Ετικέτες

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Να ποιοι προκαλουν την Μετανάστευση κι εξοπλίζουν το ISIS. Νεοφιλελευθέρος Γιοσκα Φισερ «Χρειαζομαστε την μεταταστευση για τις φαμπρικες»


greece-fyrom-gevgelija-refugeesgr-syria-idomeni-15Το βάθος της συζήτησης που έχει ξεκινήσει πανευρωπαϊκά, αλλά και στο εσωτερικό της Γερμανίας, για το θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων αναδεικνύει χθεσινό άρθρο του Γερμανού πρώην υπουργού Εξωτερικών και ηγέτη του κόμματος των Πράσινων για δύο δεκαετίες, Γιόσκα Φίσερ, στον ιστότοπο Project Syndicate.
Ο Γερμανός πολιτικός κάνει μια ανασκόπηση της μαζικής μετανάστευσης και προσφυγιάς από την Ευρώπη για αιώνες, εξαιτίας των πολέμων, της πείνας και της φτώχειας, φαινόμενα τα οποία έστειλαν εκατομμύρια ανθρώπους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά και στην Αυστραλία. Κάνει δε ιδιαίτερη αναφορά στον εικοστό αιώνα και στα φαινόμενα του ρατσισμού, των διώξεων και της πολιτικής καταπίεσης.

« Swift Response » de l’Otan: Nuées de parachutistes sur le pied de guerre en Europe


Par Manlio Dinucci
Mondilisation.ca
ilmanifesto.info
Url de l'article:
http://www.mondialisation.ca/swift-response-de-lotan-nuees-de-parachutistes-sur-le-pied-de-guerre-en-europe/5471635
Swift Response 3
Couvertes par le blackout politico-médiatique, des nuées de parachutistes sur le pied de guerre sont en train de descendre en Europe. Cest le « Swift Response » (Réponse rapide), « le plus grand exercice Otan de forces aérotransportées, environ 5mille hommes, depuis la fin de la guerre froide ». Il se déroule du 17 août au 13 septembre en Italie, Allemagne, Bulgarie et Roumanie, avec la participation également de troupes étasuniennes, britanniques, françaises, grecques, hollandaises, polonaises, espagnoles et portugaises. Naturellement, confirme un communiqué officiel, « sous la direction de la U.S. Army ».

Εξορύξεις και Λατινική Αμερική: Περού, Βραζιλία, Εκουαδόρ, Βολιβία…



Δήμητρα Σπαθαρίδου, Κυριακή Κλοκίτη

Περού

Η πρώτη χώρα της Λατινικής Αµερικής που βάφτισε το “νέο” µοντέλο εξορύξεων ως “την κινητήρια δύναµη της ανάπτυξης και της εξόδου από τη φτώχεια” ήταν το Περού καθώς η µεταλλευτική παράδοση της χώρας το παρουσίασε ως φυσική επιλογή. Σήµερα, παρά το γεγονός ότι η χώρα επαινείται από διεθνείς χρηµατοπιστωτικούς οργανισµούς για τους υψηλούς ρυθµούς ανάπτυξης που επιτυγχάνει, κυρίως λόγω της εξαγωγής ορυκτών, η κοινωνική ανισότητα και τα ποσοστά φτώχειας βρίσκονται και αυτά ανοδική πορεία. Επιπλέον, η εκτεταµένη καταστολή που εφαρµόζεται για να προχωρήσουν τα έργα έχει οδηγήσει τους ακτιβιστές στο Περού να µιλούν για ληστρικό εξορυκτισµό, ο οποίος εφαρµόζεται ευλαβικά τόσο από τους προηγούµενους νεοφιλελεύθερους προέδρους Fujimori και Alan Garcia όσο και από τον τωρινό αριστερό πρόεδρο Ollanta Humala.

Israel: The Case Against Attacking Iran

By George Friedman
On Aug. 21, Israeli Channel 2 Television aired a recording of Ehud Barak, Israel's former defense minister and former prime minister, saying that on three separate occasions, Israel had planned to attack Iran's nuclear facilities but canceled the attacks. According to Barak, in 2010 Israel's chief of staff at the time, Gabi Ashkenazi, refused to approve an attack plan. Israeli Cabinet members Moshe Yaalon and Yuval Steinitz backed out of another plan, and in 2012 an attack was canceled because it coincided with planned U.S.-Israeli military exercises and a visit from then-U.S. Defense Secretary Leon Panetta.
The fact that the interview was released at all is odd. Barak claimed to have believed that the tape would not be aired, and he supposedly tried unsuccessfully to stop the broadcast. It would seem that Barak didn't have enough clout to pressure the censor to block it, which I suppose is possible.

Ελλάδα – Γερμανία: σχέσεις εξάρτησης και υποταγής


«Τα χωράφια σας δικά μας, τα ζώα σας δικά μας, και σεις δικοί μας»
(Λόγοι Γερμανού αξιωματικού στο Ροδοβάνι Σελίνου Χανίων[1]).
Μετά 4 έτη κατοχής, από τον αγροτικόν πλούτον της Κρήτης δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτε. Ότι ο εν αυτή παραμένων γερμανικός και ιταλικός στρατός διετρέφετο εις βάρος του πληθυσμού, ήτο το ελαφρότερον. Τα προϊόντα της νήσου εστέλοντο και εις την Βόρειον Αφρικήν – όσον καιρόν εμάχοντο εκεί οι Γερμανοί – και εις την Γερμανίαν. Ό,τι δεν ηδύνατο να καταναλωθή ή να μεταφερθή, οι Γερμανοί επροτιμούσαν συχνά να το καταστρέφουν παρά να το αφήσουν εις τους κατοίκους, διά να ζήσουν κι αυτοί. Επίσης κατέστρεψαν ελαιώνας, μωρεώνας, δάση δρυών, κυπαρίσσων κτλ. είτε δια να πληρώσουν τας ανάγκας των (ναυπηγική, θέρμανσις κτλ) είτε προς τιμωρίαν είτε δια την ηδονήν της καταστροφής και μόνον.»[2].Στις παραπάνω φράσεις συμπυκνώνεται η ουσία της πολιτικής του Γ’ Ράιχ: η τρομοκρατία της πείνας και των εκτελέσεων, η μεταμόρφωση της χώρας σε κρανίου τόπο, η πλήρης καταστροφή των υποδομών και των προοπτικών της Ελλάδας ήταν ό,τι άφησε πίσω του ο χιτλερικός εφιάλτης. Η Κρήτη και η Ελλάδα στο σύνολό της πρωτοστάτησαν στην απόκρουση και στη συνέχεια τη συντριβή του φασισμού, είχαν το ηρωικό «προνόμιο» τα χωριά τους να γίνουν τα πρώτα στην Ευρώπη που ολοκαυτώθηκαν με βάση το αποτρόπαιο ναζιστικό δόγμα της συλλογικής ευθύνης, ο πληθυσμός τους συμμετείχε καθολικά στην Αντίσταση και πλήρωσαν αναλογικά το βαρύτερο φόρο αίματος. Μια θυσία που πότισε απλόχερα το δέντρο της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας – ένα δέντρο με γερές ρίζες στην Ελλάδα, που όμως έχει δεχθεί στις μέρες μας ισχυρά χτυπήματα από τα μνημόνια, τα οποία καθιστούν την Ελλάδα μια χώρα υπό ιδιότυπο αποικιοκρατικό καθεστώς – έρμαιο των διαθέσεων του ξένου παράγοντα, και ιδίως των Γερμανών.

Εντυπωσιακό: Ενα μυκηναϊκό ανάκτορο ήρθε στο φως στη Σπάρτη


sparti708
Ένα νέο μυκηναϊκό ανάκτορο φέρνουν στο φως στην πεδιάδα της Σπάρτης οι αρχαιολογικές έρευνες που πραγματοποιούνται από το 2009 στο λόφο του Αγίου Βασιλείου, κοντά στο χωριό Ξηροκάμπι Λακωνίας. Κατά την ανασκαφική έρευνα ανευρέθησαν επίσης πολλές πινακίδες Γραμμικής Β’ Γραφής, της πρώτης δηλαδή καταγραφής της ελληνικής γλώσσας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείου Πολιτισμού, οι γραπτές αυτές μαρτυρίες συνιστούν το πολυτιμότερο εύρημα της ανασκαφής, που καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό καθώς εντάσσεται στη σφαίρα της πρωτοϊστορίας για τον ελληνικό χώρο, όπου τα γραπτά τεκμήρια είναι ελάχιστα.

«ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΕΣ!» – Διάλογοι – φωτιά με σεΐχηδες και μεγαλοεπιχειρηματίες για το κύκλωμα πορνείας στη Μύκονο


images (1)
Τους διαλόγους – φωτιά που είχαν τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και εξώθησης γυναικών στην πορνεία στη Μύκονο αποκαλύπτει το «Εθνος».
Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι το κύκλωμα πορνείας στη Μύκονο είχε απλώσει τη δράση του στα επώνυμα κέντρα διασκέδασης, τα ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία, ακόμα και στη μαρίνα που έδεναν τα σκάφη αναψυχής
Από τις δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν τα φερόμενα αρχηγικά μέλη της σπείρας ένας πρώην λιμενικός που είχε κατηγορηθεί για ναρκωτικά και ένας 34χρονος που είχε κατηγορηθεί το 2011 για τη μεγάλη ληστεία σε υποκατάστημα τραπέζης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», προκύπτει η ύπαρξη ενός τέταρτου ατόμου – μυστηρίου, που δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές καθώς χρησιμοποιεί «πακιστανικό» τηλέφωνο. Φέρεται να είναι το άτομο που προμήθευε το κύκλωμα με κολ γκερλ, κυρίως Ελληνίδες, για να πηγαίνουν στα ροζ ραντεβού με τους εύπορους πελάτες.
«Θέλω να μου στείλεις τρεις ?γλάστρες? για το κλαμπ. Πόσο κάνει;», ακούγεται να λέει κυνικά στο τηλέφωνο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας, που μιλάει με τον 34χρονο κατηγορούμενο. «Ναι, θα σου στείλω. Κοστίζει 3.000 ευρώ», απαντάει το μέλος της σπείρας.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα πληρωνόταν 1.000 ευρώ για κάθε κοπέλα που έστελνε στους πελάτες με τα «βαθιά» πορτοφόλια. Μάλιστα, το κύκλωμα είχε καταφέρει να έχει πρόσβαση ακόμα και στους ζάπλουτους Αραβες που επισκέπτονταν το νησί με τα πολυτελή γιοτ τους.
Ο διάλογος που δημοσιεύει το «Εθνος» είναι αποκαλυπτικός για τη δράση των

ΚΥΠΡΟΣ: Εντοπίστηκε η άτρακτος του Noratlas στον Τύμβο Μακεδονίτισσας


noratlas

Την άτρακτο του μεταγωγικού αεροσκάφους Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε σύμφωνα με πληροφορίες το συνεργείο, που διενεργεί από τις αρχές του μηνός εκσκαφή στο μνημείο του Τύμβου Μακεδονίτισσας στην Κύπρο. 
Το Noratlas  είναι θαμμένο από τις 22 Ιουλίου 1974, όταν από λάθος καταρρίφθηκε από φίλια πυρά και σκοτώθηκαν το πλήρωμα και οι καταδρομείς, που μετέφερε. Συνολικά 32 άνθρωποι. Επέζησε μόνο ένας, ο Θανάσης Ζαφειρίου, ο οποίος έμεινε ανάπηρος.

Μαφία και Πολιτική στα Σκόπια



Κάθε βράδυ σε εστιατόρια και ξενοδοχεία πολυτελείας, κινούνται άνθρωποι της πολιτικής και του υπόκοσμου. Αν τους δεις, θα τους εντοπίσεις αμέσως, φαλακροί, ευτραφείς που βγαίνουν από πανάκριβα οχήματα, συνήθως ‘Jeep’ έχοντας το αυτί τους σχεδόν κολλημένο με το κινητό τηλέφωνο, που όταν τελειώσει τη συνομιλία ξαναχτυπά αμέσως.
Αυτή είναι μια καθημερινή εικόνα που δείχνει σαφώς τη λειτουργία της μαφίας που φωλιάζει στην καθημερινή πολιτική σκηνή των Σκοπίων. Αλλά πως λειτουργεί;

Γερμανοί «τουρίστες» με βόμβες, μαχαίρια και κράνη, αιματοκύλισαν τις Σκουριές


skouriesgermanoi

Για άλλη μια φορά Γερμανοί «τουρίστες» πρωταγωνιστούν σε αιματηρά επεισόδια στην χώρα: Μετά την Αθήνα και τα εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, οι Γερμανοί πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής. Και όχι μόνο αυτοί. Βούλγαροι, Πολωνοί κλπ βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.

Στην κατοχή τους βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, κάτι που δείχνει ότι είχαν οργάνωση και προετοιμασία:

H Bild έκανε δημοσκόπαχαχαχα


Η γνωστή στην Ελλάδα ως εφημερίδα και στη Γερμανία ως «φυλλάδα του κερατά» Bild δημοσιεύει σήμερα «δημοσκόπηση» την οποία φυσικά αναμεταδίδουν ως πρωτοσέλιδο όλα τα συστημικά ΜΜΕ. Αυτή η παραπληροφόρηση θα ξεκινήσει λοιπόν από τη Γερμανία, αυτό δεν το περιμέναμε.
Για να μπορείς να ονομάσεις μια μέτρηση δημοσκόπηση πρέπει να συντρέχουν κάποιοι κανόνες. Δεν μπορείς να ρωτήσεις π.χ. τους αναγνώστες του TPP γιατί το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάρεις το σωστό αποτέλεσμα, για τους ίδιους λόγους που δεν μπορείς να ρωτήσεις τους αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου.
Οι δημοσκοπήσεις γίνονται σε σταθμισμένο δείγμα και πανελλαδικά μέσω τηλεφώνου ή με επισκέψεις πόρτα-πόρτα. Αυτό γίνεται εξαιτίας του εκλογικού μας συστήματος και της διαφορετικής κατανομής των ψηφοφόρων ανά την Ελλάδα. Δεν μπορείς να ρωτάς τους κατοίκους της Μάνης και να συνάγεις από τις απαντήσεις τους την πρόθεση ψήφου των Χανιωτών.
Δεν μπορείς δηλαδή να παίρνεις τηλέφωνο στην Ηγουμενίτσα και στη Ρόδο και να καταγράφεις απαντήσεις γιατί το πιθανότερο είναι να πετύχεις τον Τάκη από την Κυψέλη στο νησί του, πράγμα που αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Η πανήγυρις των Αποδήμων και ο εγκλωβισμός στην Διζωνική


Έθαψαν την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Εδώ και 41 χρόνια από την τουρκική και συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας ακολουθείται μια λανθασμένη γραμμή από τις διάφορες ομοσπονδίες των αποδήμων Ελληνοκυπρίων. Σκόπιμα και ενωρίς, κανόνισαν κάποιοι, οι οργανώσεις αυτές να βρίσκονται υποταγμένες και εγκλωβισμένες στο να ακολουθούν την γραμμή της εκάστοτε κυπριακής κυβέρνησης για να μην μπορούν να απαιτούν από τις χώρες που βρίσκονται μια ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ πολιτική για την ημέτερη τους πατρίδα.

Δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


robocup
news247
Η ελληνική ομάδα Pandora παρουσίασε το αυτόνομο ρομπότ-όχημά της προορισμένο να επεμβαίνει σε πεδία καταστροφής και να διασώζει επιζώντες, εντυπωσίασε και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό που έγινε στην Κίνα
Το αργυρό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Robocup Resue 2015, που έγινε στην πόλη Χεφέι της Κίνας, κατέκτησε η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Νάσος Κεδράκας 1915 – 1981


Νάσος Κεδράκας
Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Διακρίθηκε σε ρόλους δευτεραγωνιστή κι έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την τηλεόραση τη δεκαετία του 1970. Στα πρώτα στάδια της καριέρας του εμφανιζόταν ως Θάνος Κεδράκας.
Ο Αθανάσιος (Νάσος ή Θάνος) Κεδράκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 21 Νοεμβρίου 1915. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1942.

Γιάννης Γκιωνάκης 1922 – 2002


Γιάννης Γκιωνάκης

Ο μεγάλος έλληνας κωμικός Γιάννης Γκιωνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, θέλοντας να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του, που ήταν γιατρός. Πολύ γρήγορα, όμως, εγκατέλειψε την Ιατρική για να γίνει ηθοποιός και τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν.
Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1944, στην παράσταση «Τελευταίος Ασπροκόρακας». Ακολούθησαν ο «Βυσσινόκηπος» του Τσέχωφ, ο «Βυθός» και «Η Ζωή ξαναρχίζει», ενώ μεγάλες θεατρικές επιτυχίες του ήταν η «Σπασμένη Στάμνα» του Κλάιστ, ο «Κοριός» του Μαγιακόφσκι, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού και ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου. Επίσης, υπήρξε κλασσικός ερμηνευτής του Ψαθά, του Σακελάριου και του Γιαννακόπουλου.

Κώστας Ταχτσής 1927 – 1988


Κώστας Ταχτσής

Ποιητής και συγγραφέας της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Το μοναδικό μυθιστόρημά του «Το τρίτο στεφάνι», που εκδόθηκε το 1962, σφράγισε την ελληνική λογοτεχνία.
Ο Κώστας Ταχτσής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Οκτωβρίου 1927. Ο πατέρας του Γρηγόριος και η μητέρα του Έλλη (το γένος Ζάχου), κατάγονταν από την Ανατολική Ρωμυλία. Σε ηλικία επτά ετών, μετά τον χωρισμό των γονιών του, έφυγε για την Αθήνα με τη γιαγιά του.
Στην Αθήνα πέρασε τα μαθητικά και εφηβικά του χρόνια και γράφτηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου φοίτησε για δύο χρόνια. Είχε προηγηθεί μία αίτησή του στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων, χωρίς επιτυχία, λόγω ασθένειάς του και αδυναμίας να παραστεί στις εξετάσεις. Το 1947 κατατάχτηκε στο στρατό κι έφτασε ως το βαθμό του εφέδρου ανθυπολοχαγού. Στη συνέχεια εργάστηκε ως γραμματέας του αμερικανού επόπτη στο υδροηλεκτρικό έργο του Λούρου.
Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1951 με την ποιητική συλλογή «Ποιήματα» και ακολούθησε τον επόμενο χρόνο η συλλογή «Τα μικρά ποιήματα». Τα δύο αυτά έργα του τα αποκήρυξε σιωπηλά αργότερα. Μέχρι το 1956 κυκλοφόρησε τρεις ακόμα ποιητικές συλλογές: «Περί ώραν δωδεκάτην» (1953), «Η Συμφωνία του Μπραζίλιαν» (1954) και «Καφενείον το Βυζάντιον» (1956). Η ποίησή του κινείται στο πλαίσιο της καθημερινής ζωής και χαρακτηρίζεται από έντονα λυρική διάθεση. Την ίδια περίοδο συνδέθηκε φιλικά με τους Οδυσσέα Ελύτη, Νίκο Γκάτσο και Ανδρέα Εμπειρίκο. Το 1954 έφυγε για την Αγγλία, όπου έμεινε ως το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου. Επέστρεψε στην Αθήνα και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας

Ζηνόβιος Βάλβης 1800 – 1872


Ζηνόβιος Βάλβης

Νομομαθής και πολιτικός από το Μεσολόγγι, αδελφός του Δημήτριου Βάλβη, που διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός. Γεννήθηκε το 1800 και σπούδασε θεολογία στη Χάλκη και νομικά στην Πίζα. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1841 και διορίσθηκε εισαγγελέας στην Άμφισσα. Έπειτα από δύο χρόνια εξελέγη βουλευτής Μεσολογγίου, μετά την παραχώρηση Συντάγματος υπό του Όθωνος.
Το 1844 ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών υπό τους πρωθυπουργούς Κανάρη και Κριεζή. Αργότερα ήλθε σε σύγκρουση με τον Όθωνα και μετά την κατάλυση της βαυαρικής δυναστείας ανέλαβε του Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 25 Αυγούστου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1898
700 Έλληνες και 17 Άγγλοι σφαγιάζονται στο Ηράκλειο της Κρήτης από τους Τούρκους. Η σημερινή κεντρική «οδός 25ης Αυγούστου» στην πόλη ονομάστηκε έτσι από αυτό το γεγονός.
1920
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανακηρύσσεται από τη Βουλή άξιος ευεργέτης και σωτήρας, για την «Ελλάδα των Δύο Ηπείρων και των Πέντε Θαλασσών».