Ετικέτες

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Οι Άραβες αναβαθμίζουν την αρχική έκδοση BMP-3 και δηλώνουν "Ενθουσιασμένοι" από το όχημα


Οι Άραβες αναβαθμίζουν την αρχική έκδοση BMP-3 και δηλώνουν "Ενθουσιασμένοι" από το όχημα



25-02-2011 11:50:24
ImageMεγάλη επιτυχία της Rosoboronexport στα ΗΑΕ, καθώς συμφώνησε στο πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης 135 ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3 από τα περίπου 650 που διαθέτει η αραβική χώρα, εδώ και 16 χρόνια. Πρόκειται για την αρχική έκδοση του οχήματος η οποία παρά το γεγονός ότι δεν έχει προηγμένα ηλεκτρονικά, εν τούτοις έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με την αξιοπιστία του και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά τη Νότιο Κορέα και την Κύπρο.
 
Η είδηση κοινοποιήθηκε με χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, υποστράτηγου Ομπάιντ Αλ Χαΐρι Σάλεμ αλ Κέτμπι και "Αυτό αποδεικνύει τα μεγάλα περιθώρια εξέλιξης που έχει η αρχική σχεδίαση και η ευελιξία προσαρμογής της στις νέες απειλές", σύμφωνα με τον ίδιο.

Προς το παρόν είναι άγνωστες περαιτέρω λεπτομέρειες του προγράμματος και ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ. Δηλαδή, αν θα διατηρήσουν τα οχήματα αυτά για αμφίβιες αποστολές ή για να εξοικονομηθούν κονδύλια ή για κάποιο άλλο λόγο.
Οι Άραβες είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την αξιοπιστία των οχημάτων και από τις ικανότητές τους, και σκοπεύουν να προχωρήσουν σε εκσυγχρονισμό και του συνόλου ή μέρους των υπολοίπων 450 με τι ίδιο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Και να σκεφθεί κανείς ότι τα οχήματα αυτά δεν ενσωματώνουν κανένα από τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που πρόκειται να εγκατασταθούν στα ελληνικά, ούτε τα νέα πυρομαχικά που εκτοξεύει το πυροβόλο των 100 χλστ.
Σύμφωνα με ρωσικά, μέχρι στιγμής, ΜΜΕ, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει νέους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, νέο σύστημα ελέγχου πυρός και επιπρόσθετη θωράκιση. Φαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ότι αναβαθμίζεται μερικώς στην έκδοση την οποία αρχικά θα αγοράσει και ο Ελληνικός Στρατός. Το κόστος του εκσυγχρονισμού είναι ιδιαίτερα χαμηλό και δεν θα ξεπεράσει τα 500.000 δολάρια ανά όχημα, συνολικά 74 εκατομμύρια δολάρια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου