Ετικέτες

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κρούγκμαν: Οι Γερμανοί πρέπει να κάνουν το σωστό για την Ελλάδα


kroygkman-oi-germanoi-prepei-na-kanoyn-to-swsto-gia-thn-ellada

«Πολλοί πιστεύουν πως τα δάνεια που πήρε ηΕλλάδα από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά, χρησιμοποιήθηκαν για να επιδοτήσουν τις δαπάνες. Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πήγαν για να πληρωθούν τόκοι και κεφάλαιο του χρέους» αναφέρει σε νέο άρθρο του για την Ελλάδα, στους New York Times, ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος,Πολ Κρούγκμαν.
Ο κ. Κρούγκμαν υπογραμμίζει «την ανάγκη η Ευρώπη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» και «να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό την οικονομική κατάσταση και στην περίπτωση της Ελλάδας».
Μεταξύ άλλων, ο νομπελίστας οικονομολόγος τονίζει ότι  «οι Γερμανοί ειδικότερα πρέπει να κάνουν το σωστό και να εγκαταλείψουν τους μύθους και την ηθικολογία», επισημαίνοντας ότι «με την παρούσα κατάσταση, το μόνο που καταφέρνει η Ελλάδα μέσω του διεθνούς δανεισμού είναι να συντηρεί την αποπληρωμή των τόκων και του αρχικού κεφαλαίου».
Ακόμη, προτείνει «ως την πλέον συνετή λύση την απομείωση του ελληνικού χρέους και τη θέσπιση μικρότερων και ρεαλιστικών πλεονασμάτων στον προϋπολογισμό της, λύση που θα βοηθήσει και τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση να εκπληρώσει την υπόσχεσή της περί πάταξης της λιτότητας -σε αντίθεση βέβαια με την κρατούσα συλλογιστική/ ηθικολογία της Ευρώπης περί απαίτησης των δανειστών να τηρήσει η Ελλάδα κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της».
«Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα τεστ που πρέπει να επιλύσει: αυτό της Ελλάδας», τονίζει ο κ. Κρούγκμαν και προσθέτει:

Washington Post προς Γερμανία: Μείωση ελληνικού χρέους, όπως για εσάς το ’53


Σε άρθρο στην Washington Post, του Χάρολντ Μέισον, αναφέρει πως η Γερμανία θα πρέπει να δει το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση στην Ελλάδα και προτείνει μείωση του ελληνικού χρέους όπως έγινε για τη Γερμανία το 1953 με τη συμφωνία του Λονδίνου. “Ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος, αν οι Γερμανοί γνωρίζαν την ιστορία τους”, καταλήγει το άρθρο.
Ο αρθρογράφος Χάρολτν Μέισον σημειώνει ότι τόσο για λόγους στρατηγικής όσο και οικονομικού, θα ήταν καταστροφή για τη Γερμανία εάν η Ελλάδα υποχρεωνόταν να αποκηρύξει τα χρέη της και να βγει από την Ευρωζώνη, καθώς μια τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης.

Απίστευτη ξεφτίλα… Το ποτάμι στο πλευρό του Ντάισελμπλουμ και δανειστών (Φωτό)

Απίστευτη ξεφτίλα… Το ποτάμι στο πλευρό του Ντάισελμπλουμ και δανειστών (Φωτό)
Αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα ο πραγματικός ρόλος που ήθελαν το Ποτάμι να είναι η μόνη επιλογή σχηματισμού κυβέρνησης με τον Σύριζα.Όσοι δεν ήθελαν τους ΑΝΕΛ ας σκεφτούν τι θα γινόταν αν έμεναν εκτός βουλής.
Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, υποψήφιος με το Ποτάμι στις πρόσφατες εκλογές, πήρε θέση υπέρ του Γέρουν Ντάισελμπλουμ στην κόντρα με την ελληνική κυβέρνηση και τον Υπουργό, Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλλον όμως, το παράκανε…
Ο καθηγητής κ. Λιαρόπουλος, μοιάζει να ενθουσιάστηκε με τη στάση του προέδρου του Eurogroup απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τη γραμμή της και δεν δίστασε να το δείξει (τουλάχιστον όχι αρχικά). Ο υποψήφιος στη Β” Αθήνας, μιλούσε στην αρχή για bullshits (μ@λ@κίες στα ελληνικά) του υπουργού Οικονομικών, κάτι όμως που άλλαξε και στη θέση του μπήκε η λέξη «εξυπνάδες»… topontiki
Το ποτάμι στο πλευρό του Ντάισελμπλουμ και δανειστών1
to-potami-sto-pleyro-toy-ntaiselmploym-kai-daneiston.1

Το Newsweek δεν… μασάει: «Ο Σόιμπλε μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη από τον Τσίπρα»


Το Newsweek δεν… μασάει: «Ο Σόιμπλε μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη από τον Τσίπρα»
«Ο Σόιμπλε αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη από τον Τσίπρα» αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek.
Συγκεκριμένα, ο Τόμας Ράιτ, διευθυντής του Project on International Order and Strategy στο Brookings Institution, τονίζει ότι «ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, διαθέτει σαφή εντολή για την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», προσθέτοντας ότι «θα γραφτούν πολλά τις επόμενες εβδομάδες για τα οικονομικά θέματα που περιλαμβάνονται στις διαπραγματεύσεις».

Η Γαλλία καλεί την Τουρκία να παραδεχθεί την αλήθεια όσο αφορά την γενοκτονία των Αρμενίων.


Η Γαλλία καλεί την Τουρκία να παραδεχθεί την αλήθεια όσο αφορά την γενοκτονία των Αρμενίων.

masacres
Ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε την Τουρκία να συνεχιστεί η προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τις τουρκικές αρχές να «σπάσουν τα ταμπού τους» και να κερδίσει η «δύναμη της αλήθειας»  σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων πριν έναν αιώνα.


Κοτζιάς: Αλλαξε με αίτημα της Ελλάδας η απόφαση για τη Ρωσία

Κοτζιάς: Αλλαξε με αίτημα της Ελλάδας η απόφαση για τη Ρωσία  


NYT: Greece Steps Back Into Line With European Union Policy on Russia Sanctions

ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ

Κοτζιάς: Αλλαξε με αίτημα της Ελλάδας η απόφαση για τη Ρωσία
«Η πολυήμερη διαπραγμάτευση τελείωσε με έναν καλό συμβιβασμό για την ΕΕ και για την Ελλάδα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι το κείμενο συμπερασμάτων που υιοθέτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, τροποποιήθηκε.

Το Ποτάμι ειναι η «σοβαρή Χρυσή Αυγή»


Όταν δεν πληρωνει ο Μπόμπολας, είναι «αναπτυξιακή πολιτική». Όταν δεν πληρώνει ο εξαθλιωμένος πολιτης, είναι «λαϊκισμός».

www.olympia.gr


ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ


ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Έκπληκτοι οι Τούρκοι ερευνητές και οι κάτοικοι της ιστορικής βυζαντινής πόλης της Νίκαιας, αντίκρισαν ένα πρωί να εμφανίζεται στην λίμνη της περιοχής και κάτω από την επιφάνεια του νερού, ο σκελετός μιας μεγαλοπρεπής βυζαντινής ελληνορθόδοξης εκκλησίας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και των εφημερίδων, Milliyet και Zaman, οι πρώτοι που αντιλήφτηκαν την ύπαρξη των θεμελίων αυτή της ιστορικής βυζαντινής εκκλησίας ήταν οι πιλότοι κάποιου αεροπλάνου που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την λίμνη. Οι πρώτες αναφορές των ίδιων των Τούρκων κάνουν λόγο για την ιστορική μεγάλη εκκλησία που ήταν αφιερωμένη στον άγιο Πέτρο και η οποία κτίστηκε τον τέταρτο αιώνα, ήταν δηλαδή από τους πρώτους μεγάλους ναούς που κόσμησαν στην συνέχεια όλη την ελληνορθόδοξη χριστιανική Μικρά Ασία.

Σαμαράς…Είναι των άκρων..Θέλει διχασμό με όλα τα επακόλουθα..


Σαμαράς…Είναι των άκρων..Θέλει διχασμό με όλα τα επακόλουθα..
Α. Σαμαράς προς Δ. Αβραμόπουλο για Προεδρία της Δημοκρατίας:
«Ελπίζω να μην προδώσεις την παράταξη» ….
Είναι των άκρων.
- Θέλει διχασμό με όλα τα επακόλουθα.
- Είναι επικίνδυνος για τον Ελληνισμό.
- Τον λόγο, έστω και αργά, έχουν οι υγιείς δυνάμεις της ΝΔ.

Λόουν Ρέιντζερ


O Κλέιτον Μουρ ως Λόουν Ρέιντζερ και ο Τζέι Σίλβερχιλς ως Τόντο
O Κλέιτον Μουρ ως Λόουν Ρέιντζερ και ο Τζέι Σίλβερχιλς ως Τόντο

Ραδιοφωνικός ήρωας, με θητεία στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα κόμικς. Δημιουργήθηκε το 1933 από τον δικηγόρο και παραγωγό Τζορτζ Τρεντλ (1884 - 1972) και τον συγγραφέα Φραν Στράικερ (1903 - 1962).
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ο Τζον Ριντ ήταν ο μοναδικός επιζών μιας ομάδας εκπροσώπων του νόμου, η οποία κυνηγούσε τον κακό Μπατς Κάβεντις στο παλιό Γουέστ και προδόθηκε εκ των έσω. Τον ανακάλυψε βαριά τραυματισμένο ο Ινδιάνος Τόντο. Τον πήρε στη σπηλιά τους, του έγιανε τα τραύματα και οι δύο άνδρες έγιναν στενοί φίλοι.

Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά Αμερικανού Προέδρου





Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά Αμερικανού προέδρου σημειώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1835, όταν ο άεργος ελαιοχρωματιστής Ρίτσαρντ Λόρενς (1800-1861) επεχείρησε να δολοφονήσει τον δημοφιλή Αμερικανό πρόεδρο Άντριου Τζάκσον (1767-1845).
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1830, ο Λόρενς, που είχε γεννηθεί στην Αγγλία, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Σε μία κρίση μεγαλείου πίστευε ότι ήταν ο Άγγλος βασιλιάς Ριχάρδος Γ' και άρχισε να ντύνεται με φανταχτερά ρούχα. Διέδιδε ότι σταμάτησε να δουλεύει, επειδή η αμερικάνικη κυβέρνηση του όφειλε ένα μεγάλο ποσό και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επέτρεπε την εκταμίευσή του. Ακόμη, ο Λόρενς κατηγορούσε τον Τζάκσον ότι είχε σκοτώσει τον πατέρα του.
Ο Λόρενς άρχισε να παρακολουθεί στενά τον Αμερικανό πρόεδρο από τις αρχές του 1835. Στις 30 Ιανουαρίου ο Τζάκσον βρισκόταν στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον (έδρα του Κογκρέσου των ΗΠΑ) για να παραστεί στην κηδεία του βουλευτή της Νότιας Καρολίνας Γουόρεν Ντέιβις. Ο Λόρενς, οπλισμένος με δύο πιστόλια, σκόπευε να τον πυροβολήσει στην είσοδο του Καπιτωλίου, αλλά απέτυχε να βρεθεί σε απόσταση βολής.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση κι ενώ ο Τζάκσον κατευθυνόταν προς την έξοδο του Καπιτωλίου, ο Λόρενς, που είχε κατορθώσει να εισέλθει απρόσκλητος στο κτίριο, παραφύλαγε πίσω από μία κολώνα και τον πυροβόλησε. Για καλή τύχη του Αμερικανού προέδρου, το όπλο μπλόκαρε. Ο Λόρενς πυροβόλησε ξανά κατά του Τζάκσον με το δεύτερο όπλο, το οποίο και αυτό έπαθε αφλογιστία. Σχεδόν αμέσως ακινητοποιήθηκε από τους παριστάμενους, ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος (έμπειρος στρατιωτικός και με πολλές μονομαχίες στο ενεργητικό του) τον χτύπησε πολλές φορές με το μπαστούνι του.
Ο Λόρενς προσήχθη σε δίκη στις 11 Απριλίου 1835 σε αίθουσα του Δημαρχείου της Ουάσιγκτον. Την κατηγορία υποστήριξε ο δικηγόρος και ποιητής Φράνσις Σκοτ Κι (γνωστός ως ο στιχουργός του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ «The Star- Spangled Banner»), o οποίος ζήτησε την ενοχή του Λόρενς. Αντίθετη άποψη είχαν οι ένορκοι, οι οποίοι τον αθώωσαν μετά από διάσκεψη μόλις πέντε λεπτών, κρίνοντας μη καταλογιστή την πράξη του ένεκα της ψυχασθένειάς του. Στη δίκη αποκαλύφθηκε ότι και τα δύο όπλα του εγκλήματος παρουσίαζαν ευαισθησία στην υγρασία και εξ αυτού του λόγου δεν εκπυρσοκρότησαν κατά τη διάρκεια της δολοφονικής απόπειρας. Εκείνη την ημέρα στην Ουάσινγκτον επικρατούσε ομίχλη και η υγρασία ήταν αυξημένη. Ο Ρίτσαρντ Λόρενς πέρασε τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του μέχρι το 1861, οπότε πέθανε, σε διάφορα ψυχιατρικά καταστήματα.
Ο Τζάκσον πίστευε, όπως και πολλοί άλλοι στην Ουάσιγκτον, ότι το χέρι τού παρ’ ολίγον δολοφόνου του όπλισαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Μάλιστα, κατονόμασε τον πρώην αντιπρόεδρό του και γερουσιαστή Τζον Καλχούν και τον επίσης γερουσιαστή Τζορτζ Ποϊντέξτερ. Ο Καλχούν από του βήματος της Γερουσίας αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη στην απόπειρα, ενώ ο Ποϊντέξτερ βρέθηκε σε δυσκολότερη θέση, επειδή είχε προσλάβει παλαιότερα τον Λόρενς για να του βάψει το σπίτι. Οι ψηφοφόροι του στο Μισισιπή, όπου εκλεγόταν, δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις του και τον καταψήφισαν στις εκλογές. Πάντως και για τους δύο πολιτικούς δεν έχει προκύψει η παραμικρή ένδειξη για συμμετοχή τους στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Τζάκσον.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/595#ixzz3QHWli8We

Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης που είχε διαγνωστεί με νοητική στέρηση



θανΜετά από δύο αναβολές της θανατικής του ποινής όπως είχε διατάξει το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ο αφροαμερικανός Ρόμπερτ Λάντ ο θανατοποινίτης που είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από σοβαρή νοητική υστέρηση

εκτελέστηκε στη φυλακή Χάντσβιλ του Τέξας ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της αμερικανικής Πολιτείας.

Ματωμένες Κυριακές


Με τον όρο Ματωμένη Κυριακή (Bloody Sunday για τους αγγλομαθείς, Domhnach na Fola στα ιρλανδικά) εννοούμε τέσσερα διαφορά αιματηρά γεγονότα, που έλαβαν χώρα από το 1887 έως το 1972, και συνδέονται με τις αγγλοϊρλανδικές σχέσεις.

Α' Ματωμένη Κυριακή (13 Νοεμβρίου 1887)

Στις 13 Νοεμβρίου 1887, οι σοσιαλιστές και οι αναρχικοί διοργάνωσαν μια μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο για να καταγγείλουν τη βρετανική πολιτική στο Ιρλανδικό και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης των Τόρυδων (Συντηρητικών).
Οι 10.000 διαδηλωτές έφθασαν στην Πλατεία Τραφάλγκαρ με πορείες από διάφορα σημεία του εργατικού Ανατολικού Λονδίνου. Ανάμεσά τους ξεχώριζε η μορφή του διάσημου ιρλανδού συγγραφέα και ακτιβιστή Τζορτζ Μπέρναρ Σο. Οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με 2.000 αστυνομικούς και 400 στρατιώτες, που ήταν αποφασισμένοι να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν την πλατεία. Από τις συγκρούσεις που ακολούθησαν, τρεις διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους και 200 χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο. Οι επικεφαλής συνδικαλιστές της πορείας συνελήφθησαν και φυλακίσθηκαν για έξι εβδομάδες.
Η «Ματωμένη Κυριακή» του 1887 αφύπνισε τις διάσπαρτες αριστερές δυνάμεις της Μεγάλη Βρετανίας, οι οποίες απέσυραν την υποστήριξή τους στο Κόμμα των Ουίγων (Φιλελευθέρων) και προχώρησαν στην ίδρυση του Εργατικού Κόμματος στις 27 Φεβρουαρίου 1900.

Φέρντιναντ Πόρσε 1875 – 1951



Φέρντιναντ Πόρσε


Θρυλικός μηχανικός αυτοκινήτων και ιδρυτής της φερώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας (Porsche).
Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1875 στο Λίμπερετς της Τσεχίας, που τότε ανήκε στην Αυστρο-ουγγρική Αυτοκρατορία. Από μικρός έδειξε κλίση στις βίδες και τα κατσαβίδια, δουλεύοντας στο μηχανουργείο του πατέρα του, παράλληλα με τη φοίτησή του σε νυχτερινό σχολείο. Δεν έλαβε ποτέ του ανώτερη εκπαίδευση, αλλά σε ηλικία 23 ετών παρουσίασε το πρώτο του μοντέλο, με τελική ταχύτητα 56 χιλιομέτρων.
Το 1902 κλήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Έγινε οδηγός του διαδόχου του θρόνου Αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου, η δολοφονία του οποίου το 1914 στο Σεράγεβο προκάλεσε την έκρηξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μαχάτμα Γκάντι 1869 – 1948


Μαχάτμα Γκάντι


Ινδός πνευματικός ηγέτης και πολιτικός, η επιρροή του οποίου ξεπέρασε τα όρια της χώρας του. Θεωρείται ο πατέρας του Ινδικού εθνικισμού και ο κήρυκας της μη βίας στον 20ο αιώνα. Υπήρξε ο καταλύτης για την κατάρρευση της αποικιοκρατίας τις πρώτες δεκαετίες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1869 στο Πορμπαντάρ της υπό αγγλική κυριαρχία Ινδικής επαρχίας Γκουτζαράτ. Είναι γνωστός ως «Μαχάτμα» («Μεγάλη Ψυχή» στα σανσκριτικά), χαρακτηρισμό που φέρεται να του απέδωσε το 1915 ο συμπατριώτης του νομπελίστας ποιητής και στοχαστής Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ.

Νίκος Κούρκουλος 1934 – 2007


Νίκος Κούρκουλος

Ηθοποιός και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επί μια δεκαετία. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου του 1934 και μεγάλωσε στη συνοικία του Ζωγράφου. Αγάπησε πολύ τον αθλητισμό, στο γυμνάσιο έγινε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και, όπως ο ίδιος είχε πει, εντελώς τυχαία, διαβάζοντας βιβλία για το θέατρο, πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός.
Στην απόφασή του αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Μάνος Κατράκης, τον οποίο ο Κούρκουλος εκτιμούσε απεριόριστα και τον καθοδήγησε να δώσει εξετάσεις στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ' όπου αποφοίτησε το 1958. Την επόμενη χρονιά έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο θεατρικό σανίδι το 1959, στο πλευρό της Έλλης Λαμπέτη και του Δημήτρη Χορν, στην «Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά.

Ντέμης Ρούσσος 1946 – 2015



Ντέμης Ρούσσος
Διεθνούς φήμης έλληνας τραγουδιστής, που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, κυρίως τη δεκαετία του ‘70. Οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια.
Ο Αρτέμιος Βεντούρης - Ρούσσος, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ήταν ο πρωτότοκος γιος του μηχανικού και κλασσικού κιθαρίστα Γιώργου Ρούσσου και της συζύγου του Όλγας. Από μικρός σπούδασε μουσική και εντάχθηκε στην εκκλησιαστική χορωδία της ενορίας του. Μετά την Κρίση στο Σουέζ το 1956, η οικογένειά του έχασε τα πάντα και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Οι Τρεις Ιεράρχες









Κάθε χρόνο, στις 30 Ιανουαρίου, η Χριστιανική Εκκλησία τιμά από κοινού τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Στην Ελλάδα τιμώνται ως προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων.
Η εορτή των Τριών Ιεραρχών εισήχθη στην εκκλησία στα μέσα του 11ο αιώνα από τον λόγιο και μητροπολίτη Ευχαίτων Ιωάννη Μαυρόποδα (1000-1070), επί  αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Θ' του Μονομάχου (1000-1055). Σκοπός του Μαυρόποδα ήταν να παρουσιάσει τις τρεις εξέχουσες αυτές προσωπικότητες της Χριστιανοσύνης ως τους κατ’ εξοχήν υπερμάχους του τριαδικού δόγματος και να δώσει τέλος στον φατριασμό που σοβούσε στο σώμα της εκκλησίας για το ποιος από τους τρεις ιεράρχες είναι ο σπουδαιότερος. Είναι χαρακτηριστικό ότι την εποχή εκείνη μεγάλος αριθμός ιερωμένων και πιστών είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες: τους Ιωαννίτες, τους Γρηγορίτες και τους Βασιλείτες.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 30 Ιανουαρίου


     Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
    Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 109 Γεγονότα, 32 Γεννήσεις και 20 Θανάτους.
    Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να .   Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε!
    μ. Χ.
    1595

    Το αριστούργημα του Γουίλιαμ Σέξπιρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.
    1823

    Ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου, μετά το όραμα της μοναχής Πελαγίας.
    1923

    Υπογράφεται στη Λωζάνη η σύμβαση ανταλλαγής πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Από την εφαρμογή της σύμβασης εξαιρούνται οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και οι μουσουλμάνοι της ελληνικής Θράκης.

    Αποδείξεις για τα σχέδια της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνικά όπλα – Τι λέει Τούρκος καθηγητής


    Image
    Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες που θέλουν τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου να έχουν έναν πολύ επικίνδυνο στόχο: να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα!
    Δεν τα λένε οι “εχθροί της Τουρκίας” ή όσοι αντιπαλεύονται το καθεστώς Ερντογάν. Τα γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες. Ένα δημοσίευμα της “Τζουμχουριέτ” για παράδειγμα που επικαλείται τον ειδικό σε θέματα πυρηνικής ενέργειας καθηγητή Χαρετίν Κιλίτς ο οποίος με δηλώσεις του επισημαίνει ότι τα ραδιενεργά ισότοπα όπως το πλουτώνιο 239 και το ουράνιο 233χρησιμοποιούνται μόνο σε προγράμματα για στρατιωτική χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Αυτά τα ραδιενεργά ισότοπα έχουν δηλωθεί ότι θα χρησιμοποιηθούν για τους πυρηνικούς σταθμούς που σχεδιάζει να φτιάξει το καθεστώς Ερντογάν. Ο καθηγητής τα εντόπισε στο προσχέδιο νόμου για την πυρηνική ενέργεια!