Ετικέτες

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Στο «σφυρί» και το σπίτι του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά

Ελένη Βασιλοπούλου
Πωλείται το ετοιμόρροπο σπίτι του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά. Γιατί όχι; Εδώ, έχουν αλλοτριώσει κάθε αξία, ο Πολιτισμός μας μάρανε.
Σαφώς και ειρωνεύομαι, εφόσον επί τουλάχιστον ένα χρόνο «κοσμεί» το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς αλλά και η Ιταλίδα μυθιστοριογράφος Ματθίλδη Σεράο, το πωλητήριο, με μεγάλα, ευδιάκριτα γράμματα που αντέχουν ακόμα στο χρόνο και δεν έχουν ξεβάψει, όπως τείνει να ξεθωριάσει η ιστορία του κτηρίου.

70 χρόνια από τη νίκη του Στάλινγκραντ – Χιλιάδες κόσμου στον εορτασμό


Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια η Ρωσία γιόρτασε σήμερα στο Βόλγκογκραντ, τα 70 χρόνια από τη νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων στη μάχη του Στάλινγκραντ. Την πρώτη ήττα της Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που τιμάται ακόμη και σήμερα από τους Ρώσους ως το γεγονός που έσωσε την Ευρώπη από το ναζισμό.

Στάλινγκραντ, 70 χρόνια μετά: Πολεμούσαμε ασταμάτητα για 200 μερόνυχτα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Οι βετεράνοι της μεγαλύτερης μάχης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διηγούνται τις αναμνήσεις τους και συναντιούνται στην ιστορική πόλη, ίσως για τελευταία φορά. 
Ο Μιχαήλ Σεργκέοβιτς είναι ένας από τους περίπου 900 βετεράνους στρατιώτες της Μάχης του Στάλινγκραν
Η Ρωσία γιορτάζει αυριο με πλήθος εκδηλώσεων την 70ή επέτειο από το τέλος της Μάχης του Στάλινγκραντ, μία από τις πλέον αιματηρές συγκρούσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που διήρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες και σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τη ναζιστική μηχανή θανάτου.

Αν και αποδεκατισμένος, ο μεγάλος νικητής ήταν ο Κόκκινος Στρατός. 

Ρωσία: 70 χρόνια από τη μάχη του Στάλινγκραντ

Ρωσία - ΣτάλινγκραντΤα 70 χρόνια από τη νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων στη μάχη του Στάλινγκραντ και την πρώτη ήττα της Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, γιορτάζει σήμερα με λαμπρότητα η Ρωσία.
Στο πλαίσιο της επετείου, το Βόλγκογκραντ μετονομάστηκε και πάλι, μόνο για σήμερα, σε Στάλινγκραντ. Η πόλη στις όχθες του ποταμού Βόλγα σημαιοστολίστηκε, ενώ παντού αναρτήθηκαν αφίσες που θυμίζουν τους ήρωες και τους πεσόντες της ιστορικής μάχης.
Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση.