Ετικέτες

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Γιατί ρε σεις κάνατε την επανάσταση το 1821;


χωρίς τίτλοτου Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Γιατί μας κοιτάτε μέσα από τα πορτραίτα σας με θλίψη, μέρες που είναι? Γιατί ρε σεις κάνατε την επανάσταση το 1821? Μας ρωτήσατε εμάς, αν θέλαμε αυτήν την ελευθερία? Τι πήγατε και μας μπλέξατε με τους μπελάδες της? Πώς να τη διαχειριστούμε την ελευθερία αυτή, αφού δεν μας αξίζει? Για ποιαν αξιοπρέπεια μας μιλάτε, για ποιον αυτοσεβασμό και για ποιαν αυτοδιάθεση?
Δεν είχατε ακούσει την παροιμία που λέει, πως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους? Οι δικοί μας κώλοι θέλουν χάιδεμα. Θέλουν να είναι τουρλωμένοι στα τέσσερα στους Γερμανούς. Θέλουν να τους κουνάμε όλο νάζι, χορεύοντας καρσιλαμά πάνω στα τραπέζια των μπαρ στην Μύκονο και στην παραλιακή. Αν δεν είχατε επαναστατήσει εσείς, θα είμασταν σήμερα μια χαρά! Θα είχαμε ξεχάσει γλώσσα, πίστη και ιστορία και θα είμασταν ένα τσούρμο ρεμπεσκέδες και απάτριδες κολαούζοι του κόσμου!
Δίκιο είχε λοιπόν ο Πάγκαλος που σας αποκάλεσε «κατσαπλιάδες»! Το είπε και ο Ανδρουλάκης, πως καλά περνούσαμε με τους Τούρκους! Και τι καταφέρατε, λοιπόν, αφού έφυγαν οι Τούρκοι και ήρθαν αμέσως μετά οι Βαυαροί και οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες? Δεν το γνωρίζατε, πως οι Γερμανοί θα μας κυβερνούσαν μαζί τους για τα επόμενα 200 χρόνια? Εσείς διώξατε τους Οθωμανούς και εμείς τώρα από πείσμα, θα γεμίσουμε πάλι με τζαμιά την Ελλάδα. Και την παρέλαση στην επέτειο της μνήμης σας θα την καταργήσουμε ρε, για να μη μας θυμίζετε τα κατορθώματα σας! Έτσι, για να μάθετε, που κάνατε του κεφαλιού σας!

Κορόιδα! Εσείς τρέχατε στα βουνά, ματώνατε, σκοτωνόσασταν, ξοδεύατε περιουσίες για τον αγώνα, για να είναι λέγατε τα παιδιά σας ελεύθερα, σε μια δική τους πατρίδα! Εμείς λοιπόν τα παιδιά σας, χεστήκαμε για τις πατριωτικές σας ιδεοληψίες! Δεν είχατε γνωρίσει τους έξυπνους Χαρδουβέληδες, που ξέρουν πως να προστατεύουν τις περιουσίες τους και πως να τις βγάζουν σε τράπεζες του εξωτερικού για να τις σώσουν! Ούτε και τους Αντώνηδες, τους Αδώνηδες, τους Σταύρακες και τους Βαγγέλες, που ραίνουν με ροδοπέταλα τους βιαστές μας και που γνωρίζουν καλά τα συμφέροντα των αφεντικών τους και τα δικά τους! Και ξέρετε κάτι? Μας αρέσει τελικά ο βιασμός μας! Δεν είμαστε Έλληνες ρε εμείς! Είμαστε οι σφουγγαρίστρες της Ευρώπης!
Ορίστε λοιπόν! Τι καταφέρατε? Τίποτα άλλο, παρά να γίνετε ενοχλητικά πρότυπα, καθώς αθέλητα συγκρινόμαστε μαζί σας και φαινόμαστε σπιθαμιαίοι νάνοι. Μας γεμίζετε με τύψεις! Δεν την θέλουμε ρε σεις αυτήν την ελευθερία! Χωρίς ευρώ, χωρίς Hi Fi, χωρίς το τελευταίο μοντέλο κινητού, μόνο με φασολάδα, δεν αξίζει μία η ελευθερία που μας προσφέρατε! Μας εμποδίζει η ιστορία και η μνήμη σας! Είναι τροχοπέδη στο ευρωπαϊκό μας μέλλον! Εμείς θέλουμε να εκσυγχρονιστούμε, να αφομοιωθούμε, να εκλείψουμε και εσείς δεν μας αφήνετε. Κουραστήκαμε ρε σεις να υπάρχουμε 4.000 χρόνια, δεν το καταλαβαίνετε? Θέλουμε να πάψουμε να είμαστε εμείς. Θέλουμε να κάνουμε πίπες στους Γερμανούς, χωρίς πατριωτικές ενοχές και εσείς μας το χαλάτε! Δεν το αντέχουμε ρε σεις, να μας κοιτάτε μέσα από τα πορτραίτα σας με αυτά τα λυπημένα μάτια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου