Ετικέτες

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τα μυστικά όσων δεν ανησυχούν ποτέ


Τι κρύβεται μέσα στο μυαλό όσων κοιμούνται σαν… πουλάκια, σπανίως ανησυχούν και το στρες φαίνεται να μην τους αγγίζει; Κάνουμε μια… βουτιά στις σκέψεις εκείνων που δεν αφήνουν τη συνεχή ανησυχία να στοιχειώσει τη ζωή τους και αποκαλύπτουμε τα μυστικά τους.

Η ανησυχία είναι ωφέλιμη όταν μας κινητοποιεί να δράσουμε και να βρούμε λύσεις. Όταν όμως στο μυαλό μας κυριαρχούν τα χειρότερα σενάρια, τότε ξεκινούν τα προβλήματα. «Και αν με απολύσουν και καταλήξω στο δρόμο;», «Και αν δεν πληρώσω το πρόστιμο και βρεθώ χρεωμένος και μπω στη φυλακή;», «Τι θα συμβεί αν…;». Η υπερβολική ανησυχία, που συνδυάζεται με μπόλικα στοιχεία αβεβαιότητας και καταστροφολογίας, σπανίως ωφελεί. 

Σαμαράς και οικογένεια Καραμανλή, μια σχέση πολυκύμαντη


Ο Αντώνης Σαμαράς δεν υπήρξε ποτέ θαυμαστής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι παλαιότεροι το ξέρουν καλά αυτό. Πολιτικός μέντοράς του ήταν ο
Ευάγγελος Αβέρωφ, ο οποίος δε συγχώρεσε ποτέ τον Καραμανλή για το γεγονός ότι τον Μάιο του 1980 είχε ρίξει το βάρος του υπέρ του Γεωργίου Ράλλη, με αποτέλεσμα να χάσει την πρωθυπουργία την τελευταία στιγμή.
Η μάχη είχε κριθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μόλις με τρεις ψήφους διαφορά (87 έναντι 84) και ο νεαρός, τότε, βουλευτής Αντώνης Σαμαράς στήριζε με πάθος τον Αβέρωφ.
Πέρασαν 12 χρόνια, ο Σαμαράς έγινε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνησηΜητσοτάκη και έφτασε η στιγμή να έχει τη δική του σύγκρουση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (στη δεύτερη θητεία του) Καραμανλή.

Το σκληρό πρόσωπο της κρίσης: Βρέφη παραμένουν εγκαταλειμμένα σε νοσοκομεία και μαιευτήρια



 Το σκληρό πρόσωπο της κρίσης: Βρέφη παραμένουν εγκαταλειμμένα σε νοσοκομεία και μαιευτήρια
Πίσω από τους άψυχους αριθμούς της προόδου της οικονομίας και των συζητήσεων με την Τρόικα, σημαντικά κοινωνικά θέματα συνεχίζουν να ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και να θέτουν εν αμφιβόλλω τις κοινωνικές δομές της.
Ιδιαιτέρως, όταν το θέμα έχει να κάνει με βρέφη, τότε η αδυναμία των κοινωνικών δομών φτάνει στα όρια της κοινωνικής σκληρότητας. Κι όμως, συμβαίνει. Βρέφη και παιδιά που, κατόπιν εισαγγελικής εντολής λόγω διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, βρίσκονται σε αναμονή έως ότου προωθηθούν για φιλοξενία σε ιδρύματα όπως το Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα» και το Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Κλειτοριδεκτομή: Όταν η γυναίκα «βιάζεται» ψυχικά και ακρωτηριάζεται σωματικά


kleitoridektomi-570Ads by HQ-Video-Pro-1.8

Η Ζέιναμπ είναι πέντε χρονών και σηκώθηκε χαρούμενη από το κρεβάτι της επειδή σήμερα είναι προγραμματισμένο το πάρτι που της υποσχέθηκε η μάνα της. Η μέρα προβλέπεται να είναι γεμάτη γέλια και χορό, φαγητό και ευχές. Η μητέρα της, την ντύνει και φεύγουν από το σπίτι για να συναντήσουν τις υπόλοιπες μαμάδες με τις κόρες τους.

Μέγας Αλέξανδρος: Ο με κανέναν άλλον θνητόν όμοιος



Μέγας Αλέξανδρος: Ο με κανέναν άλλον θνητόν όμοιος
«Ούτε και εις εμέ φαίνεται ότι άνευ θείας δυνάμεως έγινε ο με κανέναν θνητό όμοιος».
Με την χαρακτηριστικήν αυτήν εκτίμηση για τον Αλέξανδρο, ο Αρριανός, ο σοβαρώτερος μελετητής και ιστορικός του έργου του ολοκληρώνει το βιβλίο του «Αλεξάνδρου Ανάβασις».

Κάποιοι θέλουν να τα πάρουν για να ψηφίσουν




Αλλά δεν ξέρουν που να κρύψουν τα λεφτά γιατί φοβούνται μην τους πιάσουν και τους κλείσουν μέσα. Δεν περπατάει η εξαγορά βουλευτών. Δεν βγαίνει Πρόεδρος. Πάμε ολοταχώς για εκλογές.

Ακόμα και να συμφωνήσουν στο ύψος των χρημάτων που θα πάρουν κάποιοι βουλευτές, για να αποστατήσουν και να ψηφίσουν «ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να μην διαλυθεί η Βουλή και η χώρα πάει σε εκλογές, οπότε παραμένει στην εξουσία η σημερινή… κατοχική κυβέρνηση και οι ξένοι τοκογλύφοι συνεχίζουν ανενόχλητοι το φαγοπότι τους, ενώ συγχρόνως θα συνεχιστεί και η άγρια φορολογία του λαού μας, η συμφωνία πάει να σπάσει γιατί ανέκυψε ξαφνικά μεγάλο πρόβλημα από ΠΟΙΟΥΣ λογαριασμούς θα πληρωθούν οι αποστάτες βουλευτές και κυρίως ΠΟΥ θα βάλουν τα χρήματα που θα πάρουν, αφού τα τελευταία χρόνια ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί πλουσίων και φτωχών, «παρακολουθούνται» από διάφορες υπηρεσίες, ενώ υπάρχουν και υπάλληλοι των μεγάλων τραπεζών του εξωτερικού που «πουλάνε» πληροφορίες!..

Συνεχίζεται η φυγή ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια

 pic-0-norm.jpg
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Σόφια, ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία ανέρχεται στις 9.000, ενώ το 2012 ο αριθμός τους κυμαινόταν στις 6.000. Δηλαδή, μέσα σε ένα χρόνο έφυγαν άλλες 3.000 επιχειρήσεις, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ.
Και δεν αρκεί μόνον αυτό. Αλλά υφίστανται και αθέμιτο ανταγωνισμό οι νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης από τη διακίνηση εισαγόμενων από τη Βουλγαρία προϊόντων, χωρίς τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά. Αλλά και χωρίς να τηρούνται και οι κανόνες υγιεινής, όπως αποδείχθηκε προσφάτως με το ύποπτο, ως καρκινογόνο, ψωμί εκ Βουλγαρίας.

H oικογένεια Παπούλια από το 1963 πολίτες της Γερμανίας με έδρα την Κολωνία


 


 Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
Που να φανταστεί ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ιδέα του οποίου ήταν ο Κάρολος Παπούλιας, ότι θα έφθανε η στιγμή να μπούμε στο Μνημόνιο και η Τρόικα να βρει την χώρα με πρωθυπουργούς στον έλεος των Γερμανών και την οικογένεια του Προέδρου της Ελληνικής μπανανο-Δημοκρατίας κατοίκους Γερμανίας.
Η οικογένεια του Κάρολου Παπούλια ζει πάνω από μισό αιώνα (από το 1963) στην Γερμανία. Οι κόρες του μεγάλωσαν εδώ-μάλιστα η Άννα γεννήθηκε στην Κολωνία. Για την οικογένεια Παπούλια η Γερμανία είναι η επίσημη πατρίδα τους. Οσο για τον ίδιο έχει περάσει σχεδόν την μισή του ζωή στην Γερμανία-ειδικά από τότε που έφυγε από την ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ένας ηλικιωμένος θυμάται την σφαγή της Παραμυθιάς και τους καταδότες τσάμηδες


«Ήταν 7 το πρωί, 29 Σεπτέμβρη του 1943. Απανωτές ριπές, κροτάλισμα πολυβόλων, ακούστηκαν σε όλη την Παραμυθιά. Θρήνος στην κάθε γειτονιά». 
Με συγκίνηση, ο κ. Αντώνης Δρίμτζιας, θυμάται όσα βίωσε σαν παιδί, πριν από 71 χρόνια, όταν οι Γερμανοί κατακτητές, εκτέλεσαν 49 προσωπικότητες τηςΠαραμυθιάς, ανάμεσα τους και τον πατέρα του.

ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Ι.Σ. ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Σε καθημερινή βάση επιχειρούν τα βρετανικά Tornado εναντίον του Ι.Κ. από την Κύπρο

Ανά ζεύγη τα έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado απογειώνονται και προσγειώνονται, από χθες το πρωί στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου, συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις της διεθνούς κοινότητας κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.
Τα βομβαρδιστικά Τορνέιντο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) πραγματοποιούν στο εξής "καθημερινά" αποστολές στο Ιράκ και είναι έτοιμα να επέμβουν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε σήμερα ο βρετανός Υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον.
Τα αεροσκάφη "ίπτανται καθημερινά πάνω από τις ζώνες των μαχών και, ως στοιχεία της διεθνούς δύναμης, είναι έτοιμα να βοηθήσουν τα (ιρακινά και κουρδικά) στρατεύματα στο έδαφος σε περίπτωση συγκρούσεων" εναντίον του ΙΚ, δήλωσε ο Φάλον στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Λίμπερμαν προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει κούρσα εξοπλισμών


Αν το Ιράν αποκτήσει τη «δυνατότητα» να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα
O υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν προειδοποίησε σήμερα εναντίον μιας «κούρσας εξοπλισμών» αν επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει μια «πυρηνική ικανότητα» αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις τελευταίες διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που διεξάγονται μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων.
Το Ισραήλ «κρατά όλες τις επιλογές στο τραπέζι» διαβεβαίωσε ο Λίμπερμαν αναφερόμενος στις απειλές για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Ο «Ισλαμικός Χειμώνας» και η σύγκρουση των πολιτισμών


Ο «Ισλαμικός Χειμώνας» και η σύγκρουση των πολιτισμών
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ
Το καλοκαίρι του 1993, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Σάμιουελ Χάντινγκτον, παρουσίασε, με ένα άρθρο στο περιοδικό Foreign Affairs, την άποψη του σχετικά με τον μέλλον των διεθνών σχέσεων και τον επαναπροσδιορισμό της παγκόσμιας τάξης στην εποχή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, την παρουσίασε ολοκληρωμένη στο βιβλίο του «Η Σύγκρουση των Πολιτισμών» (The Clash of Civilizations). Έκτοτε, η άποψη αυτή υπήρξε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στο επιστημονικό πεδίο των διεθνών σχέσεων.

Αφετηρία της άποψης του Χάντινγκτον είναι ότι ο κόσμος έχει νόημα μόνο ως πεδίο συγκρούσεων γιατί η «φυσική αρμονία» αποτελεί επικίνδυνο όραμα και τα κενά εξουσίας αναπόφευκτα πληρούνται απ’ αυτούς που διαθέτουν τα μέσα, τη θέληση, την ταχύτητα και την κατάλληλη ηγεσία. Το κεντρικό σημείο της άποψης Χάντινγκτον είναι ότι τα γεωπολιτικά ρήγματα μεταξύ πολιτισμών αντικαθιστούν τα πολιτικά και ιδεολογικά σύνορα του Ψυχρού Πολέμου, ως έναυσμα κρίσεων. Για τον Χάντινγκτον, ο κόσμος είναι ένα σύνολο σεισμικών ζωνών στις οποίες «πολιτισμικές περιοχές» συγκρούονται με ολοένα αυξανόμενη συχνότητα σεισμικής δράσης, για να καταλήξει με την πρόβλεψη ότι «…ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος, αν συμβεί, θα είναι πόλεμος μεταξύ πολιτισμών».

Επίσκεψη στο ρωσικό καταδρομικό Moskva

29/9/14

Επίσκεψη στο ρωσικό καταδρομικό Moskva

rounded_corners
Στις 26 Σεπτεμβρίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας το ρωσικό καταδρομικό 121 Moskva στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων εορτασμών προς τιμήν του Ρώσου ναυάρχου και Αγίου της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας, Θεόδωρου Ουσακώφ*. Το καταδρομικό αναχώρησε υπό τους ήχους της Μπάντας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το πρωινό της 28ης Σεπτεμβρίου.

H e-Amyna είχε την σπάνια ευκαιρία να επισκεφθεί το πλοίο και να σας μεταφέρει κατ’ αποκλειστικότητα ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη αυτή. Πριν όμως δώσουμε τον λόγο στις φωτογραφίες θα παραθέσουμε εν συντομία τις εντυπώσεις μας και μερικά στοιχεία για το πλοίο. 

Η 200ή επέτειος της Φιλικής Εταιρείας

Η 200ή επέτειος της Φιλικής Εταιρείας


Η εθνεγερσία των επί τετρακόσια χρόνια σχεδόν υπόδουλων Ελλήνων, συντελεσμένη από 1821 έως 1829 με πράξεις έξοχου ηρωισμού των ηθικά πρωτοπόρων της γενεάς εκείνης και με πολύ βαριές θυσίες του λαού, τελεσφορημένη, μερικά έστω, με τη συμπαράσταση Ρωσίας, Γαλλίας, Αγγλίας, αποτελεί πολιτικοϊστορικό γεγονός αξιοθαύμαστο.

Τα πολιτικοϊστορικά γεγονότα εξηγούνται, όσο εξηγούνται, με τη διάγνωση και την αξιολόγηση πολλών συντελεστών. Μεταξύ αυτών κυριότερος είναι, ως ενεργοποιός και των άλλων, η πρωτοβουλία ορισμένων ανθρώπων, η συντακτική μεγάλης ομάδας ανθρώπων σε δράση πολιτική. Αυτό ισχύει κατ’ εξοχήν για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Και η προς αυτήν πρωτοβουλία έχει ένδοξη χρονολογία: 14 Σεπτεμβρίου 1814.

Eιναι Φαντασιόπληκτοι οι αριστεροί στην Ιερισσό (μούγκα για την συναυλία τα βοθροκάναλα)



ierissos-750x400Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Είναι γνωστό το πόσο φαντασιόπληκτοι είναι οι άνθρωποι των Κινημάτων… Κάτι αριστεροί, κάτι μέλη συλλογικοτήτων, κάτι αναρχικοί που «τα φουσκώνουν» και κάθε περίοδο την βαφτίζουν «προεπαναστατική»… Που κάθε απεργία την χαρακτηρίζουν «μαζική»… Που στις γενικές απεργίες βλέπουν 20.000 κόσμο…

Έρχονται τα Zero Hour Contracts

 

Αν δεν έχετε ακούσει ως τώρα τον όρο “Συμβόλαιο Μηδενικών Ωρών Εργασίας – Zero Hour Contract” (ΣΜΩΕ), είναι καιρός να τον μάθετε μιας και δεν είναι μακρυά η μέρα που θα μπει στην ζωή μας. Ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, έχει μπει στην ζωή των βρεττανών και τους την έχει κάνει εφιάλτη. Με τέτοια συμβόλαια δουλεύουν σήμερα τα φαστφουντάδικα της McDonald’s, τα σούπερ-μάρκετ τής αλυσίδας Tesco, οι πολυκινηματογράφοι Cineworld, τα καταστήματα SportDirect κλπ. Αλλά και σε πολλά σχολεία, πανεπιστήμια, ξενοδοχεία, μέσα ενημέρωσης κλπ οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται πλέον με zero hour contract. Πλέον, ελάχιστοι εργασιακοί χώροι στην Βρεττανία έχουν μείνει απρόσβλητοι από αυτή την πρόσφατη “εφεύρεση” του καπιταλισμού, η οποία προσδίδει στην έννοια “ελαστική απασχόληση” την πιο αποκρουστική της πλευρά.

Αφιερώματα σε οπλικά συστήματα: Spitfire

Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Γράφει ο Γιώργος Γεωπόνος για το ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Το Spitfire θεωρείται ίσως το κορυφαίο καταδιωκτικό του Β.Π.Π. Ήταν ένα μεταλλικό, χαμηλοπτέρυγο μονοπλανο, με ανασυρόμενο σύστημα προσγειώσεως. Σχεδιάστηκε από τον R. J. Mitchell της εταιρείας SUPERMARINE το 1934 και πέταξε για πρώτη φορά στις 5 Μαρτίου 1936.  Άρχισε να κατασκευάζεται μαζικά το 1938 ενώ η γραμμή παραγωγής συνέχισε μέχρι το 1948. Από το Σεπτέμβριο του 1939 επάνδρωνε εννέα Μοίρες διώξεως της RAF. Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε σε μεγάλους αριθμούς και εκδόσεις. Υπηρέτησε σε πολλές χώρες μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 50 ενώ σε κάποιες άλλες συνέχισε να υπηρετεί μέχρι τη δεκαετία του 60.
Το αρχικό σχέδιο του R. J. Mitchell απορρίφθηκε από τον διαγωνισμό του Βρετανικού Υπουργείου Αεροπορίας διότι δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις για ικανότητα μεταφοράς 8 πολυβόλων Browning. Ο σχεδιαστής του αεροσκάφους κατάφερε με ένα βελτιωμένο σχέδιο ελλειπτικών πτερύγων με μεγαλύτερο πλάτος,που κάλυπτε  την μεταφορά του απαιτούμενου οπλισμού και την διατήρηση χαμηλής οπισθέλκουσας του παλαιότερου σχεδίου. Μια καινοτομία στο  σχέδιο του Spitfire ήταν η κυμαινόμενη διατομή πτέρυγας. Η επιφάνειά της έστρεφε ελαφρά προς τα πάνω κατά μήκος, από -1/2 μοίρα στη ρίζα σε +2 μοίρες στην άκρη του φτερού. Αυτό, κατά την έναρξη πτήσης υπό γωνία, επέτρεπε στις ρίζες των πτερύγων να δεχθούν την αεροδυναμική καταπόνηση πριν από τα άκρα, περιορίζοντας σημαντικά τον κίνδυνο απώλειας ελέγχου πτήσης. Έτσι ακόμη και μέτριοι πιλότοι μπορούσαν να ελίσσονται στα όρια, ελπίζοντας πως ο αντίπαλός τους ακολουθώντας τον ελιγμό τους θα έχανε τον έλεγχο του αεροσκάφους του ή θα αναγκαζόταν να εκτελέσει μια λιγότερο απότομη στροφή, για να βρεθεί τελικά στο σκόπευτρο του Spitfire.

Ο….. «άγνωστος» Κωνσταντίνος Καραμανλής


Με αφορμή τα 40 χρόνια Ν.Δ,
ανεκδοτολογικά παράπλευρα, για τον ιδρυτή της.
Αρχίζουμε με μια
φράση που αποδίδεται στον Κων/νο Καραμανλή.
Αρχές δεκαετίας του ’60
«Δεν θέλω παπάδες και φιλολόγους , θέλω μηχανικούς και γεωπόνους».
Σωστό.
Υπενθυμίζω: αρχές δεκαετίας του 1960.
Ο κόσμος άλλαζε. ψυχρός πόλεμος, κινήματα νέων…

Ομπάμα:Υποτιμήσαμε την απειλή των τζιχαντιστών


29-9-14

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποτίμησαν την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους εντός της Συρίας, η οποία έχει καταστεί το «σημείο μηδέν» των τζιχαντιστών παγκοσμίως, παραδέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στοστο πρόγραμμα «60 Minutes» του δικτύου CBS.

Αντιστρόφως, οι ΗΠΑ υπερτίμησαν τη δυνατότητα του ιρακινού στρατού να πολεμήσει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, αναγνωρίζει επίσης ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στην εκπομπή που είχε βιντεοσκοπηθεί την Παρασκευή.

Πρόσκληση



Σας προσκαλούμε να υποβάλετε τις ερευνητικές σας εργασίες προς παρουσίαση στο 5ο Εθνικό Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής (ΕΕΧΜΤ). Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων καθώς και η διάδοση μεθοδολογιών για την ανάλυση και λήψη αποφάσεων στο χώρο της Χρηματοοικονομικής, από τα μέλη και φίλους της Επιστημονικής Εταιρείας. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Σχολή Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Μαδρίτη καλεί το Συνταγματικό Δικαστήριο για το δημοψήφισμα στην Καταλονία






Η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε επισήμως τη Δευτέρα από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας να κηρύξει παράνομη τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης που προκήρυξε για την 9η Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρ Μας.

«Ούτε ο στόχος, ούτε η διαδικασία της ψηφοφορίας συμβαδίζουν με το ισπανικό Σύνταγμα» δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοινώνοντας την προσφυγή της κεντρικής κυβέρνησης στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Λαβρόφ: Θα θεωρηθεί «πρόκληση» επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα Βαλκάνια




Ενδεχόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο θα θεωρούνταν «πρόκληση», φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του σε βοσνιακή εφημερίδα.

Η Μόσχα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε επέκταση του ΝΑΤΟ προς πρώην κομμουνιστικές περιοχές της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Η Μόσχα εκσυγχρονίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο








 Μιλώντας στο δίκτυο Russia Today, o ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, επεσήμανε ότι η Μόσχα δεν θα συμμετέχει σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών, απλά θα πρέπει να εκσυγχρονίσει το  ήδη υπάρχων πυρηνικό της οπλοστάσιο.

«Δεν πιστεύω ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας νέας κούρσας εξοπλισμών», είπε ο Λαβρόφ.  «Τουλάχιστον η Ρωσία δεν θα συμμετέχει σε αυτό», υπογράμμισε  και πρόσθεσε: «Στην περίπτωσή μας, πρόκειται απλά για το γεγονός ότι ήρθε η ώρα να εκσυγχρονίσουμε τα πυρηνικά και συμβατικά μας οπλοστάσια». 

Οι δηλώσεις Λαβρόφ είναι όντως "χείρα φιλίας" ή κρύβεται κάτι άλλο;




Σύμφωνα με τα τελευταία νέα  που παραθέτουν ερμηνείες, για τις δηλώσεις δια στόματος Λαβρόφ, υπάρχει μια διακριτή διάθεση για συνεργασία και υποχώρηση της έντασης από την πλευρά του Κρεμλίνου προς την πλευρά της Δύσης και κάθε άλλου "αντιπάλου".


Μάλιστα, αρκετοί από πλευράς ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, μιλούν και επισημαίνουν πώς έχουν αρχίσει να αποδίδουν, επιτέλους, τα οικονομικά μέτρα που είχαν επιβάλλει, για αυτό και οι Ρώσοι κάνουν, πλέον, χώρο και δείχνουν διάθεση για συνομιλίες.

Δήλωση “βόμβα” : Θέλουμε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ αλλά οι Αμερικανοί δεν αφήνουν τους Ελληνες!


οσε


Η ρωσική πλευρά διατηρεί το ενδιαφέρον της για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ROSCO και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όμως η συμφωνία μπορεί τελικά να εμποδιστεί από την πίεση των ΗΠΑ, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των «Ρωσικών Σιδηροδρόμων», Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

Νεκροφάνεια και το «φαινόμενο του Λαζάρου»


Νεκροφάνεια είναι η κατάσταση ανθρώπου η οποία χαρακτηρίζεται από προσωρινή παύση ή επιβράδυνση των βιολογικών λειτουργειών του ώστε να δίνει την εντύπωση ότι είναι νεκρός. Είναι πράγματι πιθανό κάποιες παθολογίες ή βίαιες αιτίες να οδηγήσουν σε τέτοια κατάσταση.
Τα παλαιότερα χρόνια μάλιστα, όπου η ιατρική δεν είχε αναπτυχθεί και που η πιστοποίηση του θανάτου δεν ακολουθούσε πάντα τους κανόνες της επιστήμης, είναι πιθανό και στην πατρίδα μας άνθρωποι που βρίσκονταν σε κατάσταση νεκροφάνειαςνα είχαν ταφεί. Αυτό ήταν δυνατόν να συνέβαινε είτε γιατί δεν υπήρχε πάντα η φυσική παρουσία ιατρού κατά την εξέταση του θανόντα, είτε γιατί τα μέσα που χρησιμοποιούταν ήταν κυρίως εμπειρικά (ακρόαση, ψηλάφηση) και όχι εξέταση με ηλεκτροκαρδιογράφημα. Εντούτοις επίσημα καταγεγραμμένα περιστατικά δεν φαίνεται να υπάρχουν στην ελληνική ιατρική βιβλιογραφία και οι όποιες αναφορές περιορίζονται σε ιστορίες και αφηγήσεις.
Αντίθετα, ένα φαινόμενο ανάλογο της νεκροφάνειας που καταγράφεται επίσημα στην πρόσφατη ιατρική βιβλιογραφία είναι το «φαινόμενο του Λαζάρου» (Lazarus phenomenon). Το συγκεκριμένο φαινόμενο συνδέεται συνήθως με πρότερη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Ελλάδα: “Η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη”!

 

ΜπογιόπουλοςΝίκος Μπογιόπουλος
Στοιχείο πρώτο: Σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ που ανακοίνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οι Έλληνες που ζουν σε συνθήκες ένδειας, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονται στα 6,3 εκατομμύρια!
Στοιχείο δεύτερο: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο μέσα σε ένα χρόνο, από το 2012 στο 2013, τα νοικοκυριά που είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν θέρμανση για τα σπίτια τους μειώθηκαν κατά 31,3%…
Στοιχείο τρίτο: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ το ποσοστό ανεργίας των νέων ανήλθε μεσοσταθμικά το 2013 στο 58,3%…
Τα προηγούμενα δεδομένα αξίζει να συγκριθούν με ένα ακόμα στοιχείο. Προέρχεται από την έρευνα της εταιρείας «Wealth-Χ» με έδρα τη Σιγκαπούρη και της ελβετικής τράπεζας UBS. Η έρευνα αφορά στην καταγραφή των υπερδισεκατομμυριούχων ανά τον κόσμο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ανεξαρτήτως… εκλογές



11 ανεξάρτητοι βουλευτές στηρίζουν τις πρόωρες κάλπες
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Με απλά μαθηματικά, η στάση ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητων δείχνει πως το απαιτούμενο νούμερο των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν συμπληρώνεται. Εφ’ όσον ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ αρνούνται να δεχθούν εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, είναι προφανές ότι οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές είναι αυτοί που θα κρίνουν τις εξελίξεις. Τους θέσαμε δύο κρίσιμα ερωτήματα.
* Πώς κρίνουν τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ – Σαμαρά και
* Εάν συμφωνούν με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.