Ετικέτες

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ


1/3/15 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 13 εμφανίσεις
ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ
Ο Πυθαγόρας, o  σημαντικότερος σοφός της αρχαιότητας, δεν έγραψε τίποτε. Το όνομά του είναι περιβεβλημένο με την αχλύ του θρύλου,  αποδεικνύοντας έτσι τη δύναμη και την παραγωγικότητα του έργου του. Η διδασκαλία του Πυθαγόρα που γινόταν στη Σχολή του στον Κρότωνα, το Ομακοείον, περιείχε βαθμίδες μύησης, στη διάρκεια των οποίων οι μαθητές του με αυστηρή πειθαρχία και όρκο σιωπής άκουγαν πίσω από παραπέτασμα τον Πυθαγόρα, χωρίς να τον βλέπουν, και  ακολουθούσαν πιστά τις ρήσεις του διδασκάλου, σαν θεϊκά δόγματα: «Αυτός έφα» μαρτυρείται ότι έλεγαν. Επίσης έδιναν τον μέγιστο ιερό όρκο στην Τετρακτύ.

Αυτοί είναι οι 40 πιο έξυπνοι άνθρωποι της ιστορίας -Τα πιο φωτεινά μυαλά


1/3/15 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 14 εμφανίσεις
gete-plagiaΓκαίτε.
ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΛΙΣΤΑ
Ρούλα Βλασσοπούλου
 Επιστήμονες, φιλόσοφοι, μουσικοί, παιδιά θαύματα. Η ανθρωπότητα έχει γνωρίσει πολλά φωτεινά μυαλά. Ποιοι όμως είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν από αυτή την ξεχωριστή κάστα;
Ο Αμερικανός ηλεκτροχημικός μηχανικός Λιμπ Τιμς ακολούθησε έναν ανορθόδοξο τρόπο όταν αποφάσισε να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ξεκίνησε από περιέργεια, συμπεριλαμβάνοντας όσους είχαν IQ πάνω από 130, αν και τα τεστ δεν είναι απόλυτα ακριβή.
Αργότερα, όπως αναφέρει το Business Insider, ο Τιμς κατέταξε όσους είχαν μία ισχυρή ικανότητα, ή μεγάλη κλίση σε κάποιο τομέα, που σε συνδυασμό με τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει ως ευφυΐες.
Επειδή όμως δεν ήθελε να αποκλείσει όσους έζησαν πριν υιοθετηθούν τα τεστ IQ, βασίστηκε σε μία μεθοδολογία που προβλέπει το δείκτη νοημοσύνης με βάση το πόσα πέτυχε ο καθένας κάθε δεκαετία της ζωής του.
Με αυτό τον τρόπο, κατέληξε στη λίστα τους 40 πιο έξυπνους ανθρώπους της ιστορίας:

Παύει οριστικά η κυκλοφορία της δραχμής… Έρχεται το «δολοφονικό» Ευρώ…


Παύει οριστικά η κυκλοφορία της δραχμής… Έρχεται το «δολοφονικό» Ευρώ…
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2002.. Παύει οριστικά η κυκλοφορία της δραχμής στην ελληνική επικράτεια…
Αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ
Την 1η Ιανουαρίου του 2002 η δραχμή αντικαταστάθηκε από το Ευρώ, την κοινή νομισματική μονάδα των κρατών – μελών της Ευρωζώνης με ισοτιμία 1 ευρώ = 340,750 δραχμές. Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2002, κυκλοφορούσαν παράλληλα δραχμές και ευρώ, ενώ από την 1η Μαρτίου 2002 μόνο ευρώ. Η περίοδος αντικατάστασης των δραχμών σε ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδας έληξε για τα κέρματα την 1η Μαρτίου 2004 και για χαρτονομίσματα την 1η Μαρτίου 2012.

ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ;


ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ;
Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια μεγάλη προσπάθεια από πολλούς Τούρκους να πείσουν την διεθνή κοινότητα ότι πολύτιμες παρακαταθήκες της χριστιανοσύνης βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη όπου μεταφερθήκαν μετά την ανακήρυξη της σαν πρωτεύουσα της χριστιανικής Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Καλό μήνα με υγεία σε όλους !


Ο Γεωργιάδης ΒΡΙΖΕΙ με μίσος τον ελληνικό λαό! «Αυτός φταίει για όσα ζούμε»



Ο Γεωργιάδης ΒΡΙΖΕΙ με μίσος τον ελληνικό λαό! «Αυτός φταίει για όσα ζούμε»
Σε ένα νέο «παραλήρημα» προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης που τα έβαλε σε τηλεοπτική εκπομπή με τον ελληνικό λαό γιατί στις εκλογές ψήφισε…
ΣΥΡΙΖΑ.
Ένας μήνας έχει περάσει από τις κάλπες και ο Άδωνις δεν μπορεί να το χωνέψει…
Δείτε τον στο ΒΙΝΤΕΟ ο (στο 0:51) που ακολουθεί

Πού το πάνε οι Γερμανοί; Θέλουν να μας βγάλουν πάλι στα βουνά;


Πού το πάνε οι Γερμανοί;  Θέλουν να μας βγάλουν πάλι στα βουνά;
ΚΑΙ εκεί που ελπίζαμε ότι με τις υποχωρήσεις που έκανε ο Αλέξης, που εδώ που τα λέμε δεν ήταν και λίγες και ευτυχώς – πέρασαν και στο λαό χωρίς μεγάλες αντιδράσεις – χάρις βεβαίως της εμπιστοσύνης που τρέφει ο κόσμος στο πρόσωπό του και λέγαμε δόξα σοι ο Θεός, βρέθηκε επιτέλους κάποια λύση και είχαμε αρχίσει να… καταπίνουμε τη «νέα σύμβαση»

Ελλάδα και Κύπρος… Το Στρατηγικό Μανιφέστο, ο Αδύναμος Κρίκος, οι Ρώσοι, οι Αλλοι και το Ισραήλ…


Ελλάδα και Κύπρος… Το Στρατηγικό Μανιφέστο, ο Αδύναμος Κρίκος, οι Ρώσοι, οι Αλλοι και το Ισραήλ…
Του Δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη
Το ελληνικό ζήτημα, οι γεωπολιτικές του διαστάσεις και η απόκτηση πρωτοβουλίας κινήσεων της ΕΕ
Αδύναμη Ελλάδα σημαίνει και αδύναμη Κύπρο; Να πάμε σε συνομιλίες ή όχι; Για ποια λύση; Ποιος ο ρόλος των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της ΕΕ και του Ισραήλ
ΠΟΙΟ είναι το πρόβλημα των ΗΠΑ, που συνιστά ανεκμετάλλευτο πλεονέκτημα για την Κύπρο

Φρεντερίκ Σοπέν 1810 – 1849


Φρεντερίκ Σοπέν
Πολωνός πιανίστας και συνθέτης της Ρομαντικής Περιόδου, που έγραψε ορισμένες από τις ωραιότερες συνθέσεις για πιάνο.
Η εκλεπτυσμένη πρωτοτυπία που χαρακτηρίζει το έργο του και η εξαιρετική δεξιοτεχνία του ως πιανίστα τον κατατάσσουν στους σημαντικότερους συνθέτες και πιανίστες όλων των εποχών.

Οι μάγισσες του Σάλεμ



Τον κρύο χειμώνα του 1692, στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης, δύο κορίτσια, η κόρη του αιδεσιμότατου Σάμιουελ Πάρις, Μπέτι, και η κηδεμονευομένη του, Άμπιγκειλ Ουίλιαμς, άρχισαν να παρουσιάζουν περίεργη συμπεριφορά. Μιλούσαν παράξενα, κρύβονταν κάτω από πράγματα και σέρνονταν στο πάτωμα. Κανένας γιατρός δεν μπορούσε να εξηγήσει τα συμπτώματα, μέχρι που ένας εξ αυτών απεφάνθη στις 8 Φεβρουαρίου ότι τα κορίτσια ήταν δαιμονισμένα. Έτσι ο πάτερ Σάμιουελ και άλλοι ευλαβείς συμπολίτες του άρχισαν να πιέζουν τα δύο κορίτσια -και άλλα παιδιά που αργότερα παρουσίασαν ανάλογη συμπεριφορά- να κατονομάσουν τους ανθρώπους που τους οδήγησαν στα μονοπάτια του διαβόλου.

Αγία Ευδοκία

 Αγία Ευδοκία
Οσιομάρτυς της Χριστιανικής Εκκλησίας.
Γεννήθηκε στην Ηλιούπολη της Λιβανησίας Φοινίκης (σημερινός Λίβανος), από γονείς καταγόμενους από τη Σαμάρεια. Σύμφωνα με τους συναξαριστές ήταν πόρνη και με την εκτυφλωτική ομορφιά της παρέσυρε πολλούς άνδρες στην αμαρτωλή ζωή, ενώ συγχρόνως δημιούργησε μεγάλη περιουσία.
Έπειτα από μία σοβαρή ασθένεια εγκατέλειψε τη γενέτειρά της, αλλά ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε και εγκαταστάθηκε στην άκρη της πόλης. Εκεί γνώρισε κάποιον μοναχό, μετανόησε κι έγινε χριστιανή και βαπτίστηκε από τον επίσκοπο Θεόδοτο. Από τότε άλλαξε η ζωή της, χάρισε όλη της την περιουσία στην τοπική εκκλησία και πήγε σε κάποιο μοναστήρι, όπου έζησε βίο ασκητικό ως τη στιγμή που οι πρώην εραστές της τη διέβαλλαν στον τοπικό ηγεμόνα Αυρηλιανό. Η Ευδοκία δικάστηκε και αθωώθηκε, όταν κατόρθωσε να αναστήσει το νεκρό παιδί του Αυρηλιανού και να προσελκύσει και τον ίδιο στο Χριστιανισμό.

Κυριακή της Ορθοδοξίας -«Ευφραίνεται επί σοι η Εκκλησία σου Χριστέ, κράζουσα• Συ μου ισχύς Κύριε και καταφυγή και στερέωμα»


Κυριακή της Ορθοδοξίας -«Ευφραίνεται επί σοι η Εκκλησία σου Χριστέ, κράζουσα• Συ μου ισχύς Κύριε και καταφυγή και στερέωμα»
Τη νίκη της Εκκλησίας κατά των δυνάμεων του σκότους και τον θρίαμβο της πίστεως κατά των αιρέσεων εορτάζουμε και πανηγυρίζουμε σήμερα. Γεμάτοι χαρά και εσωτερική ευφροσύνη, με ύμνους και ωδές πνευματικές, λιτανεύουμε στους δρόμους τις ιερές εικόνες, τον Τίμιο Σταυρό και τα ιερά λάβαρα διατρανώνοντας έτσι τον ενθουσιασμό μας και τη λατρεία μας στο υπερδεδοξασμένο και υπερύμνητο πρόσωπο του δομήτορος της Εκκλησίας μας Ιησού Χριστού, χάρις στη δύναμη του οποίου αποδιώχθηκε το σκότος της πλάνης κι έλαμψε η αλήθεια.

Το Πορτρέτο των Μηνών-ΜΑΡΤΙΟΣ


Πίνακας του Γιάννη Τσαρούχη
Πίνακας του Γιάννη Τσαρούχη






Ο τρίτος μήνας του πολιτικού έτους, με διάρκεια 31 ημέρες. Αρχικά ήταν ο πρώτος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου, λόγω της εαρινής ισημερίας. Πήρε το όνομά του από τον θεό Άρη (Mars, Martius στα Λατινικά), που θεωρούταν ο γενάρχης των Ρωμαίων. Με τη μεταρρύθμιση του 153 π.Χ, όταν προστέθηκαν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, ο Μάρτιος έλαβε την τρίτη θέση στο δωδεκάμηνο, πλέον, ρωμαϊκό ημερολόγιο.
Τον Μάρτιο γιορτάζονταν στην Αρχαία Ρώμη τα:
  • Ματρονάλια (Matronalia), προς τιμή της θεάς Ήρας την 1η του μηνός. Οι παντρεμένες γυναίκες της Ρώμης (Matronae) πρόσφεραν στη θεά αγελάδες και χήνες, τα ιερά ζώα της Ήρας, ενώ δέχονταν δώρα από τους συζύγους τους.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 1 Μαρτίου



π. Χ.
86
Ο Λούκιος Κορνήλιος Σύλλας, επικεφαλής των ρωμαϊκών λεγεώνων, εισέρχεται στην Αθήνα και ανατρέπει τον τύραννο Αριστίωνα, τον οποίο υποστήριζε ο βασιλιάς του Πόντου Μιθριδάτης ΣΤ΄.
μ. Χ.
1862

Ο κυβερνητικός στρατός καταστέλλει με αιματηρό τρόπο την εξέγερση που εκδηλώθηκε στο Ναύπλιο και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου κατά του Όθωνα (Ναυπλιακή Επανάσταση).