Ετικέτες

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

30 χρόνια Σοβιετία ;


 
 
 
 
 
 
2 Votes

brezhnev-and-carter-at-salt-talks
Γράφει ο Αμετανόητος
Από την αρχή της «κρίσης», διαβάζω ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ακόμα “Σοβιετία”. Αυτήν την εξήγηση δίνουν για τα χάλια μας και τη ληστεία που συντελέστηκε στα λαϊκά στρώματα, συγκεκριμένοι αρθογράφοι και ΜΜΕ. Φαίνεται να τους βολεύει. Οπως φαίνεται επίσης, ότι τα αφεντικά τους, περιμένουν πολλά από το οριστικό «πλιάτσικο» της Ελλάδας., Δε μας είπαν όμως ποτέ, ποιοί έλεγχαν τα Ελληνικά Σοβιέτ πραγματικά, και ποιοι συνεχίζουν να τα ελέγχουν…όπως και δε μας λένε γιατί στην Ελληνική Σοβιετία «χτυπάμε για πλάκα» σήμερα, κατακαλόκαιρο του 2013, το 35% με 40% ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανεργία.Ή δεν το φτάσαμε το 40άρι ακόμα ;
Στην ΕΣΔΔ όπως ενθυμούμαι και ενθυμούνται οι παλαιότεροι, δεν υπήρχε ανεργία. Ολοι εργάζονταν,ήθελαν ή δεν ήθελαν…

«Στην Ελλάδα έχουμε μια οικονομική “εκκαθάριση”»



 
 
 
 
 
 
1 Vote

ΣάσενΜε διεισδυτική ματιά η Σ. Σάσεν αναλύει τη νέα δυναμική του καπιταλισμού τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η οποία ωθεί τεράστιες μάζες ανθρώπων έξω από την παραγωγή και την κοινωνική ζωή, σε αντίθεση με την κεϊνσιανή περίοδο, κατά την οποία υπήρχε η γενική τάση ενσωμάτωσης των εργαζομένων στο σύστημα. Παράλληλα αναλύει την έννοια του «συρρικνούμενου οικονομικού χώρου» σε κράτη όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, τονίζοντας ότι δεν αποτελούν μοναδικές περιπτώσεις, αλλά εκφράζουν τη βαθύτερη τάση του συστήματος.
«Λιτότητα και αποπληρωμή του χρέους είναι μηχανισμοί πειθάρχησης» 
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Τάσο Τσακίρογλου
 • Οι έννοιες των «αποβολών» και των «απόβλητων» κατέχουν κεντρική θέση στο νέο σας βιβλίο. Γιατί;
Διότι η υπάρχουσα ορολογία περί «ανισότητας», «ανεργίας» και «κοινωνικού αποκλεισμού» δεν μπορεί να συλλάβει την πλήρη φρίκη αυτού που συμβαίνει. Ονομάζω το νέο βιβλίο μου «Αποβολές: πολυπλοκότητα και βαρβαρότητα στην παγκόσμια οικονομία». Μ” ενδιαφέρει το γεγονός ότι η σύνθετη γνώση και τα σύνθετα συστήματα που μας προκαλούν θαυμασμό έχουν επίσης συνεπιφέρει ορισμένες πρωταρχικές μορφές βαρβαρότητας. Σ” αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι κρίσιμο συστατικό σ” αυτό το μείγμα πολυπλοκότητας και βαρβαρότητας. Περιλαμβάνω ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών και συνθηκών στην έννοια των «αποβολών». Αυτό που τις χαρακτηρίζει είναι ο οξύς τους χαρακτήρας. Ποικίλλουν από τη φτωχοποίηση των μεσαίων τάξεων στις πλούσιες χώρες μέχρι την έξωση εκατομμυρίων μικρών αγροτών στις φτωχές χώρες, αλλά και τις εξίσου καταστροφικές πρακτικές εξόρυξης σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Πιο οικείοι είναι οι αυξανόμενοι αριθμοί των εξαθλιωμένων φτωχών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δίνουν ένα ολοκληρωτικά νέο περιεχόμενο στην έννοια της φτώχειας.

87 ετών ο Φιντέλ…


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 14, 2013

Κούβα: Ο Τύπος τίμησε τα 87α γενέθλια του Φιδέλ Κάστρο
Ο επίσημος Τύπος της Κούβας χαιρέτισε σήμερα τα 87α γενέθλια του ιστορικού ηγέτη της κουβανικής επανάστασης και πρώην προέδρου της χώρας Φιδέλ Κάστρο, τον οποίο η εφημερίδα Juventud Rebelde (Εξεγερμένη Νεολαία) χαρακτήρισε «Ιστορικό Δον Κιχώτη».
Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα και η αντάρτικη οργάνωση
Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), μεταξύ άλλων, έστειλαν ευχετήρια μηνύματα στον «Κομαντάντε», ο οποίος αποχώρησε από την εξουσία πριν από επτά χρόνια, και για τα γενέθλια του οποίου δεν διοργανώθηκαν επίσημες τελετές.

Γ. Αυγερόπουλος: “Γυρνάμε προς τα πίσω. Ξυπνούν φαντάσματα του εμφυλίου”.



 
 
 
 
 
 
1 Vote

Απόσπασμα από συνέντευξη του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου στην εφημερίδα “Το Παρών”, 7 Ιούλη 2013.- Αυτή η κρίση έχει πάτο;- Όχι. Και δεν βρισκόμαστε ούτε καν στην μέση. Πιστεύω από τον Σεπτέμβριο θα δούμε σημεία και τέρατα. «Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, αλλά αυτό μου φέρνει τρόμο…» που λέει και ο ποιητής. Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι η πόλωση που υπάρχει στην κοινωνία. Εάν τολμήσει στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να πεις κάτι που να είναι εκτός της κυβερνητικής γραμμής: ανάπτυξη, επενδύσεις, «Success story» – θεωρείσαι προδότης, εχθρός της πατρίδας, ΣΥΡΙΖΑ, Κομμουνιστοσυμμορίτης, αναρχικός. Έχουν χάσει οι λέξεις το νόημα τους. Γυρνάμε προς τα πίσω. Ξυπνούν φαντάσματα του εμφυλίου.Εγώ χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ουμανιστή, έχω ως κέντρο της ύπαρξής μου τον άνθρωπο.

Οι Ναζιστές Της ΕΕ Και Η Οικογένεια Quandt


(Video ‘Silence Of The Quandts’)



2 Votes

Πλήθος νέων στοιχείων αποδεικνύουν ότι η Γερμανική οικονομική ελίτ της ΕΕ έχει ναζιστικές καταβολές. Αυτό εξηγεί και κάποιες πτυχές της σημερινής Γερμανικής οικονομικής πολιτικής, που είναι απάνθρωπη, σωβινιστική, αλλά και τυφλωμένη [όπως ο Χίτλερ] για την αναπόφευκτη ήττα της! Η Γερμανία ποτέ δεν απαλλάχτηκεαπό τη διάχυτη, υποβόσκουσα επιρροή του ναζιστικού της παρελθόντος: Είναι γεμάτη κρυπτο-ναζί, που είναι μάλιστα… ορίτζιναλ ναζί, όχι… ιμιτασιόν όπως οι δικοί μας γελοίοι Χρυσαύγουλοι. Επιπλέον, η πλουτοκρατία της Γερμανίας στήριξε από την αρχή τον ναζισμό και αργότερα, για παρόμοιους λόγους (όπως αποκαλύπτεται) στήριξε από την αρχή (για την ακρίβεια… συν-δημιούργησε) και την Ε.Ε.
  • Walter HallsteinWalter HallsteinΟ πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Walter Hallsteinήταν Διαπρεπής Ναζί Δικηγόρος Και Βασικός  Αρχιτέκτονας Της Ε.Ε των ΒρυξελλώνΣε ομιλία του για την Ευρώπη, ότανο Χίτλερ μεσουρανούσε, o Χάλστάϊν υποστήριξε περίπου τις ίδιες ιδέες όπως σε μία άλλη ομιλία του για την ίδρυση τηςΕυρωπαϊκής Ενωσης, μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο! Kλικ στο προηγούμενο λινκ για ξεσκέπασμα αυτού του ξεπλυμένου καρα-ναζιστή που έγινε “δημοκρατικός” ευρω-πατριάρχης!
Αυτό ήταν μικρό παράδειγμα όσων βρήκα (και διασταύρωσα) στο βιβλίο ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚEΣ ΚΑΤΑΒΟΛEΣ ΤΗΣ «Ε.Ε ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ» (σε Ελληνική μετάφραση, δωρεάν για ανάγνωση ή κατέβασμα). Οι συγγραφείς Paul Anthony Taylor, Aleksandra NiedzwieckiDr. Matthias Rath και ο (εποιζών του Αουσβιτς) August Kowalczyk δεν μασάνε τα λόγια τους! Tεκμηριώνουν τα πάντα. Στο μεταξύ, αλίευσα (κι ανέβασα με αγγλικούς υπότιτλους) το πλήρες ντοκυμαντέρ “Η Σιωπή των Κουάντ” (‘Silence of the Quandts’) που τράνταξε τη Γερμανία αλλά δεν διαδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Αφορά την οικογένεια Quandt, που σήμερα κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της ΒΜW, αλλά αρχικά θησαύρισεαπό τη δουλεία κρατουμένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης:

[ENGLISH SECTION: Click HERE]

Κάτω από το άγρυπνο μάτι ένστολων Ες-Ες, στο εργοστάσιο μπαταριών “VARTA” της οικογένειας Quandt, οι κατάδικοι δούλευαν χωρίς προστασία από τις αναθυμιάσεις μολύβδου. Με το “καλημέρα σας”, οι σαδιστές φρουροί τους έλεγαν “θά’στε τυχεροί αν ζήσετε έξη μήνες. Οι Quandt έκρυψαν τα πάντα, επί σειρά ετών, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν…

  • ΤΙ συμβαίνει λοιπόν,  στη σημερινή Γερμανία; Πλήθος μελών της σημερινής Γερμανικής Οικονομικής Ελίτ είναι κληρονόμοι ναζιστών βιομηχάνων, που (κατά κανόνα) χρησιμοποίησαν για καταναγκαστική εργασία καταδίκους στρατοπέδων συγκέντρωσης, (επιλεγμένους με κριτήριο τη σωματική αντοχή) όπως έκανε ο Günther Quandt (πατριάρχης της οικογένειας Quandt).
  • Μετά τον Β’ Πόλεμο, οι παππούδες και μπαμπάδες των σημερινών Γερμανών κροίσων γλύτωσαν την τιμωρία, ή υπέστησαν πολύ μαλακές ποινές και δεν έχασαν τα πλούτη τους. Αρκετοί δεν εντοπίστηκαν, όπως ο Günther Quandt, του οποίου ο φάκελλος έκανε φτερά (κι έτσι δεν δικάστηκε) με μυστική μεθόδευση των Συμμάχων, που είχανεπείγουσα ανάγκη τις δικές του… μπαταρίες “VARTA”(!) για τα οχήματά τους, μετά την ήττα του Τρίτου Ράϊχ:
Günther Quandt, Wehrwirtschaftsführer
Günther Quandt, Wehrwirtschaftsführer
Η υπόθεση της οικογένειας  Quandt είχε απασχολήσει αρκετά ελληνικά μπλοκ αλλά… περίμενα μέχρι να βρω το πλήρες ντοκυμαντέρ και να το ανεβάσω στοYoutube, ενώ στο μεταξύ προέκυψαν άλλα θέματα. Μια αρκετά λεπτομερή παρουσίαση της υπόθεσης δίνει π.χ. το άρθρο Tα εγγόνια του Γιόζεφ Γκέμπελς οι δισεκατομμυριούχοι κληρονόμοι της αυτοκινητοβιομηχανίας ΒMW“. Για την ύπαρξη του βιβλίου “Ναζιστικές Καταβολές της ΕΕ”, έμαθα πρώτη φορά μέσω της ανάρτησης ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚEΣ ΚΑΤΑΒΟΛEΣ ΤΗΣ «Ε.Ε ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ» [e-book] στο blog justice for greece“.
Διαβάστε επίσης:

Τώρα… όπως ακριβώς κάνει η mainstream Δεξιά στην Ελλάδα, που ενισχύει με διάφορους υπόγειους τρόπους τη Χρυσή Αυγή (π.χ. τυπώνοντας τα φυλλάδιά της), ανέκαθεν κάνοντας ό,τι μπορεί για να κουκουλώσει “αταξίες” ναζιστών ή ακροδεξιών και να ικανοποιήσει κάποια καπρίτσια τους, έτσι ακριβώς και το σημερινό γερμανικό κατεστημένο (ή, τουλάχιστον, το παρα-κράτος του, μαζί με κάποια συμφέροντα)… ‘μυστηριωδώς’ “χάνει φακέλλους” νεο-ναζί, κουκουλώνοντας και τα εγκλήματά τους(όπως έγινε επί σειρά ετών και στην υπόθεση της ναζιστικής συμμορίας δολοφόνων “National Socialist Underground). [Δείτε π.χ. το άρθρο "Ποιοι προστάτευαν τους δολοφόνους νεοναζί; ]. Στην Ιδεόσφαιρα, το Γερμανικό κατεστημένο σήμερα προωθεί τοΝέο Ρεύμα Συλλογικής Απο-ενοχοποίησης για το Ναζισμό και Αποκατάστασης της “Γερμανικής Αυτοπεποίθησης”, που εκφράζεται σε αμέτρητα εθνικιστικά γερμανικά blog(συνήθως όχι με φανερό τρόπο ναζιστικά)  και (ιδίως) κανάλια στο YouTube.
Η Οικογένεια Γκέμπελς, με τον θετό γιό του Harald Quandt ένστολο Ες-Ες
Η Οικογένεια Γκέμπελς (στο βάθος ο ένστολος θετός γιός του Γκέμπελς, Harald Quandt)
Είναι πασίγνωστο, ότι η Δίκη της Νυρεμβέργης (όπως περίπου και η δική μας Δίκη της Χούντας) τιμώρησε ελάχιστους, κυρίως τους επικεφαλής του Τρίτου Ράϊχ μαζί με ελάχιστους άλλους εγκληματίες ναζί. Πολύ ελάχιστους, σε σύγκριση με το τεράστιο πλήθος τους. Βέβαια, καταδίκασε σε θάνατο (ή ισόβια) ένα μεγάλο μέρος της ναζιστικής ηγεσίας,αλλά όλους τους άλλους… είτε δεν τους δίκασε, είτε τους άφησε να πέσουν στα μαλακά με προκλητικά ελαφριές ποινές. Επέδειξε ιδιαίτερη επιείκεια σε όσους κρίθηκαν χρήσιμοι για την οικονομική ανασυγκρότηση της Ομοσπονδιακής Γερμανίας ή τις μυστικές υπηρεσίες της.
Reinhard Gehlen
Reinhard Gehlen
Πασίγνωστη περίπτωση, ο Reinhard Gehlenκορυφαίος ναζί που (αντί να τιμωρηθεί) διορίστηκε αρχηγός της μετα-πολεμικής Γερμανικής Μυστικής Υπηρεσίας και της περιβόητης “Οργάνωσης Γκέλεν“): Καθόλου “μεμονωμένο περιστατικό”, όπως τεκμηριώνεται κι εδώ:
[ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΚΕΛΕΝ"]
Πολλές άλλες περιπτώσεις παράμειναν ελάχιστα γνωστές στο ευρύ κοινό, ιδίως στην Ελλάδα.
Π.χ. ο “γιατρός” του Αουσβιτς (και σχεδιαστής μονάδας πειραμάτων σε κρατουμένουςFritz ter Meer, εφάμιλλος σε εκληματικότητα με τον περιβόητο Δρ. Γιόζεφ Μέγκελε.

Ο Fritz ter Meer πήγε φυλακή πέντε μόνο χρονάκια. Μετά, έγινε ο επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού “BAYER”, που παράγει την Ασπιρίνη! Όμως οι πονοκέφαλοι που προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τον κρυπτο-ναζισμότης σημερινής Γερμανίας, στην ηγεσία της ΕΕ (και στους υποστηρικτές των μνημονίων) δεν περνάνε πια  με… Ασπιρίνη! :-) 

Η αγγλική wikipedia γράφει:
…From 1925 to 1945 Fritz ter Meer was on the board of IG Farben AG. He was involved in the planning of Monowitz concentration camp, a satellite camp ofKZ Auschwitz. Fritz ter Meer was sentenced to seven years in prison in theNuremberg Trials in 1948. After he was released in 1951 he became supervisory board chairman (Aufsichtsratsvorsitzender) of Bayer AG. [......]Fritz Ter Meer He was released early in the summer of 1950 because of “good behavior” in prison for war criminals from the prison in Landsberg and was given the removal of the restrictive clause of the Allied War Crimes Act No. 35 in 1956 and became Chairman of Bayer AG. In subsequent years, he also took on board positions at a number of other companies, including, inter alia, Theodor Goldschmidt AG, Commerzbank AG, Bank Association, Duewag, VIAG and Union Bank AG, West Germany. His achievements in the reconstruction of the chemical industry in Germany are considered significant.
(Είδατε; Kαι μετά οι… μαλάκες ρωμιοί νεο-ναζί μιλάνε για “Εβραίους καπιταλιστές”…) :-)
Χάρις σε εγκληματικά ναζιστικά αποβράσματα όπως ο Fritz ter Meer και “ευρω-πατέρες” όπως ο Walter Hallsteinο κρυπτο-ναζισμός της μετα-πολεμικής Γερμανίαςθεμελιώθηκε αθόρυβα, βαθιά, μεθοδικά, όλα τα μεταπολεμικά χρόνια, μέχρι που…ξεσάλωσε η κτηνωδία της σημερινής Γερμανικής Οικονομικής Πολιτικής, όπως τη βιώνουμε εμείς οι Νότιοι… untermensch:-) Διαβάστε επίσης:

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Η υπόθεση του Γερμανικού κρυπτο-ναζισμού, όμως… δεν περιορίζεται σε σκοτεινές βιογραφίες πλουτοκρατών, ναζί “ευρω-πατέρων” και δολοφόνων με υπόγειες διασυνδέσεις. Ιδού τι λέει ο Αρης Χατζηστεφάνου για την επίσημη Γερμανική πολιτικήσήμερα:
Ο Μπράουν, ο Φισερ και η … Μέρκελ (του Άρη Χατζηστεφάνου)
Οι μεγαλύτερες γερμανικές βιομηχανίες απαιτούν πρόσβαση σε πρώτες ύλες ακόμη και αν απαιτηθεί προσφυγή στα όπλα (!!!)
«Ο Μπραουν, ο Φισερ και ο Κραφτ ξανασμίξαν πάλι και φτιάξανε τραστ» τραγουδούσε πριν από χρόνια ο ”Βασίλης Παπακωνσταντίνου”, σε στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη και μουσική του Μάνου Λοϊζου. Και όπως όλα δείχνουν το τραγούδι της δεκαετίας του ’60 βρίσκει νέο νόημα στη Γερμανία του 2013.
Πριν από σχεδόν ένα χρόνο οι ισχυρότερες βιομηχανίες της Γερμανίας ίδρυσαν την περίφημη Συμμαχία για τις Πρώτες Ύλες (Rohstoffallianz) με στόχο, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της, «να ανοίξει νέους δρόμους για την παροχή πρώτων υλών στη γερμανική βιομηχανία». Ανάμεσα στους πρώτους πυλώνες της συμμαχίας συναντά κανείς μεγαθήρια της γερμανικής οικονομίας όπως η Volkswagen, η ThyssenKrupp και η Bayer.
Η ίδρυση της συμμαχίας πέρασε αρχικά στα ψιλά του γερμανικού και του διεθνούς Τύπου καθώς η Rohstoffallianz θύμιζε περισσότερο ένα από τα δεκάδες ιδρύματα ερευνών, που απλώς αναλαμβάνουν να παρουσιάζουν αναλύσεις επί αναλύσεων για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής. Σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως αποδείχθηκε ότι η Συμμαχία για τις Πρώτες Ύλες μετατρεπόταν σε ένα πανίσχυρο βιομηχανικό λόμπι, το οποίο χτυπούσε τα τύμπανα του πολέμου καλώντας το Βερολίνο να προετοιμαστεί στρατιωτικά για τον έλεγχο κρίσιμων πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη.
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας σχετικά με τις προθέσεις των κολοσσών της γερμανικής βιομηχανίας. «Νέος στόχος για τη Γερμανία η εξασφάλιση πρώτων υλών» τιτλοφορούσε σχετική ανάλυσή της, στην οποία σημείωνε με νόημα ότι «τα προηγούμενα πολιτικά μέτρα για την εξασφάλιση πολύτιμων πρώτων υλώνδεν αρκούν πλέον». Οι Γερμανοί αναλυτές χαρακτήριζαν την εξάρτηση της Γερμανίας σαν «αχίλλειο πτέρνα» της χώρας και προειδοποιούσαν ότι οι τομείς υψηλής τεχνολογίας μπορούν να αποκοπούν εύκολα από τα απαραίτητα στοιχεία για τη λειτουργία τους. Στην ανάλυσή της ηHandelsblatt απαριθμεί σειρά στοιχείων όπως το λίθιο, το κοβάλτιο, το ίνδιο, το χρώμιο αλλά και σπάνιες γαίες ο έλεγχος των οποίων θα καθορίσει τις γεωπολιτικές και οικονομικές ισορροπίες στον πλανήτη για τον 21ο αιώνα. Το μήνυμα ήταν σαφές: η πολιτική και οικονομική διπλωματία του Βερολίνου πρέπει πλέον να συνοδεύεται και από στρατιωτικά μέσα.

«Ο Μπραουν, ο Φισερ και ο Κραφτ ξανασμίξαν πάλι και φτιάξανε τραστ»

 

 

Οι έμποροι της ΦΡΙΚΗΣ…



Του Θύμιου Παπανικολάου
Μια κυβέρνηση που αποτελεί τον κυνικό εντολοδόχο του 4ου Ράιχ και τον εμπορομεσίτη της τοκογλυφικής ληστείας, μοιραία κατασκευάζει νέα και ποικίλα ψεύδη και μύθους και τα εμπορεύεται και αυτά.
Ένα τέτοιο ψεύδος και νέος μύθος είναι το “πρωτογενές πλεόνασμα”.
Είναι φρενοβλάβεια αυθάδειας του ψεύδους και του κυνισμού το να μιλάει μια κυβέρνηση για «πρωτογενές πλεόνασμα»:

Η ζάχαρη είναι τοξική

Η ζάχαρη είναι τοξική


Η ζάχαρη είναι τοξική
Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα σε πειραματόζωα, διαπίστωσε ότι εμφάνισαν τοξικά συμπτώματα και μειωμένη διάρκεια ζωής μετά τη διατροφή τους με ποσότητα ζάχαρης που θεωρείται ασφαλής για τον άνθρωπο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας Γουέιν Ποτς του πανεπιστημίου της Γιούτας, υπέβαλαν ζευγάρια ποντικιών σε ειδική διατροφή, οι θερμίδες της οποίας κατά
25% προέρχονταν από τη ζάχαρη (μίγμα γλυκόζης και φρουκτόζης).

Αυτό (είναι το μέγιστο επίπεδο ασφαλείας ημερήσιας κατανάλωσης πρόσθετης ζάχαρης (25%), που συστήνουν οι επιστημονικοί φορείς και οι αρμόδιες Αρχές στις ΗΠΑ. Το 13% έως 25% του πληθυσμού εκτιμάται ότι παίρνει από την πρόσθετη ζάχαρη αυτό το μέγιστο ποσό θερμίδων. Η ποσότητα αυτή χονδρικά αντιστοιχεί στο να πίνει κανείς τρία αναψυκτικά με ζάχαρη την ημέρα, αλλά η υπόλοιπη διατροφή του να μην περιλαμβάνει άλλη πρόσθετη ζάχαρη.
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πρόσθετης ζάχαρης σε διάφορες μορφές (ποτά, γλυκά, επεξεργασμένα τρόφιμα κ.α.) έχει συσχετιστεί από προηγούμενες επιστημονικές έρευνες με την παχυσαρκία, τον διαβήτη και καρδιολογικές παθήσεις όπως η στεφανιαία νόσος. Όμως η ακριβής βιολογική αιτιολογία γι’ αυτές τις επιπτώσεις της ζάχαρης δεν έχει ακόμα κατανοηθεί πλήρως.
http://www.olympia.gr

14 Αυγούστου 1996… Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Σολωμού Σολωμέ!!! (το βίντεο της δολοφονίας)


σολωμόςΤον τελευταίο καιρό, κυκλοφορούν πολλές αναλύσεις-σενάρια που αναφέρονται σε επερχόμενη διάλυση της Τουρκίας με βάση την στρεβλή οικονομία, την ενδεχόμενη “δημιουργία” κουρδικού κράτους, γεωστρατηγικά συμφέροντα, γεωπολιτικές αν-ισορροπίες κλπ.

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου, δύο μαύρες μνήμες του Κυπριακού Ελληνισμού: Σολωμού και Ηλιος…


undefined

1880: Ολοκληρώνεται η κατασκευή του γοτθικού ρυθμού Καθεδρικού της Κολωνίας στη Γερμανία. Οι εργασίες για την ανέγερση ναού είχαν ξεκινήσει το 1248.
1893: Η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που επιβάλει στους κατόχους αυτοκινήτων άδεια και αριθμό κυκλοφορίας.
1908: Διεξάγονται τα πρώτα διεθνή καλλιστεία διεξάγονται στον ιππόδρομο του Φολκστόουν στην Αγγλία.
1910: Αρχίζει η λειτουργία της Διώρυγας, μήκους τεσσάρων μιλίων, που ενώνει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό στον Παναμά.
1932: Ολοκληρώνονται οι 10οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λος Άντζελες, η διεξαγωγή των οποίων απειλήθηκε από το κραχ του 1929 στην Γουόλ Στρίτ και οι οποίοι συμπυκνώθηκαν σε 16 ημέρες (30/7-14/8).
1935: Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ρούσβελτ υπογράφει το νόμο περί καθιέρωσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκπληρώνοντας την προεκλογική υπόσχεση που είχε δώσει το 1932.
1941: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ρούζβελτ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ υπογράφουν την «Ατλαντική Χάρτα» η οποία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία των Ηνωμένων Εθνών.
1945: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν αναγγέλλει την παράδοση της Ιαπωνίας, σημαίνοντας τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου.

Bloomberg: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο σχέδιο Μάρσαλ για να σωθεί

undefined
Η υπογραφή του Σχεδίου Μάρσαλ από τον Τρούμαν
Ένα νέο πρόγραμμα στα πρότυπα του Σχεδίου Μάρσαλ θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα, σύμφωνα με το Βloomberg. Το σχέδιο αυτό θα μπορούσε βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Levy Economics.
Το άρθρο γνώμης που επικαλείται το Βloomberg και το οποίο υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Levy Economics Institute και καθηγητής στο Bard College στην Νέα Υόρκη, ξεκινά με αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα και την εκδήλωση της στήριξης του τελευταίου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Υποστηρίζει ωστόσο ότι η στήριξη αυτή πρέπει να γίνει με πιο πρακτικό τρόπο:

Έχουμε ραντεβού με την Ιστορία. (Ακούει κανείς;)



 
 
 
 
 
 
Rate This

AthensDemocracy
Πέρασα από τον Πέτρο τον μανάβη να πάρω λίγες τομάτες. Τον είδα ιδιαίτερα καταβεβλημένο, σαν να του είχαν ρουφήξει τη ζωή από μέσα του, στο πρόσωπο του ήταν χαραγμένες η πίκρα και η οργή.
“Τι έχεις ρε Πετράν; Τι έγινε ρε;”
Άσε… Το κλείνω το ρημάδι, αυτό ήταν. Αποκρίθηκε τσακισμένος. Αλλά ευθύς αμέσως, σηκώνει οργισμένα το κεφάλι, με κοιτάει κατάματα με μάτια που νομίζω πως ποτέ δεν έχω δει πιο σκοτεινά, και μου λέει: “Ρε Κώστα, άκου τα και εσύ μη τυχόν δε το έχεις καταλάβει ρε φίλε, μη σε πιάσουν κορόιδο. Αυτοί που λες, οι μεγαλοσχήμονες, όταν λένε κάτι είναι σα να μιλάει ο κώλος τους, ακούς ρε Κώστα; Να μην τους δίνεις σημασία.”

Το πρώτο Περσικο υποβρύχιο είναι γεγονός. Γέρνει;




Το Ιράν ολοκλήρωσε τη ναυπήγηση υποβρυχίου δικής του κατασκευής
Το Ιράν ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής
ενός νέου υποβρυχίου, πλήρως σχεδιασμένου από ιρανούς ειδικούς.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοίκησης του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού, το υποβρύχιο «Fateh» σύντομα θα συμπεριληφθεί στη δύναμή του.
Το υποβρύχιο εκτοπίσματος 600 τόνων, μπορεί να καταδυθεί στα 200 μέτρα και να παραμείνει στο συγκεκριμένο βάθος για περίπου πέντε εβδομάδες.
ΠΗΓΗ RT

Ο Ερντογάν επιδιώκει την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας


Τι ανέφερε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη;

Ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στα γραφεία του AKP στην Kωνσταντινούπολη, με την ευκαιρία του Μπαϊραμιού, επανέλαβε επιθυμία του να τριπλασιαστεί σε λίγα χρόνια ο πληθυσμός της χώρας του που σήμερα ξεπερνά τα 75.000.000 πολίτες.

Ο Στάθης Παναγούλης για την επέτειο της αντιστασιακής ενέργειας από τον μακαρίτη αδελφό του.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 13, 2013
Σαρανταπέντε χρόνια πέρασαν, από την Τρίτη 13 Αυγούστου 1968, ημέρα , κατά την οποία ο Αλέκος Παναγούλης, αρχηγός της οργάνωσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ , αποπειράθηκε να εκτελέσει τον Τύραννο της Ελληνικής Χούντας Γ. Παπαδόπουλο.
Δυστυχώς η απόπειρα απέτυχε και η Τυραννία συνεχίστηκε μέχρι στις 24 Ιούλη 1974 , η χούντα κατέρρευσε από τα ανομήματά της , με αποκορύφωμα την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. 39 χρόνια μετά …. και έχουμε , μια νέα μορφή χούντας , την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ . Αυτήν την χούντα , την υπηρετούν , με ΕΥΛΑΒΕΙΑ , ΄Ελληνες Πολιτικοί. Αυτοί οι Πολιτικοί έχουν οδηγήσει την χώρα μας στην εξαθλίωση . Ας καταλάβει ο Λαός μας , ότι κυβερνούν Πολιτικοί Ανδρείκελα και ότι πρέπει να αγωνισθεί ο Λαός για να τους στείλει όχι μόνο στα σπίτια τους αλλά εκεί , που τους αξίζει…


www.olympia.gr