Ετικέτες

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ…




[3.82.4] Και νόμισαν πως είχαν το δικαίωμα ν’ αλλάξουν και τη συνειθισμένη ανταπόκριση των λέξεων προς τα πράγματα, για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Έτσι η αστόχαστη αποκοτιά θεωρήθηκε παλληκαριά γι’ αγάπη των συντρόφων, ο δισταγμός από πρόνοια για το μέλλον δειλία που προβάλλει ενάρετες δικαιολογίες, η γνωστική μετριοπάθεια ως πρόφαση ανανδρίας, και η ικανότητα να βλέπει κανείς όλες τις πλευρές μιας κατάστασης, ανικανότητα να δράσει από καμιά· την απότομη και βίαιη αντίδραση, την πρόσθεσαν στα προτερήματα του αντρός, και η αποχή από τις ραδιουργίες λογίστηκε φαινομενικά λογική πρόφαση για ν’ αποφύγει κανείς τον κίντυνο. [3.82.5] Τον αδιάκοπα έξαλλο κατήγορο τον θεωρούσαν πάντα αξιόπιστο, όποιον όμως του αντιμιλούσε, τον υποψιάζονταν για προδοσία. Κι αν έκανε κανείς ραδιουργίες και πετύχαινε, τον είχαν για έξυπνο, κι όποιος υποψιαζόταν και ξεσκέπαζε έγκαιρα τα σχέδια του άλλου ήταν ακόμα πιο καπάτσος. Όποιος όμως προνοούσε ώστε να μη χρειαστούν αυτά καθόλου, έλεγαν πως διαλύει το κόμμα κι αφήνει να τον τρομοκρατήσουν οι αντίπαλοι. Και μ’ ένα λόγο, όποιος πρόφταινε να κάνει το κακό πριν από τον άλλον άκουγε παινέματα, καθώς κι όποιος παρακινούσε στο κακό έναν άλλον που δεν το είχε προτήτερα βάλει στο νου του. [3.82.6] Κι ο συγγενής λογιζόταν πιο ξένος από τον κομματικό σύντροφο, επειδή ο σύντροφος ήταν πιο πρόθυμος να ριχτεί στον κίντυνο για το κόμμα χωρίς να εξετάσει την αληθινή αιτία της πράξης του. Οι κομματικοί σύντροφοι δε συνδεόταν μεταξύ τους σύμφωνα με τους νόμους που ίσχυαν γι’ αμοιβαία ωφέλεια αλλά για να κερδίσουν πλεονεχτήματα στο πείσμα των νόμων και των κοινωνικών ηθών

Ξεσπά η Κουρδικη οργή μετά την σφαγή…




Μαζικές διαδηλώσεις σε όλο το κατεχόμενο Κουρδιστάν…




Διαδώστε το!

Λοκ άουτ: Η «απεργία» των αφεντικών…


1ireland
Έναν αιώνα μετά το μεγαλύτερο λοκ άουτ της ευρωπαϊκής ιστορίας, η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση επιχειρούν να επαναφέρουν την πιο σκληρή πρακτική που έχει στα χέρια του ένας εργοδότης. Ξεχνούν βέβαια ότι μαζί με το Λοκ άουτ γεννιέται και το λοκ ιν – το κλείδωμα των εργοδοτών μέσα στα γραφεία τους.
Υπάρχουν δυο μνημεία στην καρδιά του Δουβλίνου που συνοψίζουν την ιστορία του ιρλανδικού εργατικού κινήματος του τελευταίου αιώνα.Το πρώτο είναι ο λεγόμενος «κώνος της Χιλιετίας», μια άσχημη μεταλλική κατασκευή ύψους 120 μέτρων που (μαζί με μια γειτονική γέφυρα του Καλατράβα) συμβολίζουν το νεοφιλελεύθερο πείραμα του Κέλτικου Τίγρη, που τίναξε στον αέρα τα θεμέλια της ιρλανδικής οικονομίας δημιουργώντας μια πρωτοφανή, για τα δεδομένα της χώρας, οικονομική φούσκα.

Οι στύλοι του Ολυμπίου Διός. Ο μεγαλύτερος ναός της αρχαιότητας

Οι στύλοι του Ολυμπίου Διός. Ο μεγαλύτερος ναός της αρχαιότητας

Posted by Cassandra στο Ιουλίου 20, 2015

image

Ήταν ο μεγαλύτερος ναός της Ελλάδας στα ελληνιστικά και τα ρωμαϊκά χρόνια. Όμως ο ναός του Ολύμπιου Δία είχε ήδη ξεκινήσει να χτίζεται το 515 π.Χ. από τον εγγονό του Πεισίστρατου, τον Πεισίστρατο τον νεότερο. Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι ο Πεισίστρατος ξεκίνησε την ανέγερση του ναού ακολουθώντας τη γνωστή τακτική πολλών άλλων τυράννων, οι οποίοι κρατούσαν τον πληθυσμό απασχολημένο, ώστε να μην εξεγείρεται ενάντια στη σκληρή διακυβέρνηση. Σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία όμως, τον ναό είχε θεμελιώσει ο Δευκαλίωνας, ο γενάρχης των Ελλήνων, για να τιμήσει το Δία που τον έσωσε από τον κατακλυσμό. Με την πτώση της τυραννίας του Πεισίστρατου, η ανέγερση του ναού διακόπηκε. Λέγεται μάλιστα, ότι κομμάτια του χρησιμοποιήθηκαν για να χτιστεί το τείχος του Θεμιστοκλή, γύρω στα 479 π.Χ. Πολλοί προσπάθησαν να συνεχίσουν την ανοικοδόμηση του ναού, όπως ο Αντίοχος Δ’ βασιλιάς της Συρίας και ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αύγουστος. Τελικά όμως, ο ναός του Ολυμπίου Διός αποπερατώθηκε το 132 μ.Χ. από τον Αδριανό ο οποίος ήρθε στην Αθήνα το 124 μ.Χ., έγινε Αθηναίος Πολίτης και έκανε πολλά σημαντικά έργα για την πόλη.

ΠΟΣΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΘΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΧΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ; #fire


Για να έχετε μία εικόνα για το τι έγινε εκεί:

Το εικονιζόμενο πυροσβεστικό αεροσκάφος, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση εντός δασώδους περιοχής.

Θα ήθελα να έβλεπα τα μούτρα των Αμερικάνων, Καναδών και όλων των χειριστών των αεροποριών που έχουν στην κατοχή τους αυτόν τον τύπο αεροσκάφους όταν έβλεπαν πως οι Έλληνες χειριστές του, το προσγείωσαν ουσιαστικά σε δάσος αφήνοντας το σχετικά ανέπαφο. 

Ακόμα και σε Χολυγουντιανή ταινία θα θεωρείτο υπερβολή τέτοια προσέγγιση και όμως αυτοί οι ημίθεοι το έκαναν συμβατικά σε μία αποστολή της καθημερινότητας τους….

Πολλά Respect!


olympia

Επίσκεψη Τσίπρα- Καμμένου στους δυο πιλότους του καναντέρ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση


Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκαν, πριν από λίγη ώρα, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας τους δυο πιλότους του καναντέρ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Λακωνία
Επίσκεψη πραγματοποίησαν, πριν από λίγη ώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους δυο πιλότους του καναντέρ, που τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους στη Λακωνία.
ADVERTISEMENT
Οι δυο χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε προσγείωση πάνω από το χωριό Φαρακλό, όπου συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, που είχε ξεσπάσει από τα ξημερώματα. Ενώ, αμέσως μετά, με τη βοήθεια της πυροσβεστικής, απομακρύνθηκαν από το σημείο και μεταφέρθηκαν στο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Επίσκεψη του γγ του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζου και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης
Ο Γ. Γρ. του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης επισκέπτονται αυτή την στιγμή το Κέντρο Υγείας Νεάπολης και το επιθεωρούν προκειμένου να εκτιμήσουν πότε θα είναι δυνατόν να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Δευτέρα στις 11 περίπου το πρωί θα βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή που έχει υποστεί η περιοχή. Στη συνέχεια, ο κ. Αποστόλου θα προεδρεύσει σύσκεψης για την στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων,. Πρώτο και κύριο θέμα που θα συζητηθεί είναι η χορήγηση ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους, καθώς έχουν καεί όλοι οι βοσκότοποι της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο χωριό Άγιος Νικόλαος έχουν καεί 10 περίπου σπίτια, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά στο σύνολο της καμμένης έκτασης. Βασικό και κύριο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ενώ το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε ύφεση.

news247 (Πηγή: ΑΠΕ)

Οι Γερμανοί ξεθάβουν τον Φαλμεράυερ για να ‘θάψουν’ τους Έλληνες

Οι Γερμανοί επανέρχονται στην «καθαρότητα της φυλής» για να χτυπήσουν τους σύγχρονους Έλληνες, με τους αμείλικτους ενδοιασμούς τους για την πορεία της ένωσης των ευρωπαϊκών λαών κάτω υπό την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι, σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Μπέρτολντ Σίβαλντ, γράφει στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ορμώμενος από την αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού  περί δικαίου και ρήσεων των προγόνων μας,   γράφει ότι «οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι Σλάβων, Βυζαντινών και Αλβανών», προτάσοντας την 'ταπεινή' καταγωγή των σημερινών Ελλήνων...

Προφήτης Ηλίας


Ο Προφήτης Ηλίας. Έργο του Μιχαήλ Δαμασκηνού. (Μονή Σταυρονικήτα, Άγιον Όρος)
Ο Προφήτης Ηλίας. Έργο του Μιχαήλ Δαμασκηνού. (Μονή Σταυρονικήτα, Άγιον Όρος)

Ένας από τους μεγαλύτερους προφήτες του Ισραήλ, που προείπε την έλευση του Χριστού στη Γη. Η μνήμη του γιορτάζεται από τη Χριστιανοσύνη στις 20 Ιουλίου.
Ο Ηλίας (Ελιγιαχού και Ελιγιά στα Εβραϊκά) καταγόταν από τη Θέσβη της περιοχής Γαλαάδ και έζησε τον 9ο π.Χ. αιώνα κατά την περίοδο της βασιλείας των Αχαάβ και Οχοζία. Ήταν γιος του Σωβάκ και ανήκε στη φυλή του Ααρών. Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του είδε μία θεία οπτασία. Δύο άνδρες λευκοφορεμένοι τον ονόμαζαν Ηλία, τον σπαργάνωναν με φωτιά και του έδιναν φλόγα να φάει. Τότε, ο πατέρας του πήγε στα Ιεροσόλυμα και περιέγραψε την οπτασία στους ιερείς. Εκείνοι του είπαν ότι ο γιος του θα γίνει προφήτης και θα κρίνει το Ισραήλ με δίκοπο μαχαίρι και φωτιά.

Αλέξανδρος Α’ 1893 – 1920


 Αλέξανδρος Α’
Βασιλιάς της Ελλάδας (30 Μαΐου 1917 - 12 Οκτωβρίου 1920). Δευτερότοκος γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου Α’ και της βασίλισσας Σοφίας, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου 1893.
Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με μέτρια βαθμολογία. Σε ηλικία 19 ετών πήρε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους ως διαγγελέας του πατέρα του, που ήταν αρχιστράτηγος του ελληνικού στρατού.
Μετά τον εθνικό διχασμό και την εμμονή του Κωνσταντίνου στην ουδετερότητα της Ελλάδας κατά τον Α’ Παγκόσμια Πόλεμο, οι συμμαχικές δυνάμεις με τελεσίγραφο, που παρέδωσε ο αρμοστής τους στον Πειραιά, Σαρλ Ζονάρ, απαίτησαν την απομάκρυνση από το θρόνο τόσο του ιδίου, όσο και του διαδόχου Γεωργίου.

Η πρώτη προσεδάφιση ανθρώπου στη Σελήνη


Η 20η Ιουλίου 1969 είναι ημερομηνία ορόσημο για την ιστορία της ανθρωπότητας, καθώς για πρώτη φορά ανθρώπινο ον πάτησε το πόδι του σε άλλο πλανήτη και συγκεκριμένα στη Σελήνη. Ήταν δύο από τα μέλη της αμερικανικής διαστημικής αποστολής Απόλλων 11, οι αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ και Έντουιν Μπαζ Όλντριν.
Υπάρχουν, βεβαίως, και αυτοί που αντιλέγουν, ισχυριζόμενοι ότι αποστολή ανθρώπου στη Σελήνη δεν έγινε ποτέ και ότι όλα ήταν μια καλοστημένη χολιγουντιανή παράσταση, προκειμένου να αναστηλωθεί το πεσμένο γόητρο της NASA, που είχε τρωθεί από τις διαστημικές επιτυχίες των Σοβιετικών. Οι θεωρίες αυτές βασίζονται σε κάποιες ενδείξεις, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν σε επίπεδο συνωμοσιολογίας, είδος που ανθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο


Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν. Η ελληνική πλευρά πιάστηκε στον ύπνο και η αντίδρασή της εκδηλώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για εισβολή, αλλά για «ειρηνική επέμβαση», με σκοπό την επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, που είχε καταλυθεί από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974).
Τα τουρκικά αποβατικά σκάφη άρχισαν να αποβιβάζουν δυνάμεις ανενόχλητα στην περιοχή Πέντε Μίλι, οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, λίγο μετά τις 5 το πρωί της 20ης Ιουλίου. Σχεδόν ταυτόχρονα, σμήνη τουρκικών αεροπλάνων άρχισαν τις επιθέσεις, συνεχώς και κατά κύματα κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας, ενώ άλλα αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούσαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών σε επίκαιρα σημεία. Οι κάτοικοι βρέθηκαν στο έλεος των εισβολέων. Άοπλοι πολίτες δολοφονήθηκαν, γυναίκες βιάστηκαν και αιχμάλωτοι στρατιώτες εκτελέστηκαν.

Έντμουντ Χίλαρι 1919 – 2008


Έντμουντ Χίλαρι
Νεοζηλανδός εξερευνητής, ορειβάτης, συγγραφέας και φιλάνθρωπος. Υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε την υψηλότερη βουνοκορυφή του κόσμου, το Έβερεστ των Ιμαλαΐων.
Ο Έντμουντ Χίλαρι (Edmund Hillary) γεννήθηκε στο Τουάκο της Νέας Ζηλανδίας στις 20 Ιουλίου 1919. Μελισσοκόμος το επάγγελμα ξεκίνησε από πολύ μικρός την ορειβασία στις Άλπεις της Νέας Ζηλανδίας. Υπηρέτησε σε υδροπλάνο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τραυματίστηκε. Το 1951 αντίκρισε για πρώτη φορά τα Ιμαλάια, συμμετέχοντας στην αναγνωριστική αποστολή μιας νεοζηλανδικής ορειβατικής ομάδας.

Pluto: A Reminder of Why Space Is Important to Science on Earth

Text Size

Summary

NASA and the space community have had a remarkable week. The New Horizon interplanetary space probe finished its nearly 10-year journey to the dwarf planet of Pluto, producing images of unprecedented clarity. Yet, NASA's planetary space budget is being scrutinized as Washington works to partially privatize the U.S. space industry — a task perhaps made easier by the culmination of the New Horizon mission, which has captivated scientists and space enthusiasts worldwide.

Το ζόμπι της Θάτσερ…




Η πιο βαθειά μαχαιριά στην καρδιά της αριστερής κυβέρνησης δεν είναι η υπογραφή του μνημονίου και τα ‘ναι’ των βουλευτών της· είναι η δικαιολόγηση αυτής της υπογραφής και αυτής της ψήφου.
Αναπαράγοντας με φωτοτυπική ακρίβεια τις δικαιολογίες των προηγούμενων, ο πρωθυπουργός και η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία υποστήριξαν ότι υπέγραψαν γιατί «δεν υπήρχε εναλλακτική». Εδώ δεν μιλάμε μόνο για υποταγή στο θατσερικό δόγμα του «there is no alternative»· η Θάτσερ –κι όλοι οι δικοί της- είχαν στηρίξει μετά το ’80 όλη την αντεπίθεση του νεοφιλελευθερισμού στο δόγμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική απέναντι στην ελεύθερη αγορά και τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη και αντιδημοκρατική (όπως οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν) ηγεμονία. Την ίδια αντίληψη αναπαράγουν και πολλά άλλα μέλη και στελέχη, τα οποία υποστηρίζουν ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι υπομονή: υπομονή, μέχρι να αλλάξει η Ευρώπη, υπομονή μέχρι να έρθει η ανάπτυξη κι οι επενδύσεις ώστε να περισσέψει κάτι για να το γυρίσουμε στους φτωχούς.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 20 Ιουλίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1936
Γίνεται η πρώτη τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Η προθιέρια Κούλα Πράτσικα ανάβει τη δάδα του πρώτου λαμπαδηδρόμου Κώστα Κονδύλη. Η φλόγα θα φτάσει στο Βερολίνο 11 μέρες αργότερα, από 3.840 λαμπαδηδρόμους.
1944
Σημειώνεται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Αδόλφου Χίτλερ. Οι πρωταίτιοι -στρατηγός Λούντβιχ Μπεκ, στρατηγός Ρούντολφ Σμουντ, συνταγματάρχης Κλάους Σενκ φον Στάουφενμπεργκ, συνταγματάρχης Μερτζ και υπολοχαγός Βέρνερ φον Χέφεν- είτε αυτοκτονούν, είτε εκτελούνται.

Αυτό είναι το Προπύργιο της ISIS στην Καρδιά της Ευρώπης – Συναγερμός στα Βαλκάνια (φωτογραφίες)


bosnia_isis_village
Οι υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν ότι μια περιοχή στην Βοσνία χρησιμοποιείται για στρατόπεδα εκπαίδευσης της ISIS και θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για καταστροφικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση.
Το Ισλαμικό Κράτος δημιούργησε ένα προπύργιο στην ηπειρωτική Ευρώπη, αποκαλύπτει έρευνα της Sunday Mirror. Οι τρομοκράτες αγοράζουν κρυφά γη σε ένα απομονωμένο χωριό, που περιβάλλεται από βαθιά δάση.