Ετικέτες

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Η Ρωσία ενισχύει τις ναυτικές δυνατότητές της για γεωπολιτική ισχύ


Δυτικοί ειδικοί στα γεωπολιτικά θέματα έχουν πια τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την αναβάθμιση του Ναυτικού της ως εργαλείο για να ανακτήσει τη θέση της ως ναυτική δύναμη και την συνεπαγόμενη παγκόσμια ηγετική θέση. Στηρίζει την κλασσική γεωπολιτική λειτουργία πάνω στην προβολή ναυτικής ισχύος. Ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu ανακοίνωσε το 2014 ότι η απόκτηση δικαιωμάτων ελλιμενισμού σε ξένα λιμάνια εξυπηρετεί την πρόθεση της Ρωσίας για επέκταση της ναυτικής παρουσίας της στο εξωτερικό. Η Βενεζουέλα, Κούβα και Νικαράγουα είναι παραδείγματα, όπως επίσης και η Κύπρος.
Ο Ειρηνικός και Ινδικός Ωκεανός φαίνονται ως τα πεδία όπου η Ρωσία δίνει τη μεγαλύτερη βαρύτητα για την ανάπτυξη της αποτρεπτικής ικανότητάς της. Αυτό είναι και λογικό διότι εκεί δεν έχει τους περιορισμούς κίνησης όπως εντός της Μεσογείου (με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση χωρίς πολλές δυνατότητες ελλιμενισμού των πλοίων του Στόλου της) και το αυξανόμενο αμερικανικό ενδιαφέρον παρέμβασης στην Ασία, προφανώς απαιτεί ρωσικές ενέργειες εξισορρόπησης. Η περιοχή αυτή έχει το πρόσθετο στοιχείο ότι τα συμφέροντα Ρωσίας και Κίνας συμπίπτουν και η στρατιωτική προβολή και παρέμβασή τους μπορούν να συνδυαστούν, όπως δείχνουν και οι κοινές ασκήσεις εντός της τρέχουσας δεκαετίας. Και οι δύο έχουν εδαφικές αμφισβητήσεις με την Ιαπωνία και βλέπουν την ισορροπία στην κορεατική χερσόνησο ως εγγύηση για σταθερότητα στην περιοχή.

Είμαι ναρκομανής, γερμανοτσολιάς και ηλίθιος

Η  λέξη ‘ λαός ‘ προσδιορίζει μια- ούτως ή άλλως- φαντασιακή κατηγορία.  Το  κάθε σύνολο, το φέρνω στο μυαλό μου σαν  τις καλύτερες στιγμές του. Τον Έλληνα τον φαντάζομαι σαν τον Καζαντζάκη και σαν τον Καβάφη κι όχι σαν τον δικτάτορα Παπάγο.
Το Ρώσο σαν τον Πούσκιν και το Ντοστογιέφσκι κι όχι σαν τον ολιγάρχη Αμπράμοβιτς . Το Γερμανό σαν τη Ρόζα Λούξενμπουργκ, σαν τον Αïνστάιν  και σαν το Χέγκελ κι όχι σαν τον Χίτλερ. Τον αρχαίο Αθηναίο σαν το Σωκράτη κι όχι σαν τους δικαστές του.
Είναι το κόλπο μου για να μην αυτοκτονήσω. Να χαίρομαι με τις ιερές μειοψηφίες αντί να βρίζω τις πλειοψηφίες και τους αρχηγούς τους. Ο κάθε λαός είναι οι κορυφές του πνεύματός του κι όχι οι γελοίοι σατραπίσκοι του.

Αποκαλυψη: Οι σχέσεις Ποταμιού και ναζιστικών οργανώσεων – «αναθεωρητών».



ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ PROTAGON!
Οι νεώτεροι πιθανόν δεν κατάλαβαν γιατί υπήρξε η έντονη αντίδραση από τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας στην εμετική δηλωση του Χάρη Θεοχάρη, ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων αποτελεί πηγή συνωμοσιολογικών φαντασιώσεων.
Η αναφορά αυτή εάν γινόταν σε μια χώρα με αντιφασιστικά αντανακλαστικά, θα είχε οδηγήσει στην αποπομπή του κυρίου Θεοχάρη και την ποινική του διωξη. Ο όρος «συνωμοσιολογία» ήταν αυτός που χρησιμοποίησαν οι απολογητές του ναζισμού – αρνητές του ολοκαυτώματος και της ναζιστικής θηριωδίας. Όταν οι φλόγες του Άουσβιτς άρχισαν να ξεθωριάζουν, αμέσως ξεπήδησαν οι γερμανοκίνητες «αναλύσεις» που βάφτιζαν το ολοκαύτωμα ως «θεωρία συνωμοσίας» που αποσκοπούσε στην κερδοσκοπία.
Αυτοί που διακινούσαν αυτά τα σενάρια δεν ηταν κάποιοι αλλόφρονες φανατικοί, αλλά κάτι κουστουμαρισμένοι αστοί, ακριβως σαν τον κύριο Θεοχάρη.
Το ίδιο βέβαια ζήσαμε και στην Ελλάδα, όπου βαπτίστηκε συνωμοσιολογία η δράση της εθνικής αντίστασης καθώς «οι Γερμανοί ήταν φίλοι μας και οι Έλληνες συμβίωσαν αρμονικά μαζί τους κατά την κατοχή».

Γιατί ρε σεις κάνατε την επανάσταση το 1821;


χωρίς τίτλοτου Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Γιατί μας κοιτάτε μέσα από τα πορτραίτα σας με θλίψη, μέρες που είναι? Γιατί ρε σεις κάνατε την επανάσταση το 1821? Μας ρωτήσατε εμάς, αν θέλαμε αυτήν την ελευθερία? Τι πήγατε και μας μπλέξατε με τους μπελάδες της? Πώς να τη διαχειριστούμε την ελευθερία αυτή, αφού δεν μας αξίζει? Για ποιαν αξιοπρέπεια μας μιλάτε, για ποιον αυτοσεβασμό και για ποιαν αυτοδιάθεση?
Δεν είχατε ακούσει την παροιμία που λέει, πως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους? Οι δικοί μας κώλοι θέλουν χάιδεμα. Θέλουν να είναι τουρλωμένοι στα τέσσερα στους Γερμανούς. Θέλουν να τους κουνάμε όλο νάζι, χορεύοντας καρσιλαμά πάνω στα τραπέζια των μπαρ στην Μύκονο και στην παραλιακή. Αν δεν είχατε επαναστατήσει εσείς, θα είμασταν σήμερα μια χαρά! Θα είχαμε ξεχάσει γλώσσα, πίστη και ιστορία και θα είμασταν ένα τσούρμο ρεμπεσκέδες και απάτριδες κολαούζοι του κόσμου!
Δίκιο είχε λοιπόν ο Πάγκαλος που σας αποκάλεσε «κατσαπλιάδες»! Το είπε και ο Ανδρουλάκης, πως καλά περνούσαμε με τους Τούρκους! Και τι καταφέρατε, λοιπόν, αφού έφυγαν οι Τούρκοι και ήρθαν αμέσως μετά οι Βαυαροί και οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες? Δεν το γνωρίζατε, πως οι Γερμανοί θα μας κυβερνούσαν μαζί τους για τα επόμενα 200 χρόνια? Εσείς διώξατε τους Οθωμανούς και εμείς τώρα από πείσμα, θα γεμίσουμε πάλι με τζαμιά την Ελλάδα. Και την παρέλαση στην επέτειο της μνήμης σας θα την καταργήσουμε ρε, για να μη μας θυμίζετε τα κατορθώματα σας! Έτσι, για να μάθετε, που κάνατε του κεφαλιού σας!

Η γυναίκα από το Δίστομο!


Φθινόπωρο του 1944. Ο Ουκρανός φωτογράφος Ντμίτρι Κέσερ βρίσκεται στην Ελλάδα απεσταλμένος του περιοδικού Life και καταγράφει την υποχώρηση των Γερμανών . Χάρη σε αυτόν χρωστάμε μοναδικά ντοκουμέντα που έζησε η χώρα στην δεκαετία του ’40.Τον Οκτώβριο επισκέφθηκε και το μαρτυρικό Δίστομο λίγο μετά από τις θηριωδίες των Γερμανών και απαθανάτισε τους εναπομείναντες κατοίκους να προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Εκεί, μεταξύ των άλλων φωτογραφίζει την μαυροφορεμένη Μαρία Παντσίκα η οποία έμελλε να γίνει μία από τις πιο γνωστές φωτογραφίες που απεικονίζουν τον πόνο της απώλειας. Τις φωτογραφίες μαζί με τις μαρτυρίες τις στέλνει πίσω στην Αμερική και αυτές δημοσιεύονται τελικά στις 27 Νοεμβρίου στο Life.To τεύχος αυτό ήρθε ξανά στο φως χάρη στην επιμονή ενός φοιτητή από το Δίστομο που σπούδαζε στην Καλιφόρνια.Το περασμένο καλοκαίρι περπατούσαμε με ένα φίλο στο Berkeley χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Δίπλα μας σε ένα ισόγειο κτήριο που έμοιαζε αποθήκη γίνονταν δημοπρασίες. Αποφασίσαμε να μπούμε  από περιέργεια, εκείνος για τα αντικείμενα της δημοπρασίας, εγώ και για την διαδικασία.Στον τεράστιο χώρο υπήρχε ό,τι μπορείς να φανταστείς, από μικρά διακοσμητικά μέχρι αντίκες αυτοκινήτων, όλα για δημοπρασία. Χωριστήκαμε κι ο καθένας κατευθύνθηκε στα ενδιαφέροντά του. Σε ένα έδρανο ψηλό όπως στις αίθουσες δικαστηρίων οι υπεύθυνοι έβγαζαν σε δημοπρασία ένα ένα τα αντικείμενα  σύμφωνα με μια προκαθορισμένη σειρά που είχαμε κι εμείς στα χέρια μας.

Οἱ ἄ­μι­σθοι πο­λι­τι­κοὶ τῆς Ἀρ­χαί­ας Ἑλ­λά­δας




Οἱ ἄ­μι­σθοι πο­λι­τι­κοὶ τῆς Ἀρ­χαί­ας Ἑλ­λά­δας
Οὐ­δεὶς δη­μό­σιος λει­τουρ­γὸς ἀ­μει­βό­ταν
Δήμ. I. Λάμ­πρου
(«Ἀ­να­ζή­τη­ση», Ἀ­θῆ­να 1980, σσ. 211-219.)
Στὰ λε­ξι­κὰ σὰν «ἐ­πάγ­γελ­μα» ὁ­ρί­ζε­ται «ἡ «βι­ο­πο­ρι­στι­κὴ ἐρ­γα­σί­α τι­νός» καὶ σὰν «ἐ­παγ­γελ­μα­τί­ας» ὁ ἀ­σκῶν βι­ο­πο­ρι­στι­κὴν ἐργα­σί­αν». Ἑ­πο­μέ­νως, ὅ­ταν ἀ­σκῶ ἐ­πάγ­γελ­μα, σκο­πός μου εἷ­ναι νὰ ἐ­ξα­σφα­λί­ζω τὰ πρὸς τὸ ζῆν, καὶ κα­τὰ λο­γι­κὴν ἀ­να­γκαι­ό­τη­τα ἡ ψυ­χο­λο­γι­κὴ ἀ­φε­τη­ρί­α καὶ τὸ λο­γι­κὸ κί­νη­τρό μου ὡς ἐ­παγ­γελ­μα­τί­α εἶ­ναι τὸ ἀ­το­μι­κὸ καὶ οἰ­κο­γε­νει­α­κό μου συμ­φέ­ρον. Δὲν νο­εῖ­ται ἐ­παγ­γελ­μα­τί­ας ποὺ σκο­πεύ­ει στὴν ἱ­κα­νο­ποί­η­ση τοῦ ἀ­το­μι­κοῦ ἢ οἰ­κο­γε­νει­α­κοῦ συμ­φέ­ρο­ντος ἄλ­λου ἀ­τό­μου. Τὸ συμ­φέ­ρον τοῦ δευ­τέ­ρου ἀ­τό­μου ἱ­κα­νο­ποι­εῖ­ται ἀ­πὸ τὴν ἄ­σκη­ση ἐ­παγ­γέλ­μα­τος ἐκ μέ­ρους αὐ­τοῦ τοῦ ἰδί­ου καὶ ὄ­χι ἐκ μέ­ρους τὸν πρώ­του.

Πάργκαλι Ιμπραήμ Πασάς 1494 – 1536


 Πάργκαλι Ιμπραήμ Πασάς
Το ελληνόπουλο που έγινε μεγάλος βεζύρης (πρωθυπουργός) της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επί σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς.
Ο Ιμπραήμ γεννήθηκε το 1494 στην Πάργα, εξού και το όνομα Παργκαλί (Παργινός), που υιοθέτησε αργότερα για να τον διακρίνει από την πληθώρα των Οθωμανών αξιωματούχων, που έφεραν το όνομα Ιμπραήμ. Η γενέτειρά του εκείνη την περίοδο βρισκόταν υπό την κυριαρχία της Βενετίας.
Σε ηλικία έξι ετών έπεσε στα χέρια κουρσάρων (ο πατέρας του ήταν ψαράς) και πουλήθηκε ως σκλάβος στο Παλάτι της Μαγνησίας, όπου κατοικούσαν και εκπαιδεύονταν οι γιοι του σουλτάνου. Εκεί γνωρίστηκε με τον συνομήλικό του Σουλεϊμάν κι έγιναν φίλοι. Ο Ιμπραήμ, αφού πρώτα εξισλαμίστηκε, έλαβε σπουδαία μόρφωση στη σουλτανική αυλή. Ήταν πολύγλωσσος κι έπαιζε ένα έγχορδο όργανο σαν το βιολί. Τον αποκαλούσαν «Φρενκ» («Ευρωπαίος») για την ευρυμάθεια και τους λεπτούς τρόπους του.

Αριστοτέλης Ωνάσης 1906 – 1975



Αριστοτέλης Ωνάσης
Ο έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1906 στη Σμύρνη, σε σχετικά εύπορη για την περιοχή και την εποχή εκείνη οικογένεια. Ήταν το δεύτερο παιδί των γονιών του. Είχε προηγηθεί η Άρτεμις, δυο χρόνια πριν.
Ο πατέρας του Σωκράτης Ωνάσης ήταν ένας από τους πλουσιότερους καπνέμπορους και επιχειρηματίες της Σμύρνης. Η μητέρα του Πηνελόπη Δολόγλου παντρεύτηκε στα 17 της χρόνια, αλλά πέθανε νέα στα 33 της. Έξι μήνες μετά, ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε την Ελένη, από την οποία ο Αριστοτέλης απέκτησε δύο αδελφές, τη Μερόπη και την Καλλιρρόη.

Παγκόσμια Ημέρα Επαφής


Η Παγκόσμια Ημέρα Επαφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου από τους απανταχού λάτρεις της εξωγήινης ζωής.
Την ημέρα αυτή οι διάφοροι «ουφολόγοι» προσπαθούν να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους και να έλθουν σε «φιλική και ειρηνική επαφή» με εξωγήινους.
Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1953 από το Διεθνές Γραφείο Ιπταμένων Δίσκων (IFSB).


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/247#ixzz3UQMdiuxs

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή


Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1983 με απόφαση του ΟΗΕ, σε ανάμνηση μιας ομιλίας του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, που έθεσε τις βάσεις του καταναλωτικού κινήματος.
Στις 15 Μαρτίου του 1962 ο Τζον Κένεντι, σε μία μνημειώδη ομιλία του στο Κογκρέσο, σκιαγράφησε τα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα: Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή.

Ιωάννης Παρασκευόπουλος 1889 – 1951


Ιωάννης Παρασκευόπουλος
Διακεκριμένος έλληνας αστρονόμος, με σημαντική καριέρα στη Νότια Αφρική. Στους διεθνείς αστρονομικούς κύκλους είναι γνωστός με το αγγλικό του όνομα John S. Paraskevopoulos και στους συνεργάτες του ως Dr Paras.
Γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1889 στον Πειραιά και σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δούλεψε ως πανεπιστημιακός βοηθός στα εργαστήρια Φυσικής και Χημείας, αλλά η επιστημονική του καριέρα διεκόπη, λόγω των Βαλκανικών Πολέμων και του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς αναγκάστηκε να υπηρετήσει για εννιά χρόνια στον στρατό.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας


Η 15η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας το 1997, με πρωτοβουλία αναρχικών οργανώσεων της Ελβετίας, με αφορμή τον ξυλοδαρμό δύο παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών από αστυνομικούς.
Η αφιέρωση της 15ης Μαρτίου στη διαμαρτυρία εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας αποτέλεσε πρωτοβουλία κυρίως δύο αναρχικών οργανώσεων, της κολεκτίβας COBP κατά της αστυνομικής βίας στο Μοντρεάλ του Καναδά και της ελβετικής ομάδας «Μαύρη Σημαία».

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 15 Μαρτίου



μ. Χ.
44

Ειδοί του Μαρτίου. Ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονείται από μία ομάδα ρωμαίων συγκλητικών.
1892

Ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ.
1943
Αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός με Έλληνες Εβραίους, με προορισμό το Άουσβιτς. Συνολικά, πάνω από 48.000 Ελληνοεβραίοι θα εκτοπιστούν στο Άουσβιτς, στο Μπιργκενάου και στο Μπέργκεν-Μπέλσεν. Μόνο 2.000 θα επιστρέψουν τελικά στην Ελλάδα μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Η ιστορία της Λίβερπουλ



Η Λίβερπουλ (Liverpool FC) είναι η πιο σπουδαία ομάδα που ανέδειξαν τα βρετανικά νησιά (μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και μία από τις μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Στην υπεραιωνόβια ιστορία τους, οι κόκκινοι έχουν να επιδείξουν 46 τίτλους στην Αγγλία και 11 ευρωπαϊκούς.
Η Λίβερπουλ ιδρύθηκε από μια παραξενιά της τύχης στις 15 Μαρτίου 1892. Η Έβερτον, που χρησιμοποιούσε ως έδρα το «Άνφιλντ», διαφώνησε για την τιμή του ενοικίου που έπρεπε να καταβάλει στον ιδιοκτήτη του Τζον Χάουλντινγκ και μετακόμισε στο γειτονικό Γκούντισον Παρκ. Ο Χάουλντινγκ, προκειμένου να μην αφήσει έρημη την ιδιοκτησία του, αποφάσισε να φτιάξει μια ποδοσφαιρική ομάδα, την οποία ονόμασε Λίβερπουλ. Από το 1892, Έβερτον και Λίβερπουλ συγκρούονται κάθε χρόνο στο παραδοσιακό ντέρμπι του Μέρσισαϊντ.

Η σφαγή στις Λιγκιάδες Ιωαννίνων, επειδή οι αντάρτες σκότωσαν τον φίλο του Χίτλερ…


Κανονικό

«Ο Γερμανός έβγαλε την ξιφολόγχη και την κάρφωσε στην πλάτη του βρέφους». Η σφαγή στις Λιγκιάδες Ιωαννίνων, επειδή οι αντάρτες σκότωσαν τον φίλο του Χίτλερ…

Στις 3 Οκτωβρίου του 1943 έξι καμιόνια με Γερμανούς καταδρομείς της μεραρχίας «Εντελβάις» εισέβαλαν στο χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων και διέπραξαν ένα φριχτό έγκλημα. Πυρπόλησαν τα σπίτια του χωριού, σκότωσαν και έκαψαν, όσους κατοίκους δεν είχαν διαφύγει. 

Καλή επιτυχία, Γερμανία!

Posted: 13 Mar 2015 09:33 AM PDT
Παρατηρώντας τις αντιδράσεις και διαβάζοντας τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερμανών αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, καταλαβαίνω πως η γερμανική κυβέρνηση έχει χάσει την ψυχραιμία της, ενώ η γερμανική ηγεμονία στην Ευρωπαϊκή Ένωση φτάνει στο τέλος της.

Όταν η μικρή Ελλάδα αμφισβητεί την γερμανική ηγεμονία, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Ο Αριστοτέλης και η εμφάνιση του ηγέτη…


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Γράφει ο Θανάσης Μπαντές
Από τη στιγμή που διαπιστώνεται ότι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι με την έννοια της ομοιότητας, αλλά με την έννοια της ισότιμης συμμετοχής στο κοινό συμφέρον, είναι προφανές ότι και στο ζήτημα της πολιτικής αρετής θα υπάρχουν κάποιοι που θα ξεχωρίζουν: «Ωστόσο ας κάνουμε την υπόθεση ότι σε κάποια πόλη υπάρχει ένας πολίτης τόσο υπερβολικά ανώτερος στην αρετή, ή περισσότεροι, λιγότεροι όμως στον αριθμό απ’ όσους χρειάζονται για να καταλάβουν τις θεσπισμένες από το πολίτευμα θέσεις αρχόντων, ώστε να μην είναι συγκρίσιμες η αρετή και η πολιτική ικανότητα όλων των υπόλοιπων ανθρώπων με την αρετή και την πολιτική ικανότητα αυτών, αν είναι περισσότεροι, ή εκείνου μόνον, αν είναι ένας». (σελ. 171 – 173).

Το κανάλι της «σοβαρής Χρυσής Αυγής» αποκαλυπτει γιατί και πως ζουν ανάμεσα μας.


Μέχρι σήμερα, ο ΣΚΑΪ εξαντλούσε τις δυνάμεις του στην προσπάθεια να ρυθμίσει την πεζή, ανθρώπινη πραγματικότητα. Είναι το μοναδικό μέσο που προσπάθησε να αναδείξει την υπεύθυνη συνεργασία Σαμαρά – ΧΑ, έπειτα οραματίστηκε την «σοβαρή Χρυσή Αυγή» την οποία και έφτιαξε με την βοήθεια του μεγάλου Σταύρου Θεοδωράκη, προωθώντας παράλληλα ως διάδοχο του Σαμαρά τον εξ’ ίσου σοβαρό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Φαίνεται όμως οτι μετά από την απογοήτευση της προεδρικής εκλογής όπου ο Κυριάκος έμεινε μονος του σαν μπανάνα στην ζούγκλα, το Φάληρο αποφάσισε να ασχοληθεί και με την μεταφυσική.

Ατιμώρητοι οι Ναζιστές εγκληματίες στην Αυστρία!


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο αουσβιτσ

Εν έτει 2015, μοιάζει να κλείνει για την Αυστρία ο φάκελος των ευρισκομένων στη ζωή ναζιστών εγκληματιών πολέμου, αφού σήμερα πέθανε, σε ηλικία 91 χρόνων, ο Γιόχαν Χούμελ. Ο Χούμελ υπήρξε πρώην δεσμοφύλακας του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης, Άουσβιτς, ο οποίος είχε επανέλθει στις αρχές Φεβρουαρίου στον τόπο διαμονής του στο Έφερντινγκ της Άνω Αυστρίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για τον τελευταίο του καταλόγου των προσώπων για τα οποία υπήρχε, τουλάχιστον θεωρητικά, η δυνατότητα να προσαχθούν κάποτε σε δίκη στην Αυστρία, ως κατηγορούμενοι δράστες του ναζιστικού μηχανισμού εξόντωσης. Ο Χούμελ είχε «υπηρετήσει» σε λόχο των Ες-Ες στο Άουσβιτς, μεταξύ Νοεμβρίου 1942 και Νοεμβρίου 1944, στο χρονικό δηλαδή διάστημα κατά το οποίο θανατώθηκαν εκεί εκατοντάδες χιλιάδες κρατούμενοι.