Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Απειλές κατά της Ελλάδας από την αλβανική κυβέρνηση για έρευνες και μειονότητα!Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Νοεμβρίου 14, 2012
Επίθεση και απειλές κατά της Ελλάδας είχαμε από το υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόν Παναρίτι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στα Τίρανα, με τον ομόλογό του από το Κόσοβο Ενβέρ Χοτζάι. λαμβάνοντας θέση 100% υπερ των εξτρεμιστών της Αλβανίας και το κυριότερο έθεσε επίσημα θέμα δικαιωμάτων της Ελλάδας να κάνει έρευνες πετρελαίου στο Βόρειο Ιόνιο χωρίς την άδεια της … Αλβανίας!.
Χρησιμοποιώντας την απόλυτα ανώδυνη φράση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, για «έξαρση του σοβινισμού στην ευρύτερη περιοχή μας, με άτακτες ομάδες, οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζουν τα εσωτερικά πολιτικά πράγματα των γειτονικών χωρών» ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών (αυτόν που ο Δ.Αβραμόπουλος αγκάλιαζε κατά την επίσκεψή του σην Ελλάδα, είπε: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, όταν μιλάει για σοβινισμό στα Βαλκάνια θα πρέπει να έχει υπόψη και τη χώρα του. Εμείς, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να συνεργαστούμε μέσω διαλόγου για να φρενάρουμε τις σοβινιστικές τάσεις».

Απειλές κατά της Ελλάδας από την αλβανική κυβέρνηση για έρευνες και μειονότητα!Επίθεση και απειλές κατά της Ελλάδας είχαμε από το υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόν Παναρίτι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στα Τίρανα, με τον ομόλογό του από το Κόσοβο Ενβέρ Χοτζάι. λαμβάνοντας θέση 100% υπερ των εξτρεμιστών της Αλβανίας και το κυριότερο έθεσε επίσημα θέμα δικαιωμάτων της Ελλάδας να κάνει έρευνες πετρελαίου στο Βόρειο Ιόνιο χωρίς την άδεια της … Αλβανίας!.
Χρησιμοποιώντας την απόλυτα ανώδυνη φράση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, για «έξαρση του σοβινισμού στην ευρύτερη περιοχή μας, με άτακτες ομάδες, οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζουν τα εσωτερικά πολιτικά πράγματα των γειτονικών χωρών» ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών (αυτόν που ο Δ.Αβραμόπουλος αγκάλιαζε κατά την επίσκεψή του σην Ελλάδα, είπε: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, όταν μιλάει για σοβινισμό στα Βαλκάνια θα πρέπει να έχει υπόψη και τη χώρα του. Εμείς, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να συνεργαστούμε μέσω διαλόγου για να φρενάρουμε τις σοβινιστικές τάσεις».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥΑναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 14, 2012
Για τα μέλη της δημοτικής παράταξης του «Σπάρτακου», η κοίμηση του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη μας Δαμασκηνού υπήρξε ένα γεγονός ιδιαίτερα οδυνηρό. Κάποιοι από μας άλλωστε, όχι μόνο τον γνωρίζαμε προσωπικά από τα παιδικά μας ακόμη χρόνια, αλλά και είχαμε συνεργαστεί και συνδεθεί ιδιαίτερα μαζί του. Έχουμε λοιπόν πολύ ξεκάθαρη άποψη για το πόσο έντιμος άνθρωπος υπήρξε ο εκλιπών και πόσο ασυμβίβαστος στην προάσπιση των ιδεών και των ιδανικών του. Συγχρόνως πόσο απλός και ταπεινός ήταν  ο χαρακτήρας του, πόσο λιτός και ασκητικός υπήρξε ο τρόπος ζωής του, πόσο αφιλοχρήματος και εντελώς απεγκλωβισμένος από τις ανέσεις και τα υλικά αγαθά ήταν ολόκληρος ο βίος του. Πάντα ευπρόσιτος και καταδεκτικός, αλλά και αυστηρός ενίοτε, όπως πρέπει να είναι ένας πραγματικός πνευματικός πατέρας, αλλά και πάντα πραγματικός υπέρμαχος της ορθόδοξης πίστης, καθώς ούτε σε λατρευτικούς εναγκαλισμούς με ετεροδόξους ενεπλάκη ποτέ, ούτε και σε έτερα νεοεποχίτικα παιχνίδια. Αναδείχτηκε έτσι σε άξιο επίσκοπο, που εργάστηκε με ζήλο και αυταπάρνηση και σφράγισε με την παρουσία του όλη τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την παθολογική του πραγματικά αγάπη για την Κομοτηνή και τη Θράκη γενικότερα, όπου ήρθε το 1958 και έζησε για περισσότερο από μισό αιώνα. Δεν θα ξεχάσουμε την έμπρακτη αγάπη του προς όλους τους αναξιοπαθούντες (και μάλιστα ανεξαρτήτως θρησκεύματος) και το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, που δεν είναι καθόλου προβεβλημένο και οι περισσότεροι συμπολίτες μας ακόμη και σήμερα δυστυχώς το αγνοούν. Δεν θα ξεχάσουμε όμως βέβαια και τον φλογερό πατριωτισμό του, καθώς και τους αγώνες που έδωσε για τα εθνικά μας θέματα, μη διστάζοντας να συγκρουστεί πολλές φορές με τα κέντρα πολιτικής εξουσίας, όταν ένιωθε ότι αγνοούσαν και αδικούσαν τη Θράκη. Μπορεί μέσα σε όλα αυτά να διέπραξε ασφαλώς και λάθη, όπως άλλωστε κάθε άνθρωπος – και αυτά όμως οφείλονται στον μαχητικό και δυναμικό χαρακτήρα του και καθόλου δεν μπορούν να μειώσουν την τεράστια προσφορά του.

Πάνω από την Λέσβο πέταξε τουρκικό αεροσκάφος τύπου Τ-38
undefined
Τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-38 το οποίο εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 09:52 το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποίησε υπέρπτηση στο νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Λέσβου η οποία διήρκεσε μόλις δύο λεπτά, από τις 09:54 μέχρι τις 09:56. Το τουρκικό Τ-38 (πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος, αν και στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε ένα ή δύο χειριστές) πετούσε σε μεγάλο ύψος 15 χιλιάδων ποδών και βγήκε από το FIR Αθηνών στις 09:58.

Η Γερμανία αποζημιώνει τους πάντες...εκτός από τους Έλληνες


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να καταβάλει αποζημιώσεις σε θύματα του Ολοκαυτώματος, αλλά ατυχώς για την Ελλάδα αυτό θα γίνει επιλεκτικά.
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλεανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του πρόκειται να αρχίσει να καταβάλει αποζημιώσεις σε θύματα του Ολοκαυτώματος στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Νέα Υόρκη: Διαδήλωση για τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα
http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_187593.jpgΣυγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους σε Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έγινε στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων του “Συνασπισμού Αλληλεγγύης 14ης Νοέμβρη”.
Λιγότερα από εκατό άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, «για αλληλεγγύη προς τη γενική απεργία των Ελλήνων και Ευρωπαίων εργαζομένων», όπως τόνισαν εκπρόσωποι φορέων που απηύθυναν χαιρετισμούς.
Μεταξύ άλλων, καταδίκασαν τα «σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν επιφέρει οικονομική και κοινωνική καταστροφή, επηρεάζοντας δεκάδες εκατομμύρια άτομα σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία».
Επίσης, έκαναν λόγο για «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης» και για «προστασία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιατί δεν δίνουν τη δανειακή δόση οι ΓερμανοίΓράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Υπάρχει ένα ερώτημα το οποίο έχουν όλοι οι Ελληνες, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί: αφού η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη εκτελεί χωρίς την παραμικρή αντίρρηση κάθε εντολή του Βερολίνου και τη μετατρέπει σε νόμο του ελληνικού κράτους, γιατί οι Γερμανοί δεν δίνουν στην κυβέρνηση τη διαβόητη πλέον δόση… των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που βάσει της δανειακής σύμβασης έπρεπε να έχουν εκταμιεύσει εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, από τις 28 Ιουνίου; Τι επιδιώκουν με αυτές τις αλλεπάλληλες σκόπιμες καθυστερήσεις;

ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ; Η απάντηση έρχεται από την ίδια την χούντα.
undefinedΤο άρθρο της εφημερίδας “Μακεδονία” (17/11/1973) που αναπαρήγαγε την γραμμή του καθεστώτος, δεν αφήνει περιθώρια για απορίες. Εάν τώρα ήταν “μέσα” ή “έξω”, δεν έχει καμμία σημασία. Αυτό όμως που έχει τεράστια σημασία είναι εάν ο στρατός “φυγάδευσε” κάποιους πρωτεργάτες, που μάλιστα τις πρώτες ημέρες έβριζαν τους εξεγερμένους λέγοντας τους “προβοκάτορες” αλλά μετά απέκτησαν ηγετικούς ρόλους. Το χειρότερο; Κάποιοι φυγαδευμένοι από τάγματα του αρχιφασίστα προδότη Ιωαννίδη, “εξαφανίσθηκαν” επί της ηγεσίας του, αργότεραθησαύρισαν, υπουργοποιήθηκαν και χαίρουν θέσεις εξουσίας ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Δείτε το δημοσίευμα (κλικ για μεγένθυση).

Κόσοβο: Υποπτο για κρούσματα καρκίνου το απεμπλουτισμένο ουράνιο


kosovo-ypopto-gia-krousmata-karkinoy-to-apemploytismeno-oyranio

Η χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου σε βόμβες και πυρομαχικά κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου αποτελεί για πολλούς την αιτία  για τα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά λευχαιμίας και άλλων μορφών καρκίνου στην περιοχή σήμερα. Ωστόσο το ΝΑΤΟ δεν έχει κάνει, όπως είχε δεσμευτεί, σχετικές μελέτες τα τελευταία χρόνια για να αποδειχθεί η φρικτή υποψία ότι η ραδιενέργεια είναι υψηλή και συνδέεται με αυξημένα κρούσματα της επάρατης νόσου.
Οι δε μακροπρόθεσμες συνέπειες στο περιβάλλον παραμένουν άγνωστες.Οπως μαρτυρούν οι κάτοικοι της περιοχής, οι ζημιές που έγιναν από τον πόλεμο καλύφθηκαν, αλλά δεν καθαρίστηκαν ποτέ όπως θα έπρεπε. Οι νατοϊκές δυνάμεις χρησιμοποίησαν περίπου 30.000 μικρά και μεγάλα όπλα με εμπλουτισμένο ουράνιο στο Κοσσυφοπέδιο.

Πρωτοβουλία πέντε κρατών για τον ευρωπαϊκό στρατό Συμμετέχουν οι κυβερνήσεις Γαλλίας, Γερμανίας, Πολωνίας, Ιταλίας και Ισπανίας.
While Britain is strongly opposed to the EU creating a military headquarters, other nations are in strong support of the plan. (esemerda/iStockphoto)
Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών πέντε ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν μεθαύριο Πέμπτη στο Παρίσι, αναμένεται να εκδώσουν μια ανακοίνωση η οποία θα περιέχει «δεσμεύσεις» και θα διαβεβαιώνει ότι υπάρχει η «κοινή βούληση» να προαχθεί η «Ευρώπη της Άμυνας», δήλωσε σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ λε Ντριάν.«Θα υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση, η οποία θα περιέχει δεσμεύσεις και συγχρόνως θα περιέχει τη διαβεβαίωση περί κοινής βούλησης να προαχθεί μέσω δράσεων η Ευρώπη της Άμυνας. Αυτή θα είναι και η διαβεβαίωση, ότι υπάρχει η βούληση, ότι εξελίσσεται μια διαδικασία» σε ό,τι αφορά την ενοποίηση της ευρωπαϊκής άμυνας, υπογράμμισε ο Λε Ντριάν, που μίλησε σήμερα στην Αμερικανοευρωπαϊκή Λέσχη Τύπου. Πάντως δεν θέλησε να προβλέψει τα πρακτικά αποτελέσματα της υπουργικής συνόδου αυτής.

ΣΤΕ Αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια


Αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
Αντισυνταγματικός κρίθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο «νόμος Ραγκούση» 3838/10 που έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς και που τους έδωσε δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίασή της, έκρινε -κατά τις ίδιες πληροφορίες- με μεγάλη πλειοψηφία ότι οι επίμαχες ρυθμίσεις παραβιάζουν θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος που σχετίζονται με την προστασία του έθνους, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος κ.λπ.

«Εξωτερικές απειλές» το νέο δόγμα της ΆγκυραςΣε λογική Ερντογάν - Νταβούτογλου κινείται και ο τουρκικός στρατός με χρήση του Κουρδικού
Τη λογική του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, κινούνται και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθούνται εγκαταλείπεται το δόγμα για τις «εσωτερικές απειλές» και θα επικεντρωθεί σε απειλές που προέρχονται από έξω. Η αλλαγή δόγματος στέλνει διπλό μήνυμα προς το εσωτερικό της Τουρκίας αλλά κυρίως προς τις γειτονικές της χώρες οι οποίες πλέον θα βρίσκονται υπό την απειλή επίθεσης από την Τουρκία σε περίπτωση που η Άγκυρα κρίνει πως αποτελούν πηγή απειλής για την εθνική της ασφάλεια.

Έπεσαν αμαχητί στα χέρια του κατακτητή!


Έπεσαν αμαχητί στα χέρια του κατακτητή!

Ποιοι δήμαρχοι «δουλεύουν» ήδη με τον γκαουλάιτερ Φούχτελ
http://3.bp.blogspot.com/-p_kt2CeoqGk/UI6Z2Q6TtII/AAAAAAAApEM/Xhg_zQqBE_c/s1600/fuxtel.jpgΝέο σύστημα διακυβέρνησης, με γερμανική σφραγίδα,  συνιστούν τα μέτρα που ή Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, ενσωματωμένα στον προϋπολογισμό. 

Του Περικλή Καπετανόπουλου από την Ελλάδα Αύριο
 
Ο δημόσιος πλούτος, η περιουσία του ελληνικού λαού, εκποιείται στους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους,   κοινωνικά αγαθά περνούν σε χέρια ιδιωτών(νερό, ρεύμα,  κ.λ.π), και η επέλαση των εργολάβων  κλιμακώνεται, καταλύοντας κάθε έννοια δημόσιου αγαθού.  Η υπερψήφιση των νέων- σαρωτικών για τα λαϊκά εισοδήματα- μέτρων, συνιστά ολομέτωπη επίθεση στην πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Θουκυδίδης και Σύγχρονες Διεθνείς Σχέσεις,του Παναγιώτη Ήφαιστου
1. Επιστημολογικές και μεθοδολογικές επιλογές του Θουκυδίδη
Η ανάλυσή μου θα περιστραφεί γύρω από τρις κυρίως θεματικές. Πρώτον, η σημασία της μεθοδολογίας και επιστημολογίας του Θουκυδίδη στον Πελοποννησιακό Πόλεμο (Θουκυδίδου Ιστορίαι), δεύτερον, η συνάφεια του Πελοποννησιακού Πολέμου με το σύγχρονο διεθνές σύστημα και τρίτον, οι προεκτάσεις των περιγραφών και ερμηνειών της ανάλυσης αυτής που αφορούν το καθεστώς του διεθνούς συστήματος της ύστερης εποχής. Δηλαδή, το διεθνές σύστημα που έχει ως αρχή και ως οργανωτικό πυρήνα την εσωτερική και εξωτερική κυριαρχία των κρατών και για το οποίο, η (εθνική) ανεξαρτησία-κυριαρχία των κρατών-μελών αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, κοινώς αποδεκτή (διεθνή) κοσμοθεωρία και κοινώς αποδεκτή και συμβατή με αυτή την κοσμοθεωρία (διεθνή) ηθικοκανονιστική δομή.
Κατά αρχάς, επιστημολογικά και μεθοδολογικά, ο Θουκυδίδης είναι απαράμιλλος και μοναδικός. Εισαγωγικά, έθεσε ο ίδιος τις πιο υψηλές προδιαγραφές και αποδεδειγμένα τις πέτυχε. Στην εισαγωγή του δήλωσε, «έγραψα την ιστορία μου για να μείνει αιώνιο κτήμα των ανθρώπων και όχι ως έργο επίκαιρου διαγωνισμού για ένα πρόσκαιρο ακροατήριο». Υπό αυτό το πρίσμα, η Jacqueline de Romilly και ο Perez Zagorin, ορθά τονίζουν ότι η αναλλοίωτη διαχρονική αξία του Πελοποννησιακού Πολέμου οφείλεται σε συγκεκριμένες μεθοδολογικές και επιστημονικές επιλογές που μέχρι σήμερα αποτελούν υπόδειγμα κάθε πολιτικού επιστήμονα που σέβεται τους αναγνώστες του και την αλήθεια.

Λειόκαννα.


Λειόκαννα.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 14, 2012
Του Βαγγέλη Ντούσικου
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο οι κάθε λογής ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του απλού πολίτη. Καθημερινά στα δελτία ειδήσεων βλέπουμε διαρρήξεις σπιτιών με συναγερμό που είτε απομονώνεται είτε ο χρόνος αντίδρασης είναι αρκετά μεγάλος για να προληφθεί το έγκλημα. Ειδικά οι περιπτώσεις διάρρηξης με τους ενοίκους – ιδιαίτερα ηλικιωμένους – να κοιμούνται μέσα στο σπίτι ή να καταλήγουν να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κακοποιούς, είναι μία μορφή παραβατικότητας που εξαπλώνεται και οι εγκληματίες έχουν αποθρασυνθεί. Η αστυνομία δεν μπορεί, φυσικά, να βρίσκεται παντού για να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά και έτσι ο πολίτης αναγκάζεται να αυτοπροστατευθεί με οποιοδήποτε μέσο τού επιτρέπει ο νόμος. Ένα σύστημα συναγερμού είναι η αυτονόητη πρώτη γραμμή άμυνας, η οποία όμως λειτουργεί περισσότερο αποτρεπτικά, προειδοποιεί δηλαδή τους διαρρήκτες ότι το σπίτι δεν είναι ανοχύρωτο και ότι η όποια απόπειρά τους να παραβιάσουν το χώρο μας θα γίνει αμέσως αντιληπτή. Ωστόσο, αν τελικά γίνει παραβίαση (είτε διότι ο συναγερμός δεν λειτούργησε είτε γιατί ο κακοποιός κατάφερε να τον απενεργοποιήσει είτε γιατί δεν υπάρχει συναγερμός) και εντοπίσουμε τους εισβολείς την ώρα της διάρρηξης, το ένστικτο της επιβίωσης και φυσικά της παροχής ασφάλειας στην οικογένειά μας θα μας οδηγήσει να αντιδράσουμε εκείνη τη δεδομένη στιγμή για να υπερασπιστούμε αυτά που μας ανήκουν. Σε μία τέτοια περίπτωση, το λειόκαννο τουφέκι θα μπορούσε, υπό αυστηρές προϋποθέσεις τις οποίες τονίζουμε ιδιαίτερα στο παρόν άρθρο, να γίνει ένας αποτελεσματικός τρόπος άμυνας απέναντι στον εισβολέα. Είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει την (πιθανώς λανθασμένη, αν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις που αναλύουμε) αυτοπεποίθηση ότι η κατοχή του εξασφαλίζει την απόλυτη λύση απέναντι σε εγκληματίες εισβολείς.