Ετικέτες

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Λίμπερμαν προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει κούρσα εξοπλισμών


Αν το Ιράν αποκτήσει τη «δυνατότητα» να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα
O υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν προειδοποίησε σήμερα εναντίον μιας «κούρσας εξοπλισμών» αν επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει μια «πυρηνική ικανότητα» αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις τελευταίες διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που διεξάγονται μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων.
Το Ισραήλ «κρατά όλες τις επιλογές στο τραπέζι» διαβεβαίωσε ο Λίμπερμαν αναφερόμενος στις απειλές για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Ο Λίμπερμαν μιλούσε στον Τύπο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Οποιαδήποτε συμφωνία προβλέπει ότι η Τεχεράνη θα διατηρήσει τη δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου θα είναι «μια κακή συμφωνία» εκτίμησε ο ίδιος προβαίνοντας σε έναν παραλληλισμό με τη Βόρεια Κορέα που έχει πραγματοποιήσει πολλές πυρηνικές δοκιμές παρά τις κυρώσεις που της έχει επιβάλλει η διεθνής κοινότητα.
«Εάν οι Ιρανοί αποκτούσαν μια πυρηνική ικανότητα, το άμεσο αποτέλεσμα και η συνέπεια θα ήταν μια κούρσα εξοπλισμών σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής» προσέθεσε ο ίδιος.
Ο Λίμπερμαν επέκρινε για μία ακόμη φορά την ομιλία που εκφώνησε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς ενώπιον της Συνέλευσης, χαρακτηρίζοντάς την «μήνυμα μίσους».
«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει την πρόθεση να συνάψει ειρήνη με το Ισραήλ» υποστήριξε ο ίδιος.
Ο Αμπάς κατηγόρησε την Παρασκευή το Ισραήλ ότι είχε εξαπολύσει έναν «πόλεμο γενοκτονίας» στη Γάζα και είχε ζητήσει τον άμεσο τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
«Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε μια λογική συνολική λύση» στη διένεξη αυτή επιβεβαίωσε ο Λίμπερμαν.
«Όμως έχουμε ανάγκη έναν αξιόπιστο εταίρο στην παλαιστινιακή πλευρά και δεν έχουμε».
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου