Ετικέτες

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η διπλωματία των κανονιοφόρων» by admin

Πολεμικές δυνάμεις στη Ανατολική Μεσόγειο
 
Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν χθες ότι έχουν στείλει στις ακτές της Συρίας, δύο αποβατικά σκάφη.Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι στέλνει στις ακτές της Συρίας, δυο αμφίβια σκάφη.

Η μουσική κάνει καλό στην καρδιά



Η μουσική δεν φτιάχνει μόνο τη διάθεση, αλλά ενισχύει και τη λειτουργία της καρδιάς. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Νις στη Σερβία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή αναρρώνουν ταχύτερα όταν ακούν την αγαπημένη τους μουσική!
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μουσική κάνει την καρδιά πιο δυνατή, μειώνει τον χρόνο της ανάρρωσης και γενικότερα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.
Όπως εξηγούν στην έκθεσή τους, αυτό συμβαίνει επειδή όταν ακούει κανείς την αγαπημένη του μουσική, βοηθά τον εγκέφαλό του να παράγει περισσότερες ενδορφίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλύτερη και ταχύτερη ανάρρωση.
Ωστόσο, οι επιστήμονες διευκρινίζουν ότι οι ασθενείς θα πρέπει να ακούν τη μουσική που τους αρέσει και να προτιμούν κομμάτια που είναι ορχηστρικά, επειδή οι στίχοι μπορεί να τους προκαλέσουν αναστάτωση!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ευεργετική επίδραση της μουσικής ισχύουν και για τα υγιή άτομα και είναι ακόμα καλύτερη όταν συνοδεύεται από άσκηση.
«Όταν ακούει κανείς την αγαπημένη του μουσική και συχνά γυμνάζεται υπό τους ήχους της, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς του και βοηθά τον οργανισμό του να αναρρώσει, κάτι που ισχύει και για αυτούς που πάσχουν από τη στεφανιαία νόσο», είπε η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Deljanin Ilic.
«Ο συνδυασμός μουσικής και άσκησης βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία με τον καλύτερο τρόπο, ενώ βελτιώσεις υπάρχουν παράλληλα και στη φυσική κατάσταση».
Πηγή :  defencenet.gr

Το τσάι μπορεί να προστατεύει από την τερηδόνα


Η κατανάλωση τριών φλιτζανιών τσαγιού την ημέρα μπορεί να καταπολεμά δύο είδη βακτηρίων που σχετίζονται με την τερηδόνα και την ουλίτιδα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Τα βακτήρια είναι ο στρεπτόκοκκος mutans και ο γαλακτοβάκιλλος. Όταν αλληλεπιδράσουν με τους υδατάνθρακες των τροφίμων, παράγουν ένα οξύ που διαλύει την αδαμαντίνη ουσία των δοντιών – την εξωτερική, προστατευτική στοιβάδα τους.

Όλη η αλήθεια για το γάλα και τα οφέλη μιας διατροφής χαμηλής σε ζωική πρωτεΐνη.


Γράφει η Μαρία ΠαπαβασιλείουΔιαιτολόγος – διατροφολόγος.
Σήμερα όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ακολουθήσει μία διατροφή βασισμένη σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης αποκλείοντας πλέον πολλά ζωικά προϊόντα.
Η επιστημονική έρευνα έχει επιβεβαιώσει πολλές φορές τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο χαμηλός κίνδυνος εμφάνισης οστεοπόρωσης, καρκίνου, διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Μπαλασόπουλος: Τους Χρυσαυγίτες όπου τους βρίσκουμε θα τους πετάμε έξω (video)


Επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, συνδικαλιστής Θέμης Μπαλασόπουλος έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. «Εμείς θα τους πετάμε έξω όπου τους βρίσκουμε» είπε.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του κυρίου Μπαλασόπουλου έγιναν με αφορμή την αναβολή της δίκης της ΠΟΕ ΟΤΑ για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση των Οκτώβριο του 2011.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ «η δίκη, ευτυχώς ή δυστυχώς, αναβλήθηκε γιατί αυτή τη στιγμή δικάζονται ο αγωνιστής Σάββας Μιχαήλ και ο πρύτανης Μιχάλης Μουντζούρης μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Φανταστείτε που έχει φτάσει το θράσος αυτών των φασιστών.

Γι΄αυτό εμείς έχουμε υποχρέωση να τους πετάμε έξω όπου τους βρίσκουμε. Και εμείς ειδικά στην ΠΟΕ ΟΤΑ, αυτό πρέπει να κάνουμε.

Ανέκαθεν ήταν εχθροί του συνδικαλιστικού κινήματος».
 



Πηγή : iefimerida.gr

Αστρονομικές γνώσεις (του 4.000 π.Χ.)στα Κυκλαδικά Τηγανόσημα.



undefined

Ημερολόγιο με βάση τη συνοδική περίοδο του πλανήτη Αφροδίτη, με πολλαπλές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Αιγαίου την Πρωτοκυκλαδική Ι και ΙΙ περίοδο (δηλαδή από την 4η χιλιετία πΧ), σύμφωνα με εργασία του ερευνητή των Αιγιακών γραφών, Μηνά Τσικριτσή, του καθηγητή φυσικής διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφώντα Μουσά και τον Δημήτρη Τσικριτσή, υποψήφιο διδάκτορα στο πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.
Η εργασία θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα το πρωί κατά τη διάρκεια των εργασιών του 21ου συνεδρίου της SEAC (Societe Europeenne pour l’Astronomie dans la Culture) με θέμα «Αστρονομία: Μητέρα του Πολιτισμού και οδηγός για το μέλλον», που θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Ι. Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στην επιστημονική μελέτη παρουσιάζονται αποτελέσματα που βασίζονται σε μελέτη των συμβόλων που επαναλαμβάνονται στα τηγανόσχημα από διάφορες περιοχές του Αιγαίου. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπολογίζουν το χρόνο με βάση την κίνηση του πλανήτη Αφροδίτη, αλλά και άλλων δύο πλανητών, του Δία και του Άρη, όπως επίσης και του Ηλίου.

ΛΟΥΣΙ ΠΑΡΣΟΝΣ (Πιο Επικίνδυνη από Χίλιους Ταραξίες!)



 
 
 
 
 
 
1 Vote

Lucy-Parsons-214112-1-402
Όπως είπε μια φορά ένας μπάτσος κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Λούσι Πάρσονς (Lucy Parsons) είναι «πιο επικίνδυνη από χίλιους ταραξίες». Ήταν τόσο ισχυρή η αντιεξουσιαστική της παρουσία, που 62 χρόνια μετά το θάνατό της, το επαναστατικό πνεύμα της Λούσι Πάρσονς (1853-1942) εξακολουθεί να διεγείρει το μίσος της αστυνομίας του Σικάγο.
Προσφάτως, μια νέα γενιά «οργανωμένων ληστών», όπως αποκαλούσε την αστυνομία, αντιτάχθηκε σθεναρά, την άνοιξη του 2004, σε μια πρόταση της Περιφέρειας του Σικάγο για τα πάρκα να δώσει το όνομά της σε ένα μικρό πάρκο στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης (που κάποτε έζησε η Λούσι), προς τιμήν της. Κατά κάποιον τρόπο, αυτή η αμείωτη σφοδρότητα της συνεχιζόμενης αστυνομικής βεντέτας εναντίον της, λέει πολλά περισσότερα για την κληρονομιά της ως αναρχική από όσα θα μπορούσε να πει ένα χρηματοδοτούμενο-από-το-δήμο πάρκο.

Σκέψεις για την επανάσταση κατά του Οθωνα στις 3 Σεπτεμβρίου του 1843


Σπύρος Ν. Λίτσας
Είναι τόσα πολλά που παραμένουν στη σφαίρα του ανεξήγητου σε αυτόν τον τόπο. Οπως, για παράδειγμα, γιατί η επίσημη Πολιτεία αγνοεί τον εορτασμό της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, όταν πραγματοποιήθηκε η Επανάσταση εναντίον της βαυαροκρατίας και του Οθωνα από τους καπετάνιους του 1821, με πρωτεργάτη τον Μακρυγιάννη, πολιτικούς, με τη συμμετοχή του ρωσικού και του αγγλικού κόμματος αντιστοίχως και της φρουράς των Αθηνών, υπό την ηγεσία του Κρητικού συνταγματάρχη Δημήτρη Καλλέργη.

«Ο Θρόνος πλέον δεν υφίσταται κατ’ουσίαν εν Ελλάδι»*


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Γράφει ο Αμετανόητος
Το άρθρο είναι παλαιότερο βέβαια αλλά ας θυμηθούμε ξανά τι έγινε στις 3 του Σεπτέμβρη κάποτε…
Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1843 έγινε κάτι Μοναδικό στην Ευρώπη των Βασιλέων.
Ενας «ελέω Θεού» Βασιλιάς συμφωνεί να παραδώσει ΣΥΝΤΑΓΜΑ στους υπηκόους του.Αυτό καταγράφηκε στην «φτωχή» Ελλάδα του Μακρυγιάννη και του Καλλέργη.
O Βαυαρός Οθων ντρόπιασε τις Ευρωπαϊκές αυλές…
«περί καταστροφής αξιοθρηνήτου…» κάνει λόγο ο σκοταδόψυχος Μέτερνιχ.
Μας λέει ο Ιστορικός Δ.Φωτιάδης.

«Ακούγονταν οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Μακρυγιάννη…Μπροστά από όλους στην πορεία προς τα ανάκτορα τραβούσε ο Καλλέργης επικεφαλής του ουλαμού των Επιλέκτων…
Τα τύμπανα οι σάλπιγγες τα εμβατήρια της μουσικής της φρουράς ξυπνούν την Αθήνα…γέροι άντρες,γυναίκες παιδιά,χύνονται στους δρόμους να δούν τι συμβαίνει…
Ζήτω το Εθνος…Ζήτω το Σύνταγμα…»
Στο παλάτι οι ανακτορικοί ανάστατοι αναζητούν τρόπο υπεκφυγής…με μάταιη ελπίδα πως θα μπορούσαν να ξεγελάσουν στρατό και λαό συντάσσουν μία αόριστη προκήρυξη που υπογράφει ο Οθωνας για να μπορέσει να αποφύγει την δύσκολη στιγμή…     

«…βγαίνει κάποιος από το παλάτι και δίνει την προκήρυξη στον Καλλέργη.Ο συνταγματάρχης τη διαβάζει και αμέσως αντλαμβάνεται πως δεν υπήρχε στο κείμενο αυτό καμία ουσιαστική δέσμευση του Θρόνου.Προστάζει να γίνει ησυχία.Πληροφορεί τον επαναστατημένο Λαό και Στρατό για την προκήρυξη…

Η Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843



undefined
Νύχτα, 3ης Σεπτεμβρίου 1843. 
Φανταστικός πινάκας αγνώστου ζωγράφου της εποχής. 
Ο ζωγράφος παρουσιάζει σε πρώτο πλάνο το συνταγματάρχη 
Δημήτριο Καλλέργη έφιππο έξω από τα ανάκτορα
να ζητά Σύνταγμα, από το βασιλέα Όθωνα και την Αμαλία. 
(Συλλογή Λάμπρου Ευταξία)
Αννίτα Ν. Πρασσά
δρ Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, προϊσταμένη
Γενικών Αρχείων Κράτους Ν. Μαγνησίας

Η απολυταρχική διακυβέρνηση του Όθωνα, η πτώχευση του ελληνικού Δημοσίου το 1843 και η εκβιαστική τακτική των ξένων δανειστών, συνέτειναν στην επιδείνωση της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης  στη χώρα. Η στρατιωτική εξέγερση υπό τον συνταγματάρχη Καλλέργη με την προτροπή του Μακρυγιάννη, την ενθάρρυνση των ξένων πρεσβειών και τη συμπόρευση των πολιτικών ηγετών, ανάγκασαν τον Όθωνα να δεχτεί τη συγκρότηση συντακτικής εθνοσυνέλευσης η οποία ψήφισε το Σύνταγμα του 1844.