωνικα αραβικα) τουρκικης προελευσης ονομαζαν και τον δικο τους ανωτατο ηγετη Σουλτανο.Επιπλεον μετα την κατακτηση της μεκκας και της μεδινας απο τους οθωμανους το 1555 ο οθωμανος σουλτανος ηταν παραληλα και χαλιφης, ττλο που διατηρησαν οι σουλτανοι μεχρι την ανακυρηξη της λεγομενης "τουρκικης δημοκρατιας"