Ετικέτες

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Νομιμοποίησε τους ΝΑΖΙ ο φίλος των Σαμαροβενιζέλων, Ποροσένκο





poroshenko-recognizes-nazi-collaborators.si
Stepan Bandera «ηρωας» των ΝΑΖΙ συνεργάτης των Γερμανών, όπως οι Σαμαροβενιζέλοι

netakias

Poroshenko υπογράφει νόμους που υμνούν τους ΝΑΖΙ της Ουκρανίας ως «μαχητές της ελευθερίας»

«Ο νόμος προβλέπει την κρατική αναγνώριση του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας στον εικοστό αιώνα και καθορίζει το νομικό καθεστώς των συμμετεχόντων στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας στον εικοστό αιώνα»

70 χρόνια στρέβλωσης της ιστορίας…

 

70 χρόνια στρέβλωσης της ιστορίας
Σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν άφησε τόσο μεγάλο αποτύπωμα όσο στη Ρωσία. Κι αυτό όχι μόνο εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των θυμάτων, που επειδή είναι τόσο μεγάλος θα αρκούσε από μόνος του για να έχει σημαδέψει τη Ρωσία για πάντα. Ούτε για τις υλικές καταστροφές που παραμένουν ανυπολόγιστες, αφού σε μια έκταση ίση με μερικές δεκάδες Ελλάδες(!), δεν είχε μείνει τίποτα ανέπαφο. Εργοστάσια, γέφυρες, αεροδρόμια, σιδηροδρομικά δίκτυα, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, αποθήκες, τρακτέρ, τα πάντα είχαν ισοπεδωθεί, μαζί με χιλιάδες πόλεις και χωριά. Και δεν έχει πια σημασία αν οι νεκροί της Σοβιετικής Ένωσης είναι 20, 25 ή 27 εκατομμύρια! Είναι τόσοι πολλοί που το μέγεθος δεν χωράει στο νου του ανθρώπου.
Το βάθος του αποτυπώματος έχει να κάνει και με άλλες παραμέτρους επίσης σημαντικές. Το διαπίστωσα γνωρίζοντας καλύτερα τους λαούς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όχι εξ αποστάσεως ούτε σε ξένο τόπο που οι άνθρωποι για να επιβιώσουν προσαρμόζονται από λίγο ως πολύ στο νέο τους περιβάλλον. Το διαπίστωσα στην ίδια τους την πατρίδα, στις πόλεις και τα χωριά τους, που η ζωή έχει μια συνέχεια, η οποία στα βασικά της χαρακτηριστικά παραμένει αδιάσπαστη.

Οι “τρεις Κορδάτοι”. Θέσεις, συγκρούσεις και παλινωδίες στο πλαίσιο της ιδεολογικής χρήσης της ιστορίας…

 


Την Τετάρτη 13 Μαΐου παρουσιάζεται ο τόμος «Αριστερά και Αστικός Πολιτικός Κόσμος, 1940-1960» σε επιμέλεια των Μιχάλη Λυμπεράτου και Προκόπη Παπαστράτη, αποτέλεσμα του ομώνυμου τετραήμερου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από τις 17 έως τις 20 Απριλίου 2013. Στον τόμο περιλαμβάνονται 58 άρθρα με άξονα τη δράση και τη δυναμική παρουσία της Αριστεράς στην εκρηκτική δεκαετία του 1940 αλλά και στην λιγότερο μελετημένη του 1950. Η παρουσίαση θα γίνει στις 7:30 μμ στο ΠΟΛΙΣ ART CAFE (Πεσμαζόγλου 5 & Πανεπιστημίου). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι εκπαιδευτικοί Σταύρος Καλλώνης, Δημήτρης Μαριόλης, Δημήτρης Πολυχρονιάδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του ρ/σ «στο Κόκκινο 105,5″

400.000 Μάι 14



Η Αμετανόητη φάτσα μου και ο Κομαντάντε Αρκάς οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και τις φίλες του Απέραντου Γαλάζιου.
Όταν τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2013, ο Grand chef Arkas, άρχιζε να πειράζει το menu…είχαμε κι εμείς ένα μικρό success story…αληθινό όχι «Σαμαρικό»…
Από τότε λοιπόν, πάνω από 400.000 αναγνώσεις «εντοπίστηκαν» στα στατιστικά του
«απέραντου» blog μας…
ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

«Ψιτ εσύ… Ναι, εσύ με το πλακάτ… Έλα να σου γνωρίσω τους «αιώνιους» φοιτητές» του Παύλου Κιρκασίδη #oximpalta



s-34
Του Παύλου Κιρκασίδη
Eσύ που κατέβηκες την Κυριακή στο Σύνταγμα μαζί με άλλους… 156 και κράτησες το πλακάτ με το «όχι στους αιώνιους φοιτητές», γνωρίζεις πραγματικά ποιοι είναι αυτοί;
Μάλλον όχι, έλα λοιπόν να στους «συστήσω»…
Είναι παιδιά που στη νιότη τους χτυπήθηκαν από άσχημες αρρώστιες και συ βιάζεσαι να τους ξεγράψεις πιο πολύ κι απ” την ίδια τους την αρρώστια…

Μαρία Γκαετάνα Ανιέζι 1718 – 1799



Μαρία Γκαετάνα Ανιέζι
  
Ιταλίδα μαθηματικός και φιλόσοφος, που διακρίθηκε για τις εργασίες της στον διαφορικό λογισμό. Ήταν η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε έδρα μαθηματικών σε πανεπιστήμιο.
Η Μαρία Γκαετάνα Ανιέζι (Maria Gaetana Agnesi) γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1718 στο Μιλάνο από πλούσια και καλλιεργημένη οικογένεια. Ο πατέρας της Πιέτρο Ανιέζι ήταν καθηγητής μαθηματικών και εμφύσησε την αγάπη για τους αριθμούς στη μεγάλη του κόρη. Παιδί - θαύμα, η Μαρία Γκαετάνα γνώριζε από πολύ μικρή Λατινικά, Ελληνικά, Εβραϊκά και αρκετές άλλες γλώσσες. Σε ηλικία μόλις εννέα ετών δημοσίευσε στα λατινικά την πραγματεία της για την παροχή ανώτερης εκπαίδευσης στις γυναίκες.

Πολιτιστική Επανάσταση


  





   Ως «Πολιτιστική Επανάσταση» ορίζεται το κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο, που έλαβε χώρα στην Κίνα τη δεκαετία 1966-1976, στο πλαίσιο της διαπάλης εξουσίας στους κόλπους του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Η σχετική ελευθερία των αρχών της δεκαετίας του '60 στις τέχνες και τα γράμματα μέσα απ' το σύνθημα του Μάο «Αφήστε 100 λουλούδια να ανθίσουν, 100 σχολές σκέψης να συναγωνιστούν» προκαλεί την αντίδραση των σκληροπυρηνικών. Ανάμεσά τους και η σύζυγός του Τζιανγκ Τζινγκ, που εύκολα πείθει τον «Μεγάλο Τιμονιέρη» ότι ο κομμουνισμός κινδυνεύει, όχι μόνο από τους καλλιτέχνες, αλλά και από τους μετριοπαθείς πολιτικούς που έχουν το πάνω χέρι στο κόμμα.

Θύελλα αντιδράσεων για την αναβολή εγκαινίων μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Καβάλα


Θύελλα αντιδράσεων για την αναβολή εγκαινίων μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Καβάλα
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δήμου Καβάλας να αναβάλει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν των 1.484  Ελλήνων Εβραίων της πόλης, που ήταν προγραμματισμένα για την ερχόμενη Κυριακή.
“Ομολογώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστεί οποιοσδήποτε ότι πράγματι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας, που ακυρώνει μια προγραμματισμένη εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου προορισμένου να μας θυμίζει την εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας από τους ναζί και τους συμμάχους τους με επιχείρημα την ύπαρξη ή το μέγεθος ή την απεικόνιση του θρησκευτικού συμβόλου της εβραϊκής θρησκείας” τονίζει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

Η ιστορία των Βραβείων Όσκαρ




  
Εκατομμύρια άνθρωποι καθηλώνονται κάθε χρόνο μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες τους, για να παρακολουθήσουν την τελετή απονομής των διάσημων Βραβείων Όσκαρ (Oscar Academy Awards). Κάθε έτος η αναμετάδοση είναι πολύωρη και αρκετά κουραστική, η παραγωγή δεν επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις, οι λόγοι των βραβευθέντων είναι επαναλαμβανόμενοι, η συγκίνηση διάχυτη, οι ευχαριστίες -μετά δακρύων συχνά- δεν έχουν τίποτα καινούργιο να πουν, και η πασαρέλα των διάσημων προσκεκλημένων αναμενόμενα εντυπωσιακή. Παρά ταύτα, η θεαματικότητα της τελετής απονομής είναι τεράστια και σύσσωμο το φιλοθεάμον κοινό ανανεώνει το ραντεβού του με τα Όσκαρ για την ερχόμενη χρονιά.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 16 Μαΐου


μ. Χ.
1651
Οι Γενίτσαροι στραγγαλίζουν τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Παρθένιο Β' και πετούν τη σορό του θάλασσα. Ο Σουλτάνος τον υποψιαζόταν ότι είχε μυστικές επαφές με τους Ρώσους.

Greek mayor rejects Holocaust Memorial; Star of David persecuted again



By now you’ll have probably heard that the Municipality of Kavala, a medium sized city in the northern part of Greece, rejected a Holocaust Memorial which was to be unveiled in 3 days time. The Mayor was frank: the Star of David was unfit for the public because it is the sign of the Jewish religion. This candid confession might appear surprising for the average western reader who is used to a less overt antisemitism, but it is normal in Greece which is the most antisemitic non-Muslim country in the world and a modern nazi party is currently the 3rd strongest in the greek parliament. This article aims to provide a concise explanation to what happened, why it happened and what lessons we’re to learn; each segment can be read independently and if it seems long jump to the 3rd segment where all the substance lies.