Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Ρωσία: Επιστράφηκαν στη χώρα, 21 κλεμμένα, ιστορικής σημασίας έγγραφα 'ανυπολόγιστης' αξίας, που βρέθηκαν μετά από κοινές έρευνες με υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ Σάββατο,


Ρωσία: Επιστράφηκαν στη χώρα, 21 κλεμμένα, ιστορικής σημασίας έγγραφα 'ανυπολόγιστης' αξίας, που βρέθηκαν μετά από κοινές έρευνες με υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ

ΕκτύπωσηE-mail
Ρωσία: Επιστράφηκαν στη χώρα, 21 κλεμμένα, ιστορικής σημασίας έγγραφα 'ανυπολόγιστης' αξίας, που βρέθηκαν μετά από κοινές έρευνες με υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ
  1. Οι Ρωσικές αρχές ανέκτησαν την Παρασκευή 21 κλεμμένα ιστορικά έγγραφα ανυπολόγιστης αξίας, περιλαμβανομένων ορισμένων υπογεγραμμένων από την Αικατερίνη την Μεγάλη και τον Τσάρο Νικόλαο τον δεύτερο. Τα κειμήλια παρέδωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Μόσχα μετά την ανεύρεσή τους σε οίκους δημοπρασιών και την κατάσχεσή τους, σε μια ειδική τελετή.
  2.     ‘Τα έγγραφα επέστρεψαν πλέον εκεί όπου ανήκουν’, ανέφερε ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζον Μπέιρλ. ‘Σήμερα, εορτάζουμε την επιτυχία του αγώνα εναντίον της κλοπής και του λαθρεμπορίου αγαθών μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής αξίας, ο οποίος αποτελεί μέρος της κοινής μας προσπάθειας για την βελτίωση της σχέσης των χωρών μας’, σημείωσε.


Ελλάδα: Δημόσια αυτοκριτική, για την υπόθεση του Νίκου Πλουμπίδη, από τη ΓΓ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα


Ελλάδα: Δημόσια αυτοκριτική, για την υπόθεση του Νίκου Πλουμπίδη, από τη ΓΓ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα

  1. Δημόσια αυτοκριτική γα τη στάση της καθοδήγησης του ΚΚΕ κατά του ηγετικού στελέχους του κόμματος Νίκου Πλουμπίδη, τον οποίο είχε κατηγορήσει άδικα και αποκατέστησε μετά την εκτέλεση του, έκανε η γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τα 68 χρόνια της ΕΠΟΝ.
  2. Μιλώντας για τον Νίκο Πλουμπίδη, στον οποίο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση, η κυρία Παπαρήγα είπε ότι "ο κομμουνιστής ήρωας και μάρτυρας βρέθηκε αντιμέτωπος με τη θανατική καταδίκη και το εκτελεστικό απόσπασμα, με το βάρος μιας άδικης κατηγορίας από την καθοδήγηση του ίδιου του κόμματος για το οποίο έδινε και τη ζωή του". Και ενώ εκείνος μέχρι το τέλος της ζωής του αδιαμαρτύρητα δήλωνε ότι "θα παραμείνει και θα πεθάνει κομμουνιστής" , η δικαίωση έρχεται με καθυστέρηση από την 9η ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ που χαρακτηρίζει την κατηγορία "άδικη και αστήριχτη".Οι τελευταίοι υπερασπιστές του Καντάφι


Οι τελευταίοι υπερασπιστές του ΚαντάφιΟι τελευταίοι υπερασπιστές του Καντάφι

Εκτύπωση
PDF
O Καντάφι απειλείται να συντριβεί, η ελπίδα του είναι η στρατιωτική μονάδα του γιου του: Η 32η Ταξιαρχία, μια μονάδα ελίτ, υπάγεται άμεσα στις διαταγές του δεσπότη. Όμως διπλωμάτες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αμφισβητήει την ικανότητα ουσιαστικής πολεμικής απόδοσης της 32ης Ταξιαρχίας, η οποία πάσχει και από ελλείψεις καυσίμων για τα οχήματα της.

Ουάσιγκτον - Πόσο καιρό θα παραμείνει ακόμη στην εξουσία ο δεσπότης της Λιβύης; Ο Μουαμάρ αλ-Καντάφι, παλεύει απεγνωσμένα εναντίον του λαού του. Ακόμη και ένα μεγάλο μέρος του στρατού έχει αλλάξει την πλευρά και δεν υποστηρίζει άλλο τον τύραννο. Ένας από τους τελευταίους στρατιωτικούς σχηματισμούς που θεωρείται πιστός στον Καντάφι, διοικείται από τον Κχαμίς αλ-Καντάφι, ο πέμπτος γιος του Λίβυου ηγεμόνα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ (ΠΟΛΥΒΙΟΣ)Έβαλαν στο στόχαστρο τον Ν. Μάρτη


Έβαλαν στο στόχαστρο τον Ν. Μάρτη

Τηλέμαχος Κόκκος-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
Με τον πρώην υπουργό Μακεδονίας – Θράκης (πρώην κι’ αυτό) και το γνωστό διεθνώς βιβλίο του «Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας» ασχολείται το τεύχος Φεβρουαρίου του σκοπιανού περιοδικού «Μακεδονίτσα».

Σε ένα τρισέλιδο αφιέρωμα επιχειρούν να «απαντήσουν» σε έναν κατ’ εξοχήν γνώστη του θέματος, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μάρτης μιλά για Έλληνες κατοίκους στην Μακεδονία και αγνοεί τους «Μακεδόνες».

Injustitia in Bellumα)Πολεμος= η καλυτερη μεθοδος αποκτηνωσης
β)"Ο Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...
Θα έρθει και η δική τους ώρα,δεν μπορεί,κάποια στιγμή θα πληρώσουν για όλα όσα έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν."

Στρατιωτικό χιούμορ


Στρατιωτικό χιούμορ

undefined


Military Survival Rules

Some "rules" of unknown provenance, but undoubted wisdom:
· "Aim towards the enemy." - Instruction printed on U.S. Army rocket launcher
· "When the pin is pulled, Mr. Grenade is not our friend." - U.S. Army training notice 
· "Cluster bombing from B-52s is very, very accurate. From 30,000 feet, every single bomb always hits the ground." - U.S. Air Force ammunition memo. 

Οι Άραβες αναβαθμίζουν την αρχική έκδοση BMP-3 και δηλώνουν "Ενθουσιασμένοι" από το όχημα


Οι Άραβες αναβαθμίζουν την αρχική έκδοση BMP-3 και δηλώνουν "Ενθουσιασμένοι" από το όχημα25-02-2011 11:50:24
ImageMεγάλη επιτυχία της Rosoboronexport στα ΗΑΕ, καθώς συμφώνησε στο πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης 135 ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3 από τα περίπου 650 που διαθέτει η αραβική χώρα, εδώ και 16 χρόνια. Πρόκειται για την αρχική έκδοση του οχήματος η οποία παρά το γεγονός ότι δεν έχει προηγμένα ηλεκτρονικά, εν τούτοις έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με την αξιοπιστία του και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά τη Νότιο Κορέα και την Κύπρο.

Επιθετικά ελικόπτερα Mi-35M αγόρασε το Αζερμπαϊτζάν από την Ρωσία
Επιθετικά ελικόπτερα Mi-35M αγόρασε το Αζερμπαϊτζάν από την Ρωσία25-02-2011 18:11:07
Νέα επιθετικά ελικόπτερα αγόρασε το Αζερμπαϊτζάν από την Ρωσία το Οκτώβριο του 2010. Πιο συγκεκριμένα 24 νέα επιθετικά ελικόπτερα Mi-35M παραγγέλθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν στα πλαίσια των προσπαθειών της ηγεσίας της χώρας να εκσυγχρονίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Το Mi-35M αν και βασίζεται στο γνωστό Mi-24 αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο ελικόπτερο υψηλών αποδόσεων και αποτελεσματικότητας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Η απουσία του επιβεβαιώνει την αξία του για τους λαούς

Εχει μείνει στην ιστορία η 23η Φλεβάρη να γιορτάζεται ως η ημέρα της ίδρυσης τουΚόκκινουΣτρατού, του πρώτου δηλαδή στρατού με προλεταριακό χαρακτήρα που δημιουργήθηκε στο έδαφος της Δημοκρατίας των σοβιέτ, ύστερα από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Η εν λόγω ημερομηνία έχει αναμφίβολα τη δική της ξεχωριστή σημασία, δεδομένου ότι στις 23 Φλεβάρη του 1918 ο λαός και ο στρατός του νεοσύστατου σοβιετικού κράτους, ανταποκρινόμενος στην έκκληση της ηγεσίας του, με μια πρωτοφανή κινητοποίηση, αγωνιζόμενος μέχρις εσχάτων, ματαίωσε τα σχέδια του γερμανικού ιμπεριαλισμού για κατάληψη της Πετρούπολης, σώζοντας έτσι όχι μόνο την πρωτεύουσα της χώρας, αλλά μαζί μ' αυτήν και τη σοσιαλιστική του πατρίδα. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο ΚόκκινοςΣτρατός είχε δημιουργηθεί νωρίτερα από την προαναφερθείσα ημερομηνία, σαν συνέχεια της Κόκκινης Φρουράς. Οι ρίζες του, όμως απλώνονται περισσότερο, προς τα πίσω, στο βάθος του χρόνου. Ας δούμε το θέμα αναλυτικότερα.

Στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη: Κίνδυνοι και οφέλη!


Στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη: Κίνδυνοι και οφέλη!

Λουκάς | Φεβρουαρίου 26, 2011 at 22:48 | Κατηγορίες: Uncategorized | URL: http://wp.me/p1aYwg-29W


Το κορυφαίο Washington Institute for Near East Policy σε έκθεσή του επισημαίνει ότι μία επέμβαση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ κατά της Λιβύης θα μπορούσε να δώσει τέλος στην εσωτερική διαμάχη, μειώνοντας αποτελεσματικά τη χρήση βίας που ασκείται στον εξεγερμένο πληθυσμό και επιδρώντας θετικά στη ψυχολογία των αντικαθεστωτικών. Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος του Muammar Qadhafi είναι εφικτή άμεσα χάρη στη παρουσία του 6ου Στόλου των ΗΠΑ και μαχητικών αεροσκαφών που σταθμεύουν στην Ιταλία. Το καθεστώς του Qadhafi έχει αποφασίσει την στρατιωτική καταστολή της εξέγερσης και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια συνέχεια της σύρραξης, κάτι που έγινε σαφές από την πρώτη στιγμή με τους αντιστασιαστές να αρνούνται να κάνουν πίσω ιδιαίτερα μετά το θάνατο τόσων αμάχων. Το πιθανότερο είναι ο Qadhafi να επανακτήσει τον έλεγχο ορισμένων περιοχών και στη συνέχεια να προβεί σε αντίποινα εις βάρος των αντικαθεστωτικών.